Как да видите кой споделя вашия истории en Instagram

Единственият истории Това е една от функциите на Instagram което ви харесва най-много, защото ви позволява да споделяте най-важните моменти от деня си бързо и лесно. Всъщност го използвате много. Наскоро обаче установихте, че някои потребители са взели вашите истории и са ги публикували без разрешение в своите профили и това не е вървяло добре. Затова бихте искали да знаете дали е възможно да се проследи самоличността на тези, които споделят вашите истории в Instagram и най-вече дали има някакъв начин да се предпазите от тази практика.

Е, ако случаят е такъв, знайте, че сте попаднали на точното място в точното време! В следващите параграфи всъщност ще ви илюстрирам как да видите кой споделя вашите истории в Instagram и ще обясня по-подробно как да защитите поверителността си, като скриете истории от определени потребители (може би тези, които сте „прищипали“, като публикувате повторно техните истории без разрешение).

Хайде, настанете се удобно, отделете цялото време, което ви е необходимо, за да се съсредоточите върху четенето на следващите параграфи и най-важното, опитайте се да приложите на практика инструкциите, които ще ви дам. Сигурен съм, че ще можете да постигнете целта си без много проблеми. Към този момент не ми остава нищо друго, освен да ви пожелая добро четене и късмет във всичко!

  • Как да видите кой споделя вашите истории в Instagram
  • Как да защитим Instagram Stories

Преди да стигнем до сърцето на този урок и да си обясним как да видите кой споделя вашите истории в Instagram, мой дълг е да предоставя някои предварителна информация относно процедурата, която ще следвате.

Първото нещо, което искам да ви кажа, е, че не винаги ще можете да проследявате самоличността на онези, които споделят вашите истории в Instagram, и по много проста причина: Instagram не предлага възможността да споделяте историите на другите чрез официални функции. Единственото изключение се отнася до историите, в които сте маркирани, които могат да бъдат повторно публикувани във вашия профил с едно натискане на бутон, като по този начин се използва специфична функция на Instagram.

За всички други истории препращането може да се извърши само чрез прибягване до неофициални решения, като правене на екранни снимки или използване приложения като тези, за които ви разказах в моето ръководство за това как да публикувате истории в Instagram. Това означава, че когато даден материал е споделен, потребителят, който първоначално е публикувал съдържанието, не получава информация за него, освен ако не е споменато в препратения материал.

В миналото беше възможно да се разбере, поне потенциално, кога самата История беше преиздадена, защото социалната мрежа предупреди оригиналния автор за съдържанието на екранните снимки, направени от други хора, разкривайки самоличността му. Тази функция обаче беше премахната през първите месеци на 2018 г. и не знаем дали ще бъде възстановена или не.

В светлината на току-що казаното, да можеш да знаеш дали някой публикува своите истории в Instagram не е лесно: трябва да превъртиш списъка с последователите си и да видиш историите на всеки от тях, за да знаеш дали някой е публикувал повторно съдържание без разрешение. Има само няколко изключения, за които скоро ще ви разкажа. Тогава можете да действате само нагоре, отивайки до превантивно блокира показването на Истории на подозрителни хора, тоест на които се страхува, че могат да публикуват съдържание без разрешение.

Как да видите кой споделя вашите истории в Instagram

Както ви казах в предишната глава, за съжаление Instagram премахна функцията, която ви позволи да бъдете уведомени, когато друг потребител направи екранна снимка на публикувани истории, а екранните снимки са основните средства, използвани от потребителите в Instagram за „улавяне“ на съдържанието, което трябва да бъде преиздадено .

Така че единственият път, когато можете да разберете дали някой е преиздал дадена история, е когато съдържанието на новата публикация също има таг за оригиналния автор. Позволете ми да обясня: както вече ви обясних в друго ръководство, когато маркирате потребител в история в Instagram, той получава известие за случилото се с автоматично съобщение, изпратено от Direct (напр. [не ми казвай] Той те спомена в разказа си ).

Следователно, ако даден потребител реши да публикува отново своята история и реши да я маркира в нея, той ще получи известие в Direct, за да го информира за споделянето. Както можете добре да разберете, за да видите кой наистина е споделил вашите истории в Instagram, просто трябва да се надявате, че авторът на репоста има разума да ви маркира, като ви цитира като първоизточник на съдържанието (това може да стане чрез стикера @MENZIONA отколкото като напишете потребителското си име, предшествано от символа @ ).

Във всички останали случаи, когато потребителят сподели своята история в профила си, без да споменава потребителското си име (и следователно без да признае авторството на съдържанието), той няма да бъде информиран и ще му бъде трудно да го знае, освен ако не се случи да намерите себе си с история, в която има снимки или видеоклипове, които сте направили, но както добре разбирате, това е доста малко вероятно събитие.

Как да защитим Instagram Stories

След като осъзнахте, че не можете да знаете със сигурност кой всъщност споделя Историите, които публикувате в Instagram, бихте ли искали да имате по-голям контрол над това кой може да ги вижда и следователно да ги публикувате отново? Разбрах го, после нека да обясня как да защитим инстаграм истории избор на потребителите, които могат да ги видят.

За да започнете, стартирайте официалното приложение Instagram на вашето устройство Андроид o IOS, влезте в акаунта си (в случай че още не сте го направили) и докоснете малко човече о EN миниатюра на снимката на вашия профил разположен в долния десен ъгъл (ако използвате няколко акаунта).

В този момент натиснете бутона (≡) разположен в горната дясна част, изберете елемента конфигурации в менюто, което се отваря вдясно и щракнете върху елементите Поверителност и сигурност es Опции за историята, На екрана, който се отваря, изберете елемента Скриване на историята, изберете имената на потребителите, от които искате да скриете историята, и първо докоснете символа (✓) и след това в гласа окончателен, за да завършите операцията.

От друга страна, ако искате да споделяте Instagram Stories само с малък кръг хора, докоснете елемента Най-близки приятели (винаги на екрана, до който сте стигнали, като натискате елементите Поверителност и сигурност> Опции Истории ), докоснете зеления бутон добави, разположен до приятелите, с които искате да споделите историята, след което докоснете елемента окончателен.

От този момент нататък Историите, които публикувате в Instagram, няма да се виждат от хората, които ви следват, с изключение на тези, които сте решили да включите в списъка на най-близките си приятели. Ако искате да научите повече за това как работят Историите и да получите повече информация за това как да ги скриете, разгледайте ръководствата, които съм свързал с вас: те със сигурност ще ви бъдат от голяма полза.