Actualitzar el PC. Hi ha diverses possibilitats per actualitzar una PC antiga, Depenent de la seva generació:

 

Actualitzar el PC per augmentar la memòria

És l'actualització més simple.

Has de conèixer les característiques del teu placa base:

Per augmentar la RAM del seu PC, necessita identificar, precisament, les seves característiques.

hi ha diversos programes per identificar la marca i el model de la placa base:

Programari per a identificar el seu maquinari.

Per identificar les barres existents, el millor programari és CPU-Z, Pestaña SPD.

Si només vols augmentar la quantitat de RAM:

Per evitar incompatibilitats entre diferents marques i models, és millor comprar exactament el mateix model de barres.

Si vols canviar completament la RAM :

Per un PC muntada, aneu a la pàgina web de fabricant de la placa base per obtenir memòries RAM compatibles.

Per un PC de marca, consulteu el lloc web de fabricant de PC o el lloc web de fabricant de la barra de memòria. No és obligatori, però és més segur no arriscar una pantalla negra.

Actualitzar el PC per substituir la targeta gràfica

No és molt complicat, però hi ha alguns punts a tenir en compte:

  • Comprova el port de gràfics de la teva placa base:

Ha de correspondre amb el port de la targeta gràfica, Que vols comprar.

Actualment, les targetes gràfiques són amb PCI-Express x16 v2. Si, d'una banda, cap problema per instal·lar-les en plaques base amb port PCI-Express x16 v1, hi ha plaques base velles, amb AGPNo és compatible.

També en aquest cas, serà millor consultar aquest consell: programari gratuït per identificar la seva maquinari.

Després, també, tingui en compte el seu processador i la seva pantalla.

  • No necessita comprar una targeta gràfica molt potent si té un processador antic (CPU):

De fet, una CPU menys potent pot limitar la targeta gràfica (o de vídeo), Serà considerat com CPU limitada. També depèn de la mida de la pantalla: una pantalla de 17 o 19 «farà que la CPU Limited sigui més sensible.

Per actualitzar un PC amb AGP, Una de les millors opcions és la HD 3650 512MB DDR2 AGP per 50 €.

Per actualitzar un PC amb PCI-Express x 16, hi ha diverses opcions, depenent de la seva configuració. Llegiu aquest consell: CPU limitada basada en la CPU.

  • Comproveu la font d'alimentació : L'original, en la majoria dels casos, serà insuficient per a una targeta gràfica potent: en general, les Pcs de marca es venen amb una font d'alimentació genèrica de «300W» ...

Si la seva targeta de vídeo necessita un sòcol PCI-E de 6 pins, així, comproveu que la seva font d'alimentació és capaç de transportar el menys 28 A a +12 V, i que té un sòcol PCI de 6 pins o al menys un connector Molex de 4 pins, per utilitzar un adaptador, com això.

Si la seva targeta de vídeo requereix dues sòcols PCI-E de 6/8 pins, ha de canviar la seva font d'alimentació.

  • Compte amb les mides : Assegureu-vos que la seva nova targeta gràfica vingui en la seva caixa, especialment si té una caixa compacta.

Si té una caixa «Mid Tower», les dimensions WxDxH = 20 x 45 x 50 cm, en principi, no hi haurà problema.

Però les PC de marca sovint estan compostes de caixes compactes o estretes, la qual cosa dificulta, si no impossible, l'intercanvi de components, com la targeta gràfica o la font d'alimentació.

La majoria de les targetes gràfiques actuals tenen «ranures dobles», el que significa que reemplacen 2 targetes d'ample estàndard: vos de tenir espai en el seu PC.

Algunes caixes de marca molt estretes (<10 cm) trucades SFF requereixen una targeta gràfica de «perfil baix», amb altura reduïda. Les opcions en aquest cas són molt més limitades, i no hi ha una targeta de vídeo 'gamer', sent la HD 5570 un dels models més potents.

  • Riscos d'inexactitud. : Poden aparèixer imprecisions entre maquinari de diferents edats: no compri l'última generació de targetes gràfiques si el seu PC té més de 5 anys.

Si obté una pantalla negra amb la seva nova targeta gràfica, una actualització de l' BIOS de la placa base sovint pot resoldre el problema.

En cas contrari, ha de reemplaçar la placa base, és a dir, comprar una targeta gràfica més antiga, per trobar una pantalla.

Com canviar el processador

Això no serà massa complicat si seguim aquesta regla essencial:

Has identificar la placa base de PC amb un d'aquests softwaresy:

Aneu a la pàgina web de fabricant per verificar què processadors són compatibles: Contrari a la creença popular, l'observança de el suport i el FSB no és suficient per a garantir la compatibilitat.

De fet, entren en joc altres factors, com les fonts d'alimentació de l'processador o la versió de la BIOS.

Si està muntat en un PC, o amb una placa base de marca i referència conegudes, la forma més segura és visitar el lloc web de fabricant per trobar el manual corresponent per al model, que li proporcionarà tots els models de CPU compatibles amb aquesta placa base. , Amb la versió de BIOS corresponent.

Si es tracta d'un PC de marca, aneu a la pàgina web de l'fabricant de PC per veure les CPU compatibles, però la informació proporcionada és generalment molt succinta en comparació amb la proporcionada pel fabricant de la placa base. I les actualitzacions són rares, el que limita l'actualització.

Font d'alimentació commutada

Assegureu-vos que la seva font d'alimentació sigui suficient per a aquestes actualitzacions: Les noves targetes gràfiques consumeixen molt més que les generacions anteriors, una font d'alimentació limitada, com a màxim, reiniciarà el seu PC durant l'ús o, en el pitjor dels casos, es bloquejarà. El mateix, si vas canviar el processador: el nou pot consumir més.

Canviar la placa base

En casos extrems, microprocessador molt limitat i impossible de canviar, amb el port de gràfics AGP, ha de canviar la placa base. Aquesta operació no és molt complicada en si mateixa, però necessita molta precaució i detalls.

Compte amb les mides: La majoria de les plaques base actuals són ATX (24 x 30.5 cm) o micro-ATX (màxim 24 x 24 cm). Assegureu-vos que la nova placa base s'ajusti correctament, especialment si té una carcassa Mini Tower.

Comproveu el connector dels botons de façana. (Encesa, reinici ...):

En algunes plaques base, el connector és específic, serà impossible canviar la placa base sense canviar la caixa ...

Per triar la seva nova placa base, llegiu: Com triar una placa base per a PC.

Finalment, es recomana reinstal·lar Windows després de canviar la placa base, ja que, com que els controladors són diferents, Windows no podrà reiniciar o serà inestable.

Nota per a usuaris de Windows:

Microsoft considera que la PC ha canviat si es reemplaça la placa base

Si va comprar una llicència per a una sola PC és decidit per Microsoft per explicar que la placa base anterior s'ha trencat, per no estar en un estat il·legal.

Nota: Després de reemplaçar el seu component, ha de reinstal els controladors apropiat

Per fer això, utilitzeu el CD que va venir amb el seu maquinari.