Aplicació per editar. Tens creativitat i talent però t'acabes d'adonar-se que no saps com aplicar-lo, ja que no saps com utilitzar els programes d'edició més famosos com Adobe Phoshop, Premiere Pro, Final Cut o Adobe Audition. Per tant, t'agradaria prendre un temps per aprendre a usar-los, però tems que siguin massa difícils i que es necessiten mesos i mesos per aprendre a aprofitar-los a l'màxim.

Avui en dia ja no és tan necessari utilitzar un ordinador i un programari professional per poder editar fotografies, vídeos i música. Estem en l'era dels smartphones i no hi ha res més fàcil que utilitzar una aplicació per Android i iOS per fer un treball creatiu.

De fet, durant aquest tutorial vull oferir-te una solució alternativa: en lloc de programes per editar fotos, vídeos i música, vull recomanar-te descarregar algunes aplicacions gratis que et permetrà treure el màxim partit a la teva creativitat.

Aplicació per editar vídeo

iMovie (iOS)

Pel que fa a l'edició de vídeo, la primera aplicació que et suggereixo que baixeu és iMovie, una aplicació disponible exclusivament en dispositius mòbils d'Apple (iPhone i iPad).

És una aplicació molt famosa però no només per ser famosa vull recomanar-la. Crec que iMovie és una excel·lent aplicació per editar vídeos i que, tot i la presència de diverses eines professionals, és realment intuïtiva.

Les característiques principals d'iMovie li permeten realitzar edicions de vídeo per tal d'editar el mateix. Amb una mica de paciència i molta creativitat, fins i tot serà possible fer tràilers a el més pur estil Hollywood.

Per aprofitar a l'màxim totes les seves eines d'edició de vídeo, descarregui l'aplicació des del seu iPhone o iPad a través de l'App Store d'iOS i, un cop finalitzada la descàrrega, premeu el botó Obrir. Explicaré a les següents línies com editar un vídeo amb iMovie.

El primer que ha de fer és tocar la pestanya Projectes que es troba a la part superior de la pantalla. Toca el botó (+) crear projecte i escollir un dels dos disponibles, imatges o Tràilers, Depenent de si voleu fer un muntatge de vídeo tradicional o si voleu crear un avanç a l'estil de Hollywood.

En imatges té accés a les eines d'edició. A l'actuar d'aquesta manera, podrà veure els elements que seran importats a el projecte. Per importar-los, tóquelos i aplíqueles la marca de verificació. Premeu el botó Crea una pel·lícula.

Es trobarà davant de la pantalla de vista prèvia de el vídeo amb la línia de temps adjunta. A l'tocar aquest últim, podrà veure totes les eines d'edició. Per exemple, pot tocar el botó amb el botó símbol de tisores ; pot tocar l'eina dividir per poder retallar la pel·lícula.

Entre les altres eines d'edició que té disponibles estan els botons Audio separat, El botó amb el símbol de l'cronòmetre, La icona ALTAVEU, El botó amb el símbol T i el botó amb el símbol dels tres punts.

Aquestes són les eines més clàssiques i intuïtives per a editar vídeos, Veuràs que no tindràs cap dificultat per utilitzar iMovie com a aplicació d'edició.

A la fi dels canvis, feu clic al botó finalitzar que pot trobar a la part superior dreta. En aquest punt, pot compartir la pel·lícula o guardar-la en la memòria multimèdia de la seva dispositiu tocant el botó amb el símbol de compartir.

KineMaster (Android / iOS)

Disponible gratis tant per Android com per iOS, KineMaster és una de les millors aplicacions d'edició multiplataforma que ofereix el millor quan s'usa en dispositius mòbils amb una pantalla gran.

¿El punt fort d'aquesta aplicació? Després d'haver-lo usat diverses vegades certament puc dir-los que és una aplicació que permet tant l'edició bàsica de vídeos com l'edició de vídeos amb eines avançades.

No obstant això, si volem parlar d'aquesta aplicació de forma imparcial, hem de subratllar que, si bé no té publicitat, imprimeix una marca d'aigua en els vídeos exportats. Per tenir un ús il·limitat d'aquesta aplicació per a l'edició de vídeo, cal comprar la versió edició professional. El cost d'aquest últim és de 3,56 euros / mes o 28,46 euros / any en Android o 5,49 euros / mes o 45,99 euros / any en iOS.

Dit això, si desitja utilitzar-lo com una aplicació per editar vídeos, descarregueu de la botiga per defecte del seu telèfon mòbil (en Android, premeu el botó Instal·lar / Acceptar mentre que en iOS premeu el botó obtenir / Instal·lar en pc ). Un cop finalitzada la instal·lació, premeu el botó Obrir  en tots dos dispositius.

Per poder usar-lo com una aplicació d'edició, creu el projecte des de zero tocant el botó en forma de Ciack i després toc a Projecte buit. A continuació, podrà importar elements multimèdia i accedir a la línia de temps. Després toca el botó Mitjana per importar imatges i / o vídeos, en àudio per inserir una pista d'àudio des del dispositiu o en article perquè gravar àudio a l'acte.

Perquè apareguin tots els elements per editar-los, toqueu a la línia de temps. Podràs veure una llarga sèrie de botons que et permetran tallar un vídeo, tombar-lo, aplicar filtres o afegir llegendes i efectes.

En acabar d'editar, toqueu el botó amb el símbol de compartir que pot veure a l'esquerra de la pantalla. Després feu clic a Desar vídeo a la Galeria, pot guardar el projecte creat a la memòria del dispositiu.

Aplicació per editar fotos

Snapseed (Android / iOS)

Està buscant aplicacions que li permetin editar fotos des del seu telèfon mòbil? Llavors has de provar Snapseed, una aplicació que, desenvolupada per google, Et permetrà editar les teves fotos de forma professional. és completament gratis.

Descarrega-des Android o iOS: pressiona el botó Instal·lar / Acceptar (A través d'PlayStore o premeu el botó Obtenir / instal·lar de l'App Store). Un cop hagi acabat de descarregar l'aplicació, feu clic al botó Obrir  per iniciar l'aplicació.

Quan s'obre l'aplicació, el primer que ha de fer és tocar en qualsevol lloc de la pantalla i després seleccionar la imatge per editar. Totes les eines d'edició són visibles tocant els subtítols Efectes o instruments. El primer element et permetrà aplicar filtres estil Instagram, Mentre que a través de la segona redacció podràs veure tots els botons que et permetran editar-les carregada.

Calibrar imatge, retallar, perspectiva, expandir, selectiu o HDR aquestes són només algunes de les eines que té a la seva disposició; com pot veure, a l'tocar un botó tindrà la possibilitat de modificar lliurement la imatge carregada.

Pot experimentar de forma independent utilitzant l'aplicació, però recordeu aplicar els canvis tocant en símbol de marca de verificació que es troba a la part inferior dreta de la pantalla.

Per exportar els canvis, toqueu el botó Exportar ; pot sobreescriure-les i aplicar-li els canvis o guardar una còpia editada de la imatge.

Adobe Photoshop Mix (Android / iOS)

Desenvolupat per Adobe System Inc., Adobe Photoshop Mix és l'aplicació perfecta per a qualsevol que vulgui editar fotos amb Photoshop, però no té temps per aprendre a utilitzar un programari d'edició complicat.

Aquesta aplicació fa molt bé la seva feina a l'integrar diverses eines professionals per a l'edició d'imatges, sense que sigui excessivament difícil d'utilitzar. No obstant això, per a poder usar-lo, serà necessari registrar-se en Adobe Cloud, un procediment que es pot completar ràpidament pressionant els botons Inicia sessió amb Facebook es google.

Un cop hagueu accedit a la pantalla principal de l'aplicació, premeu el botó (+) i després toqui la  Imatge per carregar una foto emmagatzemada a la memòria del dispositiu. Alternativament, tocant l'element Cambra pot fer una foto a l'acte per modificar-la.

Quan hi hagi importat una imatge en l'editor Phoshop Mix, simplement toqueu per obrir el menú relacionat amb els botons per editar-la. Els botons que pots veure en pantalla fan referència a eines professionals de les que estic a punt d'explicar-en detall.

Per exemple, tens botons per modificar la imatge mitjançant l'eina d'edició automàtica o utilitzant els paràmetres predefinits (temperatura, exposició, contrast, per exemple), per afegir filtres predefinits; però també el botó Forma o fons que et permet accedir a eines professionals que et permeten retallar una forma i fer que la presa sigui transparent.

A l'ésser una aplicació professional, Photoshop Mix també li permet afegir capes a la imatge. Per fer això hauràs de prémer el botó (+) i triï el nivell per importar dels elements Imatge, Text o color.

Clarament, encara que no és tan complicat com el programari d'edició de fotos tradicional, l'aplicació pot ser una mica menys intuïtiva per a aquells que són nous en les eines d'edició. Evidentment aquest és un factor a tenir en compte ja que l'aplicació està configurada com una versió de Photoshop per a dispositius mòbils Android i iOS.

Un cop hagueu acabat d'editar la imatge, feu el botó amb el símbol de compartir i procedeixi a guardar la imatge en el núvol o en la galeria multimèdia de el dispositiu.

Aplicació per editar música i altres aplicacions populars

Està buscant aplicacions que li permetin editar els arxius de música a la memòria del seu dispositiu?

  • Ringtone Maker i MP3 Cutter (Android): aquesta és una aplicació descarregable gratis en Android dissenyat per permetre-li fer una selecció d'un arxiu de música i així convertir-lo en un to de trucada. L'aplicació és molt senzilla d'usar i és gratuïta; d'altra banda, però, hi ha la presència de nombrosos banners publicitaris.

 

  • WavePad Àudio Editor gratuït (IOS): eina professional per editar arxius de música per iOS, aquesta aplicació és la contrapart mòbil del conegut programari de el mateix nom. L'aplicació en qüestió és gratis però ofereix la funcionalitat de realitzar compres en l'aplicació per desbloquejar funcions addicionals i eliminar els banners publicats.

 

  • VSCO (Android / iOS): aquesta és una coneguda aplicació d'edició de fotografies utilitzada principalment per aquells que ja estan familiaritzats amb els procediments d'edició de fotografies. L'aplicació ofereix diverses eines professionals i, d'altra banda, no és fàcil d'utilitzar. és gratis però li permet realitzar compres en l'aplicació per desbloquejar alguns ajustaments preestablerts professionals.

 

  • prisma (Android / iOS): és una divertida aplicació d'edició d'imatges que et permet transformar imatges en «pintures» mitjançant l'aplicació de filtres especialment artístics.

 

  • clips (IOS): Aquesta aplicació d'edició de vídeos és realment especial i les seves eines originals estan dissenyades per realitzar vídeos curts per compartir a les xarxes socials. Disponible, gratis i disponible només en iOS, és una aplicació que està dirigida a un públic jove o en tot cas a tots aquells que estimen seguir les tendències.

 

  • Clip d'Adobe Premiere (Android / iOS): per a aquells que busquen una eina d'edició de vídeo professional però tradicional, aquesta és l'aplicació adequada. Desenvolupat per Adobe System Inc, no és altre que la versió mòbil del conegut programari d'edició de vídeo, Adobe Premiere Pro.