Aplicació per escanejar. Necessita escanejar un document important, però malauradament no té un escàner o una impressora multifunció a casa. La idea de comprar un «gadget» d'aquest tipus li resultaria atractiva encara que no fos pel fet que té certa urgència i li agradaria trobar una solució més immediata. Donada la situació, ¿per què no descarrega una aplicació per escanejar i resoldre la pregunta actuant directament des del telèfon mòbil o tauleta? Vegem què apps són les millors per a això.

La millor aplicació per escanejar

Office Lens (Android / iOS / Windows Phone)

La primera aplicació d'escaneig que vull suggerir-li que provi és Office Lens. Aquesta és una eina de Microsoft que inicialment només estava disponible per a Windows Phone, Però que després també es va agregar a les botigues de Android i iOS.

És ideal per escanejar documents de text impresos, però també per escriure notes a la pissarra i per a fotografies. Els arxius obtinguts amb l'escaneig es poden convertir a PDF, Word o Per Point segons sigui necessari, es poden obrir directament en les altres aplicacions distribuïdes per l'empresa Redmond.

Després d'instal al seu dispositiu, per usar-lo tot el que ha de fer és iniciar-lo, seguir el breu tutorial introductori que se li proposa (només en el primer inici) i seleccionar el tipus d'element a emmarcar realitzant un simple lliscament cap a la dreta o esquerra i triant entre: Targeta de visita, Foto, Document, Pissarra.

Per tant, enquadrament el que desitja escanejar, espereu fins que aparegui a la pantalla el quadre relacionat amb l'àrea a seleccionar i, quan estigui llest, premeu el botó botó circular vermell al centre inferior per iniciar el procediment d'escaneig.

Si ho desitja, també pot optar per desactivar, configurar en automàtic o activar sempre el flaix tocant el botó de l' llamp part superior dreta.

Després esperi que es processi la imatge adquirida i dóna-li a el botó a la part superior dreta amb dues fletxes per fer correccions en l'orientació i enquadrament de la imatge i per afegir qualsevol títol, pressiona Fet dues vegades consecutives.

Si, per contra, desitja afegir més pàgines al escanejat, feu clic al botó amb el numerador  a la part inferior esquerra i repetiu els passos que vaig indicar anteriorment.

Si no està satisfet amb el que ha adquirit, simplement premeu el botó amb la escombraries a la part inferior dreta per esborrar la imatge i començar de nou.

Després triï en quina de les aplicacions de Microsoft disponibles voleu importar l'escaneig (si encara no les ha descarregat al dispositiu, primer haurà de fer aquest altre pas abans de finalitzar el seu treball) o si voleu importar tot en forma de PDF, com un arxiu adjunt per a enviar per correu electrònic o com una imatge per guardar a la galeria de el dispositiu.

Scanbot (Android / iOS)

Una altra bona aplicació útil per al propòsit que vull proposar és Scanbot. És sens dubte un dels millors recursos de la seva categoria a l'hora de digitalitzar documents, en color, blanc i negre o gris, simplement utilitzant la càmera del teu smartphone o tablet.

Per usar-la, simplement enquadrament qualsevol document «sobre la marxa» i l'aplicació farà la resta. Es pot fer servir tant amb Android com amb iOS i està disponible en diferents versions: una bàsica, que és totalment gratuïta i no té límits de temps ni marques d'aigua, i tres de pagament que ofereixen característiques addicionals, com la possibilitat d'aprofitar la tecnologia OCR per crear PDF amb text editable, càrrega automàtica de escanejos a serveis de emmagatzematge en el núvol (Per exemple, Dropbox) i molt més.

Després de descarregar i executar-lo, per començar a usar-lo, seguiu la breu guia introductòria (només el primer cop) i triï si voleu utilitzar la seva versió gratuïta o canviar a una de les pagues.

Tot el que ha de fer és emmarcar el document a escanejar amb la càmera de el dispositiu i seguir les instruccions que veu a la pantalla per col·locar el telèfon mòbil o tauleta en la posició correcta.

Si ho desitja, també pot activar les funcions multi pàgina y flash (Ubicat a la part superior de la pantalla de captura) per crear un escaneig de diverses pàgines i activar el flaix de la càmera per millorar el rendiment de l'escaneig.

Un cop adquirida la imatge, pot decidir si guardar-la en color, blanc i negre o escala de grisos utilitzant els filtres inclosos en l'aplicació, pot ajustar l'escaneig tallant-o girant i també pot carregar l'escaneig als serveis en el núvol emmagatzematge (només si utilitzeu la versió paga de l'aplicació).

Google FotoScan (Android / iOS)

Pel que fa a les fotos, et suggereixo que et posis en contacte FotoScan de google : És una aplicació gratuïta sempre disponible per a Android i iOS que li permet escanejar fotos tradicionals i guardar-les en la memòria de el dispositiu en ús o en Fotos de Google, El gran servei d'emmagatzematge en el núvol de G dedicat a fotos i vídeos amb espai il·limitat, tot de forma senzilla i intuïtiva.

Per usar-lo, descarregui i iniciï l'aplicació, seguiu la breu guia inicial que se li proposa (només el primer cop) i després premeu el botó circular blanc a la part inferior central i mogui el cercle que veu aparèixer a la pantalla als quatre punts en les cantonades de la foto que va a escanejar.

Prem la miniatura de la presa que va aparèixer a la part inferior dreta i indica si modificar la imatge que vas obtenir ajustant els angles o si guardar tot directament d'aquesta manera.

Si ho desitja, abans de prendre-les de la imatge a adquirir, també pot habilitar l'eliminació de reflexos tocant el botó amb la vareta màgica adjunt a la pantalla.

També pot optar per desactivar o reactivar el flaix tocant el símbol de l' llamp present a la part inferior dreta de la pantalla d'adquisició.

Alternativa: aplicació per escanejar

D'aplicacions d'aquest tipus, realment hi ha moltes i les que els he indicat són només algunes d'elles, les que crec que són les millors. No obstant això, donada la situació, li suggereixo que també mireu els recursos addicionals que trobarà a la següent llista, potser hi hagi alguna cosa que li pugui interessar.

  • Els meus escaneos: el millor escàner de PDF (Per a Android i per a iOS): una excel·lent aplicació per digitalitzar i organitzar documents en dispositius mòbils. És molt fàcil d'usar, detecta automàticament les vores i converteix qualsevol foto que tingui en documents PDF per compartir o imprimir. És gratuït però també està disponible en una versió de pagament amb funcions addicionals.

 

  • petit escàner (Per a Android i per a iOS): una aplicació petita però potent per escanejar qualsevol tipus de document en paper, així com fotografies i rebuts. els documents escanejats es poden compartir per correu electrònic, a través del servei d'emmagatzematge en el núvol o directament a la Pc a través de Wi-Fi. És gratis, però també està disponible en una variant paga amb funcions addicionals.

 

  • Genius Scan (Per a Android i per a iOS) - Una bella aplicació que pertany a la categoria en qüestió que presenta totes les característiques de les ja esmentades amb la diferència que permet ressaltar el text dels escanejats i millorar el grau de visibilitat i llegibilitat. També és excel·lent per escanejar fotos antigues sense modificar pràcticament la qualitat. Mobifriends però també està disponible en una versió paga amb característiques addicionals.

 

  • Escàner de PDF ràpid (Per Android) - Excel·lent aplicació sense cost gràcies a la qual és possible escanejar directament des Android i digitalitzar tot amb extrema facilitat. Té una bella interfície d'usuari, processa imatges a la velocitat de l'raig i integra la detecció de vores en temps real.

 

  • Evernote escons (Per iOS) - L'equip d'Evernote, el famós servei per prendre notes, també ha posat a disposició una aplicació dissenyada específicament per escanejar des del mòbil, la en qüestió. Mobifriends és et permet compartir amb altres usuaris el que s'escaneja i més integra la tecnologia OCR per buscar paraules i frases dins dels documents escanejats.