aplicacions falses per robatori de dades. Aneu amb compte, perquè en aquests temps hi ha molta estafa en Internet. Per això, li anem a explicar com els hackers intenten aprofitar-se de vostè.

Aplicacions falses per robatori de dades. Com desinstal·lar.

Aquestes dues app han intentat robar dades, diners i imatges privada de qui les descarregaven. Per això, presti atenció al que li expliquem.

Rastrejador Covid 19

Experts en DomainTools van descobrir que l'app  COVID 19- tracker no és el que diu ser.  Se suposa que ofereix informació actualitzada sobre els últims casos a la seva regió o ciutat, així com identificar quan una persona infectada amb el virus està a prop seu. Una vegada que l'usuari dóna permís a l'aplicació per accedir a les seves dades, el programa bloqueja la pantalla de la Pc i mostra un missatge que exigeix ​​el pagament de $ 100 en bitcoins per bescanviar el dispositiu.

Si ha caigut en el seu parany, els analistes de seguretat ja han descobert com desfer d'aquesta amenaça. Per fer això, fa servir el codi 4865083501 per desbloquejar el dispositiu i després desinstal·lar l'aplicació.

Corona Live 1.1

Una altra aplicació similar a aquesta que realitza les mateixes accions de segrest i rescat és la Corona Live 1.1. El troià ocult en aquest programa, segons analistes d'Estats Units, pot accedir als arxius en el telèfon i fins i tot fer fotos i gravar vídeos.

La bona notícia és que google ja ha pres mesures contra aquesta i altres aplicacions, eliminant de Play Store. A més, els dispositius amb Android 7 o superior estan totalment protegits, ja que el sistema no permet instal·lar l'aplicació. Aquesta acció de Google mostra la importància de no descarregar aplicacions en botigues no oficials o en les xarxes socials.

Correus electrònics falsos

Els hackers també han fet servir correus electrònics de coronavirus per robar dades personals. Prometen donar-li informació sobre la malaltia i consells de prevenció. Quan fa clic a l'enllaç enviat a la banda de l'missatge, apareix un Troyano, Anomenat Casbaneiro, s'instal·la a la Pc o mòbil per robar informació de sistema a través d'un servidor de Comando i Control (C & C).

Una altra estafa per correu electrònic promet proporcionar una recepta per a una vacuna casolana contra el coronavirus. El missatge, segons la companyia de seguretat digital ESET, conté un arxiu adjunt que, quan es descarrega, instal·la un troià a la màquina de la víctima.

On trobar informació fiable

És molt probable que aquestes no siguin les úniques estafes que fan servir la tensió al voltant de l'coronavirus per robar dades dels usuaris d'Internet. Per tant, el més important, en aquest i en tots els altres moments, és tenir sempre fonts oficials i fiables per obtenir informació.

Per seguir en temps real la quantitat de casos de la malaltia, visita la web de la Universitat Johns Hopkins i altres mapes aquí.

Per conèixer la pandèmia, accedeixi a portals de notícies de grups de mitjans coneguts. També val la pena visitar el lloc web de l'Organització Mundial de la Salut., Ministeri de Salut i els departaments de salut estatals i municipals.

Fins aquí l'entrada sobre aplicacions falses per robatori de dades.