App per reconèixer les muntanyes. Està planejant una nova excursió a les muntanyes i ja ha preparat la bossa de viatge a l'posar una mica de tot: una brúixola, el mapa de el lloc on aniràs, subministraments, una torxa ... en resum, tot el que podries ser tu útil durant el viatge. Però estàs segur que ho has oblidat res?

Segur que una app que li permeti reconèixer les muntanyes i els llocs on es trobarà és una bona idea.

Moltes de les aplicacions de les que parlaré en aquest article són de pagament, tot i que s'ha d'admetre que el seu preu de compra, que consisteix en uns pocs euros, està justificat per les nombroses funcions disponibles

Com funcionen aquestes aplicacions? Molts d'ells exploten la realitat augmentada i la intel·ligència artificial per ajudar a l'usuari a reconèixer les muntanyes i els llocs visitats: per aquesta raó, és suficient apuntar la càmera del dispositiu a una muntanya per saber quin és el seu nom i tenir una altra informació útil. Puc garantir que el funcionament d'aquestes aplicacions es simplifica per la seva interfície intuïtiva. Per tant, no tindrà problemes per usar-los, sempre que segueixi els meus «consells».

Millors App per reconèixer les muntanyes

PeakFinder AR (Android / iOS)

Una de les aplicació per a reconèixer les muntanyes més apreciades pels usuaris és PeakFinder AR : Una solució de pagament, disponible per a dispositius Android e iOS, Que li permet trobar més de 350,000 pics.

Funciona sense connexió i li permet superposar la imatge que es mostra a la pantalla amb la resta de l'panorama. Es pot comprar per 4,69 euros en Android i 5,49 euros en iOS.

Després de comprar i descarregar PeakFinder AR en el seu telèfon mòbil o tauleta, comenceu l'aplicació prement el botó obrir o fent clic a la seva icona situat en la pantalla d'inici del dispositiu.

Introduïu les coordenades de l'àrea on ha de fer que l'aplicació funcioni sense connexió i esperi el paquet.

Una vegada que es completi la descàrrega, PeakFinder AR li mostrarà el mapa 3D de l'àrea que va descarregar (i després també pot consultar sense connexió) amb els noms de les muntanyes relacionades al seu voltant.

Si voleu configurar el mode de visualització amb la càmera (necessita un dispositiu equipat amb el sensor de giroscopi per utilitzar aquesta funció) i veure els noms de les muntanyes mostrant-los en temps real a la pantalla, premeu el símbol de la càmera (A dalt a l'esquerra) i poseu el dispositiu a la muntanya que desitja identificar.

Per «viatjar» entre els pics propers, desplaceu-vos cap amunt o cap avall amb les fletxes situades a l'esquerra per canviar la alçada des del terra i llisca el dit sobre les muntanyes per moure't entre elles virtualment.

Si vol activar la brúixola i mostrar el panorama corresponent a la seva adreça geogràfica exacta, premeu el símbol de brúixola situat a la part superior esquerra i mou el dispositiu fins que trobis la muntanya que estàs buscant.

Per fer la seva posició més precisa, en el seu lloc, pressiona el símbol de visera (A baix a la dreta) i permeti que el GPS trobi la seva ubicació exacta.

Per accedir a la configuració de PeakFinder i modificar el punt de vista de l'aplicació, les unitats de mesura, la font utilitzada en la interfície, etc., pressiona el símbol (≡) i, al menú lateral que apareix a l'esquerra, toca un dels elements disponibles:

-Seleccionar punt de vista, Per canviar les coordenades, veure la llista de muntanyes disponibles i més.

-Pics visibles, Per trobar els pics que són visibles en la seva àrea.

-Ajustaments, Per canviar la configuració de l'aplicació i calibrar la brúixola.

-Cobertura, Per descarregar noves àrees.

-Realimentació, per escriure als desenvolupadors de PeakFinder

-Info / Ajuda per veure un petit manual d'usuari de l'aplicació.

PeakVisor (Android / iOS)

PeakVisor és una altra aplicació que has d'intentar reconèixer les muntanyes usant el teu dispositiu Android o iOS.

També funciona sense connexió, inclou la manera de visualització en 3D i li permet veure les muntanyes i la informació sobre elles utilitzant la càmera al dispositiu. Atès que incorpora una convenient funció de navegació i enrutament per rutes de senderisme, pot ser particularment útil per a aquells a qui els agrada aventurar-se en excursions de muntanya.

L'aplicació es pot comprar a Android per 4,89 euros i en iOS per 4,49 euros.

Després de comprar i descarregar PeakVisor al dispositiu, iniciï l'aplicació i, a la pantalla d'inici, premeu el botó llançament per veure una demostració que li ensenyarà com utilitzar millor l'aplicació.

Una vegada que hagi après els conceptes bàsics per obtenir el millor de PeakVisor, premeu el botó Sortir de la demo per utilitzar realment l'aplicació.

En aquest punt, poseu el dispositiu en una muntanya i, com «màgia», PeakVisor el reconeixerà i mostrarà el seu nom. Pressionant el nom de la muntanya pot llegir informació addicional, com l'altura de la muntanya, la distància des de la ubicació, la seva importància i fins i tot pot consultar l'article relacionat en Wikipedia (on estigui disponible).

Per canviar la manera de visualització de PeakVisor, pressiona el símbol de muntanyes : Amb només un toc, veureu el «esquelet» de les muntanyes properes i les seves etiquetes. Fent dos tocs només veurà els contorns de les muntanyes i les seves etiquetes. A l'tocar el botó en qüestió tres vegades, només veurà les etiquetes de les muntanyes al seu voltant, mentre que a l'fer un quart toc pot tornar a veure el model en 3D.

Per fer una foto de el panorama davant vostre, premeu el símbol de la càmera i després escolliu si voleu compartir-les amb els amics o guardar-la al dispositiu.

Si voleu canviar algunes configuracions relacionades amb PeakVisor, premeu el símbol (≡) i, al menú que apareix, toca un dels elements disponibles. Favorits, Per accedir als teus llocs preferits; Cercar a prop, Per buscar els pics que estan a prop teu; Importa la foto, Per importar una foto a la seva galeria; demostracions, Per tornar a intentar la demostració que se li va proposar a l'inici de l'aplicació o ajustos, Per descarregar nous mapes fora de línia, ampliar les etiquetes, canviar les unitats de mesura i més.

ViewRanger (Android / iOS)

Estàs buscant una aplicació que pugui ajudar-te a reconèixer les millors rutes i els millors senders per fer meravellosos recorreguts de muntanya?

En aquest cas, et suggereixo que ho provis ViewRanger, Una aplicació gratuïta per a dispositius Android i iOS que et permet trobar rutes i rutes amb bicicleta fins i tot sense connexió.

ViewRanger també ofereix la funció horitzó per identificar els llocs circumdants, com muntanyes i llacs (funció disponible només en dispositius equipats amb brúixola, GPS, càmera i sensors giroscòpics).

L'aplicació és gratuïta, Però per accedir a algunes funcions avançades ia tot el contingut, ha de comprar la versió completa, que costa 9,99 euros.

Després de completar la descàrrega de ViewRanger al dispositiu, iniciï l'aplicació i toqueu el botó Registrar-se amb el correu electrònic o, alternativament, entreu a través del seu compte Facebook o el teu compte Google pressionant els botons relatius.

Un cop s'hagi iniciat sessió, completi el seu perfil de ViewRanger ingressant el seu text en els camps corresponents nom i el cognom. Premeu el botó verd Desar perfil i seguiu les instruccions en pantalla per permetre que l'aplicació utilitzi la seva ubicació.

A la següent pantalla, premeu el símbol senyals per trobar una ruta propera o per buscar una a l'àrea apropiada barra de cerca, Pressiona el símbol de mapa per accedir a el mapa, toqueu el símbol de l' homenet per accedir al seu perfil i veure les rutes descarregades i veure les seves activitats o pressiona el símbol de lupa per buscar rutes, persones o coordenades.

Per mostrar el nom de les muntanyes amb la funció Skyline (no disponible en tots els dispositius), pressiona el símbol de la muntanya ubicat al mapa a la part inferior dreta. Si no veieu aquest símbol, el dispositiu probablement no sigui compatible amb aquesta funció.

Per gravar una ruta, segueixi una ruta prèviament descarregada, planifiqui una nova ruta, afegiu un punt d'interès a el mapa i més, en el seu lloc toqui el símbol (+) que es mostra al mapa i selecciona l'opció que li interessa.

I per accedir a la configuració de l'aplicació, en el seu lloc, premeu el símbol (...) i, al menú que apareix, pressiona els elements disponibles per comprar nous mapes, veure els punts d'interès guardats, administrar el seu compte o canviar algunes configuracions de visualització pel que fa a l'aplicació.

Més aplicacions per a reconèixer les muntanyes

¿Les aplicacions per a reconèixer les muntanyes de les que et vaig parlar en detall en els paràgrafs anteriors no et van entusiasmar massa? Mira aquestes:

  • PeakLens (Android): aquesta aplicació gratuïta utilitza la realitat augmentada per permetre el reconeixement de les muntanyes properes i, gràcies a la intel·ligència artificial, corregeix els errors de localització que el GPS, la brúixola o un dels altres sensors del dispositiu podrien fer. PeakLens també funciona sense connexió, després de descarregar mapes d'interès.

 

  • Mountain Live Explorer (Android): aquesta aplicació també utilitza els augments de la realitat per permetre a l'usuari obtenir informació sobre més de 60,000 pics a Itàlia, Àustria, Alemanya, França, Suïssa i Eslovènia. Utilitza Mountain Live Explorer és molt simple: només apunta el telèfon mòbil cap a la muntanya i mostra els noms que apareixen a la pantalla. Costa 3,69 euros.

 

  • Peakhunter (Android / iOS): aquesta aplicació és una espècie de diari portàtil en el qual l'usuari pot ingressar als pics que ha escalat al llarg dels anys. PeakHunter també permet l'accés (fins i tot sense connexió) a una base de dades que conté tota la informació sobre centenars de muntanyes a tot el món.

 

  • Google Maps (Android / iOS): aquesta aplicació, també disponible com a servei en línia, no necessita moltes presentacions. Google Maps és 100% gratuït i li permet veure informació detallada sobre pràcticament qualsevol lloc de la planeta, incloses les muntanyes.