Característiques de RAM i rendiment. Avui et vaig a explicar els principis comuns per triar RAM. Aquí, explicarem una mica més sobre les característiques de memòria: el seu tipus, freqüència, temps i resultats de rendiment en aplicacions reals.

Característiques tècniques de RAM i rendiment

Tipus de RAM: DDR, DDR2, DDR3

En general, la placa mare només fa servir un tipus de memòria i és el controlador de memòria de la placa mare qui decideix. Aquest controlador de memòria està integrat a la placa base Intel Socket 775, però està en el processador AMD.

La majoria de les plaques base només admeten un tipus de RAM, però hi ha hagut models amb dos tipus de RAM i coincidents (no simultàniament). El més antic de tots és DDR, que ara s'utilitza per actualitzar un PC més antiga. DDR2 ha tingut els seus moments de glòria durant anys, però actualment està retrocedint perquè correspon als endolls de fi de vida.

Pel que fa a DDR3, s'ha generalitzat en les plataformes AMD AM3 i Intel 1366 i 1156. Físicament, els diversos tipus de RAM es distingeixen per una osca que evita que es muntin en una placa base que no els admet.

 

la freqüència

Hi ha moltes freqüències diferents per RAM, sense comptar amb el que podem obtenir. Aquestes freqüències varien de 133 MHz a 2 GHz, però la freqüència real, també anomenada efectiva, varia de 66.5 MHz a 1 GHz, és a dir, la meitat dels valors nominals. Les freqüències de funcionament de la RAM són encara més baixes.

A l'escollir la seva barra de memòria, ha de tenir en compte la freqüència, preferiblement triar la més alta admesa per la placa base. Per exemple, si el lloc web de fabricant de la placa base indica que és compatible amb DDR3 a 1066/1333/1600 MHz, només s'ha de col·locar DDR3 a aquestes freqüències, i preferiblement a un màxim de 1600 MHz.

Els intervals per a realitzar una operació

Els temps determinen els intervals en nombre de cicles de rellotge per realitzar una operació. El més important és la unitat CAS, el temps d'accés a una columna.

En poques paraules, com més curts siguin els intervals, més ràpida serà la memòria. Per exemple, els rangs 4-4-4-12 seran millors que 5-5-5-15 a la mateixa freqüència. Comparar records amb diferents intervals i freqüències es torna més difícil ja que aquests dos paràmetres són independents. Recordeu que comparar les freqüències de RAM no vol dir res si no comparem CAS també.

Què és la tecnologia de doble canal?

Dual Channel és una tecnologia administrada pel controlador de memòria per duplicar l'ample de banda de la memòria des d'una perspectiva teòrica. Però la situació és força diferent a la pràctica.

El guany de l'Dual Channel va estar present principalment en l'era Pentium 4, però en els models més actuals el guany arriba a un màxim de el 5%.

Quanta RAM per a què PC

La pregunta és, quanta RAM he d'instal·lar per tenir un PC que funcioni bé?

Amb Windows XP, Es van recomanar 2 Gb.

Amb Windows 7, la necessitat va augmentar a 4 Gb de RAM.

No obstant això, en Windows 8 i 10, la recomanació és només 1 Gb per a la versió de 32 bits de l' sistema operatiu i 2 Gb per a la versió de 64 bits de.

Com mesurar l'acompliment

Mostri'ls millores bastant espectaculars en l'ample de banda de la memòria, com Sandra Lite. Però aquestes proves no reflecteixen la realitat de la vida quotidiana. En programari, els guanys són molt més baixes.

Overclocking

A l'igual que altres components d'un PC, podem aprofitar a l'màxim la RAM. Recordeu que els guanys de l'processador comporten riscos d'inestabilitat. Haurà d'ingressar a l' BIOS i canviar la configuració de RAM. També pot augmentar la freqüència de RAM configurant intervals més petits i configurant la freqüència de RAM: tot depèn de si ho va fer amb la CPU o no.

En general, és millor augmentar la freqüència de reduir els intervals. Sovint, haurà d'ajustar el valor de voltatge a 1.65 V (consulteu les instruccions de la seva memòria), amb el valor predeterminat de 1.50 V per DDR3. A l'entrada de gamma alta, les barres ECO de baix voltatge (1.35V) solen ser les millors per augmentar la freqüència. En productes d'alta gamma, la memòria admet fàcilment 7-7-7-21 a 1 GHz efectiu (DDR3 2000MHz).

La freqüència de funcionament de el controlador de memòria també és important però no és ajustable en el sòcol 1156, el processador Clarkdale i Lynnfield. En el sòcol 1156, no és aconsellable muntar més enllà d'1 GHz efectiu, ja que aquest és el límit dels controladors de memòria integrats de Clarkdales. En aquest cas, és millor reduir els intervals si vol Guanyar rendiment.

L'optimització de la configuració en la seva memòria DDR3 permet fins a un 10% de millora en la codificació de vídeo. No és tan espectacular com una CPU, però val la pena.

 

Fins aquí l'entrada sobre característiques de RAM i rendiment.