Com accedir a l'encaminador. Si segueixes el manual d'instruccions del seu nou encaminador literalment, pas a pas, no podràs accedir a el panell de configuració de el dispositiu per canviar els paràmetres relacionats amb la configuració de Internet i ajustar totes les altres configuracions.

Fins ara els has provat tots, però aparentment no hi ha manera. Has arribat a pensar que l'encaminador està defectuós. Però no, no pensis en el pitjor! El més probable és que encara no hagis entès completament el funcionament. No et preocupis. Puc ajudar-te.

En el tutorial d'avui vull ensenyar-te com accedir a l'encaminador. Vull aclarir des del principi que, a diferència del que pugui semblar, realment és una operació simple. A més, el procediment a seguir és vàlid per a gairebé tots els models d'encaminadors (i mòdems / encaminadors) actualment al mercat.

En resum, independentment de la marca i model de encaminador que tingui en el seu poder, puc assegurar-li que si continues llegint aquesta guia, obtindràs tota la informació que necessites. Després aprendrà com accedir a el panell d'administració de el dispositiu i com canviar tots els paràmetres presents en la seva intervenció: contrasenya, canal de ràdio de la xarxa Wi-Fi, Etc

Com accedir a l'encaminador pas a pas

Connecta l'encaminador

Per començar, et suggereixo que verifiquis que el encaminador estigui connectat correctament a la presa de telèfon ia la Pc. el cable telefònic ha d'inserir a l'endoll de paret ia l'entrada apropiada d'el encaminador i la llum apropiada a la icona de el dispositiu ha d'estar il·luminada: la llum de subministrament (Generalment és de color verd o groc ). A més, el cable d'ethernet ha de inserir-se en un dels portes numerades dispositiu i a la porta LEN de PC.

¿El que vas comprar és un encaminador sense fils? Simplement verifica que la Pc estigui connectada a la xarxa Wi-Fi generada per ella. Assegureu-vos que la icona de connexió wifi està present a la banda de l' rellotge en l'àrea dedicada de la barra d'sistema de PC o Mac i llest.

Accedeix a el panell de configuració

Després de connectar els dos dispositius, Obre el navegador (p. Ex. crom, Firefox, Internet Explorer ) I intenta connectar-te a la adreça IP de l'encaminador indicat en el manual d'l'usuari de la mateixa escrivint a la barra a la part superior i després pressiona el botó Enter en l' teclat. Els més utilitzats per a gairebé totes les marques d'encaminadors són els següents.

  • 192.168.0.1
  • 192.168.1.1
  • 192.168.1.254

Si no es pot accedir a la pàgina des de les tres direccions anteriors, pot intentar trobar la IP per accedir a l'encaminador mirant la part posterior de el dispositiu, ha de trobar una etiqueta adjunta amb la direcció escrita en ella.

Si, d'altra banda, l'adreça IP no està indicada en el manual d'l'usuari o en qualsevol etiqueta adherida a el dispositiu i si les «coordenades» que acabo d'indicar no són vàlides, pot trobar la informació que necessita actuant al configuració de connexió de xarxa.

  • Troba les «coordenades» en Windows

Si fa servir un PC amb Windows, pot trobar l'adreça IP del seu encaminador de dues maneres diferents: la primera és ingressar les propietats de connexió i veure els detalls de l'última, la segona per donar una ordre simple des del Indicador.

Per accedir a les propietats de connexió, feu clic al botó d'inici (la icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), busca el panell de controlar al menú que s'obre i selecciona el Panell de control des dels resultats de cerca, per obrir el clàssic Tauler de control de Windows.

Llavors accedeix a Xarxa i Internet > Centre de xarxes i recursos compartits, Seleccioneu el nom de la connexió en ús (p. Ex. Ethernet o Wi-Fi ), Feu clic al botó DETALLS i trobarà l'adreça IP de l'encaminador sota de l'entrada Passarel·la per defecte IPv4.

Si prefereix fer servir el Símbol de sistema - que pot trucar pressionant Win + R en el teclat de PC i escrivint el cmd en el panell executar ... - donar l'ordre ipconfig, pressioni Enter i trobaràs la direcció de l'encaminador costat de l'entrada Passarel·la per defecte

  • Troba les «coordenades» a Mac

També en Mac hi ha dues formes diferents d'esbrinar les coordenades que li permeten accedir a l'encaminador. El primer és obrir el terminal (Busca-ho a la carpeta més de l'Launchpad) i donar la comanda netstat -nr | grep per defecte.

El segon és una mica més llarg però també més intuïtiu per a aquells que no estan familiaritzats amb la línia de comandament: ha d'anar a la secció vermell qualsevol Preferències de sistema, Seleccioneu el nom de la connexió en ús (p. Ex. Wi-Fi ) Des de la barra lateral esquerra, premeu el botó Avançat i seleccioneu la targeta TCP/IP : L'adreça IP de l'encaminador és la que es troba a la banda de l'entrada Router.

  • Troba nom d'usuari i contrasenya

Després de trobar l'adreça IP correcta, finalment pot connectar-se a el panell de configuració del seu encaminador. Un cop ingressat a la barra d'adreces de navegador, s'ha d'obrir una pantalla per inserir nom d'usuari i contrasenya per ingressar a l'encaminador.

Els detalls d'inici de sessió per defecte solen ser administrador / administrador o admin / contrasenya, Ha de trobar-los indicats en el manual de l'encaminador o en l'etiqueta adherida a la part posterior de l'aparell.

En cas que cap d'aquestes combinacions funcioni bé, intenti buscar la contrasenya del router al lloc web Encaminador de contrasenyes. Per usar-lo, connectat a la seva pàgina inicial, seleccioneu una marca de encaminador al menú desplegable Seleccioneu el fabricant de l'encaminador i feu clic al botó troba contrasenya.

A la pàgina que s'obre, trobi el model de encaminador o mòdem / Encaminador que posseeix i descobreixi quina és la combinació de nom d'usuari i contrasenya necessaris per accedir al seu panell d'administració.

Ajusta la configuració

Després de poder accedir a l'encaminador, procedeix a intervenir en els paràmetres en què creu que és més apropiat actuar. Lamentablement, no puc ser massa específic en les meves indicacions, ja que no conec el model exacte de la teva encaminador.

Per canviar la contrasenya necessària per accedir a la configuració de l'dispositiu, generalment és suficient anar a la secció administració o seguretat ; a la targeta firewall o servidor virtual en el seu lloc, ha d'anar als ports oberts per eMule, uTorrent i altres programes P2P i no P2P; mentre a la secció sense cables generalment necessita iniciar sessió per a connexions sense fils en cas que estigués utilitzant un encaminador sense fils.

Després de fer tots els canvis necessaris, no oblidis fer clic al botó Desar o Desa els canvis per guardar la nova configuració del tauler de control de l'encaminador. Tingueu en compte que després de confirmar l'aplicació dels canvis realitzats en alguns casos, el encaminador pot reiniciar automàticament

En cas de problemes

Si necessita més informació sobre com accedir a l'encaminador o si, en qualsevol cas, fins i tot si ha seguit les meves instruccions de manera assenyada, hi ha un problema, pot connectar-se a la secció corresponent suport i assistència de la pàgina web oficial de l'fabricant del seu dispositiu on són presents tots els manuals de tots els dispositius comercialitzats i on s'indica clarament com accedir a l'encaminador i realitzar altres canvis en la configuració de l'aparell.

A continuació s'inclou una llista de tots els principals fabricants d'encaminadors i mòdems / encaminadors i el seu enllaç a la pàgina d'Internet per obtenir assistència i assistència.

Si, d'altra banda, té problemes perquè ha canviat la combinació de nom d'usuari i contrasenya necessaris per accedir a l'encaminador però no recorda quines dades ha triat, ho sento, li dic això, però l'única solució que li queda és dur a terme reinici de el dispositiu.

Continuar d'aquesta manera també restaura la combinació per defecte de nom d'usuari i contrasenya perquè pugui accedir a el panell d'administració de el dispositiu utilitzant el predeterminat. No obstant això, tingui en compte que, a més del nom d'usuari i la contrasenya, també perdrà totes les configuracions actuals (que, per tant, haurà d'ingressar novament a l'reiniciar per complet).

¿No està segur de com restablir l'encaminador? No hi ha problema. En general, és suficient prendre un llapis (o al menys un objecte prim i punxegut) i pressionar el botó de reinici per 10-15 segons. El botó de reinici és el petit negre a la part posterior de l'aparell.

Quan el encaminador es reinicia, totes les seves llums al dispositiu comencen a parpellejar, després s'apaguen després d'uns segons i el procediment de connexió a Internet comença novament.