Com accedir a la configuració del teu router de wifi És possible que alguna vegada t'hagis plantejat canviar el nom de la teva xarxa, modificar la contrasenya, augmentar el nivell de seguretat, Dissenyar una xarxa com a visitant o altres opcions que requereixen entrar a la configuració del teu router. T'expliquem com fer-ho en aquesta entrada de parada Creativa.

Els consells que et donem a continuació et serviran tant si fas servir el router del teu proveïdor de serveis de Internet com si vas comprar un per el teu compte. També si utilitzes un router dedicat o una combinació de mòdem / encaminador subministrat per la seva proveïdor.

Com trobar l'adreça IP del teu router

Qualsevol router conté un programari anomenat firmware. Pots accedir-hi a través de qualsevol navegador. Per a això hauràs d'ingressar la adreça IP del teu router. Tot i que la majoria fan servir la direcció 192.168.1.1, podria no ser el teu cas. Pel que, si vols conèixer l'adreça IP del teu dispositiu, tecleja cmd a la finestra de cerca i pressiona Enter per accedir a el símbol de sistema. Escriu  ipconfig en el símbol de sistema i pressiona Enter. La comanda s'executarà. Busca una configuració per Porta d'Enllaç Per defecte en Ethernet o Wi-Fi. Aquest és el teu router. Veuràs la seva adreça IP just a la banda. ja pots escriure l'adreça IP del teu router al navegador habitual.

Requeriment de credencials per accedir a l'microprogramari

És possible que, abans d'entrar a la configuració del teu router, et sol·liciti un nom d'usuari i el seu password corresponent. Podria tractar-se d' una credencial per defecte o d'una que va ser creada quan es va configurar el router per última vegada. En cas que recordis aquesta informació, no tindràs cap problema. Però, si no és així, hauràs de recuperar-la.

Com accedir a la configuració del teu router de Wifi-2

Amb una mica de sort, el teu router et facilitarà recuperar la contrasenya. Et mostrarà aquesta possibilitat si introdueixes unes quantes vegades el nom d'usuari i la contrasenya equivocades. El normal és que et demani el número de sèrie del teu router. El trobaràs a la part de baix de l'router o en un dels seus laterals.

En cas que el teu router utilitzi unes credencials predeterminades, has de saber que molts d'aquests dispositius solen compartir el mateix nom i contrasenya per defecte. Igual et funcionen. Provar aquesta opció no et costa res. Investiga aquesta informació per Internet buscant la marca del teu router. També pots buscar les credencials d'inici de sessió predeterminades del teu model de router. Quan ho aconsegueixis, intenta iniciar la sessió al dispositiu. Potser ja hagis trobat la manera d'accedir a la seva configuració després d'aquesta cerca.

Si les credencials del teu router ja han estat modificades i no recordes la informació d'accés, hauràs restablir el router per restaurar tots els paràmetres de la seva configuració als valors predeterminats. És bastant comú que existeixi un botó molt diminut per reiniciar el dispositiu. Hauràs d'utilitzar un objecte de punta fina (et bastarà amb un clip). Introdueix-i mantingues premut el botó durant més de deu segons. En aquest moment ja pots fer servir el nom d'usuari i la contrasenya predeterminats.

Com modificar la configuració del teu router

És de suposar que, quan hagis arribat a aquest punt de l'procés, ja podràs realitzar els canvis que necessitis. Per exemple, el nom d'usuari, la contrasenya i el nivell de seguretat de la xarxa.

També pots administrar controls parentals, crear una xarxa d'usuaris convidats i administrar els dispositius connectats. assegura't aplicar els canvis abans de passar a la pantalla següent.

Si no estiguessis segur de com canviar alguna de les configuracions disponibles, acudeix a l'assistent de configuració. La majoria dels routers disposen d'aquests ajuts per fer aquesta part de la feina sense que et compliquis la vida.

Com canviar l'inici de sessió del teu router

Canviar el nom d'usuari i la contrasenya del router és una tasca molt senzilla. És interessant que li dediquis uns minuts per protegir millor el teu router i ser l'única persona amb possibilitats de accedir a l'microprogramari. Alguns routers només et permeten canviar la contrasenya, limitant el nom d'usuari a «Administrador».

Si vols canviar la contrasenya, trobaràs l'opció en la pestanya Administració. El més habitual és que et demani ingressar la contrasenya actual de l'router abans que puguis ingressar el nou password. Et recomanem que facis servir una contrasenya no molt complicada de recordar ni massa senzilla. Una combinació de paraules fàcils de conservar al teu cap seria una bona idea. L'important és que puguis recordar d'ella si tinguessis la necessitat de modificar la configuració del teu router de nou. Si prens nota i la guardes en un lloc segur t'estalviaràs maldecaps si es dóna el cas.

Hi ha la possibilitat que el microprogramari del teu router et demani algunes preguntes i respostes de seguretat. Així s'assegura de comprovar la teva identitat d'una manera força pràctica. Quan acabis de fer les modificacions que vulguis, aplica la configuració i torna a iniciar sessió en el dispositiu.

Com modificar la contrasenya de la teva xarxa Wi-Fi

Assegura't que la contrasenya del Wi-Fi és el prou segura i sòlida per evitar problemes. Busca l'apartat sense fil o wifi en el firmware del teu dispositiu. Aquí veuràs el nom i la contrasenya.

Si encara conserva les claus predeterminades, canvia-per alguna cosa més personal. També és convenient que la seguretat de la teva xarxa estigui configurada en WPA2-PSK [AES], és el major nivell de seguretat per a les xarxes Wi-Fi domèstiques. No oblidis aplicar els canvis després de modificar la configuració i tanca el navegador.

Ja has fet totes les modificacions que havies de fer i podràs tornar a fer-les sempre que vulguis. Només hi ha una cosa que mai hauries de canviar: buscar els millors consells a Parada Creativa. No ho oblidis!