Com accelerar Internet al teu telèfon mòbil. La navegació web des del seu telèfon mòbil sembla bastant lenta tant en una xarxa de dades com a través de Wi-Fi?

Per desgràcia, no es poden fer miracles, però amb alguns petits trucs pot millorar els temps de càrrega de les pàgines d'Internet.

Entre les diverses precaucions que es poden seguir per intentar accelerar la navegació web en els telèfons mòbils, hi ha les relacionades amb l'ús de servidors DNS ràpids, la verificació de qualsevol VPN activa i l'ús de navegadors alternatius que puguin carregar pàgines d'Internet més ràpid.

Si aquestes mesures no milloren, ni tan sols una mica, la situació, és aconsellable verificar la cobertura de la xarxa per assegurar-se que les alentiments no es van originar en un senyal pobra o, en qualsevol cas, massa feble.

Com accelerar Internet al telèfon mòbil: solucions

Canviar els servidors DNS

Comencem aquesta guia sobre com accelerar Internet al telèfon mòbil parlant d'un tema que ja he cobert àmpliament al meu blog:  servidor DNS.

Si encara no ho ha escoltat, els servidors DNS són aquests «traductors» que li permeten visitar llocs web a través d'adreces de text que tots podem recordar sense massa problemes (pàg. Ex. ..it) En lloc d'adreces numèriques molt llargues, que de fet serien les «coordenades» reals per arribar-hi.

Per tant, un dels principals moviments que pot fer per accelerar la navegació web des del seu telèfon mòbil és canviar el DNS que el telèfon normalment fa servir per arribar a llocs d'Internet, reemplaçant-los per servidors més ràpids.

Android

Si utilitzeu un telèfon mòbil Android, Pot canviar els servidors DNS utilitzats pel telèfon quan està connectat a una Xarxa wifi anant a Configuració> Wi-Fi> Canviar xarxa> Mostra opcions avançades, Després seleccionant l'opció IP estàtica de menú Configuracions d'IP, Després triar l'adreça IP que s'utilitzarà en el dispositiu (p. Ex. 192.168.1.12 ) I ingressant la direcció de l' Entrada, És a dir, el encaminador en ús (p. ex. 192.168.1.1 ).

Un cop fet això, desplaceu-vos cap avall a la pantalla, seleccioneu l'opció estàtic de menú Configuracions d'IP, Desplaceu-vos cap avall a la pantalla novament i configurar els servidors DNS que voleu utilitzar escrivint les adreces respectives en els camps DNS 1 y DNS 2 i després pressiona el botó Save / Apply perquè guardar els canvis realitzats.

Els servidors DNS que li recomano que faci servir, ja que són més ràpids i poden evitar algunes restriccions regionals, són els següents.

  • DNS de google - direcció principal 8.8.8.8 ; direcció secundària 8.8.4.4.
  • OpenDNS - direcció principal 208.67.222.222, Adreça secundària 208.67.220.220.
  • Cloudflare - direcció principal 1.1.1.1 ; direcció secundària 1.0.0.1.

Si voleu canviar els servidors DNS utilitzats a l'navegar en 3G / 4G en el seu lloc, necessàriament ha de recórrer a solucions de tercers.

Entre els millors, va assenyalar 1.1.1.1 de Cloudflare, que li permet usar els servidors DNS de Cloudflare en una xarxa de dades mitjançant la instal·lació d'un perfil VPN especial (que, però, no li permet usar altres serveis VPN a el mateix temps) . Funciona amb una simplicitat desarmadora: descarregui l'aplicació des Play Store, Executeu-lo, desplaceu-vos a la primera pantalla de presentació i pressioni els botons Instal·lar perfil VPN y acceptar (Dues vegades seguides). Posa en O N la palanca de l'aplicació i ja està.

Alguns telèfons mòbils poden bloquejar l'execució de l'aplicació per problemes d'estalvi d'energia. Per evitar que això passi, aneu a menú per administrar l'estalvi d'energia (pàg. Ex. Configuració> Configuració avançada> Aplicacions protegides ) I afegiu 1.1.1.1 a «aplicacions protegides».

Si no voleu utilitzar els servidors DNS de Cloudflare, pot recórrer a solucions alternatives, per exemple Anul·lació de DNS, Que, però, requereix permisos de root per funcionar. Per obtenir més informació sobre l'ús d'aquest tipus de solucions, mireu l'anàlisi en profunditat on li explico en detall com canviar DNS en Android.

nota: els noms de les paraules i els menús poden variar lleugerament d'un dispositiu Android a un altre, depenent de la versió de l' sistema operatiu instal·lat i de la marca / model de telèfon mòbil en ús. No obstant això, els passos a seguir són bàsicament els que t'he indicat fa un moment.

iPhone

fins i tot en iPhone pot canviar els servidors DNS de la connexió wifi. Per fer això, has d'anar als ajustos de iOS (Pressionant la icona gris que representa uns engranatges  a la pantalla d'inici de l'dispositiu), seleccioneu l'element Wi-Fi des del menú que s'obre, premeu el botó (S) situat a la banda de l' nom de xarxa a què està connectat, premeu l'element Configura DNS ubicat a la secció DNS, Marqui l'ítem manual, Premeu el botó (+) Afegir servidor, Proporcioni la direcció de l'servidor DNS que voleu utilitzar i premeu Desar.

Els servidors DNS que recomano utilitzar són els següents.

  • DNS de Google - direcció principal 8.8.8.8 ; direcció secundària 8.8.4.4.
  • OpenDNS - direcció principal 208.67.222.222, Adreça secundària 208.67.220.220.
  • Cloudflare - direcció principal 1.1.1.1 ; direcció secundària 1.0.0.1.

Com pot endevinar fàcilment, el procediment que s'acaba d'il·lustrar li permet canviar el DNS de la connexió Wi-Fi, però no el de l' Connexió 3G / 4G.

Per configurar DNS per a la xarxa de dades també, heu d'instal·lar aplicacions com el 1.1.1.1 de Cloudflare esmentat anteriorment, que instal·la un perfil VPN per transmetre totes les sol·licituds de «traducció» d'adreces als servidors DNS de Cloudflare.

El seu funcionament és molt simple: només descarregueu de la App Store, Inícialo, omet la presentació inicial, posa en ON la palanca al centre de la pantalla, premeu permetre i escriviu el codi de desbloqueig del teu dispositiu. Això és tot!

Verificar VPN en funcionament

Verificar VPN en funcionament és un altre truc que pot ser útil per accelerar la seva connexió a Internet.

Per quin motiu?

La resposta és simple: en general, les VPN, quan s'usen, augmenten significativament el retard en la transmissió de dades de les connexions a Internet des d'una ubicació fixa, el que fa que la velocitat de càrrega de la pàgina sigui més lenta.

Per assegurar que no hi hagi VPN actives en el seu telèfon, feu el següent.

  • en Android - anar a l'aplicació ajustos, Pressiona l'element més ubicat a la secció xarxes, Toca la veu VPN i assegureu-vos que no hi hagi VPN actives sota el títol VPN / VPN en ús. Altrament, premeu Nom de VPN i toca desconnectar des del menú que s'obre.
  • en iPhone - aneu a l'aplicació ajustos (La icona gris amb el engranatges ubicat a la pantalla d'inici), assegureu-vos que l'interruptor per l'element VPN es mou cap amunt OFF i si no, mou-lo tu mateix.

Utilitza un navegador ràpid

Una altra forma d'augmentar el rendiment d'Android i iPhone en termes de navegació per Internet és utilitzar un navegador alternatiu a què està instal·lat «estàndard» al telèfon mòbil.

Referent a això, vull informar-los de Opera Mini que, com diu la seva descripció oficial, utilitza una tecnologia en el núvol que comprimeix les dades fins a un 90% abans d'enviar-los, accelerant així la càrrega de pàgines web (en 3G, sobretot).

La seva interfície d'usuari és molt senzill, i també inclou altres funcions interessants, com la sincronització de dades en múltiples dispositius, la navegació simplificada amb pestanyes i més.

Per descomptat, no sempre espera resultats sorprenents, però en moltes circumstàncies en realitat ajuda a carregar pàgines més ràpid que altres navegadors.

Opera Mini està disponible tant per a Android com per a iPhone (Encara que en aquest últim cas, no hi ha millores significatives, atès que en els dispositius Apple tots els navegadors es veuen obligats a utilitzar el motor de cerca de Safari, el navegador «estàndard» integrat en iOS).

Verificar cobertura de xarxa

Si, després de seguir els consells que li he donat en les línies anteriors, continua tenint problemes per navegar per Internet, potser el «culpable» podria ser el seu operador.

Per aquesta raó, et suggereixo que verifiquis la cobertura de la xarxa.

Espero que li hagi resultat útil aquest manual sobre com accelerar Internet al telèfon mòbil.