El seu PC amb fins instal·lat Windows 10 ¿Sembla massa lent per navegar en línia, en descàrregues i en altres activitats relacionades amb la connexió a Internet? Llavors aposto a que li agradaria entendre si pot prendre algunes mesures per millorar la situació, oi? No es preocupi: s'ha arribat a la guia correcta en el moment correcte.

Si em dones uns minuts del teu temps, de fet, puc explicar-te tot el que pots fer per intentar accelerar Internet a Windows 10. Essencialment, aquests són petits consells útils per al propòsit, com canviar els servidors DNS i buscar i eliminar qualsevol el malware que pugui alentir la navegació. Permetin-me ser clar des del principi: miracles, si hi ha problemes d'infraestructura a la xarxa, no es poden fer, però els asseguro que notaran alguns resultats.

Llavors? Pots dir-nos que encara estàs parat allà? Col · loqui còmodament davant del seu fiable PC, feu una minuts només per a vostè i comenci immediatament a enfocar-se en llegir el següent. Espero sincerament que a la fi pugui sentir-se feliç i satisfet amb el que ha après, així com, per descomptat, amb els resultats obtinguts. bona sort

operacions preliminars

Abans d'intervenir directament en el seu PC i, per tant, abans d'intentar accelerar Internet a Windows 10 hi ha alguns operacions preliminars que és bo que ho faci, per a comprendre si la «lentitud» que va trobar és atribuïble només a la Pc o és inherent a la connexió a Internet. Per a més informació, segueix llegint.

Realitzar una prova de velocitat

Com vaig dir, el primer que ha de fer és tractar de comprendre si els problemes de connexió que experimenta depenen de l'rendiment d'Internet o de la seva Pc. Per adonar-se'n, tot el que heu de fer és un prova de velocitat d'un dispositiu diferent des de la PC que navega lentament en línia.

Llavors, primer de tot, assegureu-vos que els altres dispositius connectats a la seva xarxa no estiguin funcionant operacions de descàrrega i / o càrrega intensiu, com l'intercanvi de dades en xarxes P2P, l'ús de serveis de transmissió, etc., per no alterar els resultats de la prova. Una altra cosa que li aconsello que faci, si és possible, és connectar a Internet el dispositiu en el qual realitzarà la prova de velocitat a través de l' cable Ethernet i no mitjançant Wi-Fi (tipus de xarxa afectada per interferències i caigudes de rendiment).

Dit això, obriu qualsevol navegador d'Internet (ex. crom ), Aneu a la pàgina web de prova de velocitat de Ookla (la prova de velocitat més utilitzada en el món), premeu el botó Vai que apareix al centre de la pantalla i espera que la prova comenci i es completi: hauria de prendre uns segons.

A la fin, pot veure la resposta i després conèixer els valors de taula (El temps que triga un paquet de dades en arribar a la destinació), descarregar (La velocitat de descàrrega de dades d'Internet) i Pujar (La velocitat de càrrega de dades d'Internet) de la seva connexió. Pel que fa a les descàrregues i càrregues, com més grans siguin els valors resultants, millor serà el rendiment de la connexió, mentre que per al ping, el seu valor òptim ha de ser el més baix possible.

Si els valors retornats per la prova estan en línia amb els valors nominals de el pla ADSL / Fiber que ha signat, vol dir que el problema de la lentitud està relacionat amb la configuració de l' ordinador personal. Si, en canvi, els valors són significativament més baixos, vol dir que hi ha problemes amb infraestructura de xarxa (En aquest cas, ha de trucar a l'proveïdor per notificar-ho i reparar el dany), amb el mòdem (Podria ser útil provar un mòdem diferent) o amb el planta d'origen (Per ser verificat, possiblement, per un expert).

Millora el senyal wifi

Una altra cosa que el convido a fer per tractar d'optimitzar el rendiment de la seva connexió a Internet, abans d'intervenir directament a l'ordinador amb Windows 10, és canviar el canal wifi emprat per encaminador, Triant un que no estigui subjecte a interferència, que, com ja es va esmentar, podria alterar la velocitat de navegació.

Per dur a terme l'operació en qüestió, ha d'accedir a l' panell de configuració de l'encaminador i prengui mesures en la secció sobre gestió de xarxa sense fils. Pel que fa a la xarxa un 2,4 GHz, Els canals que suggereixo que estableixi són els següents: 1, 6 y 11 (Els únics que no es «creuen» entre si). Si el seu encaminador també és compatible amb la xarxa a 5 GHz T'informo que no hauria de ser necessari canviar els canals d'aquest últim, ja que està menys subjecte a interferència. Per a tots els detalls, mireu la meva guia específica sobre com canviar el canal de Wi-Fi.

Tenint en compte que una baixa velocitat de connexió a Internet també podria derivar d'una cobertura deficient del senyal de Wi-Fi, també pot considerar confiar en l'ús de extensor de rang y Adaptadors Powerline, Per cobrir les àrees «mortes» de la seva llar.

Si no sap de què estic parlant, sàpiga que els extensors d'abast són estèticament similars als mòdems i li permeten repetir fàcilment el senyal sense fils provinent d'altres encaminadors situats a prop. Les línies d'alimentació, d'altra banda, són dispositius que utilitzen el sistema elèctric per transportar el senyal sense fils per tota la casa a través d'adaptadors que es connecten a la presa de corrent. Per a més informació, podeu consultar les meves guies de compra sobre repetidors Wi-Fi i Powerlines.

Com accelerar Internet a Windows 10

Després de completar les operacions preliminars esmentades anteriorment, si ha verificat que els problemes de connexió estan relacionats amb el seu PC, està a punt per anar i esbrinar com procedir per accelerar Internet a Windows 10. Aquí, per tant, trobarà tot el que indica. Els diversos trucs que pot prendre per millorar la situació tant com sigui possible.

Supervisi els recursos de la xarxa

A vegades pot passar que alguns programes, sense que l'usuari ho sàpiga, realitzin activitats, per així dir-ho, anòmales a l'ordinador, «succionen» l'ample de banda i, per tant, alenteixen la connexió a Internet. Per identificar-los i interrompre els processos relacionats, n'hi ha prou supervisar els recursos de la xarxa Aprofiti l'eina especial disponible en Windows 10.

Per usar-lo, feu clic al Botó d'inici (El que té Bandera de Windows ) Que es troba a la part inferior esquerra de la barra de tareas, escriviu «Monitorització de recursos» en el camp de cerca i feu clic a resultat rellevant.

A la finestra emergent de l'escriptori, seleccioneu la pestanya vermell i tamisar a través dels processos que troba enumerats en la secció Processos amb activitat de xarxa.. Els processos que més involucren la banda són els que estan a la part superior. No obstant això, en correspondència amb les columnes. seus , recepció y total Trobareu la quantitat de dades enviades, rebudes i totals. A la dreta, en canvi, hi ha els gràfics que indiquen l'activitat de la xarxa.

Per finalitzar el procés d'un programa que coneixes (et suggereixo que no intervinguis en els processos als quals no saps a què es refereixen, per evitar interrompre activitats que podrien causar problemes), fes clic dret sobre ell i selecciona l'element procés final des del menú que s'obre. Després confirma les teves intencions fent clic al botó extrems procés present a la finestra addicional que s'obre.

Si té dubtes sobre la identitat d'un procés, abans d'acabar-i arriscar-se a danyar-lo, feu una cerca a google per comprendre què és.

Realitzar un escaneig de malware

La presència de virus i malware a l'ordinador pot afectar, i no poc, el correcte funcionament de la connexió. Llavors, per accelerar Internet a Windows 10 també pots executar un escaneig de virus de el sistema. A el fer-ho, pot trobar barres d'eines, complements i altre programari maliciós que s'ha fet niu en el sistema operatiu i afecta negativament la velocitat de navegació en línia.

Per realitzar aquesta tasca, li aconsello que obri el antivirus present en la seva Pc (si encara no ha instal·lat un en el seu PC, ¡dolent, dolent de fet!), el pot resoldre immediatament llegint el meu guia sobre el millor antivirus per a Windows 10), per anar a la secció a través de la qual iniciar un escaneig de tot el sistema i pressionar botó per iniciar aquest últim. Després esperi que l'antivirus analitzi la PC i, una vegada que s'obté la resposta, si es troben elements maliciosos, també accepta la seva eliminació.

Si l'antivirus no detecta res o no elimina cap malware detectat és decidit per Malwarebytes Anti-malware. Si mai has sentit parlar d'això, et dic que és un dels millors anti-malware en circulació S'actualitza regularment per contrarestar les últimes amenaces cibernètiques i és molt fàcil d'utilitzar. És gratis, però també pot estar disponible en algunes versions pagues (a un cost base de € 39.99 / any) que ofereixen característiques addicionals, com un sistema de control en temps real.

Per descarregar i instal·lar Malwarebytes Anti-malware en el seu PC, aneu al seu lloc web i seguiu les instruccions que li vaig donar al meu article sobre el tema. Després, iniciï el programa i escanegi el sistema prement el botó tomografia col·locat sota. Una vegada que s'hagi completat el procediment, si Malwarebytes Anti-malware ha identificat amenaces, feu clic a botó per derrotar a tots i llest

Ajusteu la configuració del programari P2P

L'ús de programes P2P pot causar saturació de banda, com vaig esmentar en el pas d'obertura dedicat a realitzar la prova de velocitat. Per tant, preveure ajustar la configuració del programari P2P va intervenir en els límits de velocitat de descarregar y Pujar (No limitar aquests valors, de fet, condueix a una saturació de la banda amb la següent desacceleració de totes les activitats relacionades amb la xarxa), en el nombre de connexions actives, en els ports, etc.

Si fas servir habitualment UTorrent, Per ajustar el funcionament de el programa, pot consultar la meva manual sobre com configurar uTorrent, mentre que per que fa a l'obertura de portes pot llegir el meu guia centrada específicament en el tema. Pel que fa a eMule en canvi, pots llegir el meu article sobre com configurar eMule i la meva publicació dedicada a obrir portes.

També podria ser útil consultar les meves guies sobre com utilitzar BitTorrent i com utilitzar qBittorrent si, de fet, necessita, respectivament, BitTorrent a qBittorrent.

canviar DNS

la servidor DNS són aquells que «tradueixen» en temps real les adreces que s'escriuen en el navegador i que permeten, per exemple, visitar la pàgina d'inici de Google escrivint a la barra d'adreces de navegador google.com en lloc d'això 74.125.224.72 (Que seria l'adreça real de el lloc, és a dir, la seva IP). Considerant la seva funció, canviar DNS en el seu lloc amb servidors de major rendiment, com els de Google (8.8.8.8; 8.8.4.4), A partir d'una OpenDNS (208.67.222.222; 208.67.220.220) O de Cloudflare (1.1.1.1; 1.0.0.1), Ajuda accelerar l'obertura de pàgines d'Internet a Windows 10.

Per intervenir des de Windows 10, feu clic a Botó d'inici (El que té Bandera de Windows ) Que es troba a la part inferior a l'esquerra de la barra de tareas, escriviu «Panell de control» en el camp de cerca i seleccioneu el resultat rellevant. A la finestra que s'obre a l'escriptori, feu clic a l'element Xarxa i Internet i / o que Centre de connexió de xarxa i ús compartit (Segons el tipus de conjunt de visualització).

En aquest punt, feu clic a nom de la connexió en ús que trobi a la dreta, feu clic al botó propietat present a la finestra addicional que s'obre i feu doble clic a la redacció Protocol d'Internet versió 4 TCP / IPv4 que està en la llista La connexió utilitza els següents elements. en el medi de l'enèsima finestra que se't mostra.

Ara, selecciona l'opció Utilitza les següents adreces de servidor DNS, Escriviu la direcció dels servidors DNS que pretén utilitzar en els camps Servidor DNS preferit y Servidor DNS alternatiu, Marqui la casella a la banda de l'article Validar configuracions de sortida i confirmeu els canvis realitzats fent clic al botó bo.

Utilitza el navegador correcte

Un altre moviment que pot ajudar-lo a navegar més ràpid a Internet des del seu PC amb Windows 10 és fa servir el navegador correcte, O més aviat un navegador lleuger i ràpid. En termes de rendiment general, vora, el navegador per defecte de Windows 10, no és realment el millor en aquest sentit. Penseu, per tant, recórrer a alternatives que puguin carregar pàgines web més ràpidament, com en el cas de les que li he informat en el meu guia dedicada a el millor navegador per Windows 10.

Si voleu un consell «sobre la marxa», li suggereixo que contacti crom de Google, que gràcies a la seva alta velocitat, tant en la fase inicial com en la càrrega de les pàgines, ia la màxima compatibilitat amb tots els estàndards web més recents, és sens dubte un dels navegadors més interessants presents en el mercat per a la qual que fa El propòsit en qüestió. Si encara no l'ha instal·lat a l'ordinador, pot descarregar i instal·lar el programa visitant el seu lloc web i seguint les instruccions que li vaig proporcionar al meu guia sobre com instal·lar Google Chrome.

Tot i ser ràpid en la càrrega de pàgines, Chrome no és realment lleuger en CPU i RAM, De manera que si el seu PC no és particularment potent, podria considerar usar Firefox, que és molt ràpid per obrir pàgines.

En el cas de Chrome i altres navegadors, tingui en compte que fins i tot instal·lar i utilitzar molts extensions pot afectar la velocitat de navegació a la Xarxa. El mateix s'aplica a la barra d'eines. Si aquest és el cas, li suggereixo que elimini els recursos que realment no necessita el més aviat possible, seguint les instruccions en els meus guies sobre com eliminar extensions de Chrome, Com eliminar extensions de Firefox i com eliminar les barres d'eines.

Fes servir les eines de diagnòstic de Windows

Windows 10 integra una pràctica eina de diagnòstic que pot ser útil per identificar i resoldre qualsevol problema que pugui sorgir en l'ús de la xarxa o fins i tot en el cas d'una falla en la navegació. És molt fàcil d'usar i, en la majoria dels casos, el sistema resol automàticament els problemes trobats.

Per usar-lo, feu clic a Botó d'inici (El que té Bandera de Windows ) Que es troba a la part inferior a l'esquerra de la barra de tareas, Feu clic a la icona ajustos (El que té el símbol de la engranatge ) Present al menú que s'obre i, en la finestra que ja va aparèixer a l'escriptori, feu clic a l'element Xarxa i Internet.

Després, col·loqueu la secció Canviar la configuració de xarxa, Feu clic a l'element Solució de problemes de xarxaEspereu que s'iniciï i completi l'anàlisi de la xarxa, després seguiu els passos indicats en la nova finestra que s'obre per identificar i resoldre qualsevol problema trobat.

Actualitzeu els controladors de la targeta de xarxa.

Per intentar accelerar la seva connexió a Internet a Windows 10, li suggereixo que també actualitzar els controladors de la targeta de xarxa. Moltes vegades, de fet, quan la targeta de xarxa no funciona correctament i la Pc no té altres problemes de maquinari, fer que la connexió a Internet sigui difícil (si no impossible) és una mala configuració dels controladors o el programari que permet el sistema sistema operatiu per reconèixer un component i comunicar-se correctament amb ell.

Dit això, per a realitzar l'operació en qüestió, feu clic a Botó d'inici (El que té Bandera de Windows ) Situat a la part inferior esquerra de la barra de tareas, Escriviu en el camp de recerca «Panell de control» i seleccioneu el resultat rellevant. Després, a la finestra que s'obre a la pantalla, feu clic a l'element Maquinari i so i / o Gestió de dispositius (Segons el tipus de conjunt de visualització).

A la finestra de Gestió de dispositius a quina hora veus, fes clic a dard que trobes a la banda de l'article Targeta de xarxa, Feu clic dret al nom de la targeta de xarxa en el vostre PC i triï l'opció actualitzar controlador des del menú que s'obre.

Després, feu clic al botó Busqui automàticament un controlador actualitzat, Per iniciar la recerca automàtica dels controladors disponibles. Si no troba controladors actualitzats, feu clic al botó Cercar controladors actualitzats a Windows Update. Si l'operació té èxit, espereu fins que es completi la instal·lació dels nous controladors. És gairebé segur que a la fi de l'operació se li demanarà que reinicieu el PC perquè els canvis tinguin efecte.

Alternativament, pot actualitzar els controladors de la targeta de xarxa «manualment» descarregant al seu PC des del lloc web de fabricant de referència o prenent-los de el suport d'instal·lació que pugui tenir, i triant l'opció Busqui el programari de l'controlador a la Pc després de fer clic dret en el nom de la targeta de xarxa i després de seleccionar l'opció actualitzar controlador des del menú contextual.

Altres consells per accelerar la connexió a Internet a Windows 10

Finalment, vull donar-te un altre consell que, encara que sembli el contrari, pot permetre accelerar la navegació en línia des del teu PC amb Windows 10: manteniu-vos allunyat de tots aquests programes que prometen optimitzar i accelerar la seva connexió a Internet.

Aquests últims, de fet, en la majoria dels casos, no fan més que «ficar-se» amb la configuració de sistema, el que crearà encara més problemes i retards dels que ja existeixen.