Com alleugerir una PDF. Necessites enviar per correu electrònic alguns documents en format PDF però a causa del seu pes no pots fer-ho? Llavors per què no intentes alleugerir el PDF ? D'aquesta manera, hauries de poder resoldre els teus problemes en un instant.

Com alleugerir un PDF amb programes gratis

iLovePDF (en línia)

El primer que recomano és iLovePDF. És una eina en línia que no només permet comprimir PDF sinó que també permet convertir diversos tipus d'arxius, rotar pàgines de documents, fusionar-los, dividir-los i molt més.

La versió bàsica de el servei, que és completament gratuïta, no requereix registre i permet processar només un arxiu alhora.

El seu límit de càrrega és de 200 MB. Aquest servei protegeix la privacitat dels usuaris a l'eliminar automàticament els arxius que es carreguen en els seus servidors (una operació que es realitza unes hores després de la càrrega).

Per alleugerir el PDF amb iLovePDF, arrossegueu el document i actuï a la finestra de navegador. Si arrossegar no us funciona, feu el document «manualment» fent clic al botó Seleccionar arxiu PDF.

Espere, per tant, al fet que es completi la càrrega de l'arxiu (la durada de l'procés depèn de l'pes de l'arxiu i la velocitat de la connexió a Internet en ús) i seleccioneu el nivell de compressió que s'aplicarà a aquest últim. Depenent de les seves preferències i necessitats, pot triar entre les següents opcions:

  • compressió recomanada - Optimitza la mida de el PDF a l'màxim sense afectar massa la seva qualitat visual.
  • compressió màxima - Li permet comprimir PDF a el màxim a costa de la qualitat (pel que obtindrà PDF «Molt clars» amb imatges granulades).
  • menys compressió - Posa la qualitat primer però genera documents bastant «pesats».

Després de seleccionar una de les tres opcions esmentades anteriorment, feu clic al botó comprimir PDF i espereu que el PDF es processi primer i després es descarregui automàticament al seu Pc en la seva versió més clara.

Online2PDF (en línia)

En línia 2PDF és un altre gran servei web que li permet modificar i convertir arxius PDF de diverses maneres i que, per descomptat, permet reduir el pes total en uns pocs clics. Amb aquest servei, pots carregar fins a 20 arxius amb un pes total de 100 MB.

Per alleugerir PDF amb Online2PDF, el primer que ha de fer és connectar-se a la pàgina principal de l'servei utilitzant l'enllaç que li acabo de proporcionar.

Arrossega els documents a comprimir al botó seleccionar arxius o feu clic a aquest últim i selecciona els documents en la seva Pc.

En aquest punt, s'expandeixi el menú forma i, segons les seves necessitats, seleccioneu l'article Crear un nou arxiu PDF per cada pàgina o Conversió estàndard.

Feu clic a la pestanya compressió que es troba a la part inferior esquerra i estableix les seves preferències de qualitat d'imatge, resolució d'imatge en documents comprimits i la manera de color d'aquest últim.

Com més baix sigui la qualitat / resolució de la imatge, més clar serà l'arxiu PDF de sortida.

Una vegada que hagi ajustat les seves preferències, feu clic al botó convertir i espereu que els seus arxius es carreguin en línia i es comprimeixin (la durada de l'procés depèn de l'pes de l'arxiu i la velocitat de la connexió a Internet a ús).

A la fi de l'procediment, obtindrà un arxiu Codi postal que conté els seus arxius PDF en format comprimit.

FileOptimizer (Windows)

Necessita aclarir PDF en sèrie i prefereix actuar a través d'un programari especial i des del seu PC amb Windows instal·lat?

Llavors, suggereixo FileOptimizer. És un programa gratuït i de codi obert, capaç d'optimitzar diversos tipus d'arxius triant entre diversos perfils de compressió. També és portàtil, de manera que per servir no necessita fer cap instal·lació.

Per descarregar FileOptimizer a l'ordinador, connectat a la pàgina de descàrrega de el programa utilitzant l'enllaç que li vaig proporcionar anteriorment i primer feu clic a la carpeta a la part superior de la llista (és a dir, la relativa a la versió més recent de el programa, per exemple. 7.80.1298 ) I en l'article FileOptimizerFull.zip.

Espereu que comenci i acabi la descàrrega de programari, obriu el arxiu ZIP que conté FileOptimizer i traieu el contingut en qualsevol carpeta.

Inicieu l'executable FileOptimizer64.exe si fa servir un sistema operatiu de 64 bits de o l'executable FileOptimizer32.exe si un fa servir un 32 bits.

Proporcioni després per arrossegar els arxius PDF en què vol anar i aneu a la finestra del programari per fer clic al botó Optimitzar tots els arxius per començar a optimitzar-lo.

Recordeu que els arxius originals es sobreescriuran automàticament amb els comprimits, de manera que li suggereixo que faci una còpia de seguretat abans d'usar el programa.

Un altre detall que suggereixo que tingui en compte és el fet que, per defecte, FileOptimizer utilitza una resolució de 150 ppp per generar arxius PDF.

Per utilitzar un perfil de compressió diferent, feu clic al botó OPCIONS adjunt a la finestra de el programa, seleccioneu la pestanya PDF i triï una de les resolucions disponibles al menú desplegable perfil.

300 DPI és la resolució recomanada per a la impressió (per tant, la que generalment ofereix un bon compromís entre pes i qualitat) mentre que 150 DPI és la que es mostra a la pantalla (garanteix una qualitat inferior però permet tenir arxius PDF «més clars »).

ShrinkIt (macOS)

Si, en canvi, utilitza una Mac i no desitja recórrer a l'ús d'un dels serveis en línia que li he indicat en les línies anteriors, pot aclarir el PDF a través de l'aplicació ShrinkIt.

Utilitza aquesta aplicació és molt simple. No té opcions per configurar: tot el que ha de fer és iniciar-lo i donar-li el document perquè es comprimeixi.

Per poder alleugerir PDF en Mac amb ShrinkIt, aneu al seu lloc web i després pressiona el botó descarregar ShrinkIt per descarregar-ho a la Pc.

Espereu que s'iniciï i completi el procediment de descàrrega de l'aplicació, després arrossegueu la icona de programari a la carpeta aplicacions de macOS i feu doble clic a la icona de l'aplicació per iniciar-immediatament.

Una vegada que la finestra de l'aplicació apareix a l'escriptori, arrossegueu el PDF a què vol anar a la finestra ShrinkIt i esperi un moment a que el programari processi el document.

Per tant, ShrinkIt reemplaçarà el document original amb la seva versió comprimida i crearà una còpia de seguretat (en una versió no optimitzada) en la mateixa carpeta.