Després de seguir els meus suggeriments sobre com actualitzar la Pc a Windows 10, Ha actualitzat amb èxit a l'últim sistema operatiu de Microsoft i ara està a punt de descobrir les noves funcions. Entre tots ells, el més intrigant és el relacionat amb Cortana, L'assistent de veu dissenyat pel Colós de Redmond: ha escoltat que, gràcies a ell, és possible donar ordres i instruccions a la Pc, també a través de la veu, i li agradaria experimentar el seu potencial de primera mà. Encara no té molta experiència en l'ús de Windows 10, Però, va recórrer a google per obtenir instruccions sobre com activar Cortana i vas acabar en aquesta guia meva.

Bé, no podries tenir més sort, perquè a l'llegir aquest tutorial, aprendràs a fer servir perfectament l'assistent de veu de Windows en molt poc temps: de fet, a continuació, tinc la intenció de mostrar-te algunes de les ordres més útils que pots usar i tinc la intenció d'explicar-te en detall com activar l'assistent de veu i la funció «EHI Cortana», que li permet activar per veu i sense tocar un ratolí o teclat.

Com es diu T'he intrigat realment? Perfecte, llavors comencem immediatament. Pren-te un temps lliure, posa't còmode i segueix llegint aquest tutorial: estic segur que una vegada que hagis acabat de llegir, podràs servir-te adequadament amb tot el potencial que Cortana posa a disposició. Gaudeix de la teva lectura i, sobretot, diverteix-te!

Com funciona Cortana?

Com et vaig explicar en les paraules introductòries d'aquest tutorial, Cortana és l'assistent de veu de Windows 10, el treball és ajudar a l'usuari a realitzar una sèrie d'operacions usant comandaments específics: per exemple, pots usar Cortana per buscar arxius o carpetes, iniciar programes gestionar ajustos, Llegiu el notícies de el dia, Arreglar (o moure) cites al calendari dur a terme traduccionsconjunt alarmes i molt, molt més

Principalment, és possible usar Cortana en al menys dues formes diferents: la primera és impartir-li ordres a través del teclat, Aprofitant l'àrea de recerca específica; el segon implica la pronunciació d'instruccions per veu (Sobre aquest aspecte tornaré a la següent secció). No obstant això, Cortana és capaç de comprendre les ordres escrits (o dictats) en llenguatge natural, pel que és possible comunicar-se amb ell utilitzant oracions i conceptes que són tot menys esquemàtics. A continuació hi ha una llista d'instruccions que Cortana pot entendre.

 • Quina hora és / quant de temps fa / quant trànsit hi ha.
 • Recordar (fer alguna cosa).
 • Definiu una cita (data i hora) amb (contacte).
 • Enviar correu electrònic a (contacte).
 • Configureu l'alarma a (hora) / Mostra les meves alarmes / Desactivar alarma (hora).
 • Reproduir (arxiu, llista de reproducció, àlbum o gènere musical).
 • Cerca fitxer (Nom d'un arxiu).
 • Obert (nom d'un programa).
 • Traduir (Paraula o frase) a l'(idioma).
 • Activar / desactivar (Bluetooth, Wi-Fi, Ubicació, xarxa, mode avió i altres accions ràpides).
 • Converteixi (moneda) en (una altra moneda).

Com activar Cortana en Windows 10

Ara que comprèn completament com funciona, és hora d'entendre com activar Cortana en Windows 10. En general, l'assistent de veu s'activa automàticament durant la instal·lació (o reinici) de el sistema, pel que pot usar-se immediatament després d'iniciar sessió en Windows.

Per usar-lo, ha de fer clic en el cercle ubicat a l'àrea de recerca adjunta. barra de tareas de Windows (marcat per la redacció Escriu aquí per buscar ), O al botó amb el logotip de Cortana (en forma de cercle ) Col·locat als voltants de botó començament : Si cal, confirma el desig d'activar Cortana prement el botó certament que apareix a la pantalla, per després indicar la teva nom en el quadre següent

Un cop hagueu completat aquestes operacions, pot començar a utilitzar Cortana immediatament: per exemple, pot buscar aplicació, papers o en web usant els botons apropiats ubicats a la pantalla de l'assistent de veu, torneu a obrir un Document d'oficina deixat pendent anteriorment, concertar una cita en el calendari de Windows, vegeu les notícies del dia (segons les seves preferències) o emeti altres ordres escrivint-los en l'àrea de text corresponent.

Alternativament, si té la intenció de controlar Cortana amb la veu, aprofitant les ordres vocals que he il·lustrat anteriorment, ha de fer clic a la icona en forma de micròfon col·locat a l'àrea de recerca situada a la safata de sistema, i després pronunciï les instruccions que li interessen (p. ex. recordeu-me anar a el dentista als 18) I finalitzi tot seguint les instruccions de la pantalla.

nota : Si la recerca de Cortana deixa de funcionar sobtadament, pot intentar restaurar reiniciant el procés rellevant des de l'Administrador de tasques. Per fer això, premeu la combinació de tecles Ctrl + Maj + Esc, Pressiona el botó Més detalls i després a la targeta processos col·locat a la part superior. A partir d'aquí, identifica l'article Cortana FER clic dret en el mateix i tria l'opció extrems des del menú contextual proposat: d'aquesta manera, obligarà a Windows a reiniciar Cortana automàticament. Si fins i tot aquest mètode no funciona, li aconsello que reiniciï la Pc.

Com habilitar «EHI Cortana»

En el curs d'aquesta guia, has après a activar Cortana en Windows 10 i per utilitzar a l'màxim les funcions bàsiques de l'assistent de veu: com hauràs notat, però, sempre ha estat necessari trucar a Cortana interactuant amb el dispositiu en qüestió, després amb un clic de el ratolí o amb un toc a la pantalla .

I si et vaig dir que pots trucar a Cortana fins i tot amb la veu, ¿llavors sense tocar la Pc o tauleta que estàs fent servir? Bé, això és correcte: l'assistent de veu de Microsoft es pot invocar dient les paraules en qualsevol moment Hola Cortana ! S'ha inhabilitat la funció de defecte, però encara pot habilitar-se ràpidament amb un parell de clics o tocar. Com? T'ho diré immediatament.

Primer, feu clic al Àrea de recerca de Cortana o en la seva icona adjunt a Barra de tasques de Windows (El que té la forma d'un cercle resident immediatament a la banda de el botó començament ) I pressiona el botó situat a l'esquerra de menú que apareix a la pantalla. Alternativament, pots obrir el menú començament, Feu clic al mateix botó i, un cop en el panell ajustos, Premi la icona Cortana i després a la secció Parla amb Cortana.

En aquest punt, pot habilitar Hola Cortana seguir endavant en l'interruptor situat immediatament sota de l'article Permeti que Cortana respongui a «EHI Cortana» : Pressiona el botó certament per atorgar l'autorització per activar el reconeixement de veu (i l'enviament d'algunes dades a Microsoft) i, si cal, actuar novament en el commutador per habilitar la funcionalitat.

Després d'uns moments, hauria de veure la configuració addicional relacionada amb el reconeixement de veu a la pantalla: si voleu que la Pc o la tauleta no s'apaguin quan es connecta a la xarxa elèctrica, pot marcar la casella al costat de l'entrada Evita que el dispositiu es vagi a dormir mentre està connectat, perquè sempre pugui dir «Hola Cortana» (a no ser que decideixi apagar).

A més, pot decidir si es pot trucar a l'assistent de veu amb la veu d'algú o només de vostè: pot indicar a Cortana que reconegui la seva veu fent clic a l'enllaç Aprendre sobre la meva pronunciació per «Hey Cortana», Després premeu el botó llançament que apareix a la pantalla i segueix les instruccions proporcionades. En general, se li ha de demanar que repeteixi les frases que apareixen a la pantalla.

Si voleu invocar l'assistent de veu fins i tot quan el dispositiu està bloquejat, podeu posar una marca de verificació al costat de l'interruptor corresponent a l'entrada Utilitza Cortana fins i tot quan el dispositiu està bloquejat.

nota : La possibilitat de recuperar Cortana a través de la fórmula «EHI Cortana» pot afectar la durada de la bateria, Ja que el micròfon sempre romandrà actiu.