Com activar NFC en iPhone. tens una iPhone, El conegut smartphone d'Apple, i ha après a dominar moltes de les seves funcions. No obstant això, n'hi ha un que simplement se t'escapa, però que en realitat podria ser útil en algunes situacions: és el NFC, Aquest xip de què tant has sentit parlar al camp dels pagaments electrònics però que sembles entendre també es pot utilitzar per realitzar altres operacions. Bé, si aquest és el cas i voleu saber més sobre la compatibilitat de l'iPhone amb la tecnologia NFC, diria que no ha de preocupar, ja que ha vingut a el lloc correcte!

De fet, en el tutorial d'avui explicaré com activar NFC en iPhone. Per si t'ho estaves preguntant, analitzaré en detall aquest xip, il·lustrant per a quines activitats pot ser útil i indicant el procediment per activar-lo en el teu smartphone.

Tampoc deixaré de proporcionar-li tots els detalls de l'estoig sobre com pot usar-lo realment, un cop habilitat en el seu iPhone. En resum, vaig a analitzar el tema en 360 graus.

Com activar NFC en iPhone pas a pas

Abans d'entrar en els detalls de l'procediment en com activar NFC en iPhone, Crec que pot estar interessat en aprendre més sobre aquesta tecnologia.

Bé, NFC significa Prop d'un camp de comunicació, Que podem traduir com «comunicació a curta distància».

És un estàndard que proporciona intercanvi de dades a curta distància, Generalment màxim 4 centímetres, Entre un dispositiu i un altre. tot això sense utilitzar cables i de forma segura.

No es deixi enganyar, no estem parlant d'una tecnologia que s'utilitza de la mateixa manera que Bluetooth. Són dues coses diferents.

De fet, amb «intercanvi de dades», en aquest cas solem referir-nos a informació relativa a pagaments electrònics. Aquesta és també la raó per la qual la comunicació es limita a una distància molt propera, per no permetre que altres persones facin un mal ús del seu xip NFC.

En altres paraules, el principal ús que es fa de NFC és el relacionat amb els pagaments mitjançant POS (Aquest dispositiu de pagament que se sol trobar en activitats comercials).

NFC també es pot utilitzar per localitzar objectes propers, utilitzant adhesius o etiquetes especials en les quals està present el xip NFC, o per activar automatismes configurats al telèfon (a través de l'aplicació iOS Commands).

NFC també es pot aprofitar per intercanviar arxius, Com fotos, vídeos i documents, però generalment aquest no és el seu ús ideal, ja que la velocitat màxima de connexió arriba 424 kbits per segon (Bluetooth és millor des d'aquest punt de vista). Dit això, seguim endavant.

Models d'iPhone compatibles amb NFC

L'estàndard NFC s'implementa físicament a través d'un xip dins el cos de l' telèfon mòbil. No obstant això, no tots els models d'Apple són compatibles amb NFC i per tant és bo anar a veure els models en què està disponible aquesta tecnologia i com.

De fet, has de saber que Apple ha implementat el xip NFC en tots els models de iPhone amb Identificació facial i en tots aquells amb identificació de toc (excloent iPhone 5s). En poques paraules, podem dir que aquesta tecnologia és compatible a partir de iPhone ES, iPhone 6 i posterior, Però cal fer algunes distincions.

Entrant en més detalls, tots els models d'iPhone esmentats anteriorment poden usar NFC com a sistema de pagament (amb Apple Pay), Mentre que només iPhone 7 i posterior sóc capaç de llegir i escriure a través de NFC i després utilitzar etiquetes NFC per activar automatismes o realitzar altres operacions.

iPhone XS / XR i posteriors també tenen  etiquetes NFC en segon pla, El que significa que pot llegir etiquetes NFC sense utilitzar aplicacions de tercers, simplement acostant el telèfon mòbil a una etiqueta.

Com activar NFC en iPhone

Un dels dubtes més habituals sobre l'ús de NFC en l'iPhone és la relativa a la seva activació. De fet, a nivell de sistema, no hi ha una opció anomenada «NFC», com és el cas en el món Android.

Això es deu a l'simple fet que el xip NFC de l'iPhone s'activa només quan es va a utilitzar. En poques paraules, es «s'apaga» per si sol quan deixa de explotar-lo.

L'única cosa que ha de fer, en cas que desitgi utilitzar NFC per als pagaments, és establir a l'almenys una targeta de crèdit, dèbit o prepagament vàlida i en la bitlletera d'iOS, agregant-se així a el sistema de pagament Apple Pay.

Un cop informat sobre les targetes compatibles amb el servei, obriu l'aplicació bitlletera, La icona de cartera que ha de trobar a la pantalla d'inici del seu telèfon mòbil, i toc la icona +.

En aquest punt, ingressi la Contrasenya d'ID d'Apple> Següent > Emmarcar la targeta voleu afegir amb la càmera (els números es «s'extreuen» de el dispositiu automàticament).

En cas que no es detecti, pot pensar en Introduïu els detalls de la seva targeta i escriviu manualment.

Després, toca confirmar, introduir el CVV (El codi de seguretat de 3 dígits, que generalment es troba a la part posterior de la targeta) i toc de nou Confirmar.

Espere, per tant, al fet que el sistema comprovi compatibilitat de targetes (Se l'advertirà si no és compatible) i feu clic a accepto, Llegint els termes i condicions relacionats amb el servei Apple Pay.

Perfecte, ara el sistema detectarà la targeta i et proposarà un mètode per verificar que ets l'amo.

Generalment, la verificació es produeix a l'triar si es rep un codi únic a través de SMS o Missatge de correu electrònic.

Un cop hagueu seleccionat el mètode, toc Confirmar, Escriu el codi de confirmació que va rebre i pressioni de nou en Confirma.

En alguns casos, el banc envia missatges de confirmació per notificar l'associació reeixida amb Apple Pay.

Per exemple, en el meu cas, Unicredit em va escriure: «La seva targeta ara està aparellada amb Apple Pay. Pagui on sigui present el símbol sense contacte o el logotip d'Apple Pay ».

Perfecte, ara tot és com ha de per poder utilitzar la NFC. En cas que l'hi pregunti, el procediment és vàlid per a tots els models «iPhone by», de manera que també és útil per a activar NFC en iPhone 11>   activar NFC a iPhone XR.

Com utilitzar NFC

Un cop hagi realitzat la configuració inicial i verificat que el NFC s'apaga per si sol, vegem com utilitzar realment aquesta solució tant per a pagaments com per a l'ús d'etiquetes NFC.

Recordeu que els comerciants que li permeten utilitzar Apple Pay com a sistema de pagament solen mostrar el símbol de pagament sense contacte o directament el de Pagament d'Apple.

Pagament d'Apple

La forma més senzilla d'utilitzar NFC és passar per Apple Pay, utilitzant la targeta connectada a aquest sistema.

Si tens un iPhone amb Face ID, Has de «Apagar la pantalla i utilitzeu 2 vegades el botó físic al lateral telèfon mòbil.

En aquest punt, per autoritzar el pagament, només cal mirar l'iPhone i fer-ho reconèixer la teva cara.

Si té un dispositiu amb identificació de toc, Només ho necessites «Apaga» la pantalla (Prement el botó d'encesa un cop) i utilitzeu 2 vegades el botó d'inici físic.

D'aquesta manera, veurà el paper que ha configurat prèviament i només usa el seu empremta dactilar per habilitar aquesta funció.

Després d'autenticar amb Face ID o Touch ID, ha de apropar l'iPhone a l'reproductor, Sostenint el part superior de el telèfon mòbil a uns centímetres de l' lector sense contacte. Si tot s'ha fet correctament, hauria de veure aparèixer l'escriptura a la pantalla final.

Perfecte, ara ha après correctament com utilitzar Apple Pay, amb el vostre iPhone per pagar a través de la tecnologia NFC.

No va ser tan difícil!

etiqueta NFC

Com s'ha esmentat anteriorment, NFC és una tecnologia que també s'utilitza per transferència de dades en general. No obstant això, a diferència de Bluetooth, no se sol utilitzar per a l'intercanvi entre un smartphone i un altre, sinó entre una etiqueta NFC i l'iPhone.

En cas que no ho sabés, una etiqueta NFC és una mena de «etiqueta electrònica», Personalitzable i normalment circular, Que es pot col·locar en diversos contextos per garantir que les persones puguin accedir a certa informació simplement apropant a l'iPhone.

Una etiqueta NFC no ha de ser alimentat, Ja que és la part «passiva» de sistema. A continuació es mostren alguns exemples concrets de com s'explota aquesta funció.

  • Negoci : En una botiga o centre comercial, és possible que es trobi amb un dispositiu circular amb la inscripció NFC, col·locat en algun punt «estratègic». A l'apropar l'iPhone a ell, pot aparèixer informació interessant sobre un determinat producte a la pantalla de telèfon mòbil

 

  • Museus i centres turístics : Un dels principals usos de les etiquetes NFC està relacionat amb l'art i els llocs d'interès. Per exemple, en alguns museus pot acostar el seu iPhone per obtenir més detalls sobre un artefacte històric.

 

  • Cartes de negocis : Si té contactes particularment «tecnològics», és possible que hagi vist una etiqueta NFC dins de la seva oficina. Bé, en general, aquesta etiqueta es fa servir per a enviar-li una mena de «targeta de presentació» virtual, anomenada vCard.

 

  • controls automàtics : Una altra possibilitat que ofereix NFC, sovint desconeguda, és programar una etiqueta NFC per realitzar accions de forma automàtica. Per exemple, podria pensar a col·locar una etiqueta NFC en el seu escriptori que activi la manera silenciós de l'iPhone. En aquest últim cas, el límit és la imaginació, ja que les etiquetes NFC es poden associar a aplicacions com els Comandos d'Apple (abans Workflow).

Si tens un iPhone XS/XR o superior, Tot el que heu de fer per llegir una etiqueta NFC és sobre el telèfon mòbil a l'etiqueta circular, recordant que normalment la distància permesa arriba 4 centímetres.

Clarament, l'iPhone no ha d'estar bloquejat.

Quant als iPhone més «antiquats», a partir de iPhone 7 d'ara endavant (IPhone ES i iPhone 6 estan limitats a Apple Pay), és possible que hagi de fer servir una aplicació de tercers.

Per exemple, un dels més populars és NFC Reader & Scanner. En general, aquestes aplicacions són molt fàcils d'usar: simplement inícielas i premeu el botó per iniciar el «escaneig».