Com activar Windows 10. Seguint les instruccions de la meva guia sobre com instal·lar Windows 10, Recentment va instal·lar l'últim sistema operatiu de Microsoft en la seva Pc. El vas fer molt bé. No obstant això, si és aquí ara i està llegint aquesta guia, el més probable és que estigui experimentant alguns problemes per comprendre com realitzar el procediment d'activació de el sistema operatiu. Puc explicar-te, pas a pas, tot el que necessites fer per poder activar Windows 10.

Com activar Windows 10 pas a pas

Clau de producte

Abans d'explicar quins passos s'han de prendre per activar Windows 10, és bo aclarir alguna cosa immediatament. Per realitzar aquesta operació és essencial tenir una clau de producte del sistema.

Per obtenir una clau de producte de Windows 10 per a usar en la seva Pc, ha de fer una compra d'una còpia de el sistema operatiu, que pot trobar directament a la botiga oficial de Microsoft, en botigues en línia com Amazon i en botigues d'electrònica física.

També pot activar Windows 10 amb el número de sèrie utilitzat per a qualsevol còpia genuïna de Windows 7 SP1 o Windows 8.1 en la seva possessió si en els últims mesos s'ha procedit a realitzar actualització gratuïta o, si utilitza tecnologia d'assistència i ha sol·licitat una actualització a el nou sistema operatiu, connectant-se a la pàgina web corresponent s'adjunta a el lloc de Internet de Microsoft.

Active Windows 10 després de comprar el sistema operatiu

Si té la intenció d'activar Windows 10 després d'haver comprat una còpia de sistema operatiu, el procediment que s'ha de fer difereix lleugerament depenent de si ha proporcionat la clau de producte de sistema operatiu durant la instal·lació de la mateixa o no.

En qualsevol cas, no es preocupi, en ambdós casos les operacions que necessita realitzar són molt simples.

Si ja va ingressar la clau del producte durant la instal·lació de sistema operatiu i ara vol activar Windows 10, tot el que ha de fer és connectar-se a Internet des de la Pc des de la qual està treballant i assegurar-se que la connexió estigui realment activa i funcionant. De fet, si està connectat a Internet, Windows 10 s'activarà automàticament.

Si ho preferiu, encara pot verificar que el procediment d'activació de la còpia de Windows 10 en la seva possessió hagi estat reeixit. Per fer això, premeu el botó Inici i feu clic a l'element ajustos adjunt a el menú que se li mostra.

Després feu clic a Actualització i seguretat i després seleccioneu l'element activació des del menú situat a la part esquerra de la finestra que es mostra a la pantalla.

Si veu la frase Windows està actiu no fer absolutament res. El procediment per activar Windows 10 ja s'ha dut a terme durant la instal·lació de sistema operatiu i ha estat reeixit.

Si en canvi a l'entrada activació apareix Connecteu-vos a Internet per activar Windows, Vol dir que durant el procediment d'instal·lació no estava connectat a Internet o que actualment no està connectat a una xarxa i, per tant, encara no era possible activar Windows 10 per aquest motiu. Per solucionar això, connecteu-vos a una xarxa d'Internet i esperi que l'element en qüestió es modifiqui automàticament Windows està actiu.

Si encara no ha ingressat la clau de producte de la còpia de sistema operatiu en el seu poder i desitja activar Windows 10, premeu el botó Inici i feu clic en els ajustos adjunt a el menú que se li mostra.

Després feu clic a Actualització i seguretat i seleccioneu activació des del menú situat a la part esquerra de la finestra que es mostra a la pantalla.

Ara feu clic al botó Canviar clau de producte col·locat a la part dreta de la finestra, ingressi la clau del producte en el seu poder completant el camp sota de l'article Clau de producte i espera la seva validació.

Si apareix una entrada que indica que la clau de producte ingressada no funciona, proveu escriure el número de sèrie de nou, el més probable és que hi hagi algun error d'escriptura que li impedeixi activar Windows 10.

Si el procediment d'activació de la còpia de Windows 10 en el seu poder no s'inicia automàticament, una vegada que s'ha establert la connexió a Internet, pot pressionar l'element permetre per intentar activar el sistema operatiu manualment.

Recordeu que de vegades els servidors d'activació poden estar ocupats. En aquest cas, pot ser necessari esperar uns instants i intentar novament.

En tots els casos, tingui en compte que si no té una connexió a Internet, pot activar Windows 10 per telèfon. Per fer això, només necessita pressionar en Activa per telèfon present en activació de la secció Actualització i seguretat i seguiu les instruccions visibles a la pantalla.

Active Windows 10 després d'actualitzar el sistema operatiu

Si estava en possessió d'una Pc amb una còpia de Windows 7 SP1 o Windows 8.1 instal·lada i ja es va actualitzar a el nou sistema operatiu de què no té res de què preocupar-se, es va dur a terme el procediment per activar Windows 10 de manera completament automàtica.

No obstant això, si voleu verificar que tot ha sortit bé, premeu el botó Inici i després feu clic a l'element ajustos adjunt a el menú que se li mostra.

Feu clic a Actualització i seguretat i seleccioneu activació des del menú situat a la part esquerra de la finestra que es mostra a la pantalla.

Si ara veu Windows està actiu pot sentir-se satisfet, el procediment per a activar Windows 10 ha estat reeixit.

Però, si apareix: Connecteu-vos a Internet per activar Windows  no s'alarmi, segurament durant el procés d'instal·lació no va estar connectat a Internet o actualment no està connectat a una xarxa i, per tant, encara no era possible activar Windows 10 precisament per aquest motiu.

Per solucionar això, connecteu-vos a una xarxa d'Internet i esperi que l'element en qüestió es modifiqui automàticament Windows està actiu.

En el cas que el procediment d'activació de la còpia de Windows 10 en el seu poder no s'iniciï automàticament, una vegada que s'hagi establert la connexió a Internet, pot pressionar en  permetre per intentar activar el sistema operatiu manualment.

Recordeu que de vegades els servidors d'activació poden estar ocupats. En aquest cas, pot ser necessari esperar uns instants i intentar novament.

Si, d'altra banda, ha fet la instal·lació «neta» de Windows 10 després de actualitzar la seva còpia de Windows 7 SP1 o Windows 8.1 prèviament en la seva possessió, pot activar Windows 10 proporcionant, quan se sol·liciti explícitament, clau de producte associada amb la llicència «antiga» de Windows durant el procediment d'instal·lació de el nou sistema operatiu.

Si, d'altra banda, no ha ingressat la clau de producte de Windows 10 durant el procediment d'instal·lació, no es preocupi, encara pot activar la seva còpia de Windows.

Per fer això, premeu el botó començament i feu clic a ajustos adjunt a el menú que se li mostra. Feu clic a Actualització i seguretat i seleccioneu activació des del menú situat a la part esquerra de la finestra que es mostra a la pantalla.

Ara s'ubiqui l'entrada apropiada a la part dreta de la finestra que li permet proporcionar una clau de producte de Windows 10 i continuï amb l'activació de la còpia i feu clic en ella.

A la finestra que en aquest moment se li mostrarà, escriviu la clau del producte en el seu poder completant el camp sota de Clau de producte i espera la seva validació. Si apareix una entrada que indica que la clau de producte ingressada no funciona, proveu escriure el número de sèrie de nou, el més probable és que hi hagi algun error d'escriptura que li impedeixi activar Windows 10.

Un cop escrita i validada la clau del producte per activar Windows 10, corresponent a l'element activació a la secció de activació de Actualització i seguretat se li mostrarà l'article Windows està actiu.

En tots els casos, tingui en compte que si no té una connexió a Internet a la seva disposició, pot activar Windows 10 per telèfon. Per fer això, només necessita pressionar l'element Activa per telèfon present en activació de la secció Actualització i seguretat i seguiu les instruccions visibles a la pantalla.

Errors comuns

A l'intentar activar Windows 10 com es veu en les línies anteriors, el sistema podria tornar errors. A continuació es detallen els més comuns i què pot fer per solucionar-ho.

  • error 0x803F7001 - Aquest és un error que indica que no es va trobar una llicència vàlida de Pc amb Windows. Per resoldre-ho, simplement ingressi la clau de producte correcta per a la còpia de sistema en ús.

 

  • Error 0x8004005 - Aquest és un error que generalment es mostra quan falla el procediment automàtic. Per resoldre, simplement procedeixi amb l'activació manual.

 

  • error 0xC004FC03 - Aquest és un error que indica que la Pc pot no estar connectada a Internet o que els programes de seguretat (antivirus, Tallafoc) poden bloquejar l'accés. Per resoldre-ho, assegureu-vos de la disponibilitat real de la connexió de xarxa i / o intenti desactivar temporalment les proteccions.

 

  • error 0x8007232b - Aquest és un error similar a l'anterior. Per resoldre-ho, verifiqui la connexió a Internet i desprès activar el sistema de nou.

 

  • error 0xC004F061 - Aquest és un error que només es mostra si intentes per activar Windows 10 amb una còpia de el sistema operatiu abans de novembre de 2015 i indica que la llicència en ús no es pot usar amb una instal·lació neta sinó només a través d'una actualització. Per resoldre-ho, ha d'obtenir una imatge ISO 10 més nova i reinstal·lar el sistema.

 

  • Errors 0xC004C008 i 0xC004C020 - Aquest és un error que indica que la llicència utilitzada ha excedit el límit d'activació. Per resoldre-ho, ha d'obtenir una nova clau de producte.

 

  • error 0xC004C003 - Aquest és un error que indica que la llicència no és vàlida. Per resoldre-ho, necessita obtenir una nova clau de producte.

 

  • error 0x80072F8F - Aquest és un error que indica que la data i l'hora de la PC que està intentant actualitzar són incorrectes. Per resoldre-ho, només necessita corregir la data i l'hora de la Pc.

 

  • activació fallida - En aquest cas, els servidors podrien estar obstruïts. En general, només esperi uns minuts i intenti novament.