Has llegit que s'ha llançat una nova versió de iOS, el sistema operatiu per a dispositius mòbils d'Apple, però no saps com obtenir-lo i com instal·lar-ho en el teu iPad? Cap problema: és un procediment molt simple, fins i tot per a aquells que, una mica com vostè, realment no es consideren experts en el camp de les noves tecnologies i avui veurem junts com executar-lo.

Avançament que hi ha dos mètodes diferents per actualitzar el programari de l'iPad: el primer implica l'explotació de les actualitzacions d'OTA (acrònim Over The Air) per actualitzar la tauleta directament, sense connectar-la a la Pc i descarregar només els arxius de l'Es requereix actualització. El segon, en canvi, implica l'ús de el programa iTunes i la connexió de l'iPad a la PC, i en aquest cas es descarrega la versió completa de iOS que s'instal·larà al dispositiu (per tant, el procediment porta més temps). Vols saber més? Bé, llavors no perdem més temps i descobrim immediatament com actualitzar l'iPad de la manera que millor s'adapti a les seves necessitats.

Ah, només una última cosa: abans de passar a l'acció real, hi ha algunes operacions preliminars que, al meu humil opinió, faries bé en posar en pràctica per evitar diverses complicacions (prudència, se sap, mai és massa!). Em refereixo principalment a la còpia de seguretat de les seves dades. Per aprofundir en el tema, continuï llegint. A la fin, estic segur, podrà dir-li molt satisfet i satisfet amb el que ha après i els resultats obtinguts.

operacions preliminars

Com es va anticipar a l'començament de la guia, abans d'entrar en el moll de l'assumpte i actualitzar l'iPad hi ha alguns operacions preliminars que faries bé en realitzar per evitar trobar «mals de cap» molestos en cas que, malauradament, alguna cosa surti malament en la fase d'actualització.

En aquest cas, el que li demano que faci per avançat és dur a terme una reserva de les seves dades, guardar fotos i vídeos present en la memòria de la tauleta a la Pc i actualitzar iTunes a l'última versió disponible (si vol actuar com un PC). Trobareu tot el que s'ha explicat en detall a continuació.

  • Feu una còpia de seguretat d'iPad en el seu PC - connecti el seu iPad a la PC amb el cable corresponent i esperi l'obertura de iTunes o, si no s'obre automàticament, inícielo «manualment» (a dalt MacOS iTunes s'inclou «estàndard», mentre que a Finestres has de descarregar-lo i instal·lar-lo, com et vaig explicar en el meu guia sobre el tema). Posteriorment, si és el primer cop que connecta l'iPad al seu Pc, autoritzi l'operació fent clic al botó permetre tant en PC i Mac com en la tauleta (en aquest segon cas, també ha de escriure el codi de desbloqueig dispositiu), després feu clic al icona d'iPad a la part superior esquerra de la finestra de el programa que mentrestant va aparèixer a la pantalla i feu clic al botó Còpia de seguretat ara. Si vol evitar incloure dades de salut i automatització de la llar en la còpia de seguretat, marqui també l'opció Codificació de suport local i tria un contrasenya per protegir tot Per a més informació, podeu consultar la meva guia específica sobre com fer una còpia de seguretat de l'iPad.
  • Feu una còpia de seguretat d'iPad en iCloud - pren la tauleta, desbloquéala, s'accedeix a la pantalla d'inici i pressiona la icona ajustos (El que té el símbol de la engranatge ). Després, toc el teu nom (A dalt a l'esquerra), després en l'element icloud, Seleccioneu l'opció Còpia de seguretat d'iCloud i assegureu-vos que l'interruptor a la banda de l'element estigui activat EN (En cas contrari, vostè proporciona). Si estàs fent servir un versió anterior de iOS en canvi, has d'entrar Configuració> iCloud> Còpia de seguretat. Després, en tots els casos, pressiona el botó retrocedeix ara. Per a més informació, podeu consultar la meva tutorial sobre com fer una còpia de seguretat de l'iPad que li he vinculat en el punt anterior.
  • Guarda fotos i vídeos en el teu PC - connecta l'iPad al teu Pc usant el botó apropiat cable i accedir a les fotos al dispositiu utilitzant l'aplicació imatges en MacOS (Està preinstal·lat) o Explorador de fitxers en Finestres, Després de seleccionar la tauleta de la llista de dispositius connectats. Després import les fotos a la posició de Pc que triï. Per a més informació sobre què fer, el remeto a llegir el meu article sobre com transferir fotografies des de l'iPad a la PC.
  • Actualitza iTunes a l'última versió disponible - si estàs fent servir MacOS, Pots fer-ho anant a la secció Actualització de programari de Preferències de sistema i, si se li notifica la disponibilitat d'una actualització per a iTunes, descarregui-i instal·leu-immediatament prement el botó corresponent. Si, d'altra banda, està utilitzant Finestres, Obriu el programari Actualització de programari d'Apple i verifiqui la disponibilitat de qualsevol actualització des d'allà. Si hi ha algun, feu clic al botó per continuar amb la descàrrega i instal·lació. Per obtenir explicacions encara més detallades de què fer, el convido a llegir el meu guia sobre com actualitzar iTunes.

Com actualitzar iPad a través d'OTA

Després de completar els passos preliminars esmentats anteriorment, diria que finalment podem arribar a el moll del tema i anar, per tant, a descobrir com actualitzar l'iPad. En primer lloc, vegem com dur a terme aquesta operació d'una manera més simple, és a dir, directament des de la tauleta, és a dir, a través d' OTA.

El primer pas que ha de prendre és prendre el dispositiu, desbloquejar-lo, accedir a la pantalla d'inici i pressionar la icona ajustos (El que té engranatge ).

A la pantalla que ara apareix, seleccioneu l'element general des de la barra lateral i pressiona la redacció Actualització de programari col·locat a la dreta. En el cas que estigui disponible una nova versió de sistema operatiu iPad, veurà aparèixer un missatge que l'avisarà de la situació (a la part dreta de la pantalla) i us mostra totes les actualitzacions de l'actualització.

Per descarregar aquest últim, simplement pressioni Descarregar i instal·lar i escriviu el codi de desbloqueig del teu iPad. A continuació, haurà de tocar l'element. Estic d'acord (Per a acceptar els termes d'ús de iOS) i en això seguit.

A la fi de la descàrrega, que pot durar fins a diverses desenes de minuts (depenent de la mida de l'actualització i la velocitat de la seva connexió), ha de confirmar la disposició d'instal·lar l'actualització prement el botó instal·lar ara. El dispositiu s'apagarà i, per tant, instal·larà l'última versió de iOS sobreescrivint la versió actual.

Si, en canvi, desitja posposar la instal·lació de l'actualització en un altre moment, toqueu el botó Després i, segons les seves preferències i necessitats, escolliu l'opció Instal·lar aquesta nit o aquest Recordar més tard. Cas d'escollir instal·lar l'actualització durant la nit, recordi carregar el seu iPad abans d'anar a dormir, Perquè durant la nit, de fet, la tauleta s'actualitzarà automàticament.

A l'actualitzar el seu iPad en mode OTA, també presti atenció a el percentatge de bateria disponible. Si tens menys de 50% de bateria a la seva disposició, carregueu la tauleta i continuï amb l'actualització mantenint el dispositiu connectat a la presa de corrent.

Penseu llavors que per continuar amb la descàrrega de l'actualització d'aquesta manera, cal que hi hagi en l'iPad espai lliure suficient (el pes de l'actualització es mostra a la pantalla de descàrrega d'actualitzacions). Si no hi ha la quantitat correcta d'espai lliure en la seva tauleta, pot esbrinar com solucionar-llegint el meu guia sobre com desplaçar l'espai en l'iPad.

També va assenyalar que a partir d' iOS 12 S'ha introduït una funció especial que permet descarregar les actualitzacions disponibles d'una manera automàtic. Per habilitar-, aneu a Configuració> General> Actualització de programari> Actualitzacions automàtiques i treure-ho EN El canvi relatiu.

Una vegada que la funció estigui activada, les actualitzacions descarregades s'instal·laran durant la nit, però només si l'iPad s'està carregant i connectant a una xarxa Wi-Fi. No obstant això, rebrà un avís abans de que s'iniciï el procediment d'actualització.

Tingueu en compte que no hi ha cap disposició per a la pèrdua de dades o configuracions mitjançant l'actualització. De fet, a la fi de la instal·lació de l'actualització, obtindrà un iPad amb les mateixes aplicacions, La mateixa configuració i les mateixes dades que abans.

Com actualitzar iPad amb iTunes

Si prefereix actualitzar el seu iPad des de la seva Pc, utilitzeu iTunes, El primer pas fonamental que ha de prendre és connectar la tauleta a la Pc usant cable subministrat i esperar que iTunes comenci pel seu compte (si això no succeeix, inícielo vostè mateix). Si és la primera vegada que connecta la seva tauleta al seu Pc, autoritza l'operació fent clic al botó permetre tant en PC i Mac com en iPad (en l'últim cas, escriviu el codi de desbloqueig de el dispositiu).

En aparèixer la finestra d'iTunes a la pantalla, feu clic a icona de la tauleta situat a la part superior esquerra i pressiona el botó Cerca actualitzacions (Situat a la dreta). Posteriorment, si hi ha una actualització de iOS disponible per al seu iPad, se l'informarà i, per poder instal·lar-la, no haurà de fer res més que acceptar-seleccionant l'opció Descarregar i actualitzar en resposta a la pregunta que se't farà a la pantalla de la Pc.

Si, en canvi, prefereix continuar amb la instal·lació més endavant, feu clic al botó només descàrrega. Quan es completa la descàrrega (pot prendre diverses desenes de minuts, depenent de el pes de la mateixa i la velocitat de la connexió en ús), pot triar quan començar la instal·lació de l'actualització.

Un cop hagi començat el procediment d'instal·lació de iOS en el seu iPad, el dispositiu es reiniciarà i haurà d'esperar a que es completi l'operació (generalment, quinze minuts són suficients) per poder començar a usar-lo com de costum.

Una vegada que es completi la instal·lació, veureu una advertència a la pantalla. En aquest punt, ha de desbloquejar l'iPad escrivint el relatiu codi i, només en el cas de les actualitzacions principals, seguiu el breu assistent de configuració inicial que se li proposa.

M'agradaria assenyalar que l'actualització de l'iPad no inclou la pèrdua de dades o configuracions. A la fi de l'procés, de fet, obtens un iPad amb la versió actualitzada de iOS però amb les mateixes aplicacions, la mateixa configuració i les mateixes dades que abans. Això s'aplica tant a actualitzacions menors com a actualitzacions importants.

En cas de dubtes o problemes.

Has seguit les meves instruccions sobre com actualitzar l'iPad per cable i per senyal, però encara no has aconseguit fer-ho correctament? Donades les circumstàncies, li suggereixo que mireu la secció de la pàgina web d'Apple dedicada a la compatibilitat amb iPad, perquè pugui rebre ajuda de manera específica.

Si ni tan sols pot resoldre això, pot intentar posar-se en contacte directe amb el Servei a el client d'Apple i obtingui assistència personalitzada. Això és factible de diferents maneres: per telèfon, a través del web o en persona. Tots els sistemes són igualment vàlids, l'elecció de quin adoptar depèn només de les seves preferències individuals.

Per obtenir més informació sobre això, llegiu el meu guia específica sobre com comunicar-se amb Apple, a través de la qual vaig procedir a parlar amb vostè sobre l'assumpte amb gran detall.