Com administrar els dispositius Android

¿Acaba de comprar un telèfon mòbil o una tauleta Android i li agradaria rebre alguns consells sobre com gestionar el seu nou dispositiu? No hi ha problema. Android és ara extremadament fàcil d'usar, en comparació amb fa uns anys ha fet molts progressos, però si vols puc ajudar-te a familiaritzar-te amb les seves funcions més importants i explicar-te com treure el màxim profit.

Si em dóna uns minuts del seu temps, li explicaré com connectar un dispositiu Android al seu ordinador, com gestionar els arxius de la seva memòria, com optimitzar el consum d'energia de sistema i molt més. En resum: explicaré com manejar els dispositius Android de la manera més curta i simple possible.

Quan estiguis a punt per començar, pren el teu smartphone o tauleta Android, tingues un ordinador a mà (Mac o PC no importa, ens encarregarem de tots dos) i intenta seguir les instruccions que estic a punt de donar-te. Li asseguro que quan acabi de llegir, encara que no sigui molt bo en tecnologia, podrà gestionar el seu dispositiu Android de manera òptima. Gaudeix de la lectura i diverteix-te!

 • Connecta els dispositius Android al teu ordinador
  • Connexió estàndard (a través d'un cable USB)
  • enllaç sense fil
 • Administrar arxius en Android
 • Còpia de seguretat de les dades
 • Localitzar dispositius Android a distància
 • Administrar l'espai en Android
 • Manage Your bateria a Android

Connecta els dispositius Android al teu ordinador

Si estàs d'acord, diria que comencem aquest tutorial sobre com manejar els dispositius Android el procediment necessari per a connectar un telèfon mòbil o una tauleta equipada amb el sistema de robot verd a la Pc.

Connectant seu dispositiu Android al seu ordinador, tindrà la possibilitat de copiar arxius en ell, podrà importar fotos i vídeos fets amb el telèfon intel·ligent (o tauleta) al seu PC i podrà fer una còpia de seguretat completa de les seves dades; tot això d'una forma extremadament fàcil i ràpida.

Connexió estàndard (per cable)

En general, per a connectar un dispositiu Android al seu Pc només necessita connectar els dos dispositius mitjançant un cable USB i esperar que Windows descarregui tots els controladors necessaris de Internet.

Si no reconeix la seva smartphone o tauleta després de connectar-lo a l'ordinador, proveu una de les següents accions.

 • expandir l' menú de notificacions d'Android lliscant el dit des de la part superior de la pantalla cap avall, seleccioneu l'element relacionat amb el connexió USB (Per exemple, «USB per carregar» o «USB per a transferència de fitxers») i posar la marca de verificació al costat de l'element Transferència d'arxius.
 • Busca els controladors per instal·lar al teu PC. Per fer això, aneu a google i busqui alguna cosa com Controlador USB [nome de l'tuo smartphone / tablet]. A continuació, connecteu-vos a el resultat de la recerca que li sembli més convincent (possiblement el lloc web oficial de l'fabricant del seu dispositiu o un lloc de fiabilitat provada) i procedeixi a la descàrrega dels controladors. Quan la descàrrega estigui completa, obriu el paquet .exe o ... msi ... que has descarregat al teu PC i sempre fas clic a següent o següent per completar la instal·lació de controlador. És possible que hagi de reiniciar l'ordinador. Per a alguns dispositius, com les terminals Samsung, és possible que hagi de descarregar un programari complet per administrar el telèfon en lloc de només els controladors (per exemple, Smart Switch per a les terminals Samsung).

Una cop establerta la connexió entre el dispositiu Android i l'ordinador, obriu el Explorador de fitxers de Windows (la icona de la carpeta groga a la part inferior esquerra de la barra de tasques), seleccioneu el Ordinador / Aquest PC de la barra lateral esquerra i feu doble clic a la icona del telèfon intel·ligent o tauleta.

En aquest punt, hauria de ser capaç de gestionar els arxius de la memòria del seu dispositiu Android (o de la microSD inserida en ell, si té un terminal amb memòria expansible) com ho faria amb una memòria USB comú. Entre les carpetes més «interessants» m'agradaria assenyalar l'anomenada descarregar on hi ha els arxius descarregats d'Internet en el dispositiu Android, i l'anomenat DCIM on en el seu lloc hi ha les fotos i els vídeos presos amb el dispositiu.

Si voleu importar les fotos i els vídeos de la seva dispositiu Android al seu PC, procedeixi de la següent manera: Expandiu el menú de notificacions d'Android fent un escombrat de la part superior de la pantalla cap avall, seleccioneu l'element relacionat amb el connexió USB (Per exemple, «USB per a transferència de fitxers») i posar la marca de verificació al costat de l'element Transferència de fotos (PTP).

En aquest punt, obre el Explorador de fitxers de Windows, seleccioneu el Ordinador / Aquest PC A la barra lateral esquerra, fes clic amb el botó dret de ratolí en la icona del telèfon intel·ligent o tauleta i selecciona el Importa imatges i vídeos de el menú que apareix.

Ara, esperi uns moments perquè les carpetes de el dispositiu amb fotos i vídeos siguin escanejades i, a la finestra que s'obre, poseu una marca de verificació al costat de l'element Examinar, organitzar i agrupar els articles que es van a importar. Llavors feu clic al botó següent, Organitzi els grups de fotos i vídeos que es van a importar al seu PC utilitzant les opcions apropiades i feu clic al botó importació per començar a transferir arxius al teu ordinador.

Les fotos i els vídeos importats des del dispositiu Android es guarden automàticament en el imatges de el PC. Si vols canviar aquesta ruta, fes clic al altres opcions que està a baix a la part inferior esquerra. Si no entens alguns dels passos, consulta el meu tutorial sobre com connectar Android a l'ordinador on he tractat el tema amb més detall.

Usa un ... Mac ? Cap problema, però sàpiga que no pot accedir als fitxers del dispositiu Android directament des del Finder. Per gestionar els dispositius Android en Mac, cal instal·lar una petita aplicació gratuïta anomenada Android File Transfer: és un gestor d'arxius que reconeix automàticament tots els telèfons mòbils i tauletes equipades amb el sistema de robot verd i permet editar els arxius en ells.

Per instal·lar la Transferència d'arxius Android al teu Mac, veu a la pàgina web oficial de el programa i fes clic al botó Descarregui ara que està en el mitjà de la pàgina. Quan la descàrrega estigui completa, obriu el paquet dmg que conté la transferència d'arxius d'Android, copieu la icona de programari a la carpeta aplicacions de macros i això és tot.

En aquest punt, connecteu el telèfon mòbil o tauleta Android al seu Mac (a través del cable USB) i la transferència d'arxius Android hauria de començar automàticament permetent administrar els arxius de l'dispositiu. Si vols saber més, consulta el meu tutorial sobre com transferir arxius d'Android a Mac.

Si vols importar fotos i vídeos de la teva dispositiu Android al teu Mac, fes-ho d'aquesta manera: Expandeix el menú de notificacions d'Android fent un escombrat de la part superior de la pantalla cap avall, seleccioneu l'element relacionat amb el connexió USB (Per exemple, «USB per a transferència de fitxers») i posar la marca de verificació al costat de l'element Transferència de fotos (PTP).

Quan l'operació estigui completa, obriu la sol·licitud fotos o l'aplicació Adquisició d'imatges de macOS i importar fotos (i vídeos) del seu dispositiu Android usant el botó apropiat.

enllaç sense fil

Si vols, pots administrar els teus dispositiu Android i copiar arxius en ell també en manera sense fil. Per a això, recomano AirDroid: una aplicació gratuïta que permet gestionar a distància els dispositius Android i intercanviar arxius amb ells.

AirDroid és compatible tant amb Windows com amb Mac OS, accessible des del navegador i permet transferir fins 200MB de dades amb un límit de càrrega de 30MB per arxiu. Per augmentar aquests límits, pot subscriure a una subscripció de pagament de 1,99 dòlars a el mes. Si tens un telèfon intel·ligent o un tablet desbloquejat per l'arrel, pots fins i tot utilitzar AirDroid per controlar el dispositiu a distància (sense l'arrel pots fer-ho de totes maneres, però connectant el terminal al teu PC mitjançant un cable USB).

Dit això, si està interessat en el AirDroid, connecteu-vos a la pàgina web oficial de el programa i feu clic al botó descarregar AirDroid. Quan la descàrrega s'hagi completat, si està utilitzant un PC amb Windows, obriu el fitxer AirDroid_Desktop_Client_xx.exe i completa el procés d'instal·lació de l'AirDroid fent clic en seqüència en els botons , OK, següent, Estic d'acord, següent e final.

Si estàs fent servir un Mac, obre el paquet dmg que conté AirDroid i instal·la el programa al teu ordinador copiant la seva icona a la carpeta aplicacions.

Bé: ara iniciï el AirDroid, feu clic a l'element Registrar situat a la part inferior de la barra lateral dreta i crear un compte dins de l'aplicació introduint correu electrònic, Contrasenya i un sobrenom. Quan l'operació es completi, veu a la teva safata d'entrada i fes clic a l'enllaç de confirmació de l'correu electrònic que vas rebre d'AirDroid.

Un cop hagis creat el teu compte a AirDroid, instal·la l'aplicació al teu smartphone o tauleta Android i inicia sessió amb el compte que vas crear anteriorment al teu PC.

¡Missió complerta! Ara només has de triar una de les moltes funcions de AirDroid al teu PC i administrar la teva dispositiu Android de forma remota. Per a transferir un arxiu del seu ordinador a Android, per exemple, només ha de seleccionar el nom de el dispositiu a la barra lateral de el programa, fer clic a la pestanya dispositiu i arrossegar els arxius a transferir a Android a la pantalla que s'obre. A la mateixa pantalla, seleccioneu el Còpia de seguretat e AirMirror podràs fer una còpia de seguretat del teu dispositiu en Wi-Fi i controlar-ho a distància a través de l'ordinador.

Per aprofitar algunes funcions, com la còpia de seguretat sense fils i la recepció de notificacions en l'equip, haurà d'activar algunes opcions al dispositiu Android, tal com s'explica en el propi AirDroid.

Administrar arxius en Android

Si vols gestionar els arxius del teu smartphone o tauleta, has de instal·lar un gestor de fitxers per Android que és una espècie d'Explorador o Cercador d'arxius que li permet navegar lliurement entre les carpetes del dispositiu.

Hi ha molts gestors d'arxius en el Play Store, Però jo personalment recomano el gestor de fitxers ES, que és completament gratuït, és molt fàcil d'usar i ofereix un munt de funcions interessants.

Explicar com funciona l'Administrador d'Arxius ÉS és gairebé superflu. Després d'instal·lar l'aplicació al dispositiu, tot el que ha de fer és iniciar-la, prémer el botó que està a dalt a l'esquerra i triar la ruta per navegar: Inici per al directori arrel de l'dispositiu, descarregar per a la carpeta de descàrregues, Memòria interna per a la memòria interna de l'dispositiu (útil en els terminals que suporten l'extensió de la memòria a través de microSD) i així successivament.

Per obrir els arxius, només cal fer un sol «tap» sobre ells, mentre que per editar-(copiar, moure, esborrar, canviar el nom, etc.) cal mantenir el dit pressionat sobre ells durant uns segons i triar una de les opcions que apareixen a continuació.

Si vols, veu a menú Administrador d' control Remot També pot habilitar l'ús compartit de dades Wi-Fi i copiar arxius al seu dispositiu a través d'una xarxa sense fils.

Còpia de seguretat de les dades

Quan compres un dispositiu Android has de tenir cura les dades que guardes en ell. En altres paraules, has de ser previsor i has de fer un còpia de seguretat completa de fotos, vídeos, contactes, missatges i altres.

Per a la còpia de seguretat li suggereixo que segueixi dos camins diferents: un local amb còpia de seguretat de les dades en el seu ordinador i un altre en línia amb còpia de seguretat de les dades en el núvol.

Pel que fa a la còpia de seguretat de les dades locals Li recomano que segueixi el procediment que vaig explicar anteriorment per importar fotos i vídeos al seu PC, i després li recomano que instal l'aplicació oficial de l'fabricant del seu dispositiu (per exemple, Smart Switch si té un dispositiu Samsung) en el seu PC i l'utilitzi per guardar contactes, música i qualsevol altra cosa.

A continuació trobaràs una llista d'enllaços per descarregar programari dels principals fabricants de dispositius Android, mentre que en els meus guies sobre com connectar el telèfon mòbil Samsung a el PC i com connectar el telèfon mòbil Samsung a l'Mac trobaràs un exemple pràctic de com funciona el Interruptor intel·ligent.

 • Interruptor intel·ligent de Samsung
 • Huawei HiSuite
 • Administrador de dispositius de Motorola
 • Sony PC Companion
 • Gerent de Sincronització de l'HTC
 • LG PC Suite

Quant a la còpia de seguretat de les seves dades en el núvol, li suggereixo que primer vagi a menú configuració; compte; Google; [Tuo indirizzo Gmail] de la seva dispositiu Android i per verificar que la funció de sincronització en línia de fotos, Calendari, Contactes etcètera

Si no trobes l'entrada de còpia de seguretat de les fotos, instal·la l'aplicació gratuïta Google Photo (que et permet emmagatzemar les teves fotos i vídeos a Google Drive sense cap cost i sense limitacions d'espai) en el teu dispositiu. Si encara no has configurat un compte de Google al teu smartphone o tauleta, veu a menú Configuració del compte de el dispositiu i pressiona la veu Afegeix un compte.

Finalment, m'agradaria assenyalar que hi ha un munt de bones aplicacions de còpia de seguretat de dades en Android que permeten guardar aplicacions, dades i configuracions d'una manera molt senzilla. T'he parlat d'ells en detall en el meu tutorial sobre com fer una còpia de seguretat d'Android.

Localitzar dispositius Android a distància

Tens por de perdre el teu smartphone o tauleta i no poder recuperar-lo? No et desesperis. Els terminals Android, així com els iPhones i els telèfons Windows, ofereixen una funció antirobatori gratuïta que li permet localitzar el dispositiu a distància i donar-li ordres a través d'Internet.

La funció antirobatori d'Android es diu Administració de dispositius Android i s'inclou «de sèrie» en gairebé tots els dispositius equipats amb el sistema operatiu de l'robot verd. Per activar-lo, vagi a l' ajustaments; Geolocalització del teu smartphone o tauleta i assegura't que l'interruptor localitzador (a dalt a la dreta) està actiu.

A continuació, aneu a menú configuració; Google; seguretat i, si cal, activar les funcions Localitzar aquest dispositiu de forma remota e Permetre el bloqueig i l'eliminació a distància.

Això és tot! A partir d'ara, pot localitzar el seu dispositiu Android de forma remota simplement connectant-se a el lloc de l'Administrador de dispositius Android i accedint amb el mateix compte de Google connectada al seu dispositiu. Una vegada que vegis el dispositiu que vols controlar, pots triar si ho fas o no. anell, Bloquejar-lo. contra l'ús no autoritzat o esborrar totes les dades de la seva memòria.

Les mateixes funcions també estan disponibles a la aplicació Android Device Manager per a Android, que permet localitzar i controlar un dispositiu Android de forma remota a través d' un altre dispositiu Android.

Desafortunadament, els serveis com l'Administrador de Dispositius Android no funcionen si la terminal a localitzar no està encesa i connectada a Internet. Per superar aquestes limitacions, pot utilitzar solucions antirobatori de tercers, com les que he descrit en el meu anterior manual sobre com trobar el seu telèfon Android.

Administrar l'espai en Android

Tard o d'hora tothom ha de lidiar amb l'espai disponible, o millor dit, no disponible a la memòria dels terminals Androids. Per això vull donar-te alguns «consells» sobre com gestionar millor la memòria del teu telèfon intel·ligent o tauleta.

 • Desinstal·la aplicacions innecessàries - és una operació trivial però extremadament efectiva. Si vols saber quines aplicacions ocupen més espai al teu dispositiu, veu a menú ajustaments; aplicacions; tots... pressiona el botó ... (...) que està a la cantonada superior dreta i selecciona l'element Classificar per mida ... de el menú que apareix. Si utilitzeu una versió d'Android igual o superior a la 6.0, pot trobar la mateixa informació al menú ajustaments; Emmagatzematge i USB; memòria interna (o Targeta SD si té un dispositiu amb memòria ampliable i ha configurat la SD com la memòria principal) seleccionant l'element App de la pantalla que s'obre. Si us plau, no elimini les aplicacions de sistema com les relacionades amb els serveis de Google!
 • Esborra els arxius de la memòria cau - Aquests són els arxius temporals acumulats per les diverses aplicacions. Per eliminar ràpida i fàcilment, recorri a una aplicació de neteja de el sistema. Personalment recomano SD Maid, que és un dels més efectius i menys nocius de tots (és gratis, però per esborrar les dades d'aplicacions de tercers a més de les dades de les aplicacions de sistema es requereix la compra d'una llicència per 2,97 euros). Alternativament pots provar CCleaner que és 100% gratis i igualment fiable.
 • Esborrar fotos, vídeos i altres arxius multimèdia innecessaris - després de importar-los a la Pc com vaig explicar en els capítols anteriors de l'tutorial.
 • Configureu una microSD com la memòria principal de la seva dispositiu - Si té un telèfon intel·ligent o una tauleta equipada amb una ranura microSD i una funció per configurar la targeta de memòria com a memòria principal, pot utilitzar-la per ampliar la memòria de l'aparell. Per configurar la microSD com la memòria principal de la seva smartphone o tauleta, simplement inseriu la targeta de memòria al dispositiu (quan el dispositiu estigui apagat), seleccioneu l'element microSD al menú de notificació i segueixi l'assistent (triant l'opció Utilitza com memòria principal ). Si us plau, utilitzeu un microSD d'alt rendiment o acabarà alentint el funcionament de tot el dispositiu!

Si vols més informació sobre com alliberar espai en Android, configurar la microSD com memòria principal i utilitzar aplicacions com SD Maid, consulta el meu tutorial sobre Com expandir la memòria d'Android.

Manage Your bateria en Android

Un altre aspecte que has d'aprendre a manejar és el de la consum d'energia. Si vol augmentar l'autonomia del seu dispositiu Android i vol passar la nit sense massa problemes, posi en pràctica els següents consells.

 • Anar a menú ajustaments; bateria i ajustar la configuració d'estalvi d'energia segons les seves necessitats (ha de trobar les diferents configuracions en el (...) ... col·locat a la part superior dreta).
 • Eliminar les aplicacions innecessàries. Alguns d'ells poden romandre en funcionament i «esgotar» innecessàriament la bateria del dispositiu.
 • Utilitza un llançador lleuger sense fons animats i sense massa widgets. Jo personalment recomano el Llançador Nova.
 • Instal·lar una aplicació com Greenify i hivernar les aplicacions que consumeixen més bateria (a part de les aplicacions socials per a les que es necessiten notificacions puntuals).
 • Instal·la una aplicació com Wakelock Detector i intenta esbrinar quines aplicacions mantenen el dispositiu «despert» i causen un consum innecessari de bateria.

Per saber més sobre tots els punts anteriors i descobrir altres «consells» sobre com estalviar bateria d'Android, llegeix el tutorial que vaig dedicar a el tema: allà trobaràs tota la informació que necessites.