Finalment va aconseguir comprar una nova Pc amb l'última versió de l' sistema operatiu Windows, però el seu entusiasme va durar molt poc! Després d'encendre'l, de fet, es va adonar que el rendiment de PC no està a l'altura del que esperava: la nova compra sembla particularment lenta, especialment en la fase d'inici, i la idea d'haver d'esperar diversos minuts abans poder usar-lo simplement no es reduirà.

Com es diu ¿vaig descriure teu problema exactament? Perfecte, llavors vull dir-te immediatament que has vingut a el lloc correcte, ¡en un moment que no podria haver estat millor! Si segueix les instruccions que li vaig a donar en aquesta guia a peu de la lletra, de fet tindrà èxit alleugerir Windows 10 significativament, eliminant així les molestes esperes després de carregar el sistema operatiu. A més, li donaré orientació sobre com tractar de millorar el rendiment de la Pc després d'actualitzar des d'una versió anterior de Windows.

Llavors, què més esperes per arribar a la feina? Redueixi uns minuts de temps lliure per a vostè, poseu-vos còmode i llegiu atentament les instruccions que vaig a il·lustrar: estic segur que, després d'aplicar-les a la carta, obtindrà un resultat molt més enllà de les seves expectatives més desgavellades. Prova-ho

Alleugereixi Windows 10 després de comprar una Pc nova

Vostè va comprar una pc nova i després d'encendre-, es va adonar que la capacitat de resposta de Windows 10 ¿No és això el que esperaves? Podeu provar de millorar la situació eliminant programes inútils, deshabilitant l'inici automàtic dels no fonamentals i eliminant tot rastre de spyware o un altre programari publicitari que pugui haver estat preinstal·lat pel fabricant. A continuació trobareu tot explicat en detall.

Eliminar programari innecessari

El primer aspecte que vull tenir en compte es refereix als dubtosos programes d'utilitat instal·lats «de fàbrica» a la Pc, com les versions de prova de antivirus o suites d'oficina, barra d'eines de navegador, jocs o un altre programari que difícilment pot trobar útil: aquests programes generalment no fan més que absorbir recursos de sistema innecessàriament, donant la sensació que la Pc és particularment lenta.

Per desfer-te d'ell, fes clic dret al botó començament Windows 10 (la icona amb forma de bandera a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), feu clic a l'element Aplicació i característiques ubicat al menú de context proposat i desplaceu-vos lleugerament cap avall per la finestra que s'obre per accedir a la llista completa de programes instal·lats en el sistema.

En aquest punt, identifiqui un per un el programari que consideri inútil, feu clic a cada un d'ells i premeu el botó desinstal i seguiu les instruccions en pantalla per eliminar permanentment de la seva Pc, anant amb compte de no eliminar programari que pugui afectar el comportament d'altres programes «útils» (p. ex. Microsoft .NET Framework o servei Bonjour d'Apple, si tenies iTunes instal·lat).

Si no se sent a punt per actuar sol, o si no pot «buidar» tot el programari superflu en el vostre PC, pot confiar en la utilitat He de eliminar-lo? ?, Disponible de forma gratuïta a Internet: Analitza tots els programes a l'ordinador, per després informar l'usuari els que podrien (o haurien) d'eliminar perquè són inútils i / o perillosos.

Per descarregar He eliminar-lo? A la pàgina de descàrrega de el programa, feu clic al botó Descarregar (gratuïts) i després en l'article Descarregar «He eliminar-lo?» : Completar aquesta operació, feu doble clic al fitxer que acaba de descarregar, premeu els botons y Següent, Posi la marca de verificació a la banda de l'article Accepto els termes de l'Acord de llicència, Feu clic de nou tres vegades al botó Següent i finalitza el procés d'instal·lació del programari pressionant els botons instal·lar y acabat.

Si tot ha sortit bé, el programari ara hauria d'iniciar automàticament: identifica, per tant, els programes que tenen la barra de eliminació amb el percentatge més alt (és a dir, els més inútils i perillosos) i, per comprendre què és, pressiona el botó Que és que?.

A el fer-ho, s'obrirà el lloc web Hauria eliminar-lo, que li mostrarà una breu descripció de el programa i la possible raó per la qual això no hauria d'estar present en el seu PC. Per desinstal·lar-, simplement torni a la pantalla principal de He eliminar-lo? i premeu el botó desinstal corresponent a l'programari de què vol desfer-se.

Desactivar programes a l'inici

Una altra gran manera de provar alleugerir Windows 10 consisteix a desactivar l'inici automàtic, quan la Pc està encesa, de programes que no són fonamentals per al sistema operatiu. D'aquesta manera, Windows hauria de respondre millor quan s'encén, evitant esperes innecessàries causades per programari que fins i tot podria romandre sense utilitzar.

Per continuar, premeu la combinació de tecles Ctrl + Maj + Esc per iniciar el panell Gestió de l'activitat Windows, que és la part de sistema operatiu a través del qual és possible administrar els processos en execució; pots obtenir el mateix resultat fent clic dret en un lloc buit de la barra de tareas Windows (el qual es troba a la part inferior de la pantalla) i selecciona l'element Gestió de l'activitat des del menú que s'obre.

Una vegada que l'administrador ha començat, feu clic al botó Més detalls, Vaig anar a la targeta llançament i desactivi els programes (o processos) que no desitja iniciar automàticament amb Windows, fent clic dret en cada un d'ells i seleccionant l'element desactivar de el menú de context proposat. Aneu amb compte de no desactivar programes bàsics com el antivirus (P. Windows Defender ) O els components principals de sistema operatiu.

Instal·la un bon antivirus

Una altra excel·lent manera de tractar de fer que Windows 10 sigui més receptiu i lleuger és instal·lar un antivirus eficient però, a el mateix temps, amb una interfície lleugera i un sistema d'escaneig que no tingui un impacte significatiu en els recursos de sistema.

Llavors, després de desinstal·lar qualsevol antivirus (prova o no) que ja estigui present, poseu-vos amb l'antivirus inclòs «estàndard» en Windows 10, Windows Defender, Que a més de ser «lleuger» també és molt efectiu, segons les últimes proves comparatives.

Si Windows, Defensar no el satisfà, li aconsello que confiï en una solució gratuïta com Bitdefender Free. Si mai havia sentit parlar d'ell, Bitdefender Free és un antivirus capaç de protegir no només els arxius del disc, sinó també de detectar definicions de virus aparentment desconegudes en temps real, analitzar comportaments sospitosos i protegir les activitats de navegació web, tot amb un sistema de llums que «molesta» a l'usuari només quan realment es necessiten.

Per usar-lo, connectat a la pàgina d'Internet de l'antivirus, feu clic al botó descarrega'l gratis per començar immediatament la descàrrega de el programa d'instal·lació i, un cop completada aquesta operació, comenceu aquesta última i esperi uns minuts a que els arxius necessaris per a la configuració es descarreguin automàticament d'Internet.

En aquest punt, accepti el llicència d'ús del programari inserint una marca de verificació a la casella, premeu el botó instal·lar i espereu que l'antivirus realitzi un escaneig inicial dels arxius a la PC: una vegada que es completa, la instal·lació es completa automàticament i l'antivirus s'activa immediatament.

Em vaig ocupar de proposar-Bitdefender perquè, al meu entendre, és un bon compromís entre eficiència i lleugeresa, però, hi ha moltes solucions de seguretat compatibles amb Windows 10, fins i tot gratuïtes, capaços de protegir adequadament el sistema operatiu de qualsevol tipus de el malware: Vostè El vaig esmentar en detall en el meu guia sobre el millor antivirus per Windows 10.

Alleugerir Windows 10 després d'una actualització

Has notat que el rendiment del teu PC s'ha deteriorat després d'actualitzar a Windows 10 i tems haver fet alguna cosa malament? No es preocupi, el problema podria ser degut a la presència de massa arxius «superflus» o algun malware que va escapar de l'antivirus que havia instal·lat prèviament. A continuació et mostro els millors mètodes per provar alleugerir Windows 10 Després de fer una actualització.

Eliminar arxius innecessaris

En casos especials, per exemple, quan la RAM instal·lada a la Pc no és suficient per a realitzar les tasques a les que es diu el sistema operatiu i Windows explota l'arxiu de paginació (copiant així part de l'contingut de RAM al disc), la desacceleració de l'la Pc pot ser causada per massa arxius inútils en el disc (per exemple, arxius temporals, la memòria cau d'Internet, etc.). En altres casos, però, alentir la PC és un registre de el sistema no optimitzat.

Per superar aquests problemes, li suggereixo que confiï en el programa CCleaner : Si mai havia sentit parlar d'ell, és un programari conegut per a Windows (però no només) dedicat a netejar el disc i mantenir les parts «delicades» de sistema operatiu, com el registre. Per a la seva informació, es defineixen programes d'aquest tipus conserge.

Per descarregar-lo, connectat al seu lloc web oficial, pressiona sobre l'element CCleaner.com i, una vegada que es completi la descàrrega, iniciï l'arxiu que acaba de descarregar i elimini la marca de verificació de les caselles situades sota de la capçalera opcional, Per evitar la instal·lació de programes i barres d'eines addicionals. Un cop al següent pas, seleccioneu el Italià des del menú desplegable per seleccionar l'idioma, pressiona el botó instal·lar per iniciar el procés de configuració i finalment fer clic al botó executeu CCleaner per iniciar el programa immediatament.

Un cop a la pantalla principal de CCleaner, comença a alliberar espai al disc seleccionant els elements que desitja eliminar de la Pc des del costat esquerre de la finestra (p. Ex. Memòria cau d'internet, galeta, historial de descàrregues, arxius d'explorador d'arxius inútils i així successivament) i finalment fent clic al botó Comenceu a netejar. Per defecte, CCleaner ja selecciona les principals opcions per actuar.

Després, pot anar a netejar el registre de sistema a través de la pestanya registre : Per iniciar l'anàlisi de la mateixa a la recerca de qualsevol problema (per exemple, elements de programes que ja no són presents a la Pc), feu clic al botó trobar problemes. Completat l'anàlisi de l'registre, pressiona el botó reparació seleccionada per intentar que la situació torni a la normalitat.

Reparar el registre és una operació molt delicada, ja que la seva mala execució pot comprometre seriosament el funcionament de el sistema. En aquest sentit, abans de continuar, li recomano encaridament que realitzi una còpia de seguretat.

Si ho desitja, després d'haver realitzat la neteja bàsica, pot utilitzar CCleaner per analitzar i corregir altres aspectes de la Pc (programes que no es desinstal lar, complements problemàtics de diversos navegadors, arxius duplicats i molt més): li vaig explicar en detall. ús d'aquestes funcions en el meu guia sobre com descarregar i utilitzar CCleaner.

Eliminar malware i amenaces

Després d'haver netejat meticulosament el sistema operatiu seguint els consells que li vaig donar fa uns moments, encara es troba experimentant una certa «pesadesa»? Com a mesura addicional, podria realitzar una anàlisi addicional de sistema a la recerca de problemes relacionats amb la seguretat, que l'antivirus no pot identificar: per exemple, pot haver contractat un malware aparentment invisible que maximitza la potència de la CPU, fent que sembli la Pc un autèntic «totxo».

Per resoldre el problema, li suggereixo que es posi en contacte amb el programari. Malwarebytes, Disponible en versions gratuïtes i premium, amb preus des 39,99 € / any per Pc individual. La versió «gratuïta» de el programa inclou un període de prova de 14 dies per a les característiques Premium, caducades que es «degraden» automàticament a la versió bàsica.

La versió gratuïta de Malwarebytes li permet realitzar una anàlisi exhaustiva de sistema a la recerca de virus, malware i diverses amenaces (sense entrar en conflicte amb l'antivirus ja instal·lat en el sistema operatiu), però no ofereix funcions de protecció en temps real. En altres paraules, Malwarebytes en la versió «bàsica» No es pot reemplaçar l'antivirus.

Havent fet aquesta premissa necessària, és hora de passar a l'acció: per descarregar el programa, vinculat a la seva pàgina web principal, feu clic al botó Descàrrega gratuïta i després repeteixi l'operació amb el botó Baixa'l ara per iniciar automàticament la descàrrega de l'arxiu d'instal·lació.

Després d'això, iniciï el paquet que acaba de descarregar ( MB3-setup-xx.exe ), Feu clic al botó , Tria el Italià des del menú desplegable proposat, pressiona el botó bo i després en el botó Acceptar i instal·lar. Després premeu el botó final per a completar el procés, després feu clic al botó Comenceu immediatament per començar el programa.

Personalment, li aconsello que desactivi immediatament la versió de prova de 14 dies de la versió Premium, perquè Malwarebytes no «trepitgi» l'antivirus que ja està present a la PC: per fer-ho, feu clic a la secció ajustos de el programa, després a la targeta Detalls de compte i finalment en els botons Desactivar prova premium y .

En aquest punt, reportat en la secció quadre de comandament i premeu el botó tomografia per començar una anàlisi per Pc immediatament, el que podria prendre diverses desenes de minuts. Quan arribi a la pantalla de resultats, assegureu-vos que totes les amenaces detectades estiguin marcades amb una marca de verificació i premeu el botó eliminar seleccionat per moure arxius infectats a una àrea protegida, aïllada i immunitzada de sistema, anomenada quarantena, Per després respondre afirmativament a la possible sol·licitud per reiniciar la Pc.

Per eliminar permanent tots els fitxers i programes en quarantena, comenceu Malwarebytes, feu clic a la pestanya Història i pressioni els botons eliminar tot y .

Restablir la PC

Com es diu Has posat en pràctica literalment les tècniques que et vaig recomanar durant aquesta guia però no has aconseguit accelerar Windows 10 com t'hauria agradat? No torni a tirar la tovallola: pot intentar millorar encara més la situació tornant el sistema operatiu a la configuració per defecte, utilitzant les opcions de recuperació apropiades presents en la mateixa.

Per continuar, obre el menú començament i pressiona el botó que trobi en la secció de la banda esquerra, feu clic a la icona Actualització i seguretat i, havent aconseguit la següent pantalla, vaig anar a la secció Restauració fent clic a l'opció homònima situada a la barra esquerra.

En aquest punt, feu clic al botó s'inicia i especifica la forma més convenient de reiniciar-: pot optar per eliminar només les aplicacions i la configuració mantenint intactes els seus arxius personals (opció Mantenir els meus arxius ) O per eliminar totes les dades (opció eliminar tot ). En alguns portàtils, pot trobar una tercera opció relacionada amb el reinici de la Pc a configuracions predeterminades, Que li permet restaurar tota la PC a estat de fàbrica, És a dir, en l'estat en què es trobava la primera vegada que el va encendre (restablint així les particions del disc, els programes i controladors preinstal·lats, etc.).

Un cop hagueu triat l'opció més adequada per al seu cas, seguiu les instruccions de la pantalla i espereu que s'iniciï i completi el procediment: depenent de les operacions a realitzar, pot portar diversos minuts, durant els quals la Pc es reiniciarà diverses vegades .

En cas de dubte sobre el procediment que acabo d'explicar, li suggereixo que llegeixi detingudament la meva manual sobre com restaurar Windows 10, En el qual em vaig ocupar d'il·lustrar en detall tots els passos a seguir per completar el procediment per restablir el sistema operatiu.