A diferència d'altres reproductors multimèdia portàtils, el iPod Pitgeu Apple no proporciona expansió de memòria a través d'microSD. Això vol dir que quan et quedes sense espai has de recórrer a solucions alternatives, com la cancel·lació de les aplicacions «més pesades» i l'ús de serveis de emmagatzematge en el núvol.

Si es troba en una situació com aquesta i, mentre intenta «alleugerir» la biblioteca de música d'iTunes, necessita més espai en el seu reproductor portàtil, aquí hi ha algunes indicacions sobre Com ampliar la memòria de l'iPod Touch això podria ser útil.

Si vols saber Com ampliar la memòria de l'iPod Touch, El primer pas que li aconsello que faci és alliberar espai eliminant dades i aplicacions supèrflues de el dispositiu. Per fer això, aneu a ajustos de iOS i seleccioneu l'element general des de la pantalla que s'obre, després va ser a la secció ús i espereu que es carregui la llista d'aplicacions que ocupen més espai en la memòria de l'iPod.

En aquest punt, tot el que ha de fer és analitzar, segons les seves necessitats, quines aplicacions pot eliminar de el dispositiu, prestant atenció a les que ocupen una major porció de memòria. En general, els elements que consumeixen més espai a la memòria d'un terminal com l'iPod Touch són els Jocs i el biblioteca de fotos. Els primers es poden eliminar fàcilment seleccionant el seu nom i prement el botó eliminar aplicació a la pantalla que s'obre.

Pel que fa a la biblioteca fotogràfica, però, la discussió és diferent. Suposant que no desitja eliminar totes les fotos que ha pres amb el seu iPod, ha d'obrir l'aplicació fotos de iOS i seleccioneu el Rotlle de cambra per fer una selecció d'imatges que el jugador pot eliminar. Per eliminar fotos de l'iPod Touch, només seleccioneu l'element editar situat a la part superior dreta, col·loqui la marca de verificació al costat de les vistas previas de totes les imatges que s'eliminaran i pressioni primer el botó vermell Eliminar (Situat a la part inferior dreta) i després en el botó eliminar foto que apareix en primer pla a la pantalla. El mateix procediment també s'aplica als vídeos, és clar.

Una altra forma de ampliar la memòria de l'iPod Touch, Tot i que virtualment, està instal·lant una de les moltes aplicacions en el dispositiu emmagatzematge en el núvol disponible a l'App Store. Si no sap a què em refereixo, estic parlant d'aplicacions que també són compatibles amb PC i tauletes que li permeten tenir una mena de disc dur en línia en el qual guardar seus arxius i tenir-los sempre a mà, sense importar el dispositiu utilitzat. D'aquesta manera, tindrà accés a documents, música, vídeos i qualsevol altre tipus d'arxiu sense tenir-los realment en la memòria de l'iPod.

Com acabo d'esmentar, hi ha moltes aplicacions dedicades a l'emmagatzematge en el núvol en l'App Store. Aquí hi ha alguns exemples:

  • Dropbox: un dels serveis d'emmagatzematge en el núvol més populars i fiables de l'món. Està disponible per a totes les plataformes principals d'escriptori i mòbils i no té límits en els tipus d'arxius que poden emmagatzemar-se en ell. En la versió bàsica, ofereix 2 GB d'emmagatzematge gratuït, però pot obtenir més emmagatzematge registrant a altres persones a través d'enllaços que es generen en el seu perfil d'usuari o participant en concursos que es llancen anualment al lloc de Dropbox. Si vols saber més, llegeix la guia sobre com utilitzar Dropbox que vaig publicar fa algun temps al bloc.
  • google Drive: un altre servei que no necessita presentació. El disc dur en línia de Google està disponible per a Windows, Mac OS X, Android y iPhone / iPad i ofereix 5 GB d'emmagatzematge gratuït per a tots els usuaris. Pel que fa a Dropbox, hi ha plans pagaments per augmentar l'espai en línia a la seva disposició i li permet emmagatzemar documents, imatges, vídeos o altres arxius.
  • SugarSync: tot i que és menys famós que Dropbox o Google Drive, SugarSync ofereix la mateixa fiabilitat en termes d'emmagatzematge en línia i li permet mantenir qualsevol tipus d'arxiu de fins a 5 GB (gratuït). Els plans pagaments i de client estan disponibles tant per a PC amb Windows com per a Mac i dispositius Android.