Recentment va comprar una Pc amb 4 GB de RAM y Windows 10 però, després d'uns mesos d'ús, es va adonar que els programes més pesats tenen grans dificultats per executar-se, alentint l'execució d'un altre programari o bloquejant completament tot el sistema operatiu.

Si alleugerir la càrrega de aplicacions de la Pc no ha donat els resultats que esperava, el més probable és que el «culpable» de l'comportament no desitjat sigui la RAM, massa petita per als programes que pretén obrir en el seu PC. Com es diu Ja estàs pensant en canviar el teu PC? Espera, podries gastar molt menys del que penses, instal·lant una mica de RAM addicional en el teu PC!

Llavors, aturi per un segon i llegiu la guia que vaig fer especialment per a vostè: a continuació, li donaré tots els consells sobre com augmentar la RAM de PC amb Windows 10, Aplicable fins i tot si mai abans ha realitzat actualitzacions de components de maquinari en el seu PC. Els puc assegurar que, a la fi d'aquesta lectura, hauran adquirit les habilitats necessàries per actuar amb total autonomia, donant nova vida a una Pc que creien que havia mort. Dit això, no em queda res més que fer que desitjar bona lectura i bona sort per a tot!

operacions preliminars

Abans de continuar amb aquest tipus d'actualització, ha de saber que les RAM no són totes iguals i que els formularis estan disponibles diferents versions i freqüències, Semblant similar: aquest és un detall molt important, ja que un banc de RAM amb una versió o freqüència no admesa per la Pc en ús podria resultar una compra inútil.

Per evitar cometre errors, pot escriure aquests detalls per endavant, analitzant la RAM que ja està en la seva Pc. Hi ha diversos programes adequats per a aquest propòsit però, personalment, li aconsello que confiï en CPU-Z : Aquest programari, dissenyat inicialment per a accedir a informació sobre el processador, proporciona informació molt útil també destinada a reemplaçar els bancs de RAM, il·lustrant les característiques dels que ja hi són presents, així com la quantitat de ranures disponibles a la placa base.

Per descarregar aquest programa vinculat al seu lloc web oficial, feu clic al botó Codi postal - Anglès col·locat a la caixa descarregar, Després iniciï la descàrrega seleccionant l'element Baixa'l ara ; es descarregarà un arxiu comprimit (p. ex. cpu-z_x.xx -en.zip ), Que haurà extreure a la carpeta que triï. Si no sap com administrar arxius .zip, el convido a llegir el meu guia sobre com extreure arxius ZIP.

Ara, obriu la carpeta que conté els arxius que va extreure fa un moment i iniciï el programa cpuz_x32.exe o cpuz_x64.exe, Basat en el tipus de processador que té (32 o 64 bits de), Després li dóna a l'programari les autoritzacions necessàries per a la seva execució, fent clic al botó , I una vegada que arribi a la pantalla principal, feu clic a la pestanya memòria, Que es troba a la part superior.

A través d'aquesta pantalla, obtindrà tota la informació bàsica sobre RAM, incloses les que s'han de tenir en compte a l'comprar mòduls addicionals: en particular, els elements als quals ha de prestar atenció són tipus (És a dir, el tipus de memòria RAM) i mida (La quantitat de RAM actualment).

Per a més informació sobre els bancs de RAM individuals, feu clic a la pestanya SPD situat a la part superior: la informació sobre les diverses ranures de memòria està disponible allà (es mostrarà la ranura bàsica 1), així com altres detalls preciosos, com la mida de l'banc si està instal · lat ( Mida de la lliçó ), La banda de freqüència ( Ample de banda màxim ), El productor ( fabricant ) I informació sobre temps d'accés i voltatge (secció Taula de temps ). Finalment, verifiqui la disponibilitat de ranures de RAM gratuïtes fent clic al camp sota de la secció Selecció de ranura de memòria (Dins de la targeta SPD ).

T'aconsello que prestis molta atenció a l' banda de freqüència, Ja que es reduirà a la meitat en comparació amb el valor comercial anunciat: no es preocupi, és una característica normal dels mòduls DDR. Si, per exemple, si el seu RAM s'indica amb una freqüència de 667 MHz, En realitat és de 1334 MHz, De manera que haurà de comprar nous mòduls amb aquesta última freqüència.

Un altre aspecte a comprovar és el factor de forma per memòria: si necessita expandir el RAM en un pc portàtil o en un Mini PC, El factor de forma per als bancs és know-DIMM, Mentre que per a i PC d'escriptori fixes el factor de forma és DIMM ; per a tots dos formats, però, tots els paràmetres esmentats anteriorment també s'apliquen.

Un altre detall que pot verificar a la RAM per PC estacionàries és la presència o no d'el dissipador de calor, que pot donar, respectivament, un alt perfil ( perfil alt ) O un perfil baix ( perfil baix ) Als bancs en qüestió: aquest últim pot ser més fàcil de posar en PC petites o en aquelles que ja estan equipades amb un sistema de refredament «important».

Per evitar cometre errors, a l'comprar un nou mòdul de memòria, assegureu-vos que tipus de RAM és idèntic (P. DDR3 o DDR4 ) I que la banda de freqüència correspon amb la que ja està en ús; A més, li suggereixo que també verifiqui la compatibilitat amb els valors de temps d'accés (o CAS ). especificat en la taula sincronitzacions connectat a la targeta de memòria de CPU-Z (generalment expressada comercialment en el format 9-9-9-25 o similar) Si aquests paràmetres coincideixen, la compatibilitat serà bona fins i tot si ha de comprar mòduls de fabricants diferents als que ja són presents a la Pc.

Compra una nova RAM

Ara que coneix la informació a la que ha de prestar atenció per evitar compres innecessàries, és hora de comprendre com (i on) comprar nova RAM : En general, aquest tipus de component electrònic està disponible a les millors botigues de TI o en línia.

Depenent de canal de vendes que triï, assegureu-vos d'especificar les característiques precises de la memòria que està buscant, o revisi acuradament els detalls del full de dades disponible en línia; si us plau, tingui molta cura en aquesta etapa: si una compra «endevinada» només pot beneficiar al seu Pc, un mòdul RAM incompatible o parcialment compatible pot no instal·lar-se en absolut, no detectar o, el que és pitjor, evitar una arrencada adequat i operació de el sistema operatiu.

Si encara no se sent completament preparat per abordar aquest pas pel seu compte, i desitja entrar en més detalls sobre les característiques principals de RAM, li suggereixo que mireu la meva guia sobre què RAM comprar, On li vaig donar un Una sèrie de consells vàlids sobre el tema, així com alguns consells sobre els millors mòduls de RAM disponibles actualment al mercat.

Com augmentar la RAM de PC fixa amb Windows 10

Quan obtingui els nous bancs de RAM, és hora de desmuntar la «carcassa» de la seva Pc, per instal·lar-los correctament en la placa base. Abans de dur a terme aquesta operació, assegureu-vos que la Pc estigui completament apagada i desconnectada de qualsevol font d'alimentació (inclòs qualsevol UPS): d'aquesta manera, reduirà dràsticament el risc de danys personals a causa de la corrent elèctrica i / o danys de maquinari. Si no se sent segur, no dubti en demanar l'ajuda d'un expert: en alguns casos, sempre és millor no cometre errors!

Per accedir als components interns d'un PC fixa, Ha d'accedir a l'capdavant de la placa base (la majoria de les vegades) descargolant cargols petits present a la part posterior de l'estoig i necessari per tenir el plafó del seu interès en posició; en altres tipus de PC (barebones o mini PC), en canvi, el panell que es va a desmuntar és l'inferior i alguns ho mantenen en el seu lloc cargols llargs, Sovint accessible girant el dispositiu a l'inrevés.

Una vegada que obri un dels panells de la Pc, tindrà accés a placa base ia tots els altres components de maquinari: identifica immediatament el osca en el qual ja estic instal·lat Bancs de RAM, Generalment situat a la part superior dreta, immediatament a la banda de el bloc de l'processador (només ha de veure el ventilador i el dissipador de calor).

Si necessita desenganxar un o més dels bancs de RAM ja presents, muévalos a l'exterior pestells de seguretat (Similar als disparadors petits) en els costats de la lliçó: bloquegen els mòduls tant a la part superior com en la inferior, així que assegureu-vos d'actuar en tots dos. Una vegada que mogui les palanques, pot aixecar suaument el mòdul RAM del seu seient i sortirà sense massa esforç.

Per col·locar el nou mòdul RAM, mogui les palanques cap a fora per evitar que s'interposin durant la inserció, identifiqui el «Osca» gratis en els contactes de la lliçó per obtenir l'adreça correcta (l'osca ha de coincidir amb el «salt» a la ranura), després inseriu suaument el mòdul, amb cura d'empènyer cap avall. Una vegada que s'arriba a la posició correcta, les palanques han de tancar automàticament per assegurar el banc a la ranura; en cas contrari, pot col·locar-los manualment. Si la RAM no «entra», no pressioni més i verifiqui la direcció d'inserció novament.

quan acabis tanca el panell inserint i cargolant els cargols al seu lloc, connecti la Pc a la font d'alimentació i engegueu: si tot va sortir bé, la Pc ha de reconèixer immediatament la nova RAM, iniciant el sistema operatiu correctament. Un cop s'hagi iniciat sessió, usi novament CPU-Z per veure si la nova RAM s'ha gestionat correctament. Si la Pc s'encén però sembla «morta», o emet sons estranys a l'inici, Li suggereixo que torni a obrir-la i verifiqui que el nou mòdul de memòria s'hagi inserit correctament.

Per obtenir ajuda durant les operacions d'acoblament i desacoblament de PC, el convido a llegir el meu guia sobre com acoblar un PC, en la qual li he proporcionat informació útil sobre aquest tema.

nota : En alguns casos, el BIOS / UEFI pot alertar sobre un canvi en la configuració de sistema, com a resultat de la instal·lació de la nova RAM; Si això succeeix, premeu el botó indicat per continuar amb l'inici normal de l'Pc (generalment F1 o F2 ).

Com augmentar la RAM de la Pc portàtil amb Windows 10

perquè augmentar la RAM en una Pc portàtil, Els passos són força similars als que es veuen a l'escriptori: però, les formes d'accedir a la ranura adequada a la placa base canvien, el que pot resultar una mica més complex que el que s'ha vist anteriorment. Fins i tot en aquest cas, si no se sent segur, no dubti en demanar l'ajuda d'un tècnic o un amic competent.

De tota manera, primer de tot, apaga la Pc, treure la bateria (Si és possible) i desconnecta la màquina de la font d'alimentació, per no córrer cap perill. Si el seu Pc portàtil no li permet treure la bateria, el convido a prendre mesures equipat amb guants i tornavisos aïllats, Per evitar descàrregues elèctriques no desitjades.

Poder eliminat, volteja el quadern, Per a col·locar el panell inferior (el que està en contacte amb la superfície de suport) en primer pla i identifica el cargols necessari per desmuntar el panell. En algunes PC portàtils necessitarà desmuntar només una part de el panell per accedir a les ranures de RAM, en altres, haurà de desmuntar tot el panell: pot comprendre com ha d'actuar simplement mirant la part inferior de la Pc portàtil. Si estan presents petites branques, Sovint acompanyat de petites icones (com RAM i disc), probablement només necessiti desmuntar la part dedicada a la memòria principal.

Una vegada que s'identifica la porta, utilitzeu un tornavís petit per treure els cargols i aixecar el panell per accedir a les ranures so-DIMM: en general, els bancs de RAM es col·loquen un a sobre de l'altre es poden extreure «snap». Per tant, hauràs de pressioni suaument en les petites palanques de seguretat en el costat de cada mòdul per aixecar una banda d'ell mateix, després traieu tirant suaument cap amunt. Una vegada que s'hagi eliminat el mòdul superior, també tindrà accés a l'mòdul inferior, que es pot eliminar exactament amb els mateixos passos vistos fa un moment.

Quan arribi a la ranura que li interessa, poseu suaument el nou banc de RAM, tenint cura de respectar el sentit de contactes i observar el marca d'indicació present a la RAM mateixa. Una vegada que es troba el ganxo dret, simplement pot empènyer cap avall el costat elevat de la lliçó fins que encaixi al seu lloc (les palanques mantenen el mòdul al seu lloc). Si cal, repetiu els passos també per col·locar el segon mòdul de memòria RAM.

A la fi de la instal·lació, torneu a col·locar la coberta protectora i torni a prémer els cargols, després intenti iniciar el portàtil: si tot ha sortit bé, el sistema funcionarà sense problemes i s'iniciarà Windows 10. Per obtenir ajuda addicional, Li instar a que llegeixi el meu guia detingudament sobre com desmuntar una Pc portàtil.

Altres mètodes per augmentar la RAM de PC amb Windows 10

Per augmentar la RAM de PC amb Windows 10 sense afegir mòduls al seu Pc, potser perquè no se sent prou preparat per desmuntar la Pc o, potser, perquè no té intenció d'invertir diners, pot obtenir alguns beneficis actuant sobre la quantitat de memòria virtual gestionat pel sistema.

La memòria virtual en qüestió es diu arxiu de paginació i en efecte és un arxiu, emmagatzemat en la partició de sistema, que proporciona memòria RAM virtual addicional. Quan la RAM física està plena, Windows pot moure algunes de les dades a aquesta imatge, aprofitant així una part de l'espai de l' disc dur com si fos RAM addicional.

No obstant això, m'agradaria advertir-te que aquest és un solució tampó i que no ha de dependre molt d'ell: la velocitat de comunicació de el disc és molt més baixa que la de la RAM (encara que els SSD moderns han mitigat el problema), de manera que la Pc pot semblar prou lenta si es fa servir.

Per augmentar la memòria virtual en Windows 10, obriu el menú començament fent clic a la icona Bandera de Windows (A baix a l'esquerra), després escriviu les paraules en el camp de recerca configuracions avançades ; finalment, fes clic al resultat Veure configuracions avançades de sistema que hauria d'aparèixer després d'uns segons.

Va arribar a la finestra dedicada a Propietats de sistema, Feu clic a la pestanya Avançat i després en el botó ajustos, Ubicat dins de la secció rendiment. Una vegada que la nova pantalla encara està oberta, feu clic a la pestanya Avançat i premeu el botó Canvia ..., Col·locat a la secció memòria virtual.

En aquest punt, pot utilitzar les entrades propostes per canviar el volum de RAM virtual: per començar, elimini la marca de verificació de l'element Administri automàticament les mides d'arxiu de paginació per a totes les unitats, Seleccioneu la partició on està instal·lat Windows, dins de la secció Unitat (etiqueta de volum), Després poseu la marca de verificació al costat de l'element mides personalitzades.

Si tot va sortir bé, haurien de desbloquejar els dos camps. Mida inicial (MB) y Mida màxima (MB) : A través d'ells, pot triar la mida mínima d'arxiu de paginació, quan no s'utilitza, i la mida màxima que pot assolir.

Si no sap quanta memòria virtual està reservada per al sistema, pot ingressar el valor costat de l'entrada en els dos camps recomanat : En general, és bo per a la majoria dels escenaris d'ús. Si té un PC amb menys de 4 GB de RAM, pot impulsar la memòria virtual fins 4096 MB, Per tenir una quantitat de memòria virtual adequada per a suportar les dificultats de la memòria física.

Si la Pc que està configurant està dissenyada per a videojocs, hauria de llegir el meu guia sobre com dedicar més RAM a un joc, per tal d'optimitzar el sistema operatiu per a atorgar més memòria física a l' executar un videojoc complex.