Aquesta maledicció era realment original, mai l'havia escoltat abans. Digues, ¿què és el que et va fer enutjar tant? La teva estimada germana petita que, mentre estaves fora de casa, va bolcar els documents al teu PC per enèsima vegada? L'esperava Si jo fos vostè, deixaria de banda les contrasenyes ultra avançades i les carpetes secretes i optaria per una solució més dràstica. Una contrasenya, de fet, per complexa i avançada que sigui, mai garantirà la seguretat total de la seva Pc perquè, com ha notat, es pot ometre de diverses maneres.

Tenint en compte el que s'acaba de escriure, Què diria sobre bloqueja el teu PC amb una memòria USB ? Un sistema que resulta ser tan original com segur, no li sembla? Si està interessat en ell, llegiu aquesta guia meva dedicada a el tema per saber com procedir. Puc assegurar-li immediatament que a la fi pot dir que està content i satisfet amb el que ha après.

Per tenir èxit en el negoci, el bestreta immediatament, haurà de recórrer a l'ús d'alguns programes especialment dissenyats per al propòsit en qüestió. Tots són bastant simples d'usar i configurar, però a el mateix temps aconsegueixen garantir un alt nivell de protecció per a la PC. Llavors? Què tal deixar de banda la xerrada i finalment passar a l'acció real? Vostè? Gran. Procedim! Els desitjo, com sempre, que llegeixin bé i els desitjo molta sort en tot.

depredador

El primer dels recursos útils per al propòsit de què vull parlar és depredador. És un programa comercial (encara que utilitzable en una versió de prova gratuïta durant 10 dies, el que solia escriure en aquest pas) que permet bloquejar la PC amb una memòria USB, Fent que aquest últim funcioni només quan la ploma està connectada a la Pc. En el moment en que s'extreu el pendrive de PC, deixa de funcionar. Vegem amb més detall com configurar i explotar el programa.

El primer pas és descarregar el programa a l'ordinador. Per fer això, connectat a la pàgina de descàrrega de Depredador i seleccioneu l'element Descarregar Predator Home Edition després seleccioneu l'enllaç relacionat amb la versió de Windows en ús en el seu PC: Descarregar Predator Home Edition per a Windows de 64 bits de (Si utilitzeu el Windows de 64 bits) o Descarregar Predator Home Edition per a Windows de 32 bits (Si utilitzeu el Windows de 32 bits).

Una vegada que es completi la descàrrega, traieu el fitxer comprimit que acaba d'obtenir en qualsevol ubicació de la seva Pc i iniciï el fitxer executable InstallPredator.exe present dins i, a la finestra que s'obre, feu clic al botó Següent. Després accepti les condicions d'ús de el programa seleccionant l'element Estic d'acord i feu clic primer Següent tres vegades seguides, després dalt lo i després en prop, Per a completar el procediment de configuració.

En aparèixer la finestra de el programa a la pantalla, inseriu la memòria USB que voleu utilitzar per bloquejar la Pc a la PC i feu clic al botó bo en resposta a l'advertència que apareix. A la finestra que s'obre, seleccioneu la unitat relacionada amb la memòria USB al menú desplegable situat a la banda de l'element Unitat seleccionada:, La contrasenya que voleu utilitzar per bloquejar / desbloquejar la seva Pc en el camp Nova contrasenya: i feu clic primer bo perquè guardar la contrasenya al dispositiu USB.

En aquest punt, retiri la memòria USB de la Pc per bloquejar-la. La pantalla es tornarà negra en uns pocs segons i no podrà realitzar cap operació fins que el llapis es torni a inserir a la PC. Fantàstic, oi?

També pot iniciar Predator cada vegada que entreu a Windows, fent clic dret a la icona ubicat a l'àrea de notificació (a la banda de l'rellotge de Windows) i seleccionant l'element Preferències ... des del menú que s'obre. A la finestra que apareix, col·loqui la marca de verificació al costat de l'element. Comenceu amb Windows: i feu clic al botó bo per guardar els canvis.

També va assenyalar que sempre des de la mateixa finestra de preferències de el programa pot establir els temps per a l'interval de lectura i escriptura actuant en la pestanya Opcions principals, Anant a això Opcions d'alarma pot ajustar la reproducció eventual d'un so d'alarma en la seva Pc en cas que algú intenti accedir-hi sense el pendrive de desbloqueig.

Si, d'altra banda, desitja veure el registre complet de les activitats de bloqueig i desbloqueig de la Pc que s'han dut a terme amb Predator, feu clic amb el botó dret a la icona de el programa que sempre troba en l'àrea de notificació de Windows, seleccioneu Mostra registre ... des del menú que apareix i en la finestra que després veurà aparèixer a l'escriptori, pot consultar (i, si cal, també exportar) el registre complet de les activitats realitzades.

Raptor USB

Com a alternativa a el recurs anterior, pot apel·lar a Raptor USB per poder bloquejar el teu PC amb una memòria USB. De fet, és un altre programari que pertany a la categoria, totalment gratuït i que no requereix instal·lació per funcionar, que és capaç de complir perfectament el propòsit en qüestió. També hi ha nombroses opcions avançades per configurar i personalitzar millor com funciona el programa.

Per usar-lo, primer descarregueu el programa en el seu PC connectant-se a la seva pàgina de descàrrega i després fent clic al botó descarregar. Quan es completi la descàrrega, traieu el fitxer comprimit obtingut en qualsevol ubicació de la seva Pc i iniciï el fitxer executable USB Raptor.exe present a l'interior.

Si veu que apareix un advertiment de tallafocs quan s'inicia el programa, preguntant-li si vol permetre l'accés a totes les funcions d'USB Raptor, vostè accepta sense cap problema. A la finestra de el programa que veurà més endavant, marqui la casella al costat de l'element He llegit l'anterior i després pressiona el botó Estic d'acord que es troba sota per acceptar els termes d'ús del programari.

Ara, connecteu el dispositiu que voleu utilitzar per bloquejar i desbloquejar la PC a una de les preses USB de la Pc, seleccioneu la unitat corresponent en el menú desplegable sota de la capçalera Seleccionar unitat USB: a la secció Desbloquejar la creació d'arxius després escriviu la contrasenya que voleu usar en el camp sota de l'entrada contrasenya a la secció encriptació que està a la part superior i per finalitzar premeu el botó Crea un fitxer k3y.

Llavors marqui la casella a la banda de l'article Habilitar USB Raptor a la secció Estat de Raptor USB que està a la part inferior i el programa entrarà en vigència immediatament. Un cop fet això, si ho desitja, pot minimitzar la finestra de configuració relativa a l'àrea de notificació de Windows (a la banda de el rellotge de sistema) fent clic al botó Mnimize a la safata.

A partir d'aquest moment, a l'desconnectar la memòria USB, la Pc es bloquejarà i la pantalla de PC es fent fosc. A el tornar a connectar la memòria USB, la Pc es desbloquejarà i, per tant, estarà a punt per reprendre el treball exactament on el va deixar.

Si està interessat en ell, m'agradaria assenyalar, com es va anticipar en algunes línies anteriors, que USB Raptor ofereix una sèrie completa d'opcions avançades accessibles marcant la casella al costat de la redacció configuració avançada a la part superior dreta de la finestra principal de el programa. A el fer-ho, veurà que apareixen pestanyes addicionals a la finestra USB Raptor amb diverses opcions que poden ser útils segons les seves necessitats personals.

Per exemple, hi ha l'opció d'iniciar USB Raptor amb Windows, també protegir amb contrasenya l'accés a la interfície gràfica d'el programa, establir un retard de 5 segons abans que la PC es bloquegi després de treure el dispositiu USB, per permetre el desbloqueig de la Pc només quan es connecta una memòria USB específica, etc.

Clau d'inici de sessió de Rohos

Els recursos que li vaig esmentar en les línies anteriors per bloquejar l'ordinador amb una memòria USB no l'han convençut d'una manera particular i ¿està buscant una alternativa? Llavors intenta fer una ullada a Clau d'inici de sessió de Rohos i veuràs que no et penediràs. És un programa gratuït (però possiblement disponible en una variant paga amb funcions addicionals) que, a diferència de les solucions anteriors, li permet configurar la contrasenya del compte de Windows en una memòria USB per iniciar sessió automàticament en el sistema quan El pendrive està connectat a la Pc. En resum, l'operació és diferent del programari ja esmentat, però encara pot tornar donades les seves característiques. Ara explicaré com configurar immediatament.

En primer lloc, connectat a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Baixa'l ara que es troba a la part superior per descarregar immediatament Rohos Logon Key al seu PC. Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer executable obtingut i feu clic a raça després premeu lo i amb bo establir l'ús de la llengua italiana. Després premeu cap amunt Següent i seleccioneu l'article Accepto els termes de l'acord de llicència. després feu clic novament a Següent tres vegades seguides, a dalt instal·lar i per finalitzar la configuració pressiona final.

Ara connecti la memòria USB que voleu utilitzar per bloquejar i desbloquejar la PC a un dels ports USB de la Pc i una vegada que aparegui la finestra de el programa a l'escriptori, feu clic al botó Configura el teu memòria USB.

A la finestra addicional que apareix, introduïu la contrasenya del seu compte d'usuari en Windows completant el camp corresponent i després premeu el botó Configura memòria USB. La posterior aparició de la notificació. La memòria USB s'ha configurat correctament! Ara pot usar-lo per iniciar sessió en Windows i per desbloquejar l'escriptori confirmarà la configuració reeixida de el dispositiu de memòria.

Llavors, a partir d'aquest moment en què ha d'iniciar sessió en Windows, en lloc d'escriure manualment la contrasenya, heu de connectar el pendrive a la Pc i, en uns segons, iniciarà sessió al compte automàticament.

No obstant això, tingui en compte que haver configurat la clau per iniciar sessió en Windows no exclou que sempre sigui possible iniciar sessió amb l'entrada de contrasenya tradicional. No obstant això, sàpiga que la contrasenya de Windows emmagatzemada en la memòria USB no és visible, no es pot copiar ni duplicar, ja que totes les dades relacionades estan encriptades amb l'algoritme AES-256 bit.

Solucions alternatives per a Mac

¿I què hi ha de la banda de Mac? Existeixen solucions similars a les vistes juntes en les línies anteriors per bloquejar un PC amb una memòria USB recorrent a l'ús de programes especials? Malauradament, no sembla existir un programari similar, o en qualsevol cas no és realment funcional, però això no treu el fet que no hi ha solucions per protegir les alternatives informàtiques a la contrasenya clàssica i prou vàlides.

Per exemple, pot bloquejar i desbloquejar el seu Mac amb el seu iPhone, Gràcies a aplicacions Especials (Com Unlox), o pot tenir èxit en el seu intent amb el Apple Seguir, Aprofitant les funcions «estàndard» de l' rellotge intel·ligent de la companyia Cupertino i els seus PC. En ambdós casos, el procediment de bloqueig i desbloqueig es realitza a través de la connexió Bluetooth, La versió LMP de la lliçó corresponent ha de ser necessàriament igual o superior a 4.0.

Per obtenir més informació sobre el tema i per saber com configurar la Mac i els seus dispositius per al propòsit en qüestió, llegiu el meu tutorial dedicat a com desbloquejar Mac i en el cas específic de desbloqueig mitjançant Apple Seguir també la pàgina de suport dedicat adjunt a la pàgina web oficial d'Apple.