Com bloquejar un programa en el tallafocs de Windows 10. Està buscant un mètode eficient que pugui inhibir l'accés a Internet a alguns programes. En aquesta guia, tinc la intenció d'explicar-te com bloquejar un programa en el tallafocs de Windows 10, Per inhibir l'accés a la Xarxa només a cert programari.

D'aquesta manera, el programa que ha triat continuarà funcionant d'acord amb la dinàmica proporcionada, bloquejant totes les funcions que proporcionen accés a Internet i permetent l'accés a internet per altres aplicacions.

Com bloquejar un programa en el tallafocs de Windows 10 pas a pas

Bloquejar un programa en el tallafocs de Windows 10 no és una operació difícil, però, és bo tenir clars els diferents tipus de blocs disponibles, que són essencialment XNUMX:XNUMX.

El primer, que es refereix a la suspensió de connexions entrants, Estableix que el programa només pot enviar dades a la Xarxa però no rebre; viceversa, la interrupció de la connexions sortints permet rebre dades però no enviar-los.

Finalment, per evitar per complet que un programa accedeixi a Internet i ho bloquegi per complet, és necessari configurar firewall de Windows Defender per limitar les connexions entrants i sortints, o ha d'actuar directament des de la secció aplicació permesa de l'tallafocs.

Bloquejar connexions entrants

per evitar rebre connexions entrants i bloquejar aquest tipus de comunicació en el tallafocs de Windows 10, primer ha de fer clic al botó Inici (la icona en forma de banderí situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), escriviu les paraules « tallafocs de Windows « en el camp de cerca i feu clic a firewall de Windows Defender en els resultats de cerca.

Alternativament, pot obtenir el mateix resultat de la següent manera. Obriu el menú de Inici, Pressiona el botó col·locat dins d'ell, aneu a la secció Actualització i seguretat i feu clic en els articles Seguretat de Windows y Tallafocs i protecció de xarxa i finalment dóna-li a configuracions avançades.

En la nova finestra que apareix, feu clic a la secció configuracions avançades (Que trobarà a l'esquerra), després a l'entrada Regles de connexió entrants.

Per afegir una nova regla, Feu clic a l'opció homònima situada a la dreta, poseu la marca de verificació al costat de programa i feu clic al botó Següent.

En aquest punt, premeu el botó Navega ..., Portat a la ruta de l'programa a bloquejar des del tauler de Explorador de fitxers es mostra a la pantalla i, després de seleccionar l'arxiu executable rellevant (p. ex. mioprogramma.exe ) Amb un doble clic, Premeu el botó de nou Següent.

Després, posi una marca de verificació a la banda de l'article Bloquejar la connexió, Premeu el botó Següent, Triï el tipus de xarxa per a la qual el bloc ha d'estar actiu (complet domini, xarxes públiques  o xarxes privades, també podeu seleccionar múltiples entrades a el mateix temps), premeu el botó Següent i, per concloure, assigni un nom (P. Bloquejant el meu programa ) I una descripció (Opcional) a la regla recentment creada i feu clic al botó final.

A partir d'aquest moment, el programa seleccionat ja no pot rebre dades de la xarxa o d'Internet.

Bloquejar connexions sortints

El procediment per bloquejar connexions sortints d'un programa és molt similar a l'vist en la secció immediatament anterior. Després d'ingressar a el panell d'administració de Firewall de Windows Defensar des del menú de Inici, Feu clic a l'element configuracions avançades situat a l'esquerra i, a la nova finestra, pressiona a Regles per a connexions sortints.

En aquest punt, seleccioneu l'element Nova regla ... situat a la dreta i seguint exactament el mateix procediment vist anteriorment. Una vegada que s'hagin completat tots els passos, el programa escollit ja no podrà enviar dades a la xarxa oa Internet, depenent de la categoria de connexió que hagi triat (domini, públic i / o privat).

Bloquejar un programa completament

Si necessita inhibir l'accés d'un programa a Internet, pot procedir de dues maneres diferents: primer, pot crear dues regles per a bloquejar les connexions entrants i sortints en relació amb el programa que li interessa, posant en pràctica els dos mètodes vistos anteriorment.

El segon, en canvi, preveu l'ús de la secció aplicació permesa Firewall de Windows Defensar. Aquesta secció està dissenyada principalment per a establir excepcions per als programes, però pot explotar-se amb la mateixa eficàcia per bloquejar en un parell de clics.

Com? Molt simple: obre el menú començament, Feu clic al botó col·locat en el seu costat esquerre, després en les seccions Actualització i seguretat, Seguretat de Windows y Tallafocs i protecció de xarxa i, per arribar a el panell «Aplicacions permeses», feu clic a l'element Permetre aplicacions a través de l'tallafocs.

Per desbloquejar el canviar configuracions, Feu clic al botó homònim situat en la part superior. En aquest punt, identifiqui el programa que voleu bloquejar en el quadre Aplicació i funcions permeses, Tregui la marca de verificació de les caselles privat y públic i pressiona el botó acceptar per confirmar la seva bloqueig en el tallafocs.

Si el programari del seu interès no apareix a la llista, premeu el botó Permetre una altra aplicació i, per afegir, premeu el botó Navega ... i seleccioneu el fitxer executable rellevant amb l'ajuda de la finestra Explorador de fitxers que apareix a la pantalla.

Un cop hagueu afegit el programa, pot bloquejar-seguint les instruccions que li vaig donar anteriorment.

Desbloquejar un programa

Com és fàcil d'entendre, és possible cancel·lar el bloqueig d'un programa en el tallafocs de Windows 10 realitzant els passos vists anteriorment «a l'inrevés».

Desbloqueig de connexions entrants / sortints

Si té la intenció de reactivar la recepció de dades per a un programa específic, recuperi la secció Firewall de Windows Defensar> Configuració avançada> Regles de connexió entrants com et vaig mostrar abans i fes clic a la regla que voleu cancel·lar (p. ex. Bloquejant el meu programa ).

Usant els botons situats a la dreta de la pantalla, just a sota del nom de la regla escollida, pot decidir si  Desactivar (Pot usar-lo més tard, si ho desitja) o esborrar-la completament.

D'una manera absolutament anàloga, pot desactivar o eliminar les regles per a les connexions sortints, reactivant així l'enviament de dades pel programa escollit, actuant en el seu lloc des de la secció Regles per a connexions sortints, Invocable des de la mateixa finestra.

llançament complet

Per desfer per complet un conjunt de blocs en Firewall de Windows Defensar, pot procedir de dues maneres diferents: primer, pot desactivar o eliminar les regles que bloquegen les connexions entrants i sortints establertes prèviament, per tornar l'accés gratuït de la xarxa a el programa.

Alternativament, pots actuar des de la secció Inici> configuracions> Actualització i seguretat> Seguretat de Windows> Tallafocs i protecció de xarxa> Permet aplicacions a través del tallafocs.

Després d'obrir aquesta secció com vaig explicar anteriorment, feu clic al botó immediatament canviar configuracions per adquirir els permisos de edició.

Un cop fet això, identifiqui el programa per al qual voleu reactivar els permisos d'accés de la llista proposada, marqui la casella al costat de la casella Privat i / o públic depenent de el tipus de xarxa en la qual actuar i, finalment, confirmar els canvis fent clic al botó acceptar.

nota : Si el programa no apareix a la llista, el podeu afegir prement el botó Permetre una altra aplicació.

Restaurar la configuració per defecte

Creu que ha bloquejat o desbloquejat massa programes, de manera que li agradaria restablir Firewall de Windows Defensar a la seva configuració per defecte?

Abans de continuar, permeteu-me donar-li una introducció necessària: a l'retornar el tallafoc a la configuració per defecte, alguns programes que requereixen permisos d'accés explícits a la Xarxa deixaran de funcionar immediatament, fins que els permisos s'atorguin novament.

En general, això passa durant la primera execució «manual» de el programa, en el qual Windows permet a l'usuari triar si (i per quines xarxes) s'ha de desbloquejar el programa. A més, a el tornar el tallafocs a l'estat inicial, tots els filtres es creen manualment serà eliminat

Havent dit això, pots restaurar els valors predeterminats Firewall de Windows Defensar realitzant aquests passos.

Primer, obriu el menú Inici, feu clic al botó i, des del següent panell, accedeixi a les seccions Actualització i seguretat> Seguretat de Windows> Firewall i seguretat de xarxa> Restaurar la configuració per defecte de l'tallafocs.

Finalment pressiona el botó Restaurar valors predeterminats i esperi uns segons perquè es completi l'operació.