Com et vaig explicar en els meus guies anteriors sobre el tema, jo servidor DNS són com grans directoris telefònics per a la Web que permeten que la Pc entengui quin lloc de Internet volem visitar quan vam escriure una adreça a la barra de el navegador (per exemple, Chrome o Safari). Direccions simples com Google. Ambde fet, corresponen a codis numèrics llargs molt més difícils de recordar: les adreces IP, que serien les coordenades reals dels llocs a Internet.

La tasca dels servidors DNS, per tant, és dir-li a la Pc quina és la IP numèrica que correspon a la direcció de text ingressada per nosaltres quan volem visitar un lloc. Però vagi amb compte: fins i tot si en el meu breu explicació vaig fer servir el terme «Pc», el concepte de servidor DNS també s'aplica a dispositius portàtils (telèfons mòbils, tauletes) ia tots els altres dispositius que poden connectar-se a Internet, com les consoles de videojocs . , Smart TV, Etc

Això vol dir que si pot canviar el DNS en el seu PC per accelerar la navegació per Internet o evitar la prohibició d'accés a alguns llocs, Ningú li impedirà fer el mateix fins i tot en el seu telèfon mòbil o tauleta (excepte algunes restriccions que podrien estar al costat de l'programari). Sí, fins i tot en Protectors Apple pot fer això i, si vols, puc parlar més a l'respecte. Només ha de posar-se còmode, prendre uns minuts de temps lliure i llegir el que trobarà a continuació. Veuràs: canviar DNS al iPad Realment serà un joc de nens.

Què DNS usar en iPad

Abans d'entrar en el tutorial i veure com ajustar la configuració de DNS en l'iPad, deixa dir-te algunes de les millors servidors DNS Actualment disponible «a la plaça». Tots són gratuïts i internacionals: això vol dir que també permeten l'accés a aquells llocs que estan bloquejats a nivell de DNS a Itàlia.

  • DNS Cloudflare (1.1.1.1 / 1.0.0.1) - és el servei DNS «més jove» entre els esmentats en aquesta publicació, però també el més interessant, ja que, a través d'una aplicació especial per iOS, Permet canviar el DNS també a la xarxa de dades 3G / 4G (la qual cosa és molt útil en models iPad amb connexió cel·lular). D'ells tenen una gran velocitat de càrrega i respecte per la privacitat dels usuaris. Cloudflare (famosa companyia nord-americana que s'ocupa de la xarxa de lliurament de contingut, serveis de seguretat en línia i serveis DNS distribuïts) diu que els seus servidors DNS no fan un seguiment de les dades relacionades amb els llocs visitats pels usuaris.
  • DNS de Google (8.8.8.8 / 8.8.4.4) - Són els servidors DNS de Google. Es caracteritzen sobretot per la seva velocitat de càrrega.
  • OpenDSN (208.67.222.222 / 208.67.220.220) - excel·lent servei de DNS internacional que, a més de ser ràpid, també li permet bloquejar l'accés a contingut no desitjat a través d'un panell de control en línia dedicat (ho he discutit amb més detall en el meu tutorial de com configurar OpenDNS).

Canviar DNS a l'iPad

Un cop hagueu triat els servidors DNS per usar en el seu iPad, pot anar a l'acció. Si té un iPad sol amb Wi-Fi i, per tant, necessita canviar el DNS només per a aquest tipus de connexió, pot seguir el procediment estàndard il·lustrat a continuació. Si, en canvi, té un iPad amb suport per a mòbils i desitja canviar el DNS a la xarxa 3G / 4G, ha d'usar les aplicacions esmentades més endavant en el tutorial.

procediment estàndard

Si vols saber com canviar DNS a l'iPad pel que fa a l' Xarxes wifi, Tot el que has de fer és anar a l' ajustos d'iOS pressionant la icona especial a la pantalla d'inici de la tauleta (el icona d'engranatge ).

Després seleccioneu l'article Wi-Fi des de la barra lateral esquerra i pressiona el símbol (S) situat al costat de el nom de la xarxa sense fil a la qual està connectat actualment.

A la pantalla que s'obre, toca el camp amb el dit. Configura DNS, Posi la marca de verificació a la banda de l'article manual i elimina el servidor DNS predeterminat en ús per a la connexió (presumiblement 192.168.1.1 ) Prement el botó (-) col·locat a la banda i després prement el botó Eliminar que apareix a la dreta.

Un cop fet això, premeu el botó (+) Afegir servidor i introduïu la direcció principal dels servidors DNS que pensa fer servir en el seu iPad en el camp de text apropiat. Després repeteixi la mateixa operació per ingressar la direcció secundària dels servidors DNS i premeu el botó Desar dalt a la dreta per desar els canvis.

Les direccions principals i secundàries dels servidors DNS que li vaig suggerir a l'inici de la publicació són les següents (separades per comes).

  • Cloudflare : 1.1.1.1, 1.0.0.1.
  • DNS de Google : 8.8.8.8, 8.8.4.4 .
  • OpenDNS : 208.67.222.222, 208.67.220.220 .

Recordeu repetir l'operació si canvia la connexió sense fils. En cas de dubte, pot restaurar els servidors DNS del seu proveïdor d'Internet tornant a menú Configuracions> Wi-Fi d'iOS, prement el botó (S) relacionat amb la seva connexió Wi-Fi pujant Configura DNS i posant el xec en l'opció novament automàtic. Després, per guardar els canvis, premeu el botó Desar situat a la part superior dreta.

Aplicació per canviar DNS en l'iPad

Si té un iPad amb suport cel·lular i desitja canviar el DNS també per a la connexió 3G / LTE, pot confiar en l'aplicació 1.1.1.1 de Cloudflare que, utilitzant un sistema VPN, li permet redirigir totes les sol·licituds de «traducció» de l'direccions web als servidors DNS de la companyia nord-americana, tant quan navega per Wi-Fi com quan navega per 3G / 4G. És completament gratuït, fàcil d'usar però, a l'usar una VPN, evita l'ús simultani d'altres serveis VPN.

Si això no és un problema per a vostè, obriu el App Store (La icona blau amb l'estilitzada «A» al centre, que es troba a la pantalla d'inici), pressiona la targeta Cercar situat a la part inferior dreta i busca l'aplicació 1.1.1.1 usant el camp de text apropiat. L'operació es completa, seleccioneu la icona de l'aplicació 1.1.1.1 dels resultats de cerca i continuï amb la seva instal·lació prement el botó Obtenir / Instal·lar. És possible que se us demani que verifiqui la seva identitat a través de Identificació facial, Touch ID o contrasenya d'Apple ID.

Un cop completada la instal·lació, comenceu Cloudflare 1.1.1.1, premeu el botó ometre (A baix a l'esquerra), pujar EN la palanca que apareix al centre de la pantalla i accepta la instal·lació de l'perfil VPN de l'aplicació pressionant continuar, permetre i després verificar la seva identitat a través de Face ID, Touch ID o codi de desbloqueig.

Missió complerta! A partir d'aquest moment, pot navegar amb Cloudflare DNS tant sota Wi-Fi com sota xarxa 3G / 4G. En cas de dubte, fins i tot temporals, pot desactivar el DNS de Cloudflare iniciant l'aplicació 1.1.1.1 i passant a OFF la palanca situada al centre de la pantalla. Si, en canvi, desitja eliminar completament la VPN, desinstal l'aplicació (si no sap com fer-ho, consulteu el meu manual sobre com desinstal·lar l'aplicació).

solucions alternatives

Si la seva intenció era canviar el DNS en l'iPad només per visitar un lloc bloquejat a causa de restriccions regionals i, per una raó o una altra, les solucions enumerades anteriorment no ho satisfan, pot instal·lar una aplicació com TunnelBear que permeti per navegar a través d'una VPN i disfressar la seva IP amb una adreça nord-americana, britànica britànica o altres països europeus. Però vagi amb compte: no accelera la connexió a Internet, fins i tot pot alentir una mica!

El servei és gratuït fins a 500 MB de trànsit per mes i també funciona a la xarxa 3G / 4G. Per usar-lo, obriu App Store i instal l'aplicació fent servir l'enllaç que li vaig proporcionar anteriorment. Després obriu-lo, ingressi direcció de correu electrònic y contrasenya voleu utilitzar per crear el seu compte (necessari per utilitzar el servei) i pressiona el botó Crea un compte gratis.

En aquest punt, accedeixi a la safata d'entrada de correu electrònic, obriu el missatge que va rebre de TunnelBear i premeu el botó Revisa el meu compte per verificar la teva identitat. Una vegada que aquest pas hagi acabat, torneu a l'aplicació i premi el botó seguit.

Ara, segueix endavant EN la palanca que apareix a la part superior de la pantalla del seu iPad i accepta la instal·lació de l'perfil VPN TunnelBear pressionant continuar, permetre i després verificar la seva identitat a través de Face ID, Touch ID o codi de desbloqueig.

Quan es completa l'operació, per activar el camuflatge de la IP, comenceu TunnelBear, si cal, moveu-vos a EN la palanca situada a la part superior de la pantalla i triï el servidor (i, per tant, el país) a què es connecta amb la VPN a través del mapa de l'aplicació.

A la fi de la navegació, per desconnectar-se de la VPN, iniciï l'aplicació TunnelBear i continuï OFF La palanca a la part superior. ¿Més simple que això?