Com canviar el nom de diversos arxius.   Necessites canviar el nom d'un grup d'arxius i no vols perdre temps renombrant un per un? Ha de saber que és possible canviar el nom múltiples arxius simultàniament.

Ja ho sabies però no tens idea de com fer-ho? Doncs, amb aquest tutorial, l'hi vaig a explicar. És molt fàcil.

Com canviar el nom de diversos arxius pas a pas

Canviar el nom arxius en Windows amb dreceres de teclat

Si està interessat en comprendre com canviar el nom de diversos arxius en Windows, simplement feu servir la funcionalitat apropiada ja disponible en tots els sistemes operatius de Microsoft.

Per canviar el nom de diversos arxius en Windows, continuï i després seleccioneu tots els elements sobre els que desitja actuar.

Si els arxius que voleu seleccionar estan molt junts, feu clic en un d'ells, mantingueu premut el botó CANVI del teclat i usa les fletxes direccionals per ressaltar els altres.

Si, d'altra banda, necessita seleccionar diversos fitxers inclosos en la mateixa carpeta però distants entre si, simplement feu clic en ells individualment mentre manté premut el botó Ctrl en el teclat de la Pc.

Per seleccionar tots els arxius continguts en una carpeta, pot utilitzar la combinació de tecles Ctrl + alt mentre selecciona una sèrie d'arxius en seqüència, simplement feu clic al primer, mantingui pressionat el botó CANVI de el teclat i feu clic en l'últim.

Un cop hagueu seleccionat tots els fitxers que voleu canviar el nom, feu clic dret en un d'ells i després seleccioneu l'element canviar nom des del menú de context que es mostra, escriviu el nom que voleu utilitzar com a sufix per a tots els elements seleccionats i després premeu el botó Enter del teclat. En uns instants, els arxius que seleccioneu es renombrarán amb el nou sufix.

Utilitzar eina gratis

Com a alternativa a l'procediment que li acabo d'indicar, sàpiga que és possible canviar el nom de diversos arxius en Windows fins i tot utilitzant Bulk Rename Utility ( Utilitat de canvi de nom massiu). És un programa gratuït que li permet canviar el nom d'arxius i carpetes en sèrie en funció d'una sèrie de criteris molt flexibles. Amb aquest programari és possible, per exemple, canviar el nom dels arxius basant-se seqüències numèriques, afegir data i hora als noms dels arxius, corregir minúscules, majúscules i molt més.

Per canviar el nom de diversos arxius amb la Utilitat de canvi de nom massiu només per començar, aneu a la seva pàgina web de descàrrega de programari i després feu clic al botó verd Descàrrega gratuïta i després pressiona cap amunt Descarregar Bulk Rename Utility.

Després esperi que s'iniciï i completi la descàrrega de el programa i després feu clic al fitxer obtingut per iniciar la configuració. Marqueu la casella situada a la banda de l'article Estic d'acord amb l'acord i després feu clic al botó Següent quatre vegades seguides.

Per finalitzar pressiona el botó instal·lar i després en acabat.

Després, esperi uns moments perquè la pantalla principal del programari estigui visible al Escriptori. La pantalla principal de Bulk Rename Utility es divideix en tres parts: a la part superior hi ha una barra lateral per seleccionar carpetes i la llista de fitxers a canviar el nom, mentre que a la part inferior hi ha totes les funcions i variables que es poden configurar per canviar el nom als arxius.

Per canviar el nom de diversos arxius a el mateix temps amb la Utilitat de canvi de nom massiu, seleccioneu la carpeta en la qual es troben els elements a canviar el nom usant la barra lateral a la part superior esquerra, després indiqui els arxius a canviar el nom usant el ratolí o les combinacions de tecles Ctrl + la y Ctrl + clic per seleccionar, respectivament, tots els elements presents a la carpeta o arxius individuals i per finalitzar, configuri tots els camps que es troben a la part inferior de la finestra.

Després de configurar totes les seves preferències, pot canviar el nom de diversos arxius actuant sobre els elements seleccionats simplement fent clic al botó canviar nom situat a la part inferior dreta.

Canviar el nom de diversos arxius en OS X

Si teniu un Mac i està interessat en comprendre com canviar el nom de diversos arxius, sàpiga que per tenir èxit en el seu intent, no cal recórrer a l'ús de cap programa de tercers. Per fer això, de fet, és suficient aprofitar la funcionalitat específica adjunta cercador.

Per canviar el nom de diversos arxius en Mac, el primer que ha de fer és identificar tots els elements sobre els que desitja actuar. Quan trobi els arxius, seleccioneu tots. Si estan a prop un de l'altre, per a seleccionar-los tots, mantingueu premut el botó esquerre de l'ratolí o el panell tàctil i arrossegueu el cursor sobre els arxius desitjats o feu clic al primer arxiu i feu servir la combinació de tecles CANVI + fletxes direccionals per seleccionar els objectes que estan sota, dalt o als costats d'aquest últim.

D'altra banda, si els elements a seleccionar estan a certa distància entre si, premeu la tecla cmd de el teclat de Mac i feu clic en els arxius del seu interès.

Un cop hagueu seleccionat tots els fitxers que voleu canviar el nom, feu clic amb el botó dret de ratolí o el panell tàctil en un d'ells i després seleccioneu l'element Canviar el nom N elements ... (En lloc de N trobarà el nombre total d'arxius seleccionats) al menú de context que es mostra a la pantalla.

En la nova finestra que s'ha obert, indiqui la manera en què té la intenció d'actuar per canviar el nom de diversos arxius utilitzant el menú desplegable apropiat situat sota de la capçalera Canviar el nom dels elements de l'cercador:.

Després tria l'opció Format si voleu canviar el nom dels arxius per complet, triï l'opció reemplaçar text si està interessat seleccioni una o més paraules del nom de l'arxiu original i reemplácelo amb altres termes de la seva elecció o trieu la manera afegir text si té la intenció d'afegir altres paraules a el nom de l'arxiu.

Si tries utilitzar el mode Format poseu el nom de l'arxiu en el camp al costat de l'entrada Format personalitzat: i indiqui el número des del qual voleu iniciar la numeració d'arxius mitjançant el camp situat al costat de l'element Comenceu a numerar des de:.

També especifiqui el format del nom amb el menú desplegable situat a la banda de l'entrada Format de nom: i triï on col·locar aquest detall amb el menú desplegable a la part de l'element Ubicat a:.

Si tries l'opció Substitueix text s'indica en el camp situat a la banda de l'article Cercar: la paraula en el nom dels arxius seleccionats que voleu canviar i completi el camp situat a la banda de l'element Substitueix amb: indicant el terme que s'utilitzarà al seu lloc.

Si vas seleccionar l'opció afegir text en el seu lloc, ha d'indicar el text que voleu afegir a el nom de l'arxiu en el camp buit i usar el menú desplegable lateral per especificar si s'insereix després del seu nom o abans.

Independentment de la manera, seleccioneu canviar el nom de diversos arxius per completar el procediment, només feu clic al botó canviar nom. En uns moments, els arxius que va seleccionar es renombrarán segons els paràmetres especificats prèviament.

Utilitzar Automator per canviar el nom arxius

A més del que acabo d'indicar, ja pots canviar el nom dels arxius en Mac usant Automator, L'assistent d'automatització personal disponible a OS X gràcies a el qual és possible realitzar una gran quantitat d'operacions diferents en Mac amb el mínim esforç i la màxima velocitat

Per canviar el nom de diversos arxius en OS X amb Automator, procedeixi a iniciar aquest últim seleccionant-lo en la carpeta més de Plataforma de llançament.

A la finestra que s'obre, feu doble clic a la icona Flux de treball després seleccioneu l'article Arxius i carpetes des de la barra lateral esquerra i feu doble clic a primer Obtenir elements seleccionats de l'Finder i després en Canviar el nom dels elements de el cercador. Si se li demana que afegeixi una operació de còpia a el procés, respongui no afegir.

Feu clic ara a l'entrada OPCIONS col·locat sota de la redacció Obtenir elements seleccionats de l'Finder i posa la marca de verificació a la banda de l'article Ignorar l'entrada de l'acció.

Seleccioneu l'article seqüència de menú desplegable Afegir data o hora d'Automator.

Col·loqui la marca de verificació al costat de l'entrada nou nom i usa tots els camps del formulari fes-ho seqüencial per indicar el nom i el tipus de numeració que han de tenir els arxius.

Després obriu la carpeta en la qual es renombrarán els arxius seqüencialment, seleccioneu tots (li vaig explicar com fer-ho en les línies anteriors) i després feu clic al botó executar.