Com carregar una Pc portàtil sense carregador. Mentre ordenava la seva habitació, va trobar una vella Pc portàtil que no havia fet servir durant anys, abandonada i sense cap rastre de la configuració. Per tant, ha decidit donar-li una nova vida (potser utilitzant-lo com un "centre de mitjans» per connectar a la televisió o com una Pc per intercanviar arxius a la xarxa), però és perfectament conscient que, sense el seu preciós carregador, no podrà subministrar energia potència perquè funcioni (o fins i tot per carregar la bateria encara instal·lada a la Pc portàtil).

Si aquesta és exactament la situació en què es troba, no ha de témer haver de llençar la Pc portàtil recentment recuperada: en les següents línies, de fet, li mostraré per fil i per senyal Com carregar una Pc portàtil sense carregador.

Per tenir èxit en aquest objectiu, és suficient recuperar informació sobre la font d'alimentació de la Pc portàtil: puc garantir que, un cop fet això, serà molt fàcil reemplaçar el carregador original de la manera adequada, triant a el menys dues solucions molt vàlides: un carregador compatible o una font de font d'alimentació externa, com un banc d'energia, i incórrer en una despesa extremadament baix.

Me les vaig arreglar per animar-te i ara no pots esperar per entendre com aconseguir l'objectiu que t'has fixat. No podries haver-me donat millors notícies! Per tant, sense dubtar, posi còmode i llegiu atentament els consells que li vaig a donar durant aquesta guia: veurà, pot comprendre com resoldre el seu problema de manera brillant en uns minuts. En aquest punt, no em queda més que fer que desitjar-los una bona lectura i, per què no, bona sort!

Com carregar una Pc portàtil sense carregador. Primer: Identificar voltatge i amperatge

Abans de descobrir com carregar realment una Pc portàtil a la qual li falta un carregador, ha d'obtenir informació sobre voltatge (El voltatge elèctric capaç d'operar el dispositiu en qüestió) i en el amperatge (La quantitat de corrent que el dispositiu pot gestionar correctament) compatible amb la bateria i el maquinari de l'portàtil.

Un error des d'aquest punt de vista pot ser molt perillós i provocar un curtcircuit devastador, que podria danyar la Pc, fer esclatar el sistema elèctric o, pitjor encara, causar danys físics als que manegen la Pc portàtil: per tant, feu molt presti atenció al que llegirà a continuació i, si no sabeu què fer, també demani l'opinió d'una persona més experta.

Normalment, la informació de voltatge i amperatge s'indica clarament en el carregador original de la Pc portàtil, però, també es poden recuperar de l'etiqueta enganxada a la part inferior de la Pc, la qual també conté informació com la adreça MAC i el número de sèrie, o de l'etiqueta de la bateria connectada a el dispositiu (Suposant que encara la tingui disponible).

Una vegada que s'identifica l'etiqueta, verifiqui el voltatge i l'amperatge necessaris per alimentar la Pc / bateria: generalment, en els Pcs portàtils, el voltatge pot fluctuar des 15V perquè 24V en corrent continu, mentre que l'amperatge pot fluctuar entre 3A y  5A (Basat en la potència de l'portàtil).

En el moment en que hagi de triar, com explicaré més endavant en aquesta guia, segur de el voltatge de sortida és idèntic al que indica la Pc portàtil (Per evitar problemes de sobrecàrrega) i que amperatge sortint és a el menys igual al que indica la Pc portàtil : Un carregador de 5A compatible també és bo per carregar una Pc portàtil de 3A. Mentre que no ha de connectar un carregador amb un amperatge més baix que el requerit per la Pc portàtil, ja que corre el risc de causar danys greus, cremant la font d'alimentació (que, en en aquest cas, hauria de generar una quantitat excessiva de corrent per alimentar correctament el dispositiu).

A més, ha de prestar molta atenció a l'tipus de voltatge d'entrada (o entrada) compatible amb el dispositiu de càrrega que està a punt de triar, verificant que aquest últim també sigui compatible amb la xarxa elèctrica en qüestió: el valor de referència ha de ser igual a 100-240V (En corrent altern o CA ) I admet doble freqüència elèctrica, és a dir 50 60-Hz ; l'amperatge entrant, d'altra banda, generalment s'estableix en 2A. Assegura't bé d'aquestes xifres, perquè poden variar segons el país en què es trobi.

Identificar el connector adequat.

Ara que té la informació necessària sobre els voltatges i amperatges requerits, ha de considerar un últim detall fonamental: el tipus de connector d'alimentació compatible amb el seu Pc portàtil.

En general, la carcassa dedicada a la font d'alimentació es troba en una de les carcasses laterals de l'portàtil: per comoditat, no tots els «endolls» són iguals, però cada fabricant té un connector diferent (amb longitud i gruix específics) i no és estrany trobar diferents connectors d'alimentació per a portàtils de el mateix fabricant.

A l'triar, assegureu-vos que el dispositiu de càrrega no tingui un sol connector (dedicat, per exemple, a un model de Pc portàtil específic): afortunadament, la majoria dels carregadors compatibles inclouen gairebé tots els «endolls» disponibles en circulació, que es pot instal·lar fàcilment a la fi de el cable de càrrega.

Per exemple, pel que fa a les Pcs portàtils Apple , l'assumpte és lleugerament diferent: per a les noves MacBooks (incloses Air i Pro) hi ha tres tipus específics de connectors disponibles, que il·lustrem a continuació.

  • En MacBooks produïts de 2009 a 2012, és possible trobar el connector «L» anomenat MagSafe ;
  • Els produïts entre 2012 i 2015, pot trobar el connector «T» anomenat MagSafe 2 ;
  • O en Macbooks produïts a partir de 2016, és possible trobar el connector USB tipus C.

Càrrega de la Pc portàtil sense carregador

Una vegada que acaba la part teòrica d'aquesta guia, és hora de prendre mesures i explicar-c om carregar una Pc portàtil sense carregador : En la pràctica, pots triar comprar un POWERBANK recarregable, útil per subministrar energia a la bateria inclosa en la Pc portàtil o per equipar amb un font d'alimentació compatible, Per a ser utilitzat tant per a operacions de recàrrega com per subministrar energia a la Pc directament des de la xarxa elèctrica.

Bateria externa / POWERBANK

Si voleu utilitzar una bateria externa (banc d'energia) per carregar la bateria de la Pc, ha d'avaluar la compra d'un dispositiu amb un amperatge suficient per proporcionar l'energia necessària per a les operacions de càrrega.

Personalment, li recomano que opti per un dispositiu que tingui una capacitat igual o major que 20000 mAh, Perquè fins i tot les bateries de portàtils més grans es puguin recarregar fàcilment.

A més, presti atenció a parc de connectors inclòs en el paquet de vendes: es trobarà utilitzant el banc d'energia en qüestió per recarregar la bateria d'una Pc portàtil, per tant, la mera presència de l' cable USB «Clàssic» és una cosa limitant.

Per tant, llegeixi detingudament les característiques del producte en qüestió i assegureu-vos que estiguin presents els diversos connectors d'alimentació que s'utilitzaran amb la Pc portàtil (p. Ex. MagSafe per Macs grans, el perns intercanviables per a portàtils i / o connectors «comuns» USB tipus C per a portàtils moderns).

Personalment, no recomano fer servir l'energia de l'banc d'energia quan necessiti una potència informàtica extremadament alta: atès que és una font d'energia amb capacitat limitada, de fet, podria assecar-se ràpidament i trobar-se «sec» si més no ho esperi. Llavors, si té la intenció d'usar el portàtil en sessions llargues o exigents des del punt de vista de la despesa d'energia, li recomano que opti per la compra d'un font d'alimentació compatible.

Font d'alimentació compatible

Si té la intenció d'alimentar la Pc portàtil (o recarregar la bateria) directament de la xarxa elèctrica, pot confiar en un font d'alimentació compatible, és a dir, a un dispositiu de càrrega que, gràcies als connectors subministrats i a l' transformador personalitzable especial, pot adaptar-se als voltatges / amperatge requerits pels diferents tipus de PC portàtils, i fer-ho amb total seguretat.

En qualsevol cas, sempre presti atenció a la informació sobre l'electricitat sol·licitada i subministrada i, a l'triar, seguiu els consells que vaig proporcionar a la secció anterior.

Finalment, abans de procedir amb la compra, assegureu-vos que la font d'alimentació que està a punt de triar estigui equipada amb el connector correcte requerit per la seva Pc ( «endoll», USB Tipus-C o MagSafe). Aquí hi ha alguns productes que pot utilitzar per reemplaçar la font d'alimentació «estàndard» que, per desgràcia, ja no posseeix.

En general, l'ús d'aquestes fonts d'alimentació és extremadament simple: tot el que ha de fer és identificar el connector més adequat per al seu Pc portàtil, connectar-lo a l'extrem del cable d'alimentació i usar el dispositiu exactament com ho faria amb l'original. Quant als portàtils Apple, per evitar danys i sorpreses no desitjades durant l'encesa, li recomano que compri cables i carregadors originals directament.

Juntament amb la Pc, ¿també va trobar un telèfon mòbil vell i, fins i tot en aquest cas, li falta el carregador? Llavors realment crec que tinc el que necessites: busca a la meva web el meu guia sobre com carregar el teu telèfon mòbil sense carregador de fet, vaig explicar perfectament com comportar-se en cas de tal eventualitat.