¿Se li ha demanat que converteixi un document ODT a PDF, Perquè pugui distribuir-se en línia sense el risc que algú no pugui veure-ho correctament, però no sap com fer-ho? Tranquil, això és realment un joc de nens. ¡Acabaràs el treball fins i tot si, com dius, no entens res sobre PC!

Els arxius ODT no són més que documents de text en format OpenDocument, un format de fitxer nascut com una alternativa gratuïta als formats propietaris de Microsoft oficina. El programari principal utilitzat per crear-los és OpenOffice i LibreOffice, dues suites de productivitat gratuïtes i de codi obert que han estat competint per la millor alternativa gratuïta a Microsoft Office durant alguns anys.

bo per convertir arxius ODT a PDF tot el que has de fer és confiar en un d'ells. O, si necessita convertir molts documents a el mateix temps, pot utilitzar serveis en línia molt pràctics que li permeten fer tot directament des del navegador. Tot gratis i sense instal·lar nous programes en el teu PC. Llavors, pots saber que estàs esperant per començar? Hi ha documents per lliurar!

LibreOffice / OpenOffice

Els arxius ODT, com acabem d'assenyalar, gairebé sempre provenen d'OpenOffice o LibreOffice. Per tant, si es tracta d'un document d'aquest tipus, és molt probable que un d'aquests dos paquets de productivitat ja estigui instal·lat al seu PC.

Bé, sàpiga que LibreOffice i OpenOffice (que es basen en el mateix codi font) contenen la funció d'exportació de PDF i tots dos permeten convertir arxius ODT a PDF seguint els mateixos passos molt simples.

Tot el que heu de fer és obrir l'arxiu ODT per convertir-lo a PDF (fent doble clic a la seva icona o seleccionant l'element obert de menú expedient de escriptor ) I seleccioneu l'element Exporta a format PDF de menú expedient que es troba a la part superior esquerra.

S'obrirà una finestra en la qual pot ajustar tots els paràmetres relacionats amb el PDF que es generarà. A través de la caixa pàgines pot decidir si vol convertir totes les pàgines de l'arxiu ODT original o només un rang de pàgines específic; establint la marca de verificació a la banda de l'article Compressió sense pèrdues. o a la banda de l'article compressió JPEG pot decidir si vol comprimir o no les imatges incloses en el document; anant a la targeta seguretat i fent clic al botó establir contrasenya pot protegir el PDF de l'accés no autoritzat o pot bloquejar la edició i impressió, etc.

Un cop hagueu ajustat totes les configuracions segons els seus gustos, tot el que ha de fer és fer clic al botó exportació, Seleccioneu la carpeta en la qual guardar el PDF final i premeu el botó Desar.

Estàs tractant amb un arxiu ODT que conté un forma emplenable ? Després vos que en la finestra que apareix després de seleccionar l'element Exporta a format PDF de menú expedient també es selecciona l'opció Crear formulari PDF (En cas contrari, el PDF generat no s'arxivarà). Per obtenir més informació a l', consulteu el meu tutorial sobre com crear PDF editables.

Nota: si OpenOffice o LibreOffice encara no estaven instal·lats en el seu PC, descobreixi com fer-ho buscant un dels molts tutorials de temes disponibles al bloc. Un sobre tot és com descarregar OpenOffice.

En línia 2PDF

Si necessita convertir múltiples fitxers ODT a PDF a el mateix temps, intenti Online2PDF. És un servei en línia completament gratuït, que no requereix registre per funcionar, gràcies a la qual cosa és possible convertir fins a 20 arxius alhora per a un pes màxim de 100 MB. És compatible amb tots els navegadors web i respecta la privacitat dels usuaris a l'eliminar tots els arxius que es carreguen en els seus servidors en unes poques hores.

Per usar-lo, vincula la seva pàgina d'inici i arrossega els arxius ODT per convertir-los a PDF en el quadre vermell a la part inferior. Després feu clic al botó convertir i espereu que els documents es converteixin primer i després es descarreguin al seu PC. Hauria de prendre només uns segons.

Si ho desitja, també pot combinar el contingut de dos o més arxius ODT i transportar-lo en un sol PDF. Tot el que necessites fer és seleccionar l'article fusionar arxius des del menú desplegable forma, Organitzi els documents en l'ordre en què voleu que es respectin al PDF final (amb el ratolí) i feu clic al botó convertir.

Zamzar

Zamzar és un altre convertidor en línia de fiabilitat comprovada, que li permet convertir múltiples documents simultàniament amb un límit de 100 MB per càrrega. Respecta la privacitat dels usuaris com Online2PDF, però a diferència d'aquest últim requereix l'entrada d'una adreça de correu electrònic vàlida per a funcionar; adreça de correu electrònic a la qual s'envien els enllaços per descarregar els arxius generats.

Per usar-lo, vincula la seva pàgina d'inici i arrossega els documents ODT per convertir-los a PDF en el quadre verd. Després seleccioneu l'article pdf des del menú desplegable pas 2, Escriviu la vostra adreça de correu electrònic en el camp pas 3 i pressiona el botó convertir per iniciar la conversió d'arxius.

En uns minuts rebrà correus electrònics amb enllaços per descarregar tots els documents que ha triat convertir.