A la seva empresa, s'han instal·lat noves estacions de treball amb Windows 10, el sistema operatiu d'última generació de Microsoft. Per raons de seguretat, les Pcs estan configurades per accedir a través d'un compte estàndard, és a dir, no estan equipades amb privilegis administratius: en conseqüència, no li va ser possible instal·lar un programa que necessitava, perquè el perfil en ús no li va permetre fer-ho . .

Encara que el seu supervisor li hagi donat la contrasenya per obtenir privilegis elevats, no té idea com convertir-se en administrador de PC amb Windows 10 i immediatament va començar a cercar informació a l'respecte, acabant en el meu guia. Bé, em complau informar-li que està exactament en el lloc on hauria d'estar: seguint les instruccions que li vaig a donar, de fet, podrà obtenir, en un parell de clics, els privilegis d'accés necessaris per a realitzar el PC les operacions «avançades» que necessita.

No es preocupi: tindrà èxit en el seu intent fins i tot sense ser un expert en TI: els procediments a realitzar són molt simples i no inclouen l'ús de programes particularment avançats. Tot el que necessita ja està integrat en el sistema operatiu, per la qual cosa no necessitarà instal·lar res: li garanteixo que, seguint les instruccions que li donaré en el curs d'aquest tutorial, podrà completar la seva missió de manera brillant. Prova-ho

informació preliminar

Abans d'entrar en el concret d'aquesta guia i explicar-te com convertir-se en administrador de PC a Windows 10, He d'aclarir un parell d'aspectes fonamentals sobre aquesta possibilitat. En primer lloc, l'avantatge d'aquest tipus de compte, en comparació amb un compte estàndard, és la possibilitat de realitzar operacions particulars (per exemple, instal·lar un programa, desinstal·lar un programa o actuar en el Tauler de control) sense haver de escriure una clau cada vegada.

D'altra banda, un compte amb privilegis administratius pot operar en gairebé qualsevol part de sistema operatiu, fins i tot aquells que, per regla general, podrien posar en risc l'estabilitat de tota la PC: per tant, una vegada que obtingui aquests privilegis, seria necessari evitar procediments arriscats o el resultat exacte és desconegut.

En altres paraules, actuar sobre parts sensibles de el sistema a través d'un compte administratiu, sense saber exactament el que està fent, podria tenir com a conseqüència directa la necessitat de prendre mesures dràstiques, com un reinici de la Pc, per exemple, per informar el situació a la normalitat. No diguis que no t'ho vaig advertir!

Finalment, tingui en compte que, com descobrirà en el curs d'aquesta guia, és possible «transformar» en un usuari de tipus administrador de diferents maneres, però totes requereixen un requisit fonamental: ha de conèixer per endavant contrasenya de al menys un administrador de PC, sota pena de no poder continuar. A l'hora d'escriure aquesta guia, no existeixen mètodes vàlids per «evitar» aquesta necessitat.

Com obtenir privilegis elevats en Windows 10

La forma més ràpida de convertir-se en administrador de PC en Windows 10, sense iniciar sessió des d'aquesta compte, és obtenir privilegis elevats després d'entrar a l' contrasenya administrativa : D'aquesta manera, les operacions d'administració avançada també es poden realitzar a través d'un compte limitat, sense la necessitat de tancar sessió i iniciar sessió des d'un perfil d'usuari Administrador.

Continuar és realment simple: tot el que ha de fer és fer l'operació que pretén realitzar, exactament com si fos un administrador. Quan és necessària l'adquisició d'autoritzacions i privilegis elevats, el sistema proposa a la pantalla un quadre que requereix la inserció de l' contrasenya d'administrador : Després d'aquesta operació, tot el que ha de fer és prémer el botó i continuï actuant com si fos un administrador de PC.

De la mateixa manera, si necessita executar un programa (per exemple, el Símbol de sistema o PowerShell, Només per nomenar una parella) amb privilegis elevats des d'un compte limitat, sense accedir realment amb un perfil d'administrador, simplement ha de fer clic dret en la seva icona i seleccioneu l'element Executar com a administrador des del menú de context proposat, escrivint la contrasenya requerida quan se sol·liciti. Fàcil, ¿no és així?

Com canviar el tipus de compte

La solució anterior li va semblar excel·lent, però necessita treballar en parts de el sistema operatiu que no permeten l'adquisició «sobre la marxa» de privilegis elevats (per exemple, la pantalla de Gestió de dispositius )? Llavors, la solució més simple per adoptar és transformar el perfil d'usuari limitat des del qual està operant en un compte d'usuari Administrador: d'aquesta manera, a més de desbloquejar totes les parts de el sistema, ja no necessitarà ingressar la contrasenya administratiu per realitzar operacions que requereixen privilegis elevats.

El mètode més simple per completar aquesta operació és a través de Panell de control «Clàssic» de Windows, que li permet operar directament des del seu compte, sense haver accedit prèviament a un perfil d'administrador.

Per començar, feu clic al menú. començament (La icona en forma de banderí resident a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), escriviu les paraules Panell de control a la barra de cerca inferior i seleccioneu el primer resultat rebut.

Després d'això, feu clic a l'element. Canviar tipus de compte corresponent a la categoria Compte d'usuari, Escriviu el contrasenya en el quadre de text apropiat, pressiona el botó , Seleccioni el seu perfil personal (p. Ex.), Feu clic a l'element novament Canviar tipus de compte col·locat a l'esquerra, poseu la marca de verificació al costat de l'element administrador i pressiona el botó Canviar tipus de compte per finalitzar tot.

Si encara no ho ha fet, per evitar problemes de seguretat, li suggereixo que estableixi una contrasenya per al compte personal fent clic a l'enllaç crear contrasenya que trobes a la finestra d'administració del compte.

Si la solució anterior no té l'efecte desitjat, pot canviar el tipus de compte utilitzant un perfil de tipus Administrador: per continuar, guardi tots els arxius oberts i tanqui els programes actius, feu clic dret al menú començament i seleccioneu l'article Sortir de menú proposat.

En aquest punt, seleccioneu el Compte d'administrador des de la pantalla d'accés i escrigui, si cal, el relacionat contrasenya seguit de la clau seus : Una vegada que hagi iniciat sessió, feu clic al menú començament, Després a la icona col·locat dins d'ell i després pressiona sobre l'element compte adjunt a la finestra que apareix a la pantalla.

Després d'això, feu clic a l'element. Família i altres persones situat a la banda esquerra de la pantalla, feu clic al nom del compte per a la que voleu habilitar privilegis administratius (p. ex.) i després en el botó Canviar tipus de compte. Finalment, configura el menú desplegable Tipus de compte opció administrador i feu clic al botó bo per confirmar el canvi. La propera vegada que entreu al seu compte personal, automàticament tindrà privilegis elevats.

Com activar el compte d'administrador a Windows 10

Pertany a aquesta categoria d'usuari que no li agrada la funcionalitat de control de compte d'usuari (UAC) de Windows, el que proporciona l'aparença de totes aquestes finestres d'advertència que adverteixen quan un programa podria fer canvis en la Pc, implica l'activació del compte administrador, Generalment ocult pel sistema operatiu per defecte.

En aquest cas, aquest compte de «superadministrador» no és només per convertir-se en administrador de PC a Windows 10, Però permet que l'usuari actuï sense molèsties fins i tot en les parts més delicades de el sistema operatiu, sense rebre missatges d'advertència continus i sol·licituds de confirmació generades pel control del compte de l'usuari.

Com es diu És això exactament el que estaves buscant? Perfecte, llavors anem directament a l'acció: per començar, fes clic dret al botó començament Windows i seleccioneu l'element Windows PowerShell (Administrador ) des del menú de context proposat, després prement el botó ; si cal, també indica la contrasenya d'un compte administratiu en el quadre de text apropiat.

Després d'això, pot activar el compte d'administrador «oculta» escrivint la comanda administrador d'usuari net / actiu: si en l'indicador, seguit de la clau seus : Si tot ha sortit bé, rebrà l'oració com a resposta Operació de comandament reeixida i el compte hauria d'estar operativa el proper reinici de la Pc.

Personalment, li aconsello que assigni immediatament una contrasenya a l'perfil recentment habilitat, per protegir-se adequadament de l'accés no desitjat: per fer-ho, escriviu la comanda administrador d'usuari de xarxa newPassword seguit de Enter, reemplaçant XNUMX contrasenyaNova la contrasenya que voleu utilitzar per accedir al seu compte.

Alternativament, si té una versió professional de Windows 10 (i no Inici de Windows 10, Per exemple), pot activar el compte d'administrador des Editor de polítiques de seguretat, La interfície de gestió que permet definir el comportament de sistema operatiu en certs escenaris particularment delicats.

Per accedir-hi, premeu la combinació de tecles. Win + R i introduïu el comandament secpol.msc a la finestra que s'obre (Executar ...), Seguit de pressionar el botó seus ; una vegada que el Editor de polítiques de seguretat, Expandeix les seccions criteris locals y Opcions de seguretat llavors ho fas doble clic a la clau Compte: estat del compte d'administrador, Estableix el valor en des de la finestra que s'obre i pressiona el botó bo per confirmar tot, finalment reinicia el teu PC.

Si voleu tornar sobre els seus passos i amagar el superadministrador de la seva Pc novament, ha d'iniciar una finestra del Windows PowerShell amb la manera d'administrador novament i escriure la comanda administrador d'usuari net / actiu: no seguit de seus , O torni a l'Editor de polítiques de seguretat, aneu a la secció Polítiques locals> Opcions de seguretat i configurar- Estat de compte d'administrador en apagat i després tornar a realitzar la Pc.