Com convertir un arxiu XML a PDF. Té dotzenes i dotzenes de Arxiu XML, segurament de factures i, encara que té un seguiment complet de la seva comptabilitat, encara desitja «mantenir» les factures digitals en el format PDF, Perquè pugui llegir-los des de qualsevol dispositiu, sense la necessitat de confiar en un programari específic o serveis en línia.

Com convertir un arxiu XML a PDF gratis

Si necessita un programari que li permeti convertir un arxiu XML a PDF gratuït, Es troba a la secció d'aquesta guia més adequada per a vostè.

A continuació, vaig a proporcionar-li un parell de solucions que segurament l'ajudaran a aconseguir el seu objectiu: el primer implica convertir l'arxiu a través d'una Impressora PDF integrat en Windows 10 i MacOS (i es pot obtenir en altres versions de Windows utilitzant un programari gratuït especial),

El segon, en canvi, està dedicat a la conversió correcta de arxius XML que contenen factures electròniques (que, per tant, requereixen un format addicional) i implica l'ús de el programa de codi obert AssoInvoice, Que està disponible de forma gratuïta per a Windows, macOS i Linux: aquí estan tots els detalls.

Imprimir a PDF (Windows / macOS)

Si necessites convertir un arxiu XML a PDF tal com és, per tant, sense aplicar un format addicional perquè sigui «llegible» (que, com aviat descobrirà, és necessari per mostrar correctament les factures electròniques disponibles en aquest format), pot actuar fàcilment utilitzant la Impressora PDF disponible «estàndard» en Windows 10 i en totes les versions de MacOS.

Si utilitzeu una versió anterior de Windows, pot realitzar la impressió directa (i, per tant, la conversió) en un arxiu PDF instal·lant prèviament un programari addicional com doPDF.

En primer lloc, obriu el fitxer XML que li interessa utilitzar un dels programes compatibles amb aquest format (per exemple, el navegador, WordPad / Bloc de notes a Windows edició de textos en macOS o, de nou, Microsoft Excel ) I accedeix a la funcionalitat de impressió integrat en el programa de la seva elecció, utilitzant el menú més apropiat o la combinació de tecles Ctrl + P (Per a Windows) o cmd + p (Per macOS).

Una vegada que es mostra la pantalla d'impressió de el programa, si està usant Windows, S'ubiqui al menú desplegable de la impressora en ús i configureu en l'element Microsoft Imprimir un PDF (En Windows 10) o doPDF (En versions anteriors de Windows), després feu clic al botó impressió i indica la carpeta en la qual guardar l'arxiu PDF generat.

Si, d'altra banda, està en MacOS, Feu clic al menú desplegable PDF situat a la part inferior esquerra, seleccioneu l'element Guardar com PDF i indica la carpeta en què emmagatzemar l'arxiu convertit.

AssoInvoice (Windows / macOS)

Si té la intenció de convertir un arxiu XML en una factura electrònica a PDF, un programa com aquest pot ajudar.

Aquest programari, disponible de forma gratuïta per a Windows, MacOS y Linux i basat en Java, Li permet veure i imprimir (també en format PDF, després de la configuració adequada) els documents XML relacionats amb la facturació electrònica.

Per obtenir-lo, connectat a la pàgina web de programari, feu clic a la icona de l' sistema operatiu que utilitzeu (p. Ex. Windows o MacOS ) I espereu que es descarregui el paquet més apropiat en la seva Pc.

Fet això, si està en Windows, Llança el arxiu .exe obtingut (p. ex. Windows_AssoInvoice_xy.exe ), Feu clic als botons y Següent, Accepta l'acord de llicència col·locant la marca de verificació al costat de l'element apropiat, pressiona el botó següent. Repetiu la mateixa operació novament en la següent finestra, premeu novament dues vegades consecutives següent.

Després en els botons instal·lar y final, Per tant, iniciï el programa instal·lat recuperant de menú Inici   Windows

Si utilitzeu MacOS en el seu lloc, obriu la carpeta DESCÀRREGUES dins el Finder, feu clic dret al fitxer .cremallera obtingut dalt, feu clic a l'element obert ubicat al menú proposat i després al botó obrir.

Si rep un error relacionat amb l'absència de programari Java, instal Entorn d'execució de Java.

Un cop que iniciï AssoInvoice, premi els dos botons Dono la benvinguda mostrat a la pantalla per acceptar la llicència per utilitzar el programa, feu clic al botó (Â <®) situat a la part superior esquerra, després en la petita icona en forma de carpeta col·locat a la caixa Seleccionar directori de treball, Per tant, indica la carpeta en què va guardar prèviament el fitxer XML (o arxius) per mostrar.

Més tard, feu clic a la v ista prèvia de la factura indicada al quadre central de el programa i triï el format.

En aquest punt, pot procedir a guardar l'arxiu en PDF mitjançant la funció de imprimir en arxiu integrat en el sistema operatiu Windows 10.

Feu clic, per tant, a la icona en forma de impressora ubicat al panell dret de el programa, intervé al menú desplegable Selecciona la impressora per configurar l'article Impressora Microsoft Imprimeix a PDF i finalment, feu clic al botó acceptar per triar la carpeta en què desar el fitxer convertit.

nota : Si utilitzeu una versió de Windows anterior a Windows 10 i no té la impressora PDF de sistema disponible, pot evitar l'ús d'un programari de tercers que pugui compensar aquesta falta, com li vaig explicar a la secció anterior d'aquesta guia.

Si, d'altra banda, estàs en Mac, No pot usar directament la funció d'impressió de el sistema, però pot posar-hi remei guardant el document xml en un arxiu HTML per endavant.

Feu clic al botó descarregar (El fletxa amb el resultat final ), Guardi l'arxiu a la carpeta que prefereixi i, quan hagi acabat, obriu-lo en safari simplement fent doble clic.

Finalment, accedeixi a la finestra d'impressió de el navegador (menú Arxiu> Imprimir o combinació de tecles cmd + p ), Feu clic al menú desplegable PDF situat a la part inferior esquerra i, finalment, escolliu l'element Guardar com PDF de menú proposat.

Com convertir un arxiu XML a PDF en línia

¿Les solucions proporcionades en aquest moment no són útils, ja que no té la capacitat d'instal·lar cap programari per administrar i convertir arxius XML?

No hi ha problema: en aquest cas, serveis en línia igualment eficients poden ajudar-ho, com Desconvertit (Per a la conversió de XML «genèric») i MKT (Per a la conversió de factures electròniques). A continuació trobareu tot explicat en detall.

Aconvert XML a PDF

Per convertir un arxiu XML a PDF utilitzant el servei ofert per Desconvertit, Procedeixi de la següent manera.

En primer lloc connectat al seu lloc web, feu clic al botó triar arxiu col·locat a la pàgina que se li proposa i seleccioni, amb l'ajuda de el panell que apareix a la pantalla, l'arxiu XML que es convertirà.

A continuació, comproveu que el menú desplegable Format de destinació s'estableix en PDF, Pressiona el botó Converteix ara per començar el procés d'anàlisi i conversió i finalment fer clic a l'enllaç xxxyyy.pdf, Col·locat a la columna Arxiu de sortida, Per descarregar immediatament l'arxiu convertit. No va ser difícil en absolut, oi?

L'informe que el lloc elimina els arxius carregats en els seus servidors unes hores després de la càrrega, de manera que promet protegir millor la privacitat de l'usuari.

convertidor MKT

Si té la intenció específica de convertir un arxiu XML que conté un arxiu PDF, llavors suggereixo que confiï en MKT.

No obstant això, abans de continuar, vull advertir-li que, en la fase de conversió, el sistema s'aplicarà un filigrana identificador, que és una petita frase al marge de l'últim full de la factura que indica el nom de el portal utilitzat.

Havent fet aquesta important premissa, és hora de prendre mesures: primer, connectat a la pàgina web de l'servei en qüestió, feu clic al botó triar arxiu, Després seleccioneu el fitxer XML que li interessa convertir.

Quan es completi la càrrega, indiqui la plantilla PDF (format compacte o ministerial ) Que millor s'adapti a les seves necessitats utilitzant el menú desplegable apropiat, poseu una marca de verificació al costat de l'element No sóc un robot per passar el control de seguretat i, per convertir i veure el fitxer, feu clic als botons convertir y Imprimeix PDF

Finalment, feu servir la funcionalitat de Desar / descàrrega adjunt a la finestra que s'obre, trieu la carpeta en què descarregar l'arxiu i premeu el botó Desar per finalitzar tot.

Com que no hi ha informació precisa sobre això, és possible que els arxius carregats en els servidors de servei no s'eliminin poc després de la càrrega. Tingueu en compte aquest factor en la privacitat.

Com convertir un arxiu XML p7m a PDF

Si està davant d'un arxiu amb una extensió XML.p7m, És molt probable que sigui una factura electrònica a la qual s'ha col·locat prèviament una signatura digital.

Per aquesta raó, abans de dur a terme la conversió, cal analitzar i validar la signatura per veure el contingut de el document XML inclòs a l'arxiu en qüestió.

Aquest resultat es pot obtenir mitjançant l'ús d'algun programari dissenyat per a tal fi, com ArubaSign o Dike, o serveis en línia específics, com PosteCert o INFOCERT.

Alternativament, pot carregar el fitxer XML.p7m directament al portal de conversió ofert per MKT, que també ofereix suport complet per al tipus de documents en qüestió, seguint els mateixos passos que li vaig mostrar anteriorment.