No hi ha res a fer! Ho vaig intentar durant hores i hores en crear un panorama, Tractant de combinar manualment, amb el meu programa favorit de retoc fotogràfic, algunes boniques fotos que havia pres en seqüència fa algun temps, quan em vaig trobar davant d'un paisatge espectacular mentre viatjava, però malauradament no vaig tenir èxit.

Realment esgotador combinar manualment les fotos una per una per crear un panorama complet! Afortunadament, hi ha aplicacions gratuïtes per a Windows i MacOS que combinen automàticament les fotos per crear una vista gairebé perfecta. Com es diu Et servirien a tu també? Llavors permet-me explicar-tres dels més interessants, tots estrictament gratuïts, i il·lustrar com funcionen: et sorprendrà gratament la forma en què simplificaran la teva feina.

Una altra cosa (i això també s'aplica a mi): la propera vegada, en lloc de prendre moltes fotos boniques i després «tornar-se boig» en un intent d'unir-les a la Pc, feu servir la funció panoràmica que té en el seu telèfon mòbil: Gràcies a ella, pot fer fotos boniques panoràmica simplement prement el botó de l'obturador de l'aplicació de la càmera i fent una volta circular lenta, per emmarcar tot el panorama que està davant vostre. A la part final de la publicació, també t'explicaré com aprofitar aquesta funció. Gaudeix de la teva lectura i diverteix-te!

Crea fotos panoràmiques gratis al teu PC

Com vaig esmentar a el principi de la publicació, hi ha nombroses solucions que li permeten crea fotos panoràmiques gratis via PC: ara enumeres alguns dels més interessants i t'explicaré com funcionen.

AutoStitch (Windows / macOS)

AutoStitch és una aplicació gratuïta per a Windows i macOS que li permet fusionar automàticament una sèrie de fotos per obtenir una imatge panoràmica. Aprofiti la tècnica de projecció esfèrica per crear panorames de 360 ​​x 180 graus. Altres tècniques, com les de projecció cilíndrica i plana, estan disponibles només en variants comercials d'el programa, que es poden obtenir per una tarifa (per exemple, Autopano Pro per a Windows, macOS i Linux).

Per descarregar la versió Finestres de AutoStitch, connectat a la pàgina web oficial de el programa i feu clic a l'enllaç Finestres col·locat a la banda de l'article Descarregueu la versió demo gratuïta. Si teniu una Pc que encara està equipada amb una versió de 32 bits de l' sistema operatiu Microsoft, feu clic a l'enllaç Per als usuaris de Windows de 32 bits, aquí hi ha la versió de demostració Win32 anterior. Si utilitza un Mac, Al seu lloc, feu clic a l'enllaç Mac OSX.

Quan es completi la descàrrega, si fa servir un PC amb Windows, obriu el Arxiu cremallera que conté AutoStitch, traieu el contingut en una carpeta de la seva elecció i iniciï l'executable autostitch.exe. Si utilitza un Mac, Al seu lloc, obriu el paquet dmg AutoStitch, Copieu el programa a la carpeta aplicacions i iniciï aquest últim fent clic dret a la icona i seleccionant l'element obert des del menú contextual (l'operació només és necessària a el primer inici, per evitar les restriccions de macOS contra aplicacions de desenvolupadors no certificats).

Ara els passos a seguir són els mateixos tant en Windows com en MacOS. Després feu clic a la icona carpeta, Seleccioneu les imatges que componen el seu panorama i el pressioni al botó Obrir / OK. En uns segons, la imatge panoràmica es guardarà a l'escriptori i es mostrarà en el programari per defecte que s'utilitza en la seva Pc per mostrar imatges.

Si ho desitja, pot ajustar la configuració de AutoStitch fent clic a icona d'engranatge i actuant en els camps presents a la finestra que s'obre: Mida de sortida per especificar la mida (en ample, alt o percentatge) de la imatge que es va a obtenir, Opcions de mescla per triar la tècnica que el programa ha d'usar per fusionar les fotos o opcions avançades per establir la quantitat màxima de memòria que s'utilitzarà i la qualitat dels arxius JPG que s'obtindran.

nota: Si utilitzeu una versió de Windows de 32 bits, ha de seguir un procediment lleugerament diferent per fusionar les fotos amb AutoStitch: ha d'anar a menú Arxiu> Obrir situat a la part superior, seleccioneu les imatges que componen el panorama i premeu el botó bo

Hugin (Windows / macOS / Linux)

Hugin és un programari gratuït, de codi obert i multiplataforma (compatible amb Windows, macOS i Linux) que li permet crear fotos panoràmiques d'una manera que pot no ser massa intuïtiva en els primers dies, però certament efectiva. Optimitza automàticament les imatges involucrades en el procés i utilitza tres tècniques d'unió diferents: la directament, Ideal per paisatges arquitectònics, ja que permet mantenir alineats els sostres i les parets dels edificis (fins i tot si tendeix a allargar les fotografies més perifèriques en comparació amb la foto central); que cilíndric, El que fa possible evitar l'allargament de les imatges (ja que cada imatge d'origen es projecta sobre una superfície perquè l'àrea ocupada estigui el més a prop possible de l'àrea original) o aquesta equirectangular en el qual cada imatge d'origen es calcula per representar una determinada finestra de visualització en l'espai (quan sigui possible, algunes fotos també es fusionen amunt i avall per obtenir un panorama esfèric).

Per descarregar Hugin en el seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web oficial de el programa i feu clic a l'element Aconsegueix Hugin ara que es troba en el requadre taronja central. Una descàrrega completa, si fa servir un PC amb Windows, Comenceu l'executable Hugin-2018.0-win64.msi i, a la finestra que s'obre, feu clic al botó Següent. Després col·loqui la marca de verificació al costat de l'element Accepto els termes de l'Acord de llicència i completi la configuració fent clic primer a Següent per dues vegades consecutives i després cap amunt instal·lar, y acabat.

Si utilitza un Mac, Al seu lloc, obriu el paquet dmg que conté Hugin, copia el programa a la carpeta aplicacions de macOS i inicia aquest últim fent clic dret en la seva icona (contingut a la carpeta Hugin ) I seleccionant l'element obert des del menú contextual (l'operació només és necessària a el primer inici, per evitar les restriccions de macOS contra aplicacions de desenvolupadors no certificats).

Ara, comenceu Hugin (si en Windows no veu la icona de el programa a l'escriptori o al menú Inici, aneu a C: Arxius de programa Hugin bin i iniciar l'executable hugin.exe ) I feu clic al botó prop per accedir a la seva finestra principal. Després feu clic al botó puja imatges situat a la part superior esquerra i seleccioneu les fotos que necessiten per compondre el seu panorama.

Un cop hagueu seleccionat les fotos, seleccioneu el tipus d'objectiu solia prendre'ls (p. ex. Normal / Recta o Panoràmica / cilíndrics ) De menú desplegable apropiat, indica el camp de visió horitzontal (HFOV), la distància focal o el factor de retallada en el camp de text i feu clic al botó bo. Si no sap com ajustar aquestes configuracions, intenti modificar més tard utilitzant els menús i camps de text apropiats situats a la part superior de la finestra principal de el programa (a la pestanya Assistent ).

Ara veu a la targeta Moure / Tracina i utilitzeu el ratolí per a reordenar / moure les imatges que componen el seu panorama, després torni a la pestanya Assistent, Feu clic al botó alinear i esperi uns segons perquè el programa processi la imatge.

Una vegada que es completa l'operació, si creu que és apropiat, aneu a la pestanya Moure / Drag de Hugin per centrar / redreçar la imatge oa la targeta guarnició per retallar-i guardar el resultat final fent clic al botó crear panorama de la targeta Assistent. pots triar ample y alçada imatge de sortida, escrivint-les en els camps de text apropiats, i pot activar o desactivar opcions com Exposició correcta / rang dinàmic sota, Exposició de fusió de bateries y Pantalla fusionada per qualsevol acord (Posant o traient el xec d'ells).

Si algun passatge no li resulta clar i / o obtenir més informació sobre com funciona Hugin, consulteu aquesta pàgina en el lloc web oficial de el programa, que conté molts tutorials útils.

Editor compost d'imatges (Windows)

Si el programa esmentat anteriorment sembla massa difícil d'usar, intenti Editor compost d'imatge : Un programari gratuït, desenvolupat per Microsoft exclusivament per a PC amb Windows, que li permet combinar fotos panoràmiques d'una manera molt simple. Per obtenir-lo, connectat al seu lloc web oficial, desplaceu-vos cap avall i feu clic a la icona globus situat sota de la capçalera Image Composite Editor (ICE) 64 bit si fa servir un sistema operatiu de 64 bits de o sota la capçalera Image Composite Editor (ICE) 32 bit si fa servir un sistema operatiu de 32 bits. A la pàgina que s'obre, pressiona el botó descarregar per començar la descàrrega.

Una vegada que es completi la descàrrega, iniciï l'executable ICE-xx-per-64-bit-Windows.msi i, a la finestra que s'obre, feu clic al botó Següent. Després col·loqui la marca de verificació al costat de l'element Estic d'acord i completi la configuració fent clic primer a Següent per tres vegades consecutives i després dalt y prop.

Ara, per crear fotos panoràmiques amb Image Composite Editor, feu clic al botó Nou panorama d'imatges situat en la cantonada superior esquerra de la finestra principal de el programa, seleccioneu les fotografies que voleu fusionar i feu clic al botó obert.

Un cop fet això, si està tractant de combinar un panorama simple (és a dir, format per una línia recta), utilitzeu el ratolí per moure les miniatures de les imatges que el componen (perquè tinguin l'ordre correcte) i feu clic al botó Següent. Si, d'altra banda, necessita combinar un panorama estructurat (que també pot presentar imatges amunt i avall), feu clic a l'element panorama estructurat present a la barra lateral dreta i utilitza la taula sota de l'element disposició, Més els camps columnes y files, Per especificar el nombre de columnes i files de les que es compon el panorama i la posició de les imatges en ell. Després utilitzeu el ratolí per canviar l'ordre de les miniatures i feu clic al botó Següent per avançar

En aquest punt, esperi que es fusioni la imatge, gireu (si cal) utilitzant les eines que li ofereix Image Composite Editor, recórtela (si ho considera necessari) i guardi el resultat final fent clic al botó Exporta a disc present a la barra lateral dreta.

Si ho desitja, pot ajustar la mida i el format de l'arxiu de sortida utilitzant els camps al menú de la dreta.

Photoshop (Windows / macOS)

¿Cap de les solucions esmentades anteriorment va aconseguir satisfer-a el 100%? Llavors crec que faries bé en intentar Photoshop, El famós programa de edició de fotos d'Adobe que, però, com s'endevina fàcilment, després d'un primer període de prova gratuït (que dura 7 dies), es paga.

Et vaig explicar com pots utilitzar Photoshop per combinar fotos i crear imatges panoràmiques al meu tutorial sobre com fer fotos panoràmiques amb Photoshop.

Crea fotos panoràmiques gratis a telèfons mòbils i tauletes

Encara que són còmodes i fàcils d'usar, les aplicacions que li he aconsellat fins ara, i en general el programari per a PC que s'ocupa d'unir fotos de postproducció, són menys efectives que la funció Panorama inclosa, ara, en general Telèfons mòbils i tauletes .

obrint el Aplicació de la càmera del seu telèfon mòbil (o la seva tauleta) i activant la funció Panorama, de fet es pot moure durant la presa i crear imatges panoràmiques que no tenen tant a envejar a les realitzades amb equips professionals (especialment si té en compte la compacitat d'un telèfon mòbil i la simplicitat amb la qual pots fer fotos panoràmiques amb aquest últim).

Per fer una foto panoràmica amb iPhone o Protectors, Comenceu l'aplicació càmera present a la pantalla inicial, seleccioneu l'element visió de conjunt que està a la part inferior (desplaceu-vos per totes les opcions disponibles si no ho veu immediatament) i premeu el botó circular col·locat en el centre per fer el seu xut, movent-se lentament cap a la dreta en l'entorn circumdant. Intenti mantenir la mà quieta ia la mateixa altura, i seguiu les indicacions en pantalla per evitar anar massa ràpid. Quan hagi emmarcat tot el panorama, premeu el botó parada que es troba sota per guardar el resultat final en l'aplicació imatges de iOS.

Si fas servir una terminal Android, Atès que el sistema operatiu de google està disponible en diverses versions i els fabricants de maquinari ho personalitzen de manera diferent, el procediment per activar el mode Panorama pot diferir lleugerament de què il·lustraré. En qualsevol cas, generalment només s'inicia l'aplicació càmera, Accedeixi a seu menú principal lliscant el dit d'esquerra a dreta i seleccioneu l'element panorama des la pantalla que s'obre. La resta de l'procediment és inútil per explicar-ho: només premeu el botó circular col·loca al centre i mou-te lentament cap a la dreta. Quan estigui satisfet amb el resultat, premeu el botó parada i el resultat es guarda automàticament a la Galeria d'Android.