Recentment va comprar una Pc amb un sistema operatiu Windows 10 i, convençut de prendre totes les precaucions necessàries per a resoldre qualsevol problema futur pel seu compte, està buscant informació sobre com crear un petit disc en el qual confiar si la PC ja no pot començar per si mateixa. Per a la seva informació, Windows 10 ofereix la possibilitat de crear una unitat de recuperació, que conté els fitxers necessaris per a l'arrencada i eventuals diagnòstics de sistema, en un parell de clics: cal tenir una clau USB suficientment disponible gran i uns minuts de temps.

Com es diu Ara que ho saps, vols crear aquest suport immediatament? Després continuï llegint les següents línies d'aquesta guia: a continuació, vull explicar- com crear un disc de rescat de Windows 10 i com usar-lo en cas de problemes. A més, m'encarregaré d'il·lustrar els procediments «alternatius» per atendre'l si, per alguna raó, la unitat de recuperació no ha de complir el seu deure.

Llavors, què estàs esperant? Pren-te un temps lliure, posa't còmode i llegeix detingudament tot el que he de explicar-te sobre el tema: puc garantir que, en cas de necessitat, saber-ho tot perfectament pot simplificar enormement la resolució de problemes que hauran sorgit. Dit això, ¡només puc desitjar-los bona lectura i bona feina!

Crear una unitat de recuperació de Windows 10

Tot i que la última versió de Windows té mecanismes de recuperació significativament millors que els dels seus predecessors, tenir un disc de recuperació a mà és una excel·lent manera de mantenir a l'mínim la possibilitat de formatar completament la Pc causa de diversos problemes. escrigui.

Abans de continuar, assegureu-vos de tenir un unitats USB prou gran com per contenir tots els fitxers necessaris (li suggereixo que comenci a el menys 16 GB, Atès que la mida precís dels arxius serà especificat pel sistema en progrés) i tingui en compte que, durant el procés, les dades ja presents en la clau en qüestió seran destruïts.

Dit això, ha arribat el moment de passar a l'acció: per crear un disc de rescat de Windows 10, Primer obre el menú començament (Fent clic a la icona en forma de bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla) o iniciï l'assistent de veu Cortana, Escriu l'oració disc de recuperació en el camp de cerca, feu clic al primer resultat retornat, generalment marcat amb la paraula «aplicació d'escriptori» i premeu el botó de la següent finestra d'advertència.

Una vegada que la interfície del programa de creació ha començat, ingressi el memòria USB a la Pc, poseu una marca de verificació al costat de l'element feu una còpia de seguretat dels arxius de sistema en la unitat de recuperació, Feu clic al botó Següent i espereu que Windows recopili tots els arxius necessaris (pot portar diversos minuts).

Una vegada que s'hagin recopilat els arxius, seleccioneu el unitat USB que actuarà com un disc de recuperació, feu clic al botó Següent i, conscient que l'operació eliminarà totes les dades que ja existeixen al dispositiu, pressiona el botó CREAR per iniciar el procés immediatament: fins i tot en aquest cas, pot portar diversos minuts a completar el procediment.

Una vegada que s'ha creat la unitat de recuperació, si el seu PC estava prèviament equipada amb un partición de recuperación, Pot decidir si vol conservar fent clic al botó final, O per eliminar-lo per estalviar espai en disc: en aquest cas, feu clic als botons Eliminar partició de recuperació y Eliminar i, quan es completa el procés, pressiona el botó final.

Utilitza el disc de recuperació

Ara que ha creat la seva unitat de recuperació, és hora de explicar-li com aprofitar-la si Windows no s'inicia correctament: primer, inseriu la clau USB en el seu PC, enceneu i accedeixi a l' BIOS / UEFI (si no pot per fer-ho vostè mateix, pot consultar la meva guia dedicada) per canviar l'ordre d'arrencada i configurar la PC per arrencada des d'USB.

Si tot va sortir segons el planejat, al reiniciar, inicialment hauria d'aparèixer una pantalla completament negra (que podria durar uns minuts) i després la pantalla per triar el distribució de l' teclat en el seu poder: seleccioni l'opció que millor s'adapti al seu cas (p. ex. Italià ), Pressiona el botó Solució de problemes i utilitzeu un dels elements proposats per realitzar l'operació que millor s'adapti a l'estat del seu Pc.

De fet, pots fer un Restaura sistema a partir d'un punt de restauració creat prèviament a l'ordinador, pot optar per un Restauració d'imatge si ha creat prèviament una imatge de Windows o usa l'eina Restauració d'inici per intentar corregir els problemes que impedeixen l'inici correcte de el sistema operatiu o, si és prou expert, utilitzeu el Símbol de sistema per emetre les instruccions que necessita.

Solucions alternatives per a la recuperació de Windows 10

Si per alguna raó no va poder crear o utilitzar la unitat de recuperació de Windows 10, pot intentar resoldre els problemes servir un recuperació de la Pc : Si té la capacitat d'iniciar Windows 10, pot completar aquesta operació aprofitant les opcions de recuperació integrades en el sistema operatiu; en cas contrari, pot aconseguir el mateix resultat utilitzant una imatge d'arrencada del mateix.

Restablir la PC

Si encara aconsegueix accedir a sistema operatiu (encara que només sigui en mode segur), pot utilitzar la funció Restablir la PC de Windows 10 per intentar restaurar el seu correcte funcionament. A l'fer això, té l'opció de decidir si vol eliminar només aplicacions, programes i configuracions, mantenint intactes els seus arxius personals, o eliminar tot i començar de nou des de zero.

Per fer això, obriu el menú començament de Windows fent clic al botó amb forma de bandera, situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla, pressiona el botó adjunt a la seva barra lateral i, des d'allà, primer feu clic a la icona Actualització i seguretat i, posteriorment, en l'article Restauració.

Després d'això, premeu el botó s'inicia col·locat a la secció Restablir la PC, Tria si Mantenir els arxius personal (eliminant de totes maneres aplicacions, programes i configuracions) o eliminar tot, Feu clic al botó Següent, Indica si si eliminar només arxius personals o netejar la unitat de manera segura per evitar la seva recuperació i, finalment, confirmar la voluntat de procedir prement el botó restaurar : En aquest punt, la Pc es reinicia i, segons l'opció triada, només es restaura el sistema operatiu o s'eliminen tots els arxius personals.

A la fi de l'procediment, tot el que ha de fer és seguir les instruccions de Cortana per reconfigurar el sistema operatiu: si prefereix accelerar el procés, feu clic al botó Utilitza configuracions ràpides per utilitzar la configuració per defecte de sistema operatiu. Finalment, vostè decideix si s'associa un compte de Microsoft amb la seva Pc (indicant nom d'usuari i contrasenya quan se us demani) o un compte local.

nota : En cas necessari, no oblidi activar la seva còpia de Windows 10 proporcionant la clau de producte associada amb la seva llicència. Per fer això, aneu a ajustos sistema operatiu, feu clic a la icona Actualització i seguretat, Ingressi a la secció activació i pressiona l'enllaç Canviar clau de producte.

Per obtenir informació addicional sobre els passos que acabem de descriure, pot consultar la meva guia sobre com restaurar Windows 10, en la qual vaig tractar els detalls del tema.

Utilitza el disc d'instal·lació de Windows 10

Si, per alguna raó, li és impossible accedir al seu sistema operatiu, encara pot intentar restaurar-ho a través del seu disc d'instal·lació: el que ha de fer, a la pràctica, és obtenir un Imatge ISO de el sistema operatiu en qüestió fent servir Eina de creació de mitjans, L'eina oficial de Microsoft a través de la qual descarregar i / o instal·lar qualsevol versió de Windows 10, gravar-ho en DVD o fins memòria USB utilitzant un PC que funcioni i arrencant la Pc danyada des d'aquest suport.

Llavors, des de la Pc en funcionament, connecteu-vos a aquesta pàgina web per descarregar Eina de creació de mitjans, Feu clic al botó Descarregueu l'eina ara i llança el programa que acaba de descarregar (p. ex. MediaCreationTool1803.exe ), Fent clic al botó dins de la finestra d'advertència que s'obre a la pantalla.

Un cop fet això, esperi que es realitzin algunes verificacions preliminars, premeu el botó acceptar per complir amb les condicions d'ús de Windows 10, poseu una marca de verificació al costat de l'element Creu mitjans d'instal·lació (unitats flash USB, DVD o arxius ISO) per una altra PC, Feu clic al botó Següent, Tria el idioma el edició i el arquitectura de el sistema operatiu que es va a descarregar i premeu a l'enllaç Següent.

Si ho desitja, pot crear-ne un immediatament suport USB d'arrencada establint la marca de verificació a la banda de l'article unitat flash USB : Inseriu una memòria USB buidar (Des de la mida mínim de 8 GB ), Premeu el botó Següent i seguiu les instruccions en pantalla per finalitzar la creació de mitjans.

Alternativament, si voleu crear un DVD, Has de posar la marca de verificació arxiu ISO feu clic a Següent, Trieu la carpeta en què guardarà la imatge i espereu pacientment que es descarregui. Una vegada que es completi la descàrrega, haurà gravar l'arxiu obtingut en un DVD: si no sap com fer-ho, pot confiar en la meva guia sobre com gravar arxius ISO.

Una vegada que tingui els mitjans d'instal·lació, aneu a PC 10 de Windows XP no funciona, Inseriu el DVD o connecti la memòria USB, després encengui la Pc, ingressi la BIOS / UEFI d'ell mateix (com vaig explicar en la secció anterior) i canvieu l'ordre d'arrencada, col·locant el reproductor de DVD o el disc en la primera posició USB .

Si tot va sortir bé, després de reiniciar la Pc, hauria de veure aparèixer la paraula premeu qualsevol tecla per iniciar des de CD-ROM o DVD-ROM : Per tant, pressiona una tecla aleatòria en el teclat per fer que la Pc arrencar des del suport d'instal·lació, seleccioneu el idioma i el distribució de el teclat desitjat, premeu el botó Següent i, en la següent pantalla, feu clic a l'enllaç Restaurar la Pc col·locat a la cantonada inferior esquerra.

En aquest punt, pressiona la veu. Solució de problemes i seguiu les instruccions que li vaig donar al capítol sobre l'ús de la unitat de recuperació, ja que la següent pantalla és completament idèntica a la que es mostra a l'iniciar la Pc des del disc de recuperació.

Si fins i tot aquestes opcions no resolen el seu problema, li aconsello que formateu completament la Pc fent servir la mateixa imatge: li vaig explicar com fer-ho en la meva guia sobre com formatar Windows 10.