Com crear una imatge ISO. Els arxius ISO són arxius, o millor dit arxius d'imatge, que contenen totes les dades originalment presents en un CD, DVD o un altre mitjà de memòria. Sovint s'utilitzen amb fins de seguretat i seguretat (per mantenir còpies de seguretat de diversos discos en una sola unitat) o per distribuir fàcilment una gran quantitat de dades.

Crear imatge ISO no és difícil. Hi ha programes que li permeten fer això de manera increïblement intuïtiva i sense gastar un sol cèntim. Per això, avui, et vaig a parlar d'això i vaig a enumerar els noms d'alguns programes que et permeten crear arxius ISO en Windows, macOS i Linux d'una manera extremadament fàcil i ràpida.

Com crear una imatge ISO en Windows

Si fa servir un PC amb Windows, li recomano que provi ImgBurn. És un programari gratuït molt simple d'utilitzar que pot gravar i crear imatges ISO de CD, DVD i Blu-Ray en uns pocs clics.

Per descarregar ImgBurn al seu PC, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic primer a l'element Mirror x - Proporcionat per MajorGeeks i després en Descarregar @ d'execucions.

Quan finalitzi la descàrrega, obriu el paquet d'instal·lació de ImgBurn ( SetupImgBurn_x.x.exe ) I feu clic primer i després en Següent. Per tant, accepti les condicions d'ús de el programa col·locant una marca de verificació al costat de l'element Accepto els termes de l'Acord de llicència.  I pressiona primer Següent quatre vegades consecutives i després dalt y tancar  per completar la configuració.

advertència: durant el procediment d'instal·lació, se li oferirà descarregar algun programari promocional addicional, com Ad-Aware y Skype. Per rebutjar, poseu el xec a la banda dels articles instal·lació personalitzada y No accepto i anul·li la selecció de totes les opcions restants.

En aquest punt, traieu el fitxer English.lng la traducció de l'paquet cremallera que va descarregar anteriorment i copieu-lo a la carpeta Pc> C:> Arxius de programa (x86)> ImgBurn> Idiomes. En cas necessari una confirmació per completar l'operació, vostè dóna el seu consentiment.

Ara només ha de inserir el disc des del qual desitja en la Pc crear imatge ISO, Comenceu ImgBurn a través de la seva icona que apareix a l'escriptori de Windows i seleccioneu l'element Crea una imatge d'un disc des de la pantalla d'inici de l'programari.

A la finestra que s'obre, assegureu-vos que al menú desplegable origen es selecciona la unitat de CD / DVD / Blu-Ray en què va inserir el disc, feu clic a la icona carpeta groga per triar el nom que s'assignarà a l' arxiu ISO que es crearà i la ruta en què guardar-ho i començar a crear la imatge del disc prement el botó de l' icona gran amb els dos CD situat a la part inferior esquerra.

Si ho desitja, també pot canviar el tipus de fitxer d'imatge per obtenir ISO perquè BIN o IMG : Simplement feu clic a la icona de carpeta groga i seleccioneu l'opció desitjada de menú desplegable Desar com a.

Crea arxius ISO en Mac

Si utilitza un Mac, pots crear imatge ISO utilitzant Utilitat de disc, Una de les aplicacions «estàndard» en macOS. Això vol dir que no necessita descarregar cap programa addicional per fer-ho.

Quan estigui llest, inseriu el disc per copiar a la Mac, iniciï la Utilitat de disc de la carpeta més de l'Launchpad i seleccioneu la icona de CD / DVD des de la barra lateral esquerra (no la de la gravadora). Després feu clic a l'element expedient present en la part superior esquerra i seleccioneu els elements Nova imatge> Imatge de (nom de l'disquet) des del menú que s'obre.

En aquest punt, el diàleg per crear el fitxer ISO s'hauria d'haver obert. Per obtenir una imatge en format estàndard, després seleccioneu l'element DVD / CD mestre de menú Format i la veu cap de menú codificació.

Trieu la ruta en què desar el fitxer d'imatge a través de menú desplegable situat en, Escriviu el nom que voleu donar-li al camp Desa amb nom i feu clic al botó Desar per començar el procés de creació d'imatges. També se li pot demanar que ingressi la contrasenya del seu compte d'usuari en macOS (la que fa servir per iniciar sessió en el sistema).

A la fi de l'operació, obtindrà un arxiu d'imatge en format CDR. Per convertir-lo en ISO, ha d'obrir el terminal macOS i emeti la següent comanda.

sudo hdiutil makehybrid -iso -joliet -o (percorso ISO) (percorso CDR) on en lloc dels valors (ruta ISO) i (ruta CDR) ha d'ingressar el camí complet de l'arxiu ISO que es crearà i l'arxiu CDR d'origen. Per completar l'operació, se li demanarà que escrigui la contrasenya del seu compte d'usuari en macOS.

Si vols fer-ho primer, també pots escriure la comanda sudo hdiutil makehybrid -iso -joliet -o i després arrossegueu el fitxer CDR dues vegades a la Terminal per copiar automàticament la seva ruta a aquesta última (òbviament en la primera ruta haurà de canviar l'extensió de cdr a iso).

mètode alternatiu

Si no pot crear un arxiu d'imatge amb la Utilitat de Discos, pot confiar Gravar: un programari de gravació gratuït per macOS que permet, entre altres coses, crear arxius d'imatge de CD, DVD i Blu-Ray d'una manera fàcil i ràpida.

Per utilitzar Gravar, tot el que ha de fer és seleccionar la pestanya Còpia des de la finestra principal, feu clic al botó escàner..., triï la unitat que conté el disc per copiar i premeu el botó Desar situat a la part inferior dreta. Per obtenir més informació sobre la instal·lació i el funcionament de el programa, consulteu el meu publicació sobre programes per gravar gratis.

Crea arxius ISO a Ubuntu

Fa servir un PC equipada amb Ubuntu Linux ? Cap problema, creu arxius d'imatge en format ISO amb Brasero, un excel·lent programari de gravació gratuït.

Per instal·lar Brasero en el seu PC, obriu el Centre de programari d'Ubuntu (La bossa de compres taronja situada a la barra lateral esquerra), busqui Brasero a la barra de cerca apropiada a la part superior de la finestra que s'obre i procedeixi a instal·lar el programari fent clic al botó instal·lar col·locat a la banda del seu nom. Per completar l'operació, haurà d'escriure la contrasenya d'administració d'Ubuntu.

Un cop completada la instal·lació, iniciï Brasero i feu clic al botó Copia disc. Després seleccioneu el disc per comprendre des del menú desplegable Tria el disc per copiar, Configura l'opció Arxiu d'imatge des del menú desplegable Seleccioneu un disc per escriure i feu clic al botó propietat.

En aquest punt, seleccioneu l'element imatge ISO9660 des del menú desplegable Tipus d'imatge de disc (A la part inferior de la finestra que s'ha obert), escolliu la carpeta en què desar el fitxer d'imatge, assigni un nom a aquest últim i feu clic primer a Desar i després en crear imatge per començar a copiar les dades a l'arxiu ISO.

En cas necessari confirmació per canviar l'extensió de l'arxiu d'imatge, vostè accepta. El procés de creació de l'arxiu ISO només hauria de prendre uns minuts.