Com defensar-te dels cucs informàtics. Traduït a la lletra, el terme cuc significa cuc. En llenguatge tecnològic, els cucs són programes maliciosos que es propaguen per Internet i infecten PC personals. A la pràctica, els cucs danyen i comprometen la seguretat de la Pc, com danyar arxius o permetre que un hacker accedeixi a la seva Pc de forma remota.

Com defensar-te dels cucs informàtics: coses a tenir en compte

Què és el cuc?

Moltes persones confonen cuc amb virus informàtic. Encara que per a un usuari, els efectes pràctics signifiquen que la Pc està patint danys, que, ja sigui virus o cuc, són els mateixos, hi ha algunes diferències conceptuals importants que han d'aclarir. La principal és que, si bé el virus i el cuc necessiten allotjament per a ingressar a la Pc, és a dir, només ingressa a través d'arxius i enllaços, el virus només infecta el dispositiu si s'obren aquests enllaços o arxius infectats. El cuc pot ingressar directament a l'rebre enllaços i arxius, eliminant la intervenció de l'usuari.

Com detectar un cuc

El gran perill de el cuc és el fet que, després d'ingressar a el sistema, es pot moure per si sol. I proliferen en gran volum. Quan això passa, fan que els arxius i els sistemes operatius es tornin més pesats. El símptoma principal per sospitar la presència de cucs és quan la navegació és molt lenta i els arxius o sistemes i aplicacions tarden molt a executar-se.

Com protegir-te dels cucs

A mesura que un cuc aprofita la vulnerabilitat d'una Pc per propagar-se, el primer pas en la prevenció és mantenir protegits tots els seus dispositius, incloent PC, Pcs portàtils, Mac i telèfons mòbils. Per tant, és essencial mantenir la protecció antivirus. actualitzat, que permet detectar i fins i tot prevenir la propagació d'un cuc, preferiblement amb un tallafocs.

Què fer quan el cuc ataca

Com ja es va explicar, la prevenció és la millor manera. Però quan aquesta protecció falla, ha de prendre mesures davant de qualsevol possible atac de cucs. S'han de prendre mesures de protecció. També es pot escanejar amb sistemes per eliminar programari maliciós o simplement formatar la Pc, primer eliminant i després reinstal·lant tots els programes i configurant les preferències de l'usuari novament, com es va fer a el moment de la compra.