Per definició, un tallafocs és un dispositiu (programari o maquinari) col·locat per protegir els punts d'interconnexió que poden existir entre una xarxa privada interna i una xarxa públic extern o entre dues xarxes diferents. En el cas específic de les Pcs, el tallafocs, anomenat sense usar paraules grans, és «aquesta cosa» que protegeix l'usuari, el dispositiu i el sistema operatiu utilitzat de possibles atacs de pirates informàtics o el malware. No obstant això, tenint en compte la funcionalitat de la qual és responsable, pot succeir que el tallafocs creu alguns problemes en l'ús de aplicacions específiques i certs programes, El que impedeix el seu correcte funcionament. Si aquí en aquest moment, llegint aquesta guia, el més probable és que estigui experimentant el problema en qüestió i, per tant, li agradaria entendre com tractar amb ell. Si aquesta és realment la seva situació, sàpiga que ha vingut a el lloc correcte i que en les següents línies explicaré, pas a pas, com desactivar tallafocs.

Independentment de si posseeix un PC amb Windows o un Mac desactivar els tallafocs és realment possible. Per fer això, només fes alguns passos especials i llest, has de confiar. A més, per desactivar els tallafocs no cal ser un gran expert en informàtica i noves tecnologies, tot el que necessita és saber exactament on «obtenir les seves mans», res més.

Llavors, si realment està interessat a descobrir com procedir per desactivar el tallafocs, li suggereixo que prengui uns minuts de temps lliure, se sent còmodament davant de la seva estació multimèdia i es concentri acuradament en llegir les indicacions que estic a punt de proporcionar-li. Aquestes llest Vostè? Molt bé, llavors procedim.

nota: El tallafocs actiu en la Pc protegeix en gran mesura l'estació multimèdia utilitzada pels atacs maliciosos de la Pc. Clarament, vostè és lliure de desactivar el tallafocs seguint les meves instruccions, però sap que no em faig responsable de les possibles conseqüències.

Deshabilitar tallafocs en PC amb Windows

Si teniu un PC amb Windows i està interessat en comprendre com desactivar el tallafocs, les primeres operacions que ha de fer són prémer el botó començament adjunt a la barra de tasques, per escriure tauler de control en el camp de recerca que es mostra i per llepar el primer resultat de la llista.

Espera ara el Panell de control és visible a la pantalla i després pressiona l'element Sistema i seguretat i després feu clic Firewall de Windows.

En aquest punt, per desactivar el tallafocs en Windows, pressiona l'element Habilitar / deshabilitar Firewall de Windows que es troba a l'esquerra i després seleccioneu la casella situada a la banda de l'element Deshabilitar el tallafocs de Windows (no recomanat) present a la secció Configuracions de xarxa privada i el que es troba a la banda de el mateix article a la secció Configuracions de xarxa pública. Per confirmar i aplicar els canvis, premeu el botó bo.

Clarament, en cas de necessitat o idees posteriors, sempre pot cancel·lar el procediment per desactivar el tallafocs en Windows. Per fer això, simplement accedeixi a la secció novament Sistema i seguretat de Panell de control seleccioneu Firewall de Windows pressioni Habilitar / deshabilitar Firewall de Windows i marqui la casella a la banda de l'article Activa Firewall de Windows presentar tots dos en correspondència amb la secció Configuracions de xarxa privada està en la secció Configuracions de xarxa pública.

També tingui en compte que hi ha casos en què desactivar els tallafocs en Windows és pràcticament inútil i que, en canvi, pot ser aconsellable administrar les seves opcions que fa que la operació sigui menys restrictiva. Per fer això, simplement tregui la marca de verificació de la casella situada a la banda de l'element Bloquegeu totes les connexions entrants, incloses les de la llista d'aplicacions permeses present tant en la secció Configuracions de xarxa privada ambdós Configuracions de xarxa pública Firewall de Windows Després pressiona el botó bo per confirmar i aplicar els canvis. En el cas que l'hi pregunti, sàpiga que aquesta opció permet que el programari es consideri fiable i que estigui present a la llista d'exclusions per proporcionar serveis accessibles a la xarxa. En la meva humil opinió, aquesta opció representa el compromís correcte per protegir la Pc i no enfrontar problemes o limitacions particulars en l'ús de la mateixa.

Finalment, també pot crear regles específiques per a aplicacions específiques a la PC. Per fer això, torneu a la secció principal de Firewall de Windows a Panell de control i pressiona la veu Permetre aplicacions o característiques a través del Firewall de Windows o en la veu Permetre programa o funcionalitat a través de l'Firewall de Windows (La definició pot variar segons la versió de Windows en ús en la Pc) que es troba a la banda esquerra. Si cal, premeu el botó canviar configuracions situat a la part superior dreta i després feu clic al botó Permetre una altra aplicació ... o Permetre altre programa ... (També en aquest cas, la definició pot variar segons la versió de Windows en ús en la Pc) situada a la part inferior, després seleccioneu el programa per al qual desitja intervenir i feu clic al botó afegir.

Després de fer tots els canvis, premeu el botó bo. Els canvis seran confirmats i aplicats immediatament.

Desactiva el tallafocs al Mac OS X

És propietari d'una Mac i té la intenció d'entendre com desactivar el tallafocs? Vostè? Bé, en aquest cas el primer que has de fer és iniciar sessió Preferències de sistema. Per fer això, pot pressionar la icona apropiat connectat a la molla o pot fer clic a la icona de lupa situat a la part superior dreta de la barra de menú, escriviu preferències de sistema en el camp de recerca que es mostra a la pantalla i feu clic al primer resultat, l'etiquetatge com el millor.

En la nova finestra que ara es mostra a la pantalla, feu clic a la icona Seguretat i privacitat després pressiona la targeta firewall col·locat a la part superior i verifiqui que la redacció sigui present Tallafocs: actiu amb un punt verd a la banda

Ara mireu la icona de l'cadenat situat a la part inferior esquerra de la finestra que es mostra. Si el cadenat està tancat i al costat està escrit canvis deshabilitats pressioni a dalt, escrigui la contrasenya del seu compte d'usuari en OS X en el camp situat a la banda de l'element clau: i després feu clic al botó desbloquejar.

En aquest punt, per desactivar el tallafocs en Mac, pressiona el botó Apagueu el tallafocs adjunt a Seguretat i privacitat de Preferències de sistemaEspereu uns moments i assegureu-vos que l'element estigui visible a la pantalla Tallafocs: no actiu amb un punt gris a la banda

Clarament, en cas de necessitat o idees posteriors, sempre pot cancel·lar el procediment per desactivar el tallafocs en Mac. Per fer-ho, només ha d'accedir novament Preferències de sistema, Premi la icona de Seguretat i privacitat, Feu clic a la pestanya firewall i després premeu el botó habilitar tallafocs.

També tingui en compte que hi ha casos en què desactivar el tallafocs en Mac és pràcticament inútil i que, en canvi, pot ser aconsellable administrar les seves opcions perquè funcioni de manera menys restrictiva. Per fer això, només premeu el botó Opcions de tallafocs ... adjunt a la finestra de Seguretat i privacitat de Preferències de sistema, Assegureu-vos que la casella a la banda de l'element estigui marcada Permetre automàticament que un programari fiable rebi connexions entrants i si no, posa una marca. Si s'està preguntant, sàpiga que aquesta opció permet que el programari signat per una autoritat de certificació brindi serveis accessibles a la xarxa. Personalment, considero que aquesta opció representa el compromís correcte per protegir la Pc i no enfrontar problemes o limitacions particulars en l'ús de la mateixa).

També pot crear regles específiques per a aplicacions específiques en Mac. Per fer-ho, premeu el botó + adjunt a la finestra que es mostra a la pantalla, seleccioneu l'aplicació per a la qual desitja actuar i després premeu afegir. Després pressiona el menú situat a la banda de el nom de l'aplicació que acaba d'afegir a la llista i selecciona connexions entrants o Bloquejar connexions entrants.

Després de fer tots els canvis, premeu el botó bo, Feu clic novament a la icona que representa el cadenat per desactivar els canvis i després tanqui la finestra de la secció Seguretat i privacitat de Preferències de sistema. Els canvis seran confirmats i aplicats immediatament.