Fa uns dies vaig fer una memòria USB per raons d'estudi que, un cop connectada a la Pc, roba totes les contrasenyes guardades en ella. Usant aquesta clau, vaig poder demostrar com feble és la seguretat de les contrasenyes utilitzades dins d'un PC. No obstant això, per protegir-nos podem seguir diversos camins, en primer lloc desactivar la reproducció automàtica. Si li interessa i, per tant, desitja investigar l'assumpte, prengui uns minuts de temps lliure per a vostè i concentreu-vos en llegir aquest tutorial centrat en el tema.

Suposant que l'ús de la clau es basa en la reproducció automàtica de Windows esmentada anteriorment, que, com es dedueix fàcilment del nom en si, li permet iniciar automàticament el programari contingut en un pendrive (o un altre mitjà extraïble) tan aviat com s'insereix al Port USB de PC, per evitar l'ocurrència de situacions com la del meu experiment, certament pot ser una bona i correcta desactivar la funcionalitat esmentada anteriorment. Ho sé, a primera vista pot semblar una característica útil i pràctica, que ens estalvia temps a l'evitar haver d'obrir la carpeta, buscar l'arxiu executable i fer clic. En realitat, però, és potencialment perillós perquè és precisament aquesta característica la que sovint, i no de manera voluntària, permet la propagació de virus des dels dispositius a les PC i l'execució d'altres operacions que no són molt recomanables.

Tenint tot això en compte, avui, amb la meva guia, vull il·lustrar- com desactivar l'inici automàtic de les memòries USB. Així que feu una minuts per reservar tot per a vostè, col·loqui còmodament davant del seu Pc i immediatament comenci a concentrar-se en llegir el següent. A la fin, estic segur, finalment pots dir que estàs content i satisfet amb el que vas aprendre.

Programes per desactivar l'inici automàtic de memòries USB

Prenent nota de el fet que desafortunadament Windows no integra una funció especial per desactivar AutoPlay només i exclusivament per pendrives (la funció es pot activar o desactivar en general, per a totes les unitats), per tenir èxit en el negoci és necessari utilitzar alguns programes especials de tercers Em preguntes quins? Bé, els que troba enumerats i explicats a continuació són, al meu entendre, els millors en la categoria.

AutoRunExterminator

Si voleu desactivar l'inici automàtic de les memòries USB en el seu PC amb Windows, primer pot recórrer a l'ús de AutoRunExterminator. És un programari gratuït i funcional en totes les edicions de l' sistema operatiu Microsoft que li permet activar i desactivar l'inici automàtic de les memòries USB bloquejant l'arxiu autorun.inf. És molt fàcil d'usar, no requereix instal·lació per al seu ús i no es requereixen habilitats tècniques especials per poder explotar-lo. Recordeu que tampoc pot actuar en CD, DVD o, en qualsevol cas, en mitjans que no siguin pendrives.

Per usar-lo, primer connecteu-vos a la pàgina de descàrrega de el programa en Softpedia. Després premeu el botó descarregar que està en la part superior esquerra i fes clic al botó Descàrrega segura de Softpedia (EE. UU.) en el quadre que apareix a la pantalla (si la descàrrega no comença, feu clic al altre botó).

Quan es completi la descàrrega, traieu el fitxer Codi postal que acaba d'obtenir en qualsevol posició de la seva Pc i després iniciï l'arxiu.exe dins d'ell. Un cop fet això, veurà aparèixer la icona AutorRunExterminator a l'àrea de notificació de Windows (a la banda de el rellotge de sistema, a la barra de tasques) que indica que el programa ha pres mesures.

Per tant, a partir d'aquest moment, l'inici automàtic de les memòries USB es bloquejarà automàticament. Després, quan vulgui deixar d'usar el programari i després restaurar la funció de reproducció automàtica, simplement tancament AutoRunExterminator fent clic amb el botó dret a la icona sempre connectat a l'àrea de notificació de Windows, trieu sortida des del menú que apareix i feu clic a lo en resposta a l'advertència a la pantalla.

No obstant això, tingui en compte que quan el programa s'està executant, li permet veure el recompte exacte de la quantitat de dispositius detectats i bloquejats. Simplement obriu la finestra del programari i mireu la secció informació a la dreta També pot veure un registre detallat prement el botó obrir registres, Que sempre està a la dreta.

Si, d'altra banda, desitja personalitzar el funcionament del programari perquè cada vegada que es bloquegi un pendrive o un altre dispositiu que hauria d'haver utilitzat la reproducció automàtica, aparegui una advertència especial a la pantalla, marqui la casella Mostra alertes que trobes a l'esquerra, sempre a la finestra AutoRunExterminator. Si, d'altra banda, desitja assegurar-se que el programari s'inicia quan s'inicia Windows, marqui la casella al costat de la redacció Comenceu amb Windows. En ambdós casos, després pressiona el botó minimitzar no tancar el programa i tornar-lo a l'àrea de notificació.

USBDeview

Un altre excel·lent programa a què pot recórrer, com a alternativa a què he esmentat anteriorment, és USBDeview. És una eina gratuïta i portàtil que li permet descobrir tot tipus d'informació sobre els dispositius USB que s'han connectat a la PC, incloses les memòries USB, per desactivar i activar els perifèrics connectats si cal, per administrar la reproducció automàtica i també per realitzar una prova de velocitat en la transferència de dades. En resum, és una eina bastant completa i versàtil.

Per utilitzar-lo per al seu propòsit, primer connecteu-vos a la pàgina de descàrrega de el programa i després feu clic a l'enllaç descarregar USBDeview present en el centre si el que utilitzeu és un terratrèmol de 32 bits oa l'enllaç Descarregar USBDeview per a sistemes x64 si el que estàs fent servir és un sistema de 64 bits de. Descarregueu també l'arxiu de traducció en italià desplaçant una mica més avall a la pàgina i fent clic a l'enllaç Italià a la taula

Quan es completi la descàrrega, traieu els arxius ZIP obtinguts en la mateixa posició (qualsevol) en el seu Pc, després obriu el fitxer .exe contingut en el primer arxiu comprimit i feu clic a raça. En aparèixer la finestra de el programa a la pantalla, seleccioneu la memòria USB de referència de la llista que apareix.

Ara, si només desitja desactivar l'execució automàtica, feu clic en l'element OPCIONS que està a la part superior i elimina el xec de la redacció Execució automàtica quan el dispositiu està connectat. al menú que apareix. Pot activar i desactivar ràpidament la funció en qüestió prement el botó F8 en l' teclat de PC o fent clic dret al nom de el dispositiu i triant l'element execució automàtica des del menú que apareix.

Si, d'altra banda, desitja desactivar completament el dispositiu en qüestió, feu clic al botó amb el punt vermell situat a la barra d'eines de l'aplicació i premi el botó lo en resposta a l'advertència que apareix a la pantalla. Quan ho desitgi, pot tornar a habilitar el dispositiu prement el botó amb punt verd, Sempre col·locat a la part superior de la finestra de el programa.

A més del que acabo d'indicar, pot desactivar i reactivar un perifèric donat seleccionant de la llista en el centre de la pantalla, fent clic dret sobre ell i triant l'element Deshabilitar dispositius seleccionats o això Habilitar dispositius seleccionats des del menú relatiu que apareix. També pot activar ràpidament les funcions en qüestió pressionant les tecles respectivament F6 y F7 en el teclat

Immunitzador USB Bitdefender

Un altre programa que li convido a considerar per desactivar l'inici automàtic de les memòries USB és Immunitzador USB Bitdefender. És un recurs de cost zero que, com el seu nom indica, va ser desenvolupat per la casa de programari Bitdefender, famosa per les seves solucions antivirus i per la protecció de PC i dispositius mòbils en general. Va ser concebut amb la intenció d'ajudar a l'usuari a immunitzar dispositius USB o targetes SD a l'evitar l'execució automàtica de el malware. Vegem en detall com funciona.

Primer, connectat a la pàgina de descàrrega de el programa i feu clic al botó Descarregar USB Immunizer que està a la dreta Quan finalitzi la descàrrega, iniciï l'arxiu .exe obtingut i feu clic a lo. Després premeu el botó Estic d'acord acceptar els termes d'ús de el programa i es trobarà immediatament davant de la finestra de l'immunitzador USB de Bitdefender.

En aquest punt, perquè Bitdefender USB Immunizer entri en acció automàticament cada vegada que es connecti una memòria USB a la Pc, feu clic a l'entrada de l' engranatge que trobes a la part superior dreta de la finestra del programari i apareix EN l'interruptor que trobes a prop de la redacció Immunitzi automàticament tots els controladors USB en la nova finestra que s'ha obert. En cas de dubtes, només torni a esmentar- OFF l'interruptor.

Si, d'altra banda, desitja destil·lar l'inici automàtic només per a un dispositiu USB donat, feu clic al perifèric que desitja immunitzar a la finestra principal de el programa i llest. Per cancel·lar l'operació, simplement feu clic novament a la icona de l'pendrive a la finestra de l'programari. Fàcil, oi?

Panda USB Vaccine

Panda USB Vaccine és un altre programa que funciona de manera similar a el recurs anterior. No obstant això, aquesta és una eina desenvolupada per Panda Security, una altra casa de programari famosa per les seves solucions antivirus. El funcionament de l'eina és bo o dolent anàleg a el de Bitdefender, pel que pot ser una alternativa vàlida.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connectat a la pàgina de descàrrega de el programa i pressiona el botó descarregar que hi ha a la part inferior de la pantalla. Després completi el formulari que apareix amb les dades sol·licitades (nom, adreça de correu electrònic, etc.) i pressioni Enviar. Després accedeixi a l'adreça de correu electrònic que va especificar en el formulari, obriu el correu electrònic que li va enviar l'empresa i pressioni l'enllaç que conté per descarregar l'arxiu de el programa en la seva Pc.

Ara, traieu el arxiu ZIP obtingut en qualsevol posició en el seu PC, després iniciï el fitxer .exe dins d'ell i feu clic a lo i amb bo. Després premeu el botó Següent, Marqui la casella per acceptar els termes d'ús de el programa i premeu novament en Següent tres vegades seguides Així que pressiona acabat i esperi a que comenci el programa.

Ara, si desitja desactivar l'inici automàtic d'una memòria USB específica, connecti aquesta última a la Pc, seleccioni el seu nom al menú a la banda de l'element Seleccioneu una unitat USB i després premeu el botó vacunar USB. En cas de dubtes, premi a l'enllaç per desactivar l'acció de l'programari.

També va assenyalar que si ho desitja, pot desactivar la funció AutoPlay no només per a un pendrive específic sinó per a tots els dispositius en general que estan connectats a la Pc. Per fer això, premeu el botó Vacunar les Pcs. En cas de dubtes, feu clic de nou.

Desactiva completament la reproducció automàtica en Windows

Com vaig dir en algunes línies anteriors, a més de desactivar l'inici automàtic a l'intervenir en memòries USB individuals gràcies a l'ús dels programes anteriors, pot accedir a la configuració de Windows i desactivar l'ús de iAutoPlay en general, sense haver de descarregar i utilitzar eines de tercers. Em preguntes com fer-ho? Et diré immediatament, el procediment varia lleugerament segons la versió de Windows que estiguis usant.

  • Si utilitzeu Windows 10 feu clic a Botó d'inici (El que té la bandera de Windows a la part inferior esquerra de la barra de tasques), després pressioni la icona ajustos (El que té el engranatge) al menú que apareix i selecciona Dispositius a la finestra que es va obrir a l'escriptori. Després seleccioneu l'article Reproducció automàtica a l'esquerra i apareix apagat L'interruptor a la part superior.
  • Si utilitzeu Windows 8 / 8.x, 7 o Vista feu clic a Botó d'inici situat a la part inferior esquerra de la barra de tasques, obriu el Panell de control buscant-lo en el Pantalla inicial o en menú estrella t que s'obre (depèn de la versió de Windows utilitzada), busqui reproducción automática a través de la barra corresponent a la part superior de la finestra que s'ha obert i seleccioneu la icona relatiu i després tregui la marca de la casella Utilitza reproducció automàtica per a tots els suports i tots els dispositius jo que està a la part superior i pressiona el botó Desar baix

Òbviament, en tots els casos, sempre pot tornar sobre els seus passos i habilitar la reproducció automàtica simplement tornant a la configuració de sistema operatiu com es va veure fa un moment i activant l'opció relativa (en el cas de Windows 10, L'interruptor s'ha d'activar en en, Mentre que en el cas d'altres versions de Windows, la casella al costat de l'element ha d'estar marcada Utilitzeu la reproducció automàtica per a tots els mitjans i dispositius ).