Ets un principiant amb la Pc, li vas preguntar a un amic com descomprimir un arxiu Codi postal ¿Però va recomanar un programa massa ric en opcions amb el qual no se sent bé? Cap problema: si està buscant una solució alternativa que converteixi la simplicitat d'ús en el seu principal fortalesa, sé quines eines són adequades per a vostè. Si voleu descobrir-los, continuï i llegiu aquesta guia meva dedicada a el tema.

En les següents línies, de fet, li mostraré tots els que crec que són els millors programes pertanyents a la categoria en qüestió, gràcies als quals pot descomprimir els arxius comprimits en format ZIP (però no només) en un grapat de clics, sense haver de perdre en elements de menú complicats o configuracions especials. També et adverteixo que això també és possible en línia, sense descarregar i instal·lar absolutament res al teu PC. En primer lloc, però, explicaré com tenir èxit en l'empresa utilitzant els recursos «estàndard» de Windows, macOS i Linux.

Com es diu ¿També li agradaria entendre quines eines té de les seves per dur a terme la mateixa operació fins i tot en moviment? Cap problema, ja havia pensat en això també. A la fi de la guia, de fet, hi ha un pas centrat precisament en les aplicacions per Android i iOS que s'utilitzen per a aquest fi. Ara, però, només converseu i passem a l'acció. 'Els desitjo, com sempre, feliç lectura i els donaré molta sort per tot!

Descomprimiu un arxiu ZIP en Windows

Per començar, descobrim com tenir èxit. descomprimir un arxiu ZIP en Finestres, Utilitzant les funcions integrades en el sistema i un programa especial de tercers. En tots els casos, no es preocupi: és molt fàcil. Per a més informació, segueix llegint.

Gerent d'arxius comprimits

Com vaig dir a l'inici de l'article, tots els principals sistemes operatius informàtics integren eines dissenyades específicament per a la descompressió d'arxius ZIP (i aquells en altres formats). En el cas específic de Finestres, Per a poder usar-los, tot el que ha de fer és, molt trivialment, situar l'arxiu ZIP que desitja descomprimir, feu clic dret sobre ell, seleccioneu l'opció extreure tot des del menú contextual que apareix i premeu el botó extracte a la finestra que s'obre.

Alternativament, pot extreure els seus arxius ZIP en Windows fent doble clic en ells i en el Explorador de fitxers que s'obre prement el botó extreure tot ubicat a la barra d'eines.

En qualsevol cas, els arxius continguts en l'arxiu s'extrauran en la mateixa ubicació que aquest últim. A més, si el fitxer ZIP que voleu descomprimir està protegit per un contrasenya, Per continuar amb l'extracció, se us demanarà abans de escriure la clau necessària.

Si després voleu extreure arxius individuals continguts a l'arxiu, feu doble clic al fitxer ZIP i arrossegament les icones dels elements del seu interès des de la finestra que s'obre a l'escriptori a la ubicació de destinació desitjada.

7-Zip

Si l'eina ja inclosa en Windows per administrar arxius comprimits no el satisfà, pot intentar 7-Zip. És un programa totalment gratuït i de codi obert utilitzat, de fet, per comprimir i descomprimir arxius comprimits. És compatible amb tots els formats principals d'aquest tipus (ZIP, 7z, DMG, RAR, etc.), inclosos arxius protegits per contrasenya i de diversos volums.

És molt fàcil d'utilitzar. Per usar-lo, primer connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic a l'enllaç descarregar que trobes a la part superior, al Versió de Windows estàs fent servir (XNUMX 64 bits o un 32 bits ), Perquè pugui descarregar a Pc.

Quan es completi la descàrrega, obriu el arxiu .exe obtingut, pressiona el botó lo en la finestra que apareix, després en la qual està escrita instal·lar i, finalment, en prop.

En aquest punt, pot obrir qualsevol arxiu ZIP amb 7-Zip fent clic dret a la icona i seleccionant els elements 7-Zip> Obrir des del menú que apareix. A la finestra que després veurà oberta, feu clic al botó extracte, Indiqui la ubicació en el seu PC on prefereix extreure els arxius i feu clic al botó bo.

A més del que acabo d'indicar, pot obrir els seus arxius ZIP amb 7-Zip fent clic dret sobre ell, seleccionant l'element 7-Zip i eso Mira aquí, Per extreure els arxius continguts en el fitxer a la ubicació actual, o Extreu els arxius, Per especificar on extreure els arxius. En tots els casos, si el fitxer ZIP està protegit per contrasenya se li demanarà que ho escrigui.

No obstant això, si té la intenció d'extreure només alguns dels arxius continguts a l'arxiu ZIP, feu clic dret en aquest últim, seleccioneu els elements 7-Zip> Obrir des del menú que apareix i arrossegueu els arxius del seu interès fora de la finestra que s'obre, deixant-los anar en la posició de sortida que prefereixi.

Finalment, m'agradaria assenyalar que si voleu que 7-Zip obri automàticament els arxius ZIP quan fa doble clic a les seves icones, pot fer-ho obrint Administrador d'arxius 7-Zip (Pots trobar-lo en Menú d'inici Windows), anant a menú Eines> Opcions situat a la part superior de la finestra emergent a l'escriptori i fent clic a l'element cremallera a la columna tipus fins que aparegui la icona de el programa. Després confirmi els canvis realitzats fent clic al botó aplicar I ja està fet.

Descomprimiu un arxiu ZIP en macOS

Passem ara al pendent MacOS. A continuació, li he mostrat com descomprimir els arxius en format ZIP utilitzant, fins i tot en aquest cas, l'administrador de l' sistema operatiu «Estàndard» i un programa de desenvolupament de tercers.

Utilitat de compressió

Si voleu descomprimir un arxiu ZIP utilitzant l'eina especial ja inclosa en macOS, anomenada Utilitat de compressió, Tot el que ha de fer és localitzar l'arxiu comprimit per al qual està interessat en actuar, fer doble clic i ... esperar que es completi el procediment d'extracció. Els arxius continguts a l'arxiu ZIP s'extrauran en la mateixa ubicació que aquest últim.

Com a alternativa a l'procediment que acabo d'indicar, també pot obrir els arxius ZIP fent clic dret sobre ells i triant l'element obert des del menú que apareix. En tots els casos, si el fitxer ZIP està protegit per contrasenya se li demanarà que ho escrigui.

Si després voleu ajustar les preferències de l'administrador d'arxius, faci-ho: truqui a Compression Utility a través del Plataforma de llançament, La carpeta aplicacions, focus o Siri, Veu a menú Utilitat de compressió> Preferències situat a la part superior esquerra i utilitzeu els elements adjunts a la finestra que apareix per triar on guardar els arxius expandits, què fer després d'extreure els arxius, etc.

el desarchivador

Si prefereix recórrer a una solució alternativa a l'administrador d'arxius comprimit macOS predeterminat, pot optar per el desarchivador : És una aplicació gratuïta que li permet extreure arxius en arxius en ZIP, RAR, 7z, TAR, GZIP, BZIP2, ZH, ARJ i ARC (inclosos arxius xifrats i arxius de diversos volums) usant un simple doble clic

Per usar-lo, visiti la secció corresponent la Mac App Store en línia, Feu clic al botó Veure en la Mac App Store i, a la finestra de l' Mac App Store que s'obre a l'escriptori, pressiona el botó Obtenir / Instal·lar. Si cal, escriviu també el contrasenya el seu compte d'Apple per continuar amb la descàrrega.

Després, feu clic dret al fitxer ZIP que voleu descomprimir, seleccioneu Obre amb de menú que s'obre i triï el desarchivador. En aquest punt, el programa entrarà en acció i extraurà el contingut de l'arxiu a la seva ubicació actual. Si l'arxiu ZIP està protegit per contrasenya, També se li demanarà que ho escrigui.

També pot fer que The Unarchiver es converteixi en l'eina per defecte per extreure arxius ZIP en macOS. Per fer això, iniciï el programa seleccionant la seva icona des Plataforma de llançament, De la carpeta aplicacions a través de focus o, novament, crida-a través d' Siri i, a la finestra que veu aparèixer a l'escriptori, seleccioneu la pestanya Formats d'arxiu. Després posi la marca de verificació a la banda de la redacció cremallera Arxiu.

Després, feu clic dret en qualsevol arxiu ZIP, seleccioneu l'element obtenir informació des del menú que s'obre, s'expandeix la secció Obre amb a la finestra que apareix a la pantalla i seleccioneu, des del seu menú de context, el desarchivador.

Sempre a través de la finestra de configuració de The Unarchiver, va assenyalar que pots canviar el «comportament» de el programa anant a la pestanya extracció i expressant les seves preferències pel que fa a la posició en la qual extreure els arxius comprimits, l'acció a realitzar després de l'extracció, etc.

Descomprimiu un arxiu ZIP en Ubuntu

I en Linux ? Com descomprimir un arxiu ZIP? Res podria ser més fàcil! Fins i tot en aquest cas, només faci servir l'eina Administrador d'arxius Per defecte. Per usar-lo en Ubuntu, La distribució de Linux més famosa i utilitzada, simplement feu clic al fitxer comprimit de referència i seleccioneu l'element Obre amb l'Administrador d'arxius des del menú que apareix. Alternativament, feu doble clic al fitxer comprimit.

A continuació, haurà de pressionar el botó extracte a la finestra que s'obre, indiqui la posició de sortida i premeu a l'enllaç extracte. Si l'arxiu ZIP està protegit per un contrasenya, Se li demanarà que ho escrigui per continuar.

Si després voleu extreure només alguns dels arxius de l'arxiu, arrossegament els del seu interès fora de la finestra de l'administrador d'arxius i deixeu-los anar en la ubicació de sortida que triï.

Serveis en línia per a descomprimir un arxiu ZIP

El vaig esmentar a el principi de la guia: els arxius ZIP també es poden descomprimir de el navegador, usant arxius especials serveis en línia, Sense haver de descarregar i instal·lar absolutament res en el seu PC. Si t'interessa, segueix llegint. A continuació, de fet, vaig procedir a informar quins considero que són les eines més eficients en la categoria.

Extractor d'arxius

Extractor d'arxius és un servei web que li permet extreure arxius en ZIP, RAR, 7Z, ZIPX i molts més formats, de forma totalment gratuïta i sense necessitat de registrar-se. També admet arxius protegits per contrasenya i de diversos volums (és a dir, arxius de diverses parts). A més, tots els fitxers carregats s'eliminen de servidor de servei en unes poques hores.

Per usar-lo, aneu a la pàgina d'inici de Archive Exractor, feu clic al botó Tria arxius del teu Pc i seleccioneu el fitxer ZIP guardat en el seu PC que desitja descomprimir. Alternativament, pot arrossegar directament a la finestra de navegador. No obstant això, si el fitxer ZIP es troba en línia o en google Conduir o en Dropbox, Pot carregar directament des d'allà, seleccionant l'enllaç corresponent.

Una vegada que es completa el procediment de càrrega d'arxius, el servei ho s'extraurà automàticament, després de la qual cosa se li mostrarà la llista amb tots els fitxers continguts a l'arxiu. Si l'arxiu ZIP està protegit per contrasenya, Se li demanarà que ho escrigui.

Per descarregar els arxius continguts en l'arxiu al seu Pc, feu clic al nom de cada un d'ells. També m'agradaria assenyalar que hi ha un botó disponible per descarregar tots els arxius a el mateix temps en forma d'arxiu ZIP, que, però, en funció de les seves necessitats actuals, anul·la en gran mesura la seva utilitat.

B1 Online Archiver

Com a alternativa a l'servei en línia ja esmentat, pot consultar B1 Online Archiver, Que li permet extreure arxius ZIP però també RAR, 7Z i diversos altres formats, tot a un cost zero i sense necessitat de registre. Recordeu que la mida màxima admès per a cada arxiu és de 300 MB. També fa l'ullet a la privacitat, ja que els arxius carregats i extrets s'eliminen dels seus servidors poc després de tancar la pàgina.

Per utilitzar el servei, connecteu-vos a la seva pàgina d'inici, feu clic al botó Feu clic aquí situat al centre i seleccioneu l'arxiu ZIP per extreure el present en el seu PC. Alternativament, pot arrossegar l'arxiu per extreure'l directament a la finestra de navegador.

Després esperi que es processi l'arxiu, després de la qual cosa se li mostrarà una nova pàgina amb la llista de tots els fitxers extrets de l'arxiu. Si l'arxiu ZIP està protegit per contrasenya, També se li demanarà que ho ingressi. Per descarregar els elements en qüestió al seu Pc, premi la icona amb fletxa blava situat a la banda de el nom de cada arxiu. et voila!

Aplicació per a descomprimir un arxiu ZIP

¿I què hi ha de la banda mòbil? Com descomprimir un arxiu ZIP actuant com Android a iOS ? Simple, de fet molt més: només faci servir les aplicacions correctes. Per saber quins són, mireu la següent llista, triï el recurs que creu que serà millor per a vostè i posi-ho a prova immediatament.

  • WinZip (Android / iOS): és la contrapart mòbil d'una famosa utilitat comercial per extreure arxius comprimits. Li permet extreure arxius en format ZIP, ZIPX, 7Z, RAR i CBZ, crear arxius en format ZIP i ZIPX i extreure arxius ZIP xifrats amb xifrat estàndard, AES-128 i AES de 256 bits. És gratis, però pot desbloquejar algunes característiques addicionals, com la capacitat de crear arxius xifrats, a través de compres en l'aplicació (a partir de 0,80 centaus) en Android i canviar a la versió Pro (costa 5,49 euros) a iOS.
  • ZArchiver (Android) - aplicació totalment gratuïta per dispositius Android només per a la gestió d'arxius comprimits en ZIP, RAR, BZIP2, GZIP, XZ, ISO, TAR, ARJ i molts altres. No inclou banners publicitaris i té una interfície molt intuïtiva.
  • expedient (IOS) - és el gestor de fitxers per defecte per iPhone y iPad inclòs en iOS a partir de la versió 11. Li permet organitzar els arxius presents en la memòria interna de l'dispositiu oa iCloud Drive. Entre les seves característiques, també hi ha la possibilitat d'extreure arxius comprimits en format ZIP (i no només).

Si creu que necessita més detalls sobre les aplicacions descrites anteriorment, consulteu el meu tutorial dedicat específicament a aplicacions per obrir arxius ZIP i, en el cas específic de iOS, el meu guia sobre com obrir arxius ZIP en l'iPhone i el meu publicació sobre com descomprimir arxius amb iPad.