Aprofitant els descomptes disponibles a botiga iBooks, Ha decidit explotar el potencial del seu iPad com a lector de llibres electrònics i comprar llibres a la botiga digital d'Apple; llibres que també trobaràs sincronitzats al teu iPhone i en el teu Mac, Gràcies a iCloud. Tot i alguns dubtes inicials, et trobes molt bé llegint llibres en format electrònic, però ara necessites ressaltar passatges en ells però no saps com fer-ho.

No te preocupes iBooks, L'aplicació per defecte de iOS i macOS per llegir llibres digitals (que ara es diu simplement llibres ), Inclou una funció de ressaltat molt pràctica que li permet ressaltar els passatges més importants d'eBooks amb diversos colors, i també ofereix la possibilitat d'associar anotacions amb aquest últim. Una cosa similar en alguns aspectes també es pot fer amb documents en format PDF, Ja que l'aplicació també pot actuar com un lector per a aquest tipus de document.

Llavors, si vols esbrinar com destacar en iBooks, Només puc suggerir-li que continuï llegint aquesta guia, dedicada a el tema. En les següents línies, de fet, vostè explica com dur a terme l'operació en qüestió en iPad, iPhone i Mac: puc assegurar-li que, a l'contrari del que pugui pensar, és realment un joc de nens. Ara, però, ¡només converseu i entrem en acció!

Com ressaltar en iBooks

Interessat en entendre com destacar en iBooks (O més aviat en els llibres) usant l'iPad, iPhone o Mac? Després seguiu les instruccions que trobi a continuació.

iPad i iPhone

Per poder ressaltar en iBooks actuant com Protectors y iPhone, El primer pas que ha de prendre és prendre el dispositiu mòbil de marca Apple, desbloquejar-lo, anar a la pantalla d'inici i seleccionar la icona de l'aplicació Llibres (El que té el fons taronja i el llibre blanc).

Ara que veu la pantalla principal de l'aplicació, accedeixi a la seva col·lecció de llibres digitals seleccionant l'element biblioteca col·locat a la part inferior de la pantalla i toc coberta eBook del seu interès.

Si cal, pot ajudar a identificar el llibre digital tocant l'entrada Col·leccions, A la part superior, i seleccionant la categoria que li interessa, o canviant l'ordre en què s'organitzen els llibres, pressionant el menú Ordre, Que sempre està a la part superior, i seleccionant l'opció que prefereixi. També pots fer-ne un buscar per paraula clau, Accedint a la secció Cercar col·locat a la part inferior i escrivint la paraula clau en el camp apropiat.

Una vegada que el llibre digital està obert, aneu a la pàgina on voleu ressaltar, mantingui el dit a la primera paraula per ressaltar durant uns segons, després deixeu-lo anar i utilitzeu els dos indicadors blaus que apareixen a l'esquerra ia la dreta per seleccionar la frase completa del seu interès.

En aquest punt, seleccioneu l'element punt culminant des del menú que se li mostra i triï el color a usar per a la frase o paraula seleccionada, tocant la icona amb i cercles de colors adjunt a l'menú addicional que es mostra: groc, verd, blau, rosa i morat estan disponibles. Alternativament, també pot subratllar el text seleccionant la icona amb el cercle i la «a» subratllada en el centre.

Si ho desitja, també pot afegir un comentari relacionat amb la part ressaltada de el text: per fer-ho, seleccioneu el historietes des del menú visible immediatament després de ressaltar el text, o toca la part ressaltada, escriu el que desitges en la nova pantalla que es mostra i toca l'element final a dalt a la dreta.

Si voleu eliminar el ressaltat perquè ho va fer per error o perquè va tenir dubtes, pot fer-ho simplement prement la part de el text en qüestió i després la icona amb el cubell de les escombraries adjunt a el menú que se li mostra.

Quan ho desitgi, pot accedir ràpidament a tots els diversos aspectes destacats de el llibre, obrint aquest últim novament, tocant en qualsevol lloc de la pantalla (per obrir la pantalla de controls de lectura), pressionant la icona amb la llista amb vinyetes situat en la cantonada superior esquerra i seleccionant la pestanya notes des de la nova pantalla que es mostra. A l'seleccionar els punts destacats individuals a la llista, se li enviarà novament a la part de el llibre o document en què es troben.

Mac

I pel que fa a la Mac ? Com destacar en iBooks? La resposta es dóna aviat! Primer, inicia l'aplicació llibres en macOS fent clic al seu icona (El que té el fons taronja i el llibre blanc ) Que trobes en el Plataforma de llançament.

Una vegada que es mostra la finestra principal de l'aplicació, si veu la botiga, en lloc de la seva col·lecció de llibres electrònics, feu clic al botó biblioteca situat a dalt a l'esquerra. Després feu doble clic a coberta de el llibre del teu interès.

Si ho desitja, pot ajudar a identificar el llibre utilitzant els altres pestanyes a la part superior o pot canviar l'ordre en què es va ordenar la seva col·lecció fent clic al menú Ordenar per, Ubicat a la part superior dreta, i triant l'opció del seu interès. També pot realitzar una recerca de paraules clau fent clic al camp Cercar (Situat a la part superior dreta) i ingressant una paraula clau dins.

Una vegada que el llibre digital estigui obert, s'ubiqui la part de el text que voleu ressaltar i seleccioneu-fent clic esquerre en la primera paraula i, mantenint pressionada, arrossegant el punter de el ratolí fins al final de la part de el text, després alliberi la pressió.

Utilitza el menú que va aparèixer a la pantalla per seleccionar el color que s'usarà per ressaltar. Depenent de les seves preferències i necessitats, pot usar groc, verd, blau, rosa i morat fent clic al parent cercles de colors. Si ho desitja, també pot subratllar el text tocant la icona amb la «a» subratllada.

Si ho considera necessari, assenyala que també pot afegir una nota a la part ressaltada de el text, triant l'opció afegir nota des del menú visible després de ressaltar paraules i frases, i després escriviu el text del seu interès en el post-it que veu aparèixer a la pantalla.

Si voleu eliminar el ressaltat, perquè potser ho va fer per error o perquè s'ho va pensar, pot fer-ho fent clic dret en el text que li interessa i triant l'element eliminar ressaltat des del menú contextual.

Quan ho consideri apropiat, podrà accedir a totes les paraules i fragments de text que va destacar en el llibre electrònic obrint novament, movent el punter de l'ratolí a la barra d'eines situada a la part superior de la pantalla de el llibre i fent clic a la icona que representa un publicar- situat a la dreta. Després se li mostrarà la llista d'aspectes destacats i podrà accedir immediatament a la part rellevant de el llibre simplement fent clic en ells.

Com ressaltar PDF en iBooks

Els iBooks (de fet, els llibres) també es poden usar com a lectors per al format de documents PDF i, també en aquest cas, permet ressaltar porcions de text, tot i que la funcionalitat oferta no és exactament anàloga a la disponible per a llibres electrònics. Si està interessat, continuï llegint: trobarà tot el que s'ha explicat en detall en les següents línies.

iPad i iPhone

Si voleu ressaltar un PDF que ha importat a iBooks en el seu Protectors o iPhone, El primer pas que has de seguir és iniciar l'aplicació llibres, Veu a la secció biblioteca de la mateixa i seleccioneu el document del seu interès, tocant la seva vista prèvia.

Si no pot trobar-lo, pot filtrar la visualització de l'contingut, fent que només els PDF estiguin disponibles, tocant l'element Col·leccions col·locat a la part superior i seleccionant l'opció PDF des de la pantalla.

En aquest punt, toqueu el document, per obrir els menús amb les eines i els botons, premeu el botó amb el llapis col·locat a la part superior i després pressiona retolador adjunt a menú de sota. després pressioni cercle colorit situat a la part inferior dreta i triï el color que voleu utilitzar per ressaltar els seus textos: groc, verd, blau, vermell, etc.

A continuació, toqueu el punt de el document on vol començar a ressaltar i, mantenint pressionada la pantalla, arrossegueu el dit sobre la paraula o frase completa que li interessi. Si ho desitja, abans de ressaltar pot fer més gran la part de el PDF que li interessa, perquè pugui dur a terme l'operació en qüestió més fàcilment, usant el pessic per fer zoom (o col·locant dos dits a la pantalla i movent-los cap a fora).

Si ha comès un error a l'ressaltar, pot desfer «sobre la marxa» l'última acció realitzada tocant el símbol fletxa a l'esquerra que trobes a la part superior de la pantalla. Alternativament, o si voleu eliminar un ressaltat en un altre moment, pot fer el mateix seleccionant l'eina goma des de la part inferior de la pantalla i movent el dit fins al punt on trazaste el ressaltat.

Una vegada que s'hagin completat els canvis, per guardar-los, torneu a tocar la icona llapis present a la part superior de la pantalla, o premeu el símbol fletxa a l'esquerra que trobarà a la part superior dreta de la pantalla.

Com pot veure per vostè mateix, les eines que ofereix Books per editar PDF són una mica limitades. Per tant, si no està satisfet amb l'aplicació en aquest sentit, li suggereixo encaridament que llegeixi el meu guia sobre com ressaltar PDF en iPad (també vàlid per a iPhone), de manera que vaig procedir a informar sobre altres recursos útils per a aquest propòsit.

Mac

I en Mac ? Com ressaltar un PDF utilitzant l'aplicació? llibres ? T'ho explicaré immediatament. Primer, iniciï l'aplicació en qüestió. Després, si la seva biblioteca no està visible, feu clic al botó biblioteca situat a la part superior dreta de la finestra i feu doble clic al preestrena de el PDF del seu interès, que, a el fer-ho, s'obrirà amb preestrena (L'aplicació per defecte de macOS per veure i editar imatges i PDF).

Si no pot trobar el PDF, pot ajudar amb la recerca seleccionant la pestanya Col·leccions situat a la part superior i després l'entrada PDF des del menú de l'esquerra. També pot ajudar amb el camp de recerca ubicat a la part superior dreta, escrivint el paraules clau del seu interès

Un cop hagueu vist el PDF, feu clic al botó amb el retolador present a la part superior de la finestra, per permetre que l'eina ressalti els textos i pressioni fletxa adjacent per triar el color que voleu utilitzar per ressaltar entre groc, verd, blau, rosa i morat.

Després, feu clic amb el botó esquerre en la primera paraula per ressaltar i, mantenint pressionada, arrossegueu el punter a la fi de la paraula o part del text que li interessi, després deixeu anar el botó de l'ratolí. Això és tot!

Si ho desitja, també pot afegir una nota a la part de el text que s'acaba de ressaltar, fer clic amb el botó dret en ell i triar l'element afegir nota des del menú contextual. També des del mateix menú, després pot canviar el color triat per ressaltar (fent clic a cercles de colors ), Pot habilitar l'eina per subratllar el text (usant el botó amb la «O» subratllada ) I pot seleccionar l'element eliminar ressaltat (Per eliminar el ressaltat realitzat).

Per guardar els canvis, simplement tanqui la finestra prèvia fent clic al botó amb el cercle vermell que trobes a la part superior dreta de la mateixa.

Si per alguna raó el combo Libri + Anteprima no el satisfà, li suggereixo que llegeixi el meu tutorial sobre com modificar arxius PDF amb Mac, mitjançant el qual li he proporcionat altres eines útils per a aquest propòsit.