Com eliminar arxius duplicats. «Netejar» la seva Pc de tant en tant, fins i tot quan no hi ha errors que impedeixin que funcioni correctament, és un bon hàbit. I també ha d'aprendre a fer-ho.

D'altra banda, pensi-ho, quants arxius ha descarregat en les últimes setmanes? Aposto a que centenars. De fet, tindrà milers d'aplicacions, documents, fotos, vídeos i música. I no només això! Aposto al fet que molts d'ells s'han descarregat més d'una vegada creant «duplicats». És a dir, tindrà en el seu PC arxius duplicats que ocupen tant espai en el disc d'una manera completament inútil.

El problema ha de ser remeiat. Hi ha diversos programes, gairebé tots gratuïts, que li permeten localitzar arxius duplicats i eliminar-los ràpidament. Això allibera molt espai en disc i ordena els teus arxius. Els arxius «duplicats» es poden identificar en funció de diversos criteris: el seu contingut, el seu nom, la data de l'última modificació i més. Per saber més sobre com i aprendre com eliminar arxius duplicats de Windows, macOS i Android, Segueix llegint: tot s'explica a continuació.

Com eliminar arxius duplicats en Windows

Té un PC amb Windows? Aquí hi ha un parell de aplicacions gratuïtes que haurien ajudar-lo a identificar i eliminar arxius duplicats. Utilitzeu-per eliminar només els arxius dels que està segur que pot prescindir. Si troba arxius que no coneix ubicats a les carpetes de el programa o de sistema, no els elimini, ¡podria posar en perill l'estabilitat de sistema!

CCleaner (gratuït)

CCleaner és un dels millors programes per mantenir els sistemes Windows. Li permet eliminar arxius temporals del seu PC, reparar errors en el registre i, el que més li interessa en aquest moment, identificar arxius duplicats en el disc.

Per descarregar CCleaner a l'ordinador, connecteu-vos al seu lloc web oficial i feu clic a l'element Piriform.com situat a la part inferior de la primera columna de la taula (la que es refereix a CCleaner gratuït ). U

n cop completada la descàrrega, iniciï el paquet d'instal·lació de CCleaner ( ccsetupxx.exe ), Seleccioneu el Italià des del menú per triar l'idioma i feu clic primer a OK i després en instal·lar i després en llançar CCleaner per acabar la configuració.

En aquest punt, per començar a buscar arxius duplicats amb CCleaner, iniciï el programa i seleccioneu primer l'element Instruments i després en Cerca duplicats des de la barra lateral esquerra.

Després feu clic al botó afegir per triar les carpetes en què cercar fitxers duplicats (per defecte, la unitat C ha de seleccionar-se 🙂 i pressiona Cercar per començar la recerca de duplicats en les rutes seleccionades. Això podria prendre uns minuts.

Si ho desitja, a l'seleccionar les rutes en què buscar arxius duplicats, també podeu posar una marca de verificació al costat de l'element Tipus d'arxius i indiqui els tipus d'arxius per limitar la cerca (per exemple, JPG i MP3 per limitar la cerca a fotos en JPG i les pistes de música en format MP3).

A més, a través de les opcions sota la capçalera correspondència per - a la finestra principal de CCleaner - pot decidir si vol buscar arxius duplicats per nom, mida, data d'última modificació i / o contingut, mentre utilitza les opcions situades sota de la capçalera passar per alt pot optar per ignorar certs tipus d'arxius duplicats (per exemple, arxius de només lectura, arxius de menys d'1 MB, etc.).

A la fi de la recerca, poseu la marca de verificació al costat dels noms dels fitxers duplicats que voleu eliminar de la Pc, feu clic als botons eliminar seleccionat y bo i ja està.

Recomano que elimini només els arxius que està segur que pot eliminar: si es detecten arxius duplicats en les carpetes que allotgen els programes o, pitjor encara, en les carpetes de sistema, deixeu-en el seu lloc o corre el risc de comprometre el funcionament correcte de la Pc.

nota : CCleaner inclou una funció de monitorització en temps real que analitza constantment l'estat de sistema i adverteix quan hi ha arxius innecessaris per eliminar. Al meu entendre, és una funció que consumeix innecessàriament recursos de la Pc, recomano deshabilitar. Per fer això, aneu a la secció Opcions> Monitorització programari, anul·li la selecció de les opcions habilitar monitoratge y Habilitar monitorització de sistema i respongui afirmativament a l'advertència que apareix a la pantalla.

CloneSpy (gratuït)

Si CCleaner sembla «sobredimensionat» per a les seves necessitats, intenti CloneSpy : És un programari històric gratuït per eliminar arxius duplicats que identifica arxius amb el mateix contingut, el mateix nom i / o altres característiques comunes i li permet eliminar fàcilment.

Per descarregar CloneSpy al seu PC, connecteu-vos al seu lloc web oficial i faci clic al primer enllaç Descàrrega del arxiu EXE que està sota de la capçalera descarregar. Una vegada que es completi la descàrrega, obriu l'executable caspyxx.exe i feu clic seqüencialment en Següent, Estic d'acord, de nou en Següent tres vegades seguides, instal·lar y acabat per acabar la configuració.

Ara, comenceu CloneSpy, feu clic al botó acceptar i seleccioneu la carpeta (o carpetes) on voleu cercar arxius duplicats arrossegant en el quadre piscina 1 o fent clic al botó Afegeix una carpeta que es troba a la banda d'aquest últim.

Per tant, assegureu-vos que les opcions estiguin seleccionades en els menús desplegables situats a la cantonada superior dreta Comparar arxius dins de l'grup 1 y duplicats, Verifiqui que hi hagi una marca de verificació al costat de l'entrada preguntar usuari i feu clic al botó Comenceu a escanejar (A baix a la dreta) per començar a buscar arxius «duplicats».

Durant l'escaneig, apareixeran finestres amb arxius duplicats que es troben de tant en tant en les ubicacions seleccionades. Trieu els elements que desitja eliminar (fent doble clic en ells) i confirmi la seva cancel·lació fent clic al botó Eliminar tots els arxius marcats.

Si voleu seleccionar automàticament els arxius més recents o més antics, s'expandeixi el menú desplegable preseleccionar arxius situat a la part inferior esquerra i seleccioneu l'element Marcar arxius antics (Per seleccionar els arxius més antics) o l'element Marcar arxius més nous (Per seleccionar els arxius més recents).

nota: si ho desitja, durant el procés d'instal·lació de CloneSpy, pot triar si vol crear un versió «portàtil» de l'aplicació per copiar-la en una carpeta del seu PC o en una unitat externa (per exemple, una memòria USB) I començar sense haver de realitzar procediments tediosos instal·lació.

Com eliminar arxius duplicats en Mac

Ara vegem quines aplicacions utilitzar per eliminar arxius duplicats en macOS. També en el sistema operatiu Apple, s'aplica la recomanació feta anteriorment per als usuaris de Windows: només es poden eliminar els arxius dels que pot estar segur.

Gemini (de pagament)

MacPaw Gemini és un dels millors programes per trobar arxius duplicats en macOS. Té una interfície extremadament intuïtiva, admet tot tipus d'arxius i inclou una funció que li permet situar arxius molt similars (així com duplicats). Costa 19,95 €, però pots provar gratis durant 30 dies.

Per descarregar Gemini al seu Pc, connectat a la pàgina web oficial de el programa i feu clic al botó Descàrrega gratuïta situat al centre de la pàgina. Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer Geminix.dmg, Pren la icona de Bessons contingut en aquest últim i arrossegueu-lo a la carpeta aplicacions per macOS.

En aquest punt, comenci Bessons, Feu clic als botons obert y Cerca duplicats i deixeu que el programari faci la seva feina. Si li demanen que obri iTunes i / o imatges per buscar pistes de música i fotos duplicades en les seves biblioteques, accepti.

A la fi de l'anàlisi, pot triar confiar a Gemini la tasca d'eliminar automàticament tots els arxius duplicats (movent-los a la paperera de reciclatge, el que li permet recuperar-los) o verificar en persona la llista de fitxers «duplicats» trobats pel programari. En el primer cas has de fer clic al botó neteja intel·ligent, després Comprova els resultats.

Si tria verificar manualment la llista de «duplicats» que s'eliminaran (solució que li recomano personalment que adopti), aprofiteu per visitar els elements trobats pel programa segons el seu tipus (aplicacions, arxius d'àudio, arxius, imatges, etc.) i pot veure la llista de carpetes en què es troba cada element fent clic a la fletxa (▶ ︎) situada al costat del seu títol.

Per seleccionar els elements que s'eliminaran, podeu posar una marca de verificació al costat del seu nom o pot aprofitar el sistema de selecció ràpida de Gemini i seleccionar automàticament els arxius més antics més recents a través de menú desplegable seleccionar duplicats situat a la part superior esquerra.

Després de seleccionar els elements que s'eliminaran, premeu el botó neteja intel·ligent i espereu que Gemini mogui tots els arxius a la paperera de macOS. Això podria prendre uns minuts.

DupeGuru (gratuït)

Si no té la intenció de gastar diners en eliminar arxius duplicats de la seva Mac i / o Gemini no ha complert les seves expectatives, intenti dupeGuru. És un programari completament gratuït, disponible tant per macOS com per a Linux (també hi havia una versió per a Windows, que no obstant això ja no és compatible) gràcies a la qual és possible eliminar arxius duplicats en funció de diversos criteris. La seva interfície no és tan intuïtiva com la de Gemini, però la seva efectivitat no té por de la competència.

Per descarregar dupeGuru al seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web oficial de el programa i feu clic al botó Mac OS X situat a la dreta. Quan es completi la descàrrega, obriu el paquet dupeguru_osx_xx.dmg, Arrossegueu la icona de dupeGuru a la carpeta aplicacions macOS i iniciï el programa.

Si apareix un missatge d'error, feu clic dret a la icona dupeGuru i seleccioneu l'element obrir  des del menú que s'obre per iniciar el programari correctament.

En aquest punt, seleccioneu la targeta estàndard de dupeGuru, arrossegament les carpetes a escanejar a la finestra principal de el programa, asseguri al menú desplegable Tipus d'exploració l'article està seleccionat contingut i feu clic al botó escàner  per començar a buscar arxius duplicats.

A la fi de l'escaneig, poseu la marca de verificació al costat dels noms dels arxius que es van a eliminar, premeu la icona de engranatge situat a la part superior esquerra, seleccioneu l'element Mou els elements marcats a la paperera des del menú que s'obre i feu clic al botó procedir per confirmar la seva eliminació.

Si voleu restringir la recerca d'arxius duplicats a música o fotos, seleccioneu les pestanyes música y imatge de dupeGuru i triï els paràmetres segons els quals buscar «duplicats» a través del menú desplegable Tipus d'exploració. Podeu escollir cercar fitxers duplicats basats en etiquetes (per a arxius d'àudio), dades EXIF ​​(per a fotos) i molts altres paràmetres tècnics.

Eliminar arxius duplicats en Android

El problema dels arxius duplicats no només concerneix a les Pcs, sinó també als telèfons mòbils i tauletes equipats amb Android.

Si té un dispositiu Android i desitja eliminar tots els arxius duplicats, provi SD Maid: és una de les millors aplicacions per eliminar arxius innecessaris en telèfons mòbils i tauletes.

Elimineu dades d'aplicacions temporals, arxius «orfes» relacionats amb aplicacions que ja no estan presents en el dispositiu i molt més. És gratis, però per desbloquejar algunes funcions avançades, com eliminar arxius temporals d'aplicacions de tercers, ha de comprar la versió completa per un cost de € 2.97.

Per trobar els fitxers «duplicats» amb SD Maid, comenceu l'aplicació, premeu el botó situat a la part superior esquerra i seleccioneu l'element duplicats des de la barra que apareix a un costat. Després pressiona la icona de la fletxa circular situat a la part inferior dreta i espereu que es escanegi la memòria de l'aparell.

Si té un telèfon mòbil o tauleta desbloquejat mitjançant el procediment d'arrel, atorgui permisos d'administració a SD Maid perquè l'aplicació pugui realitzar una anàlisi més exhaustiva de la memòria de l'aparell.

A la fi de la recerca d'arxius duplicats, pot decidir si seleccionar «manualment» els elements que s'eliminaran (mantenint el dit pressionat sobre ells) o deixar que SD Maid realitzi la tasca de seleccionar-los en funció de diversos criteris.

Per exemple, «tocant» la icona de la vareta màgica situat a la part inferior dreta, seleccionant l'element Mantenir més nou i prement el botó aplicar pot seleccionar tots els arxius duplicats més antics i després eliminar-los amb un simple «toc» a la icona cistella situat a la part superior dreta.