Temes amb els que la seva nova PC Windows 10 si ja és atrapat un virus i, sent la primera vegada que s'enfronta a una situació així, no té idea de com actuar. Per sobre de tot, no saps com resoldre el problema sense posar en risc les dades en el disc. Després es va connectar al meu lloc i va buscar una solució a el problema.

Bé, si les coses són exactament així i, per tant, t'agradaria saber Com eliminar virus de PC amb Windows 10, Sàpiga que ha vingut a el lloc correcte en el moment correcte. En les següents línies, de fet, trobarà indicades, d'una manera simple però no massa detallada, totes les diverses operacions que pot realitzar per desfer-se de les amenaces cibernètiques que s'allotgen en el seu PC.

Li explicaré, per tant, quins tipus de programari pot utilitzar per tractar virus i malware i després, per completar la informació, li proporcionaré informació útil sobre com evitar trobar-se amb una situació com la que va venir a verificar novament. Però ara és suficient per xatejar i passar a l'acció. Els desitjo, com sempre, una bona lectura i els desitjo el millor.

informació preliminar

Abans d'arribar a el cor d'aquesta guia, després descobrirà Com eliminar virus d'un PC amb Windows 10, És el meu deure proporcionar-li informació preliminar sobre les amenaces informàtiques que poden haver afectat la seva Pc.

En l'actualitat, encara que jo virus representen la causa de la majoria de les falles de la PC, també hi ha altres amenaces de TI que poden posar en perill el correcte funcionament de l' sistema operatiu. Aquest és el cas de la programari espia, És a dir, programes que poden enviar dades personals a ciberdelinqüents, i adware, Que mostren publicitat o, en alguns casos, instal·len programari publicitari de manera impredictible i completament aleatòria en la Pc.

Aquesta diferenciació, en qualsevol cas, roman sol en paper, com les principals antivirus y antimalware en circulació, és a dir, els instruments utilitzats per a la recuperació de PC, són perfectament capaços d'identificar i destruir pràcticament qualsevol tipus d'amenaça cibernètica, amb l'excepció d'alguns casos.

nota: Si l'antivirus identifica un arxiu de sistema infectat, li instar a que presti molta atenció a les operacions que es realitzaran, ja que l'eliminació o la posada en quarantena d'aquests arxius podria fer que Windows no funcioni i obligar-lo a restaurar o crear la Pc . Així que sempre sigui procedent amb la major precaució i tingui això en compte.

Com eliminar virus de PC amb Windows 10

Sense els aclariments abans esmentades, passem als negocis i descobrim, en termes concrets, com eliminar virus d'un PC amb Windows 10. A continuació trobareu tots els principals sistemes i eines que té del seu costat per tenir èxit. No es deixi intimidar: és, en realitat, una operació que, en la majoria dels casos, és bastant simple de fer.

antivirus

El primer i més eficaç sistema que pot utilitzar per desfer-se dels virus que estan al vostre PC Windows 10 consisteix, com es pot endevinar, a recórrer a l'ús d'un antivirus. Més precisament, pots contactar Windows Defender, La solució antivirus gratuïta instal·lada «estàndard» en les últimes versions de sistema operatiu Microsoft. Actua monitoritzant constantment el sistema i permet operacions de neteja en arxius i carpetes dirigits per les més diverses amenaces cibernètiques.

Per defecte, Windows Defensar hauria de resultar ja habilitat però, per evitar dubtes, el convido a estar segur de la cosa i, si cal, a posar-hi remei: per saber com fer-ho, pot consultar la meva tutorial centrat específicament en com activar Windows Defensar.

Un cop fet això, pot continuar executant una anàlisi «a comanda» de sistema operatiu. Llavors, feu clic al Botó d'inici (El que té Bandera de Windows ) Que es troba a la part inferior a l'esquerra de la barra de tareas, Feu clic a la icona ajustos (El que té engranatge ) Adjunt a menú que s'obre i, a la finestra que veu aparèixer a l'escriptori, seleccioneu l'element Actualització i seguretat AQUEST Seguretat de Windows que trobi a la barra lateral esquerra i feu clic al botó Obriu la seguretat de Windows.

A la finestra addicional que s'obre, feu clic al text Protecció contra virus i amenaces., Feu clic a l'enllaç Opcions d'anàlisi que trobes sota de la capçalera amenaces actuals i seleccioneu l'opció anàlisi completa, Després feu clic al botó Inicia anàlisi a continuació per iniciar l'anàlisi de PC.

A la fi de l'procediment, Windows Defensar li mostrarà una finestra de resum amb qualsevol amenaça detectada i qualsevol operació realitzada (o per realitzar) en els arxius involucrats.

Si creu que necessita investigar arxius fora de el sistema operatiu, pot utilitzar el sistema per realitzar anàlisis fora de línia: a el fer-ho, podrà identificar el malware més insidiós ocult en el sistema i eliminar del seu Pc usant el últimes definicions descarregades. Fixeu-vos, que aquest tipus d'anàlisi requereix un reinici automàtic de la Pc i generalment pren al voltant de 15 minuts.

Per iniciar el procediment d'anàlisi fora de línia, seleccioneu l'opció Anàlisi sense connexió de Windows Defensar que trobi a la pantalla relacionada amb la selecció de l'tipus d'anàlisi i feu clic, fins i tot en aquest cas, en el botó Inicia anàlisi col·locat sota.

Deixant de banda Windows Defensar, també hi ha moltes altres solucions antivirus, tant gratuïtes com de pagament, en les que pot confiar per eliminar les amenaces informàtiques a l'ordinador, per exemple Bitdefender. Per aprofundir la discussió, el remeto a llegir el meu publicació dedicada específicament a l' millor antivirus per Windows 10.

antimalware

Hi ha alguns tipus particulars de malware que els antivirus comuns poden passar per alt: generalment són amenaces menys agressives que els virus «clàssics», però segueixen sent molestos. Per desfer-se'n, ha de recórrer a l'ús d'un antimalware, És a dir, un programari dedicat específicament a amenaces d'aquest tipus. Entre els molts disponibles a la plaça, et suggereixo Malwarebytes Anti-Malware.

En cas que mai hagi sentit parlar d'ell, és un programari per a Windows (però no només), que s'actualitza constantment i que pot detectar i destruir fins i tot el malware més recent i altres amenaces informàtiques. Actua sota demanda i és molt fàcil d'utilitzar. Basic és gratuït, però també està disponible en una versió paga (cost de 39,99 € / any) amb característiques addicionals, inclòs el control de sistema en temps real.

Per descarregar la versió gratuïta de Malwarebytes Anti-Malware, aneu a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Descàrrega gratuïta. A la nova pàgina que es mostra, premeu el botó Baixa'l ara.

Una vegada que es completi la descàrrega, obriu el arxiu .exe obtingut i feu clic al botó , A la finestra que veu aparèixer a l'escriptori. Després, premeu el botó bo per confirmar l'ús de l'idioma italià, seleccioneu l'opció Pc d'ús personal i premeu el botó seguit. Després feu clic al botó Acceptar i instal·lar i, finalment, en el qual està escrit final.

Ara que veu la finestra principal de Malwarebytes Anti-Malware a la pantalla, feu clic al botó Comenceu ara per aprofitar el període de prova de 14 dies de la versió Premium o al botó Ara no per iniciar la versió gratuïta del programari, després iniciï immediatament una anàlisi de sistema fent clic al botó tomografia.

Un cop s'hagi completat l'anàlisi, qualsevol amenaça identificada se li mostrarà en forma de llista, amb la descripció relativa i la posició en el disc. Per neutralitzar-los i passar-los a quarantena, verifiqui que estiguin marcats amb un marca de verificació (En cas contrari, proporcioni el seu) i feu clic al botó aplicar accions.

Si, en canvi, desitja que s'ignorin alguns arxius (perquè, per exemple, sap amb certesa que són falsos positius), seleccioneu l'element passar per alt des del menú desplegable que troba en la seva correspondència i, fins i tot en aquest cas, feu clic al botó aplicar accions.

Per obtenir més informació sobre Malwarebytes Anti-Malware, pot consultar la meva guia específica d'aquest programari. Si, en canvi, desitja provar un antimalware alternatiu, pot consultar el meu article dedicat a les millors solucions en la categoria.

Disc de rescat

L'antivirus i el antimalware no poden eliminar els virus presents en el seu PC o, el que és pitjor, no pot simplement iniciar el sistema operatiu perquè una amenaça informàtica impedeix que funcioni correctament? En aquest cas, pot confiar en l'ús d'un disc de rescat (o disc de rescat ): Aquest tipus de suport permet l'execució d'un antivirus complet «fora» de sistema operatiu instal·lat a la Pc.

Utilitzant-, per tant, és possible dur a terme l'anàlisi dels arxius amb total tranquil·litat, identificant fàcilment els virus i malware amagats en tots els discs adjunts a la Pc.

Entre els diversos discos de rescat disponibles, li aconsello que es posi en contacte Disc de rescat de Kaspersky, El lloc a disposició per la casa de programari Kaspersky, Especialitzat en seguretat informàtica. És gratis, es pot iniciar des d'un CD / DVD o des d'una clau USB i proporciona als seus usuaris una sèrie d'eines útils per analitzar i detectar malware present en els arxius del disc.

Per usar-lo, aneu a la pàgina web de Kaspersk Rescue Disk i feu clic al botó descarregar, Per començar a descarregar l'arxiu d'imatge. Un cop descarregat, cremi el imatge ISO obtingut en un disquet, Seguint les instruccions contingudes en el meu guia sobre com gravar arxius ISO, O en un memòria USB, Seguint les instruccions que et vaig donar al meu publicació sobre com crear una memòria USB d'arrencada.

Després d'haver creat el suport, connecteu-lo a l'ordinador amb respecte a la que vol anar i actuï i enceneu-lo (o engegar l'ordinador) per accedir a la configuració BIOS / UEFI, Com et vaig explicar en el meu guia sobre com ingressar a la BIOS. Posteriorment, impostos com a dispositiu d'arrencada primari la Reproductor de CD o el port USB, De nou depenent dels mitjans creats, seguint les instruccions al meu publicació sobre com configurar la BIOS.

Més tard, veurà aparèixer el missatge a la pantalla Premeu ESC per carregar Kaspersky Rescue Disk : Després premeu el botó ESC en l' teclat i, en els menús posteriors, seleccioneu l'idioma Espanyol i l'opció Kaspersky Rescue Disk, mode gràfic. Una vegada que es mostri la interfície principal de Kaspersky Rescue Disk, seleccioneu el caixes present a la finestra inicial, després premeu el botó acceptar i inicia una cerca de PC fent clic al botó Inicia escaneig.

A la fi de l'anàlisi, se li mostrarà una pantalla de resum amb les accions preses automàticament o qualsevol sol·licitud sobre les operacions que es realitzaran en els arxius infectats que s'hagin trobat.

També m'agradaria assenyalar que, si cal, sempre des de la interfície de Kaspersky Rescue Disk, pot accedir a el contingut dels discs adjunts a la Pc en qualsevol moment fent clic a la icona. volums. A més, pot navegar per Internet fent clic al Icona del Firefox i explotar tots els altres eines accessibles (Terminal, captura de pantalla, gestor de fitxers, etc.) des del menú de sistema, que pot obrir fent clic a Botó en forma de K situat a la part inferior esquerra.

Un cop finalitzades totes les operacions, per reprendre l'ús de Windows 10 normalment, finalment pot tornar a arrencar el PC obrint el Menú de Kaspersky Rescue Disk, Seleccionant l'article deixar d'aquest últim i després que reprendre.

altres solucions

No té forma d'utilitzar les eines antivirus i antimalware ja esmentades? En aquest cas, pot confiar en l'ús d'un antivirus en línia per eliminar els virus presents a l'ordinador, a través dels quals pot controlar tot l'equip o els arxius individuals guardats en ell d'una manera pràctica i ràpida. Si està interessat, consulteu el meu guia específica sobre detecció de virus en línia per obtenir més informació.

Si cap dels sistemes que ja he indicat ha demostrat ser útil, si els virus continuen vivint en el seu PC i, el que és pitjor, els arxius de sistema s'han danyat irreparablement, l'únic camí a seguir segueix sent el de l' formateig : A el fer-ho, el sistema operatiu es reinstal·larà i la seva Pc tornarà a l'estat en què estava en el moment de la compra o en el moment del primer ús de Windows 10. Per fer-ho, només seguiu les instruccions que li vaig donar al meu tutorial es va centrar en com formatar Windows 10.

Com evitar virus

¿Ha seguit les instruccions contingudes en aquesta guia per cable i per senyal i finalment ha aconseguit eliminar els virus del seu PC amb Windows 10? Molt bé Per concloure, però, permeteu-me brindar alguns «consells» per evitar trobar-se en el futur amb altres amenaces cibernètiques.

  • Mantingui actives les proteccions de sistema - Windows 10 té algunes eines de seguretat integrades, com el filtre SmartScreen i el Control de comptes d'usuari, que poden evitar l'execució de programari potencialment nociu o infectat. Suggereixo, per tant, mantenir sempre actius, encara que inevitablement implicarà uns pocs clics més, per evitar el llançament de programes més enllà del seu control.
  • Mantingui actualitzat l'antivirus - Tenint en compte el fet que les tècniques que utilitzen els ciberdelinqüents per a crear i difondre malware evolucionen constantment, és pràcticament essencial que l'antivirus instal lat al seu PC sempre s'actualitzi a l'última versió disponible i que les definicions es descarreguin regularment per diversos virus .
  • Executeu programari fiable - descarregui i instal en el seu PC només programes de fonts certificades, com Microsoft Store i els llocs oficials d'Internet de programari d'ús comú. Per estar completament allunyat de programari "pirata", que és un dels principals mitjans de transmissió de virus informàtics.
  • Presta atenció als programes inclosos - molts programes gratuïts promouen la instal·lació de programes no desitjats o spyware, generalment amb fins de lucre. Per tant, us convido a que presti especial atenció a les pantalles propostes durant la instal·lació ia les marques de verificació establertes, per evitar la instal·lació de programes patrocinats o escombraries i barres d'eines.
  • Fes servir el sentit comú - Tot i que la instal·lació de programari infectat és el vector més comú per a la propagació de virus, no és l'únic mitjà de transmissió. Per donar alguns exemples, només obri un correu electrònic amb un arxiu adjunt infectat o connecti un dispositiu infectat al seu PC per ser víctima d'alguna amenaça informàtica. En virtut d'això, busca ser el més prudent possible en la realització d'aquestes i altres operacions de PC que requereixen certa interacció amb fonts externes.