Com escanejar un codi QR amb el meu mòbil? Escanejar qualsevol codi QR amb l'ajuda del nostre dispositiu mòbil és força senzill. Pots recórrer a algunes aplicacions especials dedicades a aquest tipus de funcions, però també és possible escanejar amb només la càmera de telèfon.

Els codis QR es van posar de moda des de fa un temps cap aquí. Avui dia és una realitat poder accedir a diferents continguts amb el sol fet d'escanejar un codi. Si per alguna raó no saps com fer-ho i t'agradaria aprendre, llavors no et perdis aquesta interessant guia.

Passos per escanejar codis QR en Android

Llegir codis QR des dels nostres dispositius Android és bastant senzill. Tens l'opció de descarregar-te una d'aquestes app especialitzades per a aquest tipus de funcions, tot i que també pots escanejar-amb només utilitzar la càmera del teu mòbil.

si decideixes utilitzar una app de tercer llavors hauràs d'obrir Play Store i buscar l'aplicació de la teva preferència, però si et decideixes per utilitzar la càmera del teu mòbil hauràs de seguir aquest simple procediment:

Pas 1: Obre l'app càmera

El primer pas que necessites fer serà obrir l'app càmera que ve preinstal·lada en el teu mòbil Android.

Pas 2: Busca el codi QR

Ara hauràs situar el codi QR que vols obrir. Un cop el tinguis a la vista simplement hauràs de enfocar molt bé amb la càmera del teu mòbil i esperar uns segons fins que ho reconegui.

Pas 3: Feu clic a la finestra emergent

A la pantalla del teu mòbil apareixerà una finestra emergent. Hauràs de fer clic sobre ella per anar directament a l'contingut de el codi QR que acabes d'escanejar.

Com habilitar l'opció de lectura de QR al mòbil

Si després de realitzar cada un dels passos anteriorment esmentats no aconsegueixes escanejar el codi QR, El més probable és que necessitis habilitar aquesta opció en el teu mòbil.

  1. Obre l'app càmera en el teu telèfon Android
  2. Dirigeix-te fins als ajustos de la càmera
  3. Troba l'opció "Escanejar codis QR"I procedeix a activar-la.

Escanejar codis QR amb aplicacions

No t'alarmis si amb la càmera del teu mòbil no aconsegueixes llegir codis QR. Per fortuna hi ha moltes aplicacions de tercers capaços de complir aquest tipus de funcions.

La llista d'opcions és molt extensa. només has triar l'app de la teva preferència i descarregar-la en el teu dispositiu mòbil. Pots obrir Play Store i escriure "lector codis QR". Automàticament et sortiran totes les app disponibles per descarregar.

Nosaltres et volem recomanar "Escàner de QR / codi de barres". És una de les millors i més populars per a dispositius Android:

  1. Descàrrega l'aplicació
  2. Plaer clic a la icona de l'app per obrir-la
  3. Concedeix els permisos
  4. Busca el codi QR que vols escanejar
  5. Enfoca el codi amb la càmera
  6. Espera al fet que l'app ho reconegui i procedeixi a obrir el contingut d'aquest codi.