Com escriure en un arxiu PDF. Necessita editar un arxiu PDF posant més text, llevant o afegint imatges però no té la més mínima intenció de comprar costosos programes professionals per fer-ho?

Avui dia hi ha moltes solucions que li permeten editar PDF a un cost zero (o costos extremadament baixos) d'una manera molt simple. Vegem.

Com escriure en un arxiu PDF fàcil

LibreOffice (Windows / Mac / Linux)

LibreOffice és un paquet de treball gratuït i de codi obert basat en el famós OpenOffice. Inclou aplicacions per escriure textos, Processar fulls de càlcul, fer presentacions i molt més.

Entre les seves moltes funcions, també n'hi ha una que li permet editar arxius PDF com si fossin documents de Word.

A l'usar-lo, de fet, pot afegir textos personalitzats als seus arxius PDF, modificar els textos ja presents en el document (quan sigui possible) i afegir personalitzacions addicionals, com fletxes, ressaltats, imatges, etc.

LibreOffice és compatible amb Windows, macOS i Linux i té les mateixes funcions d'edició útils en totes les plataformes.

Per descarregar-al seu PC, connecteu-vos al seu lloc web oficial i feu clic al botó Descarregueu la versió xx situat al centre de la pàgina. El paquet d'instal·lació de programari pesa més de 200 MB, de manera que ha de tenir una connexió prou ràpida com per descarregar-lo.

Si teniu una Mac, A més de descarregar LibreOffice fent clic al botó Descarregueu la versió xx necessita obtenir el paquet per traduir el programari a l'italià (que en Windows està inclòs en el paquet bàsic d'instal·lació). Després feu clic al botó Interfície d'usuari traduïda disponible al lloc web de LibreOffice i instal ambdós programes.

Quan finalitzi la descàrrega, si feu servir un PC amb Windows, obriu el paquet d'instal·lació de LibreOffice ( LliureOffice_xx_Win_x86.msi ) I feu clic primer Següent per dues vegades consecutives i després cap amunt instal·lar, y final per completar la configuració.

Si tens una Mac, obre el paquet dmg que conté LibreOffice i arrossega la icona de programari a la carpeta aplicacions de macOS. A continuació, obriu LibreOffice fent clic dret a la icona i seleccionant l'element obrir des del menú que apareix, esperi que la suite s'iniciï i torni a tancar-la per continuar amb la instal·lació de l'paquet d'idioma que prefereixi (això és per evitar que Gatekeeper, el sistema de protecció inclòs en macOS, comenceu LibreOffice ja que no prové un desenvolupador certificat).

Per instal·lar el paquet d'idioma LibreOffice, obriu el dmg que el conté, feu clic dret al fitxer Paquet d'idioma de LibreOffice, Seleccioneu l'article obrir  des del menú que apareix i pressiona el botó instal·lar dues vegades seguides per completar l'operació.

Si li diuen que el seu compte no té suficients privilegis per completar la instal·lació, feu clic al botó Sí, identifica'm, Escriviu la contrasenya del seu compte d'usuari en macOS i el problema s'hauria de resoldre.

Ara pots començar a treballar de debò!

Comenceu llavors LibreOffice, Feu clic a l'element obrir arxiu situat a l'esquerra i seleccioneu el document PDF per modificar.

L'editor de LibreOffice començarà automàticament a editar documents en format PDF ( dibuixar ).

Per iniciar LibreOffice en Mac, només la primera vegada, és possible que hagi de fer clic dret a la icona i seleccionar l'element obrir des del menú que apareix.

Per escriure en un arxiu PDF amb LibreOffice, Tot el que ha de fer és seleccionar l'eina de text de la barra d'eines situada a la part inferior de la pantalla (la icona amb el T ) I creu, mantenint premut el botó esquerre de l'ratolí, una selecció en el document on voleu afegir el seu text personalitzat.

Després comença a escriure i, si ho desitja, ajusta la mida i el tipus dels caràcters d'escriptura utilitzant els menús especials situats a la part superior (a l'igual que els que es troben en els processadors de text clàssics).

també pots editar el text ja present en el document seleccionant-lo amb el ratolí i escrivint el que desitgi, o modificant / eliminant el text existent. També pot ingressar altres elements com fletxes, formes geomètriques, Línies y imatges simplement fent clic al botó corresponent situat a la barra lateral esquerra.

En acabar d'editar el seu document, pot guardar-mantenint el format PDF simplement seleccionant l'element Exporta a format PDF de menú expedient LibreOffice Draw.

A la finestra que s'obre, feu clic al botó exportació, Seleccioneu la carpeta en la qual guardar el document i feu clic a Desar per completar l'operació.

Microsoft Word (Windows)

Microsoft Office ? Llavors em complau anunciar que pot editar arxius PDF directament amb paraula, El programari de processament de text inclòs en el paquet, sempre que estigui en una edició igual o més gran que 2013.

A partir d'Office 2013, de fet, Word ha adquirit la capacitat d'importar documents en format PDF i modificar-los com si Eren arxius DOC o DOCX normals. Lamentablement, el format dels documents originals no sempre es manté a el 100%, però en principi s'obtenen bons resultats.

Per editar un arxiu PDF amb Word, iniciï el programa i seleccioneu l'element obrir  de menú Arxius (A dalt a l'esquerra) o en Obrir altres arxius de tipus Documents> Navega des de la barra lateral esquerra.

Per tant, triï el document a modificar, respongui acceptar advertència que apareix a la pantalla i canvia el seu PDF com si fos un fitxer normal de Word.

Quan estigui satisfet amb el resultat, aneu a menú Arxiu> Exportar de Word, seleccioneu l'element d'exportació en el format PDF i guardi el document de sortida a una carpeta de la seva elecció.

Desafortunadament, el procediment només funciona en Windows ja que el suport de PDF encara no s'ha inclòs en la versió de Word per macOS.

Si teniu una Mac, pot comunicar-se amb LibreOffice o la versió en línia de Word, que funciona directament des del navegador i és completament gratuïta (només Autentiqueu-vos amb el seu compte de Microsoft).

Vista prèvia (Mac)

Tens un Mac? Necessita afegir escrits en un document PDF sense alterar el text ja present en el document? Llavors també pots confiar Vista Prèvia, l'aplicació per veure imatges i documents PDF inclosa «estàndard» en macOS.

Per escriure en un arxiu PDF amb Vista prèvia, obriu l'arxiu en qüestió fent doble clic a la icona. Després feu clic a la icona d'una maleta situat a la barra d'eines Vista prèvia (a dalt a la dreta), seleccioneu- eina de text (La icona amb la lletra «T»), feu clic al punt de la pàgina on voleu inserir la seva escriptura personalitzada i comenci a escriure.

Per canviar la mida, el format, l'alineació i la font que s'utilitzaran per a la seva escriptura personalitzada, feu clic a la icona lletra «A» situat a la barra d'eines Vista prèvia. Si voleu moure l'escriptura a un punt diferent en el document, seleccioneu amb el ratolí i arrossegueu-lo a la posició que preferiu.

Els canvis es guarden automàticament al PDF d'origen. Si voleu crear un nou arxiu, veu a menú Arxiu> exportació.  Lamentablement, no és possible modificar els textos ja inclosos en el document (si bé és possible copiar o ressaltar-utilitzant les funcions especials incloses a la vista prèvia).

Google Drive (en línia)

No vols instal·lar un altre programari en el teu PC? Cap problema, pots editar els teus arxius PDF fins i tot amb serveis en línia que funcionen directament des del navegador (sense instal·lar programes o complements especials).

Un d'ells és google Drive, el famós servei de emmagatzematge en el núvol de Google que inclou eines per a crear documents, fulls de càlcul, presentacions i formularis en línia.

Google Drive és completament gratuït (o millor, si roman dins dels 15 GB d'espai que ofereix el servei per emmagatzemar fitxers) i funciona en tots els navegadors populars.

Per usar-lo, vinculat a la seva pàgina d'inici, entreu en el seu compte de Google i arrossegament l'arxiu PDF que voleu editar a la finestra de navegador.

Una vegada que es completa la càrrega, feu clic dret al icona PDF acaba d'aparèixer a Google Drive i selecciona l'element Obrir amb> Documents de Google des del menú que s'obre per importar el document a l'editor de Google Drive.

Això és tot! Ara és lliure de modificar el contingut del seu PDF, afegir escrits i modificar els textos ja presents en el document, com si fos qualsevol arxiu de Word.

En acabar de fer els canvis en el document, per exportar-novament en format PDF i guardar-lo en el seu PC, aneu a menú Arxius Google Drive i selecciona els elements Descarrega com> document PDF.

La descàrrega de l'arxiu començarà automàticament després d'uns segons de processament.

DocHub (en línia)

Un altre servei web gratuït que li permet escriure arxius PDF directament des del navegador és DocHub, que no obstant això no admet l'extensió de el text ja inclòs en els documents originals.

Per saber com funciona, connecteu-vos a la seva pàgina d'inici i creu un compte gratuïta iniciant sessió Google o Dropbox (També s'admeten plataformes per carregar i arxivar documents) O amb les seves adreça de correu electrònic.

Després feu clic a l'enllaç de confirmació que va rebre per correu electrònic i accedeixi a DocHub amb el botó entrar situat a la part superior dreta.

Ara pressiona el botó ( +) situat a la part superior dreta, seleccioneu l'element Importa nou document i feu clic al botó Ordinador per seleccionar el PDF per editar des del seu PC.

Una vegada que es completa la càrrega, comença a personalitzar el document gràcies a les eines que ofereix el servei. Feu clic a la icona lletra «A» per inserir escrits personalitzats al PDF, a la icona de l' retolador per ressaltar parts de el text original de el document, etc.

En acabar de fer tots els canvis que vol en el seu document, descarregui el PDF a l'ordinador fent clic a la icona amb les tres línies horitzontals que es troba a la part superior dreta i seleccionant els elements descarregar> Descarregar PDF (Sense pèrdues) des del menú que s'obre.

Aplicació per a telèfons mòbils i tauletes

voldries poder escriure en un PDF directament des de la seva tauleta o el seu telèfon mòbil? Després obri la botiga de la seva dispositiu i busqui una de les aplicacions que s'enumeren a continuació, realment hi ha alguna cosa per a tots!

  • Foxit PDF - És un visor d'arxius PDF creat per la mateixa companyia que també desenvolupa el programa per a PC homònim, és completament gratuït i li permet editar documents afegint fletxes, ressaltats i altres personalitzacions. És compatible amb els serveis d'emmagatzematge en el núvol, però per desbloquejar cada un d'ells (per exemple, Dropbox o Google Drive) ha de realitzar una compra a l'aplicació de 99 centaus. L'aplicació està disponible tant per a Android com per a iPhone / iPad.

 

  • Notabiluty - és una excel·lent aplicació per a iPhone i iPad que li permet importar arxius PDF i agregar-anotacions. Les anotacions es poden fer «a mà» (usant un llapis per iPad, per exemple) o escrivint normalment en el teclat virtual de el dispositiu. Costa 7,99 €.

 

  • Readdle PDF Office - Probablement el millor editor de PDF disponible en l'entorn mòbil, un dels pocs capaços d'oferir característiques típiques de les aplicacions d'escriptori. Li permet crear nous PDF des de zero, completar formularis, signar documents i modificar el text ja present en els PDF. Desafortunadament, el seu ús està restringit a l'iPad i implica la subscripció d'una subscripció paga de 4.99 euros / mes o 39.99 euros / any (després dels primers 15 dies de prova gratuïta).

 

  • Re-edita PDF Expert - una altra aplicació Readdle per editar arxius PDF, ofereix menys funcions que PDF Office però costa menys (9,99 euros) i és compatible tant amb iPhone com amb iPad. Permet afegir escrits, ressaltats, fletxes, dibuixos i notes a el PDF, però no modificar el text que ja està present en ells.

Fins aquí l'entrada sobre com escriure en un arxiu PDF.