Com fer que un PDF no sigui editable. Ha d'enviar alguns documents PDF molt importants. Atès que no desitja que es modifiqui el contingut d'aquests arxius, sinó que només es vegi, ha decidit buscar alguna solució que pugui ajudar en aquest esforç.

A la guia d'avui, et mostraré com fer que un PDF no sigui editable mitjançant l'ús d'algunes eines que pot utilitzar en el seu PC, ja sigui un PC amb Windows o un Mac. A més, si això no fos suficient, també li mostraré algunes solucions per utilitzar directament des del navegador (per tant, dels serveis en línia) i l'aplicació per a telèfons i tauletes.

Com fer que un PDF no sigui editable fàcil

En una Pc

Si té un document PDF en el qual voleu aplicar una contrasenya per evitar qualsevol tipus de modificació, li suggereixo que llegeixi els propers capítols, en els quals li mostraré algunes solucions per a Windows i MacOS.

Adobe Acrobat Pro (Windows / macOS)

La primera solució que recomano per protegir els seus documents PDF de qualsevol tipus de modificació és la que ofereix Adobe a través del seu programari Acrobat Pro.

Està disponible en una versió de prova gratuïta de 7 dies, que passa a costar 18,29 euros / mes a través d' Acrobat Pro, en la qual és possible administrar els documents en PDF a 360 graus, i pot modificar-los, signar-los, convertir-los en mòduls, protegir amb una contrasenya i molt més.

Per obtenir més informació sobre les característiques d'Acrobat Pro, li suggereixo que consulti el lloc web oficial de el programa, des del qual pot descarregar la seva versió de prova gratuïta fent clic als botons Activa versió de prova.

En aquest punt, se li demanarà que ingressi la seva adreça de correu electrònic, a través de la qual rebrà informació per completar el registre del seu compte de Adobe. Si el correu electrònic ja s'ha utilitzat per crear un compte d'Adobe, se li demanarà que ingressi la contrasenya d'inici de sessió. A la fin d'aquests procediments, es descarregarà l'arxiu d'instal·lació.

Descarregueu el fitxer, feu doble clic i, a dalt a Windows, i clic a la finestra de Control de comptes d'usuari. A la pantalla que se li mostra, realitza el iniciar Sessió amb el compte de Adobe acabada de crear i, en la següent secció, estableixi el seu nivell de competència en l'ús d'Acrobat Pro, triant entre Principiant, intermig y Avançat. Un cop fet això, premeu el botó Comença a instal·lar i espera al fet que acabi el procés.

En MacOS, a la pantalla d'instal·lació del programari, feu doble clic al text Instal·lador d'Acrobat DC i després premeu el botó obrir.

Introduïu la contrasenya de macOS i després premeu cap amunt en acceptar.  Inicieu sessió amb el compte de Adobe per a procedir a la instal·lació de el programa i esperi fins al final de l'procés quan s'obri la pantalla principal del programari.

Un cop completada la instal·lació, per protegir un PDF dels canvis, inicia el programa i veu a menú Arxius  > obrir (A dalt), i esculli el document PDF a protegir.

Després d'això, a la barra lateral dreta, seleccioneu l'element protecció i, a la barra d'eines superior, trieu les opcions altres opcions > Propietats de protecció.

A la pantalla que se li mostra, seleccioneu l'opció protecció amb contrasenya des del menú de context, prop de Mètode de protecció. Ara, marqui la casella Limiti la impressió i edició de el document i estableix l'opció no > modificacions permeses.

En aquest punt, escriviu la contrasenya que voleu utilitzar per protegir l'arxiu en el quadre de text al costat de l'entrada canviar contrasenya per a autoritzacions i premeu el botó Acceptar.

Introduïu la contrasenya novament i feu clic a acceptar per dues vegades consecutives.

Ara, tot el que has de fer és prémer el botó Desar (La icona de l'disquet) que troba a la barra de menú a la part superior per guardar la contrasenya en el document PDF.

PDFMate Free PDF Merger (Windows)

Si vas a fer un PDF no editable però no tens Acrobat, una altra solució que puc recomanar és Fusió PDF lliure PDFMate, Disponible gratis per a Windows a través del seu lloc web oficial.

És un programari que li permet convertir documents a PDF i poder establir proteccions per evitar modificacions no autoritzades. També està disponible en una versió per a MacOS, però aquesta no té cap funció de protecció de PDF.

Si està interessat en Fusió PDF lliure PDFMate, Descarregui el programa en la seva versió de Windows utilitzant l'enllaç que li vaig proporcionar fent clic al botó Descàrrega gratuïta.

Quan es completi la descàrrega, feu doble clic a arxiu .exe obtingut i premeu el botó , A la finestra Control de comptes d'usuari. A la pantalla d'instal·lació, premeu el botó acceptar, Següent per cinc vegades consecutives, instal·lar i, finalment, finalitzar.

Un cop fet això, se li mostrarà la pantalla d'inici de Fusió PDF lliure PDFMate. Després premeu el botó Afegeix fitxers (A dalt) i seleccioneu el arxiu PDF en el qual voleu aplicar la protecció de canvi.

Ara, a la secció inferior, habiliti la Clau de permís i vos a el menys que la edició permesa està desactivada.

Després escriviu la contrasenya en el camp de text a la dreta i premeu el botó construir.

Si va seguir els procediments que li vaig indicar a la carta, veureu una carpeta de Windows que conté l'arxiu PDF protegit amb una contrasenya.

Soda PDF Desktop (Windows)

Un altre programa que li recomano que faci servir per protegir els PDF de l'edició és Escriptori SODA PDF.

Aquest programari es cobra a un cost de 84 euros / any per la seva versió premium, Que li permet veure arxius PDF i realitzar algunes operacions més complexes, com crear, editar i protegir un document.

No obstant això, és possible provar la seva funcionalitat a través d'una versió de prova de 14 dies, que s'activa quan el programari està en el vostre Pc.

Si estàs interessat en aquest programa, uneix-te lloc web oficial i feu clic al botó Descàrrega gratuïta>   A l'escriptori, Per descarregar l'arxiu .exe.

Després de descarregar, feu doble clic i premeu , A la finestra Control de comptes d'usuari. Ara, a la pantalla que se't apareix, pressiona Següent dues vegades seguides i espereu que acabi el procés d'instal·lació.

Una vegada que es completi la instal·lació, Soda PDF Desktop s'iniciarà automàticament, mostrant-li una pantalla de registre de compte, que pot ometre en aquesta etapa, si només voleu provar la seva funcionalitat.

La seva interfície és similar a la de Microsoft Office, de manera que no serà difícil descobrir com solucionar-ho, si està acostumat a fer servir el conjunt d'aplicacions de Microsoft.

Per obrir un PDF, feu clic a Arxius > obrir > Ordinador (A dalt) i busqui el PDF en el qual voleu aplicar la protecció de canvi.

Després d'obrir-lo, feu clic a la pestanya Protecció i signatura i premeu el botó Permisos de seguretat. En el quadre que se li mostra, marqui la casella de l'esquerra per permetre introduir una contrasenya, seleccioneu l'opció ningúmodificacions permeses i triï si voleu habilitar la impressió de el document, mitjançant el menú desplegable corresponent a la redacció impressió permesa.

Ara, introduïu la contrasenya en els camps contrasenya y Confirmar contrasenya i premeu el botó aplicar, Per confirmar l'addició de la contrasenya a el document PDF, el que evitarà modificacions no autoritzades.

Vista prèvia (macOS)

Si utilitza un Mac, Pots utilitzar vista Prèvia per veure arxius PDF i establir una contrasenya utilitzant una impressora virtual.

Realitzar aquesta operació és realment simple: primer, obriu l'arxiu PDF amb vista Prèvia  (O qualsevol altre programa adequat per a aquest propòsit, amb funcions d'impressió) i després feu clic en els elements Arxius  > imprimir al menú superior.

En aquest punt, feu clic al menú desplegable a la part inferior esquerra i triï l'opció Guardar com a PDF.

Ara, a la pantalla que s'obre, feu clic al botó Opcions de seguretat i, de les opcions que veu a la pantalla, trieu la de Cal contrasenya per copiar text, imatges i altre contingut.

Un cop fet això, tot el que queda és ingressar la contrasenya en els camps a continuació i prémer el botó acceptar. Després feu clic a Desar per guardar el document en PDF amb la contrasenya que impedeix els canvis.

Fer un PDF no editable a través de serveis en línia

Si no desitja instal·lar cap programari en el seu PC, pot confiar eines en línia per aplicar una contrasenya per protegir els canvis de PDF no autoritzats.

PDF2GO.com

PDF2GO.com és un servei gratuït en línia que li permet realitzar moltes operacions en arxius PDF, com combinar diversos arxius, Convertir documents a PDF i viceversa, la compressió i la seva protecció. Protegeix la privacitat dels usuaris eliminant arxius que es carreguen en els seus servidors després de 24 hores.

Si està interessat en aquest servei, enllaç a la seva pàgina principal i arrossegueu el document PDF que desitja protegir el quadre de color situat al centre de la pantalla.

Alternativament, premeu el botó triar arxiu, Per explorar les carpetes de la Pc o utilitzeu els botons a la dreta per importar un arxiu del web ( Entrada URL ) De Dropbox a google Conduir.

Un cop fet això, el document es carregarà, que enumerarà just sota el quadre de càrrega. A la secció inferior, anomenada ajustos, Pot establir els paràmetres de protecció: identificar l'àrea Establir contrasenya per a restringir permisos i marqui la casella evitar modificacions.

Després d'això, escriviu una contrasenya en el quadre de text rellevant i repeteixi'l al camp a continuació. Després pressioni a Desa els canvis i espereu que es completi el procés.

En aquest punt, tot el que has de fer és prémer el botó descarregar per descarregar el document PDF protegit.

O pot pressionar el botó descarregar arxiu Codi postal, Per descarregar un arxiu ZIP que contingui l'arxiu PDF o feu clic al botó amb el icona d'una bombolla de diàleg carregar el document protegit a un servei de emmagatzematge en el núvol ( Dropbox o Google Drive ).

FoxyUtils.com

Un altre servei en línia útil per establir una contrasenya en arxius PDF per evitar canvis és FoxyUtils.com. Aquest servei en línia és gratuït (només per a 5 operacions diàries) i li permet establir una contrasenya d'exclusió per a algunes accions que es poden realitzar en arxius PDF, com la nota de la seva modificació.

Aquest servei també protegeix la privacitat de l'usuari a l'eliminar automàticament els arxius que es carreguen en els seus servidors després d'un cert període de temps.

Es requereix un compte gratuït per utilitzar FoxyUtils. Abast, llavors, el lloc web oficial de l'servei i feu clic al botó Registrar situat a la part superior dreta.

Després completi el formulari de registre, indicant la seva adreça de correu electrònic i una contrasenya que heu triat. Un cop fet això, premeu el botó Activar per començar a utilitzar els serveis oferts per FoxyUtils.com.

Ara, aneu a la secció sobre protecció de documents PDF ( protegir PDF ) I arrossegament l'arxiu PDF a el panell de la pantalla que trobi en el centre de la pantalla, o premeu el botó Navega, Per a seleccionar «manualment» un arxiu de les carpetes de la Pc. També pot usar les icones a la dreta per importar un document des Dropbox o Google Drive.

Després de carregar l'arxiu, introduïu una contrasenya en el quadre de text que trobes en el quadre OPCIONS i marqui totes les caselles relacionades amb les funcions que no desitja protegir. Per tant, aneu en compte de no marcar cap casella permetre modificacions i després premeu el botó protegir PDF.

Espereu uns moments i després premeu el botó descarregar per descarregar el document PDF, que estarà protegit amb contrasenya.

Com fer que un PDF no sigui editable en telèfons mòbils i tauletes

Si voleu establir una contrasenya en documents PDF a la memòria del seu telèfon mòbil o tauleta, la millor solució fiable és la que ofereix Foxit MobilePDF, Disponible tant en Android Play Store com en iOS App Store.

Aquesta aplicació no només li permet veure i editar arxius PDF, Sinó també afegir una contrasenya per obrir-los, editar-los i imprimir-los.

Si està interessat en aquesta aplicació, he advertir-li que l'aplicació és gratuïta, però les funcions de protecció de documents són de pagament: costen 10,99 € / any. No obstant això, pot aprofitar el període de prova gratuïta de 7 dies per avaluar totes les funcions.

A la pantalla principal de Foxit MobilePDF, Feu una sèrie d'esllavissades de dreta a esquerra per desplaçar-se per la presentació de l'aplicació i després premeu el botó iniciar. Ara toca la icona , Situat a la cantonada superior esquerra, i triï els elements documents o recent, Per a seleccionar el fitxer PDF a la memòria de l'aparell.

Després d'això, després d'obrir el PDF, toqueu la icona que trobi en la part superior dreta i desplaceu-vos pels diferents elements fins a trobar el que es diu Protegir amb contrasenya (En Android) o Xifrat de fitxers (En iOS). Se li notificarà que l'opció està pagada, però pot habilitar la versió de prova de 7 dies. Després confirmi l'operació per començar a fer servir aquesta funció.

A la pantalla que es mostra, activi l'element Afegir restriccions de documents i decideixi quines opcions mantenir actives i quines desactivar.

Si no desitja que es modifiqui el document, s'ha d'assegurar que l'entrada estigui desactivada Edita document. Desplaceu-vos cap avall a la pantalla i posi la contrasenya en el camp contrasenya i toca el botó de confirmació. Ara rebrà un missatge de confirmació.

Fins aquí l'entrada sobre com fer que un PDF no sigui editable.