L'última reunió de treball en la qual va participar el va fer comprendre el important que des d' mapes conceptuals que li permeten escriure ràpida i fàcilment els conceptes expressats pels seus col·legues i els seus superiors. Fins ara, sempre ha estat reticent a fer servir els programes per crear mapes conceptuals i, per ser sincer, ni tan sols volia trobar el temps per aprendre com funcionen. Si aquest és el cas, sàpiga que pot solucionar el problema utilitzant un programari que, molt probablement, ja utilitza a l'oficina i fins i tot sovint: Microsoft Word.

Si! El conegut programa de processament de text desenvolupat pel gegant de Redmond també es pot utilitzar per crear mapes conceptuals. Però sigui clar, utilitzar Word per crear mapes conceptuals no és tan convenient com usar eines específiques. Havent fet aquesta premissa necessària, si té curiositat per descobrir Com crear mapes conceptuals en Word, Sàpiga que aquesta és la guia per a vostè! En els següents paràgrafs li explicaré, de fet, com procedir tant des de la PC, usant la versió d'escriptori de Word per a Windows i macOS, com des de l'aplicació oficial de Word per a telèfons mòbils i tauletes. En Word Online, que és la versió gratuïta de Word que es pot usar a través de el navegador, malauradament no és possible usar els formularis per crear mapes conceptuals.

Abans de continuar, vull aclarir que per escriure aquest tutorial vaig fer servir principalment oficina 2016 per a Windows i macOS que, a l'hora d'escriure, és l'última versió de la suite de Microsoft. No obstant això, les indicacions que trobarà a continuació també són vàlides per a versions anteriors de Word (des de 2007 en endavant). Dit això, podem començar: ¡bona lectura i, sobretot, bona feina!

Com fer un mapa conceptual en Word des de PC / Mac

perquè fer un mapa conceptual en Word dels teus ordinador personal o Mac, Primer ha d'iniciar el famós processador de textos en el seu PC i aleshores utilitzar les formes geomètriques i els connectors que es poden cridar des del menú Entrar. Vegem en detall com procedir.

Després d'iniciar Word, pressiona la pestanya Entrar ubicat a la part superior, pressiona el botó Formes (La icona que representa el cercle, quadrat i rombe situat a la part superior), seleccioneu la forma que voleu utilitzar per crear el node central (pàg. ex. rectangle ) I dibuixa'l en el full: mantingues pressionat, després, prement el botó esquerre de l'ratolí, mou el cursor per fer el dibuix i deixa'l anar quan hagis acabat de fer la forma desitjada.

Per afegir text a el node central que va dissenyar, feu clic amb el botó dret al formulari inserit en el full, seleccioneu l'element afegir text des del menú contextual i escriviu la paraula o frase (si ho desitja, també pot formatar el text usant les eines a la pestanya Casa ).

Després de fer el node central de mapa, afegiu els connectors a través dels quals connectar als altres nodes al mapa. Després premeu la targeta Entrar (Si cal), feu clic al botó Formes i utilitzeu un dels connectors en la secció Línies (Ex. connector 5 ) Per connectar el node central als secundaris que va a dibuixar seguint el procediment que vaig indicar en les línies anteriors. Per canviar l'aparença d'un node, feu clic esquerre en ell i utilitzeu i quadrats i jo punts que apareixen en ell per canviar la seva mida i curvatura.

Per completar el mapa conceptual, tot el que ha de fer és repetir el que li he mostrat fins ara: dissenyi un nou node usant un dels formularis disponibles en Word i connecteu usant els connectors i línies disponibles al programa. Per afegir text als nodes, ha de fer clic dret sobre ells, seleccionar l'element afegir text des del menú contextual, escriviu la paraula o frase desitjada i llest.

Si ho desitja, també pot personalitzar de les formes que va utilitzar per fer el seu mapa conceptual: seleccioni una d'elles, premeu el botó Format de formulari que apareix a la barra d'eines a la part superior i canvia el color i l'aparença de la forma seleccionada fent servir les opcions i botons disponibles. Tan aviat com estigui satisfet amb el seu treball, deseu-lo seleccionant l'element Desar com ... de menú expedient.

Alternativament, si ho desitja, pot guardar el mapa conceptual com una plantilla i reutilitzar per crear nous documents seleccionant l'opció de configuració Plantilla de Word (* .dotx) al menú desplegable desa o, si fa servir una Mac, seleccionant l'element Desa com a plantilla de menú expedient.

Com fer un mapa conceptual en Word des telèfons mòbils i tauletes

desitjar fer un mapa conceptual en Word directament de telèfon mòbil a tauleta ? Per continuar, primer ha d'instal·lar en el seu dispositiu Android, IOS o Windows 10 Mobile, l'aplicació oficial de Word que, com ja sabrà, es pot usar de forma gratuïta en dispositius amb una pantalla de grandària igual o menor a 10.1 « (Per a dispositius més grans, en canvi, es requereix la subscripció de la subscripció per Office 365, Que comença des 7 euros/mes ).

Un cop hagueu instal·lat i iniciat l'aplicació Word en el seu smarthone / tauleta, entreu en el seu compte de Microsoft i decideixi si vol començar a crear un nou document prement el botó nou o si modifica un d'existent tocant el botó obert i després seleccionant l'arxiu des de la memòria de l'dispositiu o des d'un dels serveis de emmagatzematge en el núvol entre els admesos.

Un cop hagueu triat modificar un document existent o crear-ne un des de zero, ha de fer una altra elecció: dibuixar el mapa conceptual utilitzant les formes geomètriques de Word o dibuixar-a mà, aprofitant la tecnologia de pantalla tàctil dels dispositius mòbils. Vegem com procedir en els dos casos.

perquè fer el mapa conceptual utilitzant formes geomètriques, Procedeixi de la següent manera.

  • Des del telèfon mòbil - toca la targeta Casa situat a la part inferior esquerra, pressiona la targeta Entrar des del menú que s'obre, feu clic a l'element Formes situat a la part inferior, seleccioneu la forma que voleu utilitzar per dibuixar el node principal de mapa i canvieu la mida i mogui el formulari inserit en el full usant el punts i déus quadrats col·locat en el seu perímetre. Després pressiona el botó Inserir que apareix a la part inferior, seleccioneu el connector que voleu inserir al mapa triant un dels presents a la secció Línies i ús i punts i jo quadrats col·locat en el connector per canviar la seva mida. Per afegir text als formularis inserits en el full, toc un d'ells i seleccioneu l'element afegir text des del menú que s'obre. Ara tot el que ha de fer és repetir les operacions que li vaig mostrar per acabar el mapa i ja està.
  • De la tauleta - pressiona la veu Entrar, Toqueu el botó Formes (La icona amb el quadrat i el cercle situat a la part superior), seleccioneu la forma que es farà servir per crear el node central de mapa i després canviï la seva grandària usant el punts i déus quadrats col·locat en el seu perímetre. Després premeu el botó Entrar situat a la part superior esquerra, seleccioneu el connector que voleu utilitzar per unir el node central als secundaris i repetiu aquestes operacions per a tots els nodes i connectors que necessitarà per completar el treball. Per inserir text dins d'un node, després, toqueu una de les formes agregades, premi l'element afegir text des del menú que s'obre i escriu el text que vols inserir.

perquè dibuixi el mapa conceptual «a mà» utilitzant la tecnologia de pantalla tàctil, Procedeixi de la següent manera.

  • Des del telèfon mòbil - toca la targeta Casa situat a la part inferior esquerra, pressiona la targeta disseny des del menú que s'obre, feu clic a l'element començar tinta, Seleccioneu el llapis que voleu utilitzar i dibuixi el mapa conceptual.
  • De la tauleta - pressiona la targeta disseny ubicat al menú superior, verifiqui que l'interruptor a la banda de la redacció Dibuixant amb els dits ser traslladat EN, Triï el llapis que voleu utilitzar i dibuixi el mapa conceptual. ¿Més simple que això?

Tan aviat com hagi completat la seva feina, deseu-lo pressionant l'element Desar o exportació de menú expedient (La icona de full situat a dalt a l'esquerra).