Com formatar WBFS. El WBFS és un sistema d'arxius dissenyat per a consoles Wii modificades. Més precisament, és el sistema d'arxius amb què, fins fa uns anys, es formatejaven totes les memòries USB y discs durs que s'utilitzaven per carregar jocs en les consoles domèstiques de Nintendo.

Ara, gràcies a la ja avançada edat de la primera Wii, ha caigut bastant en desús. Es prefereix el sistema d'arxius clàssic FAT32, que fa que les unitats es puguin utilitzar no només a la consola japonesa, sinó també en PC, tauletes i altres dispositius. De qualsevol manera, i si t'interessa, sé com formatar WBFS perquè encara pugui tenir algun ús.

Aquesta és la raó per la qual avui vull centrar-me en aquest tema i presentar-te aplicacions gratuïtes que et permeten formatar discos en WBFS, administrar còpies de seguretat de jocs de Wii i molt més, tant en Windows com en macOS.

Com formatar WBFS des de PC

Si vols format en WBFS un disc o memòria USB i fas servir el sistema operatiu Windows, t'aconsello que facis servir el programari Administrador de còpies de seguretat de Wii, Que no requereix cap tipus d'instal·lació per al seu funcionament.

Per descarregar-lo al teu PC, tot el que has de fer és connectar al seu lloc web oficial i fer clic al primer enllaç de la pàgina (p. Ex. Wii Backup Manager Build 78 ).

A continuació, fes clic a descarregar (Al centre de la pàgina), espera al fet que acabi el compte enrere i feu clic al botó ometre que apareix a la part superior dreta.

Quan es completi la descàrrega, obriu el paquet cremallera de Wii Backup Manager (pàg. Ex. WiiBackupManager_Build78.zip ) I traieu el seu contingut a qualsevol carpeta.

Després inseriu la clau USB o el disc dur perquè format en WBFS i llança l'executable WiiBackupManager_Win64.exe. Si rep un missatge d'error, vol dir que està utilitzant un sistema de 32 bits, així que executi l'executable WiiBackupManager_Win32.exe en lloc del de 64 bits de.

A la finestra que s'obre, fes clic al botó Sip.

Després, per formatar la seva clau USB o disc dur amb el sistema d'arxius WBFS, veu a menú Eines Wii Backup Manager i seleccioneu l'element formatar unitats.

Després, seleccioneu el volum a formatar mitjançant el menú desplegable Drive, tria l'opció WBFS de menú Sistema d'arxius i pressiona el botó inici per començar a formatar.

Avís! Formatar una unitat en WBFS esborra completament el seu contingut, així que assegura't que no hi hagi arxius importants en la unitat abans de continuar.

A més, assegureu-vos de triar la lletra d'unitat correcta al menú desplegable Conduir  per Wii Backup Manager. Pot comprovar la lletra de la unitat de la clau o el disc dur a formatar obrint el Explorador de fitxers Windows i seleccionant l'element Pc / Aquest PC de la barra lateral esquerra.

Després de preparar el disc perquè s'adapti als arxius de la Wii, pots transferir programari i jocs usant l'Administrador de còpia de seguretat de Wii novament.

Tot el que has de fer és anar a la pestanya Arxius de l'aplicació, seleccionar l'element Arxius de menú Afegir i seleccioneu el joc o els arxius de programari per copiar a el volum.

A la fi de la importació, poseu la marca de verificació al costat dels noms dels arxius a transferir a la clau USB o el disc dur que acaba de formatar i seleccioneu l'element Transferència> [nom drive] de menú a la part superior.

Això és tot! Ara saps com formatar un disc en WBFS i com emmagatzemar el programari i els jocs de Wii en ell. És una operació molt simple però, com es va esmentar anteriorment, també es pot fer formatant les unitats en FAT32.

Pot realitzar el format FAT32 d'un volum usant Wii Backup Manager (seguint el procediment anterior i seleccionant FAT32 en lloc de WBFS al menú desplegable Sistema d'arxius ). O en Windows, fent clic amb el botó dret a la icona de la unitat a El meu ordinador i seleccionant l'element Format al menú que s'obre.

Formatar WBFS des de Mac

Uses XNUMX Mac ? No hi ha problema.

Pot formatar USB i discos durs en WBFS utilitzant un programari gratuït especial. El seu nom és Witgui i és un administrador de jocs per a Wii i GameCube basat en altres dos programes gratuïts, EnginyWWT.

Per descarregar Witgui en el teu PC, connecta't al seu lloc web oficial i fes clic a l'enllaç Descarrega la teva pròpia Witgui [versione] ara (macOS Lion o més recent) ubicat al mig de la pàgina.

Després fes clic a l'enllaç Descàrrega Witgui [versió] (macOS Lion o més recent), Posi la marca de verificació al costat de la casella No sóc un robot, Resol el captcha que se't proposa i pressiona el botó descarregar per iniciar la descàrrega de programari.

Quan es completi la descàrrega, obriu el arxiu zip,  Còpia Witgui a la carpeta aplicacions de macOS i inicia el programa fent clic dret a la icona i seleccionant l'element Obrir  durant dues vegades consecutives (aquesta operació només és necessària en el primer inici i s'utilitza per eludir les restriccions de macOS en aplicacions de desenvolupadors no certificats).

En aquest punt, respon a l'avís que va aparèixer a la pantalla i passeu la descàrrega de Ingenuity /   WWT : Els dos programes gratuïts en què Witgui es basa per a funcionar.

Per fer això, aneu a menú Arxius situat a la part superior esquerra i primer selecciona l'element Descàrrega wit i després Descàrrega WWT. respon ignorar a l'avís que apareix a la pantalla.

Un cop fet això, estarà a punt per actuar.

Primer, inseriu la clau USB o el disc dur que voleu formatar en WBFS a la Pc i atorga el permís a Witgui per accedir-hi. Per fer això, obriu el Terminal macOS (pots trobar-lo al Launchpad) i dóna l'ordre llista de diskutil.

Se't mostrarà una llista de totes les unitats presents o connectades a la Mac. Escrigui el nom de la qual està relacionada amb la clau o el disc dur que voleu formatar en WBFS (p. Ex. / Dev / disk3 ). Llavors dóna l'ordre suo chmod 666 / dev / disk3 reemplaçant XNUMX / Dev / disk3 el nom de la unitat que es va a formatar i després escriu la contrasenya d'administració de Mac (la que fa servir per accedir a sistema).

En aquest punt, torneu a Witgui i selecciona l'element Formatar com WBFS de menú Arxius en la clau o el disc dur per formatar al menú desplegable corresponent i primer feu clic al botó Format i després en .

Quan es completi l'operació, s'hauria d'obrir una finestra Witgui a través de la qual hauria de poder examinar el contingut de la unitat formatada.

Si apareix un missatge d'error, activi el mode / disc per accedir a les unitats WBFS, el que fa que Witgui sigui una mica més lent però capaç de funcionar amb totes les unitats formatades amb WBFS.

Per activar el mode / disk en Witgui, veu a menú Witgui> Preferències (Ubicat a la part superior esquerra) i col·loca la marca de verificació al costat de l'element Utilitzeu / disk en lloc de / rdisk (les transferències WBFS poden ser més lentes).

Ara tanqui la finestra de preferències, fes clic al botó partició WBFS de Witgui, selecciona la clau o disc que formatació en WBFS i hauria de poder accedir a el contingut d'aquest últim sense problemes.

Nota: la propera vegada que connecti la seva unitat WBFS al seu Mac, veureu una advertència que el dispositiu no es pot llegir. respon Ignoreu i accedir als continguts de la unitat mitjançant Witgui, com t'acabo d'explicar (també hauràs de repetir el procediment des Terminal, per accedir a la unitat).

Com es va esmentar àmpliament anteriorment, pot formatar els estics i els discos per usar-los amb la Wii fins i tot en el sistema d'arxius clàssic FAT32. Per fer això, pots utilitzar el clàssic Utilitat de disc a macOS.

Inicieu Utilitat de disc trucant a l'aplicació de la carpeta Un altre dels Plataforma de llançament o amb una recerca a Destacar, selecciona conduir per formatar de la barra lateral esquerra i feu clic al botó restaurar col·locat a la part superior.

A la finestra que s'obre, escriviu el nom de pila que vols assignar a la unitat en el camp de text corresponent, seleccioneu l'opció MS-DOS (FAT) al menú desplegable Format i opció Registre d'arrencada (MBR) de menú esquema. Després feu clic al botó Restaura.