Després de telefonar al seu amic expert en informàtica per desena vegada sense rebre molta disponibilitat de vostè, ja ha pres una decisió. Per primera vegada a la vida, prendrà el toro per les banyes i intentarà reparar el seu PC en mal estat reinstal·lant Windows XP.

Bravo, aquest és l'esperit correcte! De fet, saps el que et dic? M'agrada tant el seu compromís que vull ajudar a fer aquest «gran pas». Vull explicar-te com formatar windows xp de la manera més clara i senzilla possible, perquè pugui ser independent i no sempre demanar favors al seu amic expert en súper PC.

Que aquestes esperant Mogui les seves mànigues i segueixi en detall tots els passos que il·lustren a continuació: prendrà algun temps, però a la fi obtindrà un sistema «net» per gaudir sense cap xoc i sense disminuir la velocitat ... llevat que ho posi immediatament en KO de manera mes o menys voluntària!

Abans de veure amb detall com formatar windows xp, Vos de tenir a mà el disc d'instal·lació de l' sistema operatiu i d'haver guardat totes les seves dades en disquets, memòries USB o en un disc dur extern. El procediment que està a punt de posar en pràctica eliminarà de fet tot el contingut de l' disc dur de la PC i ja no podrà recuperar els seus arxius en el disc dur abans de formatar.

Havent fet aquestes premisses necessàries, si està llest, inseriu el disc d'instal·lació de Windows XP al reproductor de CD / DVD de la seva Pc i reinicieu el sistema. Després espera que aparegui l'escriptura premeu qualsevol tecla per iniciar des del CD-ROM ... a la pantalla i premeu qualsevol tecla en el teclat del seu PC per iniciar el procediment d'instal·lació de Windows XP. Si l'escriptura no apareix i la PC s'inicia Windows normalment, proveu habilitar l'arrencada des de la unitat de CD / DVD seguint el meu guia sobre com ingressar a l' BIOS.

Ara, esperi uns minuts perquè es carreguin tots els components necessaris per instal·lar el sistema i, a la pantalla que apareix, assegureu-vos d'haver seleccionat la partició en què està instal·lat Windows XP (si només fa servir Windows XP a l'ordinador, només hauria haver un) i premeu les tecles en seqüència D, seus y L en el teclat del teu PC per eliminar-lo.

En aquest punt, premeu el botó seus el teclat per seleccionar el disc dur del seu PC com la destinació on instal lar Windows XP i, en la següent pantalla, seleccioneu l'opció Formateu la partició utilitzant el sistema de fitxers NTFS per començar a formatar el disc dur utilitzant el sistema d'arxius típic de les versions més modernes de Windows XP. La durada d'aquest procés depèn de la velocitat i la mida del disc dur que es formatarà.

Una vegada que es completa la formatació, Windows començarà a copiar els seus primers arxius en el disc dur del seu PC (prendrà uns minuts) i, després d'un reinici automàtic de sistema, començarà la instal·lació pròpiament dita el sistema operatiu. En aquest cas, quan apareix l'escriptura Premeu qualsevol tecla per iniciar des del CD-ROM ... no has de pressionar cap botó.

Ara, només has de completar el procés per formatar Windows XP seguint el procediment pràctic guiat que se li proposa. La instal·lació serà majoritàriament automàtica, les úniques intervencions que es requeriran d'vostè seran aquelles relacionades amb la configuració de l'idioma i la xarxa, després de la qual cosa no haurà de fer res. Tot el procés dura uns 30-35 minuts.

Una vegada que es completi la instal·lació, la Pc es reiniciarà i, després d'un breu procediment de configuració inicial en el qual pot configurar el seu compte d'usuari, pot començar a usar el seu Windows XP completament nou per instal·lar tots els programes i controladors que necessita. Missió complerta!