Com funciona Signal. «Uses Signal?"Aquesta és l'enèsima vegada que algú li fa aquesta pregunta i, novament, la resposta ha estat no. El problema és que vol estar a el dia amb els seus amics i provar sempre noves aplicacions de missatgeria, com la prometedora Signal. Que, a més, és principalment conegut pel seu alt grau de seguretat en les comunicacions.

Utilitza Signal no és tan complicat com sembla, i en aquesta guia ho demostraré. En els següents paràgrafs, vaig a explicar com funciona Signal, Primer mostrant-li com instal·lar l'aplicació oficial de l'servei per a telèfons mòbils, tauletes i PC i després explicant com funciona en detall.

Com funciona Signal pas a pas

Que és Signal

Abans de veure realment com funciona Signal, Deixa explicar exactament de què estem parlant.

Com ja vaig esmentar en la introducció d'aquesta guia, Signal és una aplicació de missatgeria gratuïta i de codi obert que fa de la seguretat i l'atenció a la privacitat seus pilars. A l'ésser una solució de codi obert, a diferència d'altres aplicacions «competidores» (una sobretot WhatsApp), és possible analitzar el codi font i verificar la solidesa del seu sistema de xifrat.

En aquest sentit, ha de saber que el servei compta amb diversos algoritmes de xifrat, M'agrada Corba25519, AES-256 es HMAC-SHA256, Que s'utilitzen per a realitzar missatges xifrats, trucades i videotrucades entre usuaris, de manera que no puguin ser interceptats per persones malintencionades, proveïdors o els mateixos administradors de Signal.

Signal emmagatzema en els seus servidors només el dia en què l'usuari es connecta a la plataforma. Tota la resta (xat, foto de perfil, ubicació, arxius enviats, etc.) no està allotjat en els seus servidors i això fa que l'aplicació sigui extremadament respectuosa amb la privacitat dels usuaris. També integra algunes funcions que et permeten incrementar encara més el nivell de seguretat, com la que et permet configurar un temporitzador per a missatges autodestructius.

Genial, oi? Llavors, ara que coneixes una mica millor Signal, finalment puc explicar-te com descarregar-lo i fer-lo servir per contactar amb amics, familiars, coneguts, etc. de manera segura i senzilla.

Com descarregar Signal

El primer que ha de fer per utilitzar Signal és, per descomptat, descarregar l'aplicació oficial de l'servei en els seus dispositius. Permeteu-me, per tant, explicar com descarregar Signal en telèfons mòbils, tauletes i PC.

Android

Si voleu descarregar Signal a Android, Primer obri la Play Store, Pressionant la icona triangle colorit que es troba a la pantalla inicial o en la pantalla que conté les icones de totes les aplicacions instal·lades.

Escrigui Signal en camp de cerca col·locat a la part superior i toc en la primera aparició que es trobi.

En aquest punt, després d'haver anat a la secció de la Play Store dedicada a Signal, premeu el botó verd Instal·lar en pc i deixeu que el procediment comenci i es completi. Si per casualitat apareix un advertiment que necessita completar el seu compte i ingressar un mètode de pagament vàlid, feu clic a Seguir e Ignoreu, Per ometre el pas (l'aplicació, com es va esmentar, és 100% gratuïta).

Està utilitzant un dispositiu que no té google Play Store integrat (potser un dispositiu Huawei amb AppGallery)? En aquest cas, pot descarregar directament el paquet de APK de Signal des del lloc web oficial de l'aplicació i instal·lació de forma manual.

iOS / iPadOS

Si tens un iPhone / iPad, Per a instal·lar Signal obri la App Store  pressionant la icona de «A» blanc sobre fons blau clar col·locat a la pantalla d'inici, premeu a la pestanya Cercar (A baix a la dreta), escriu Signal en l' barra de cerca emergent a la part superior i toc en la primera aparició disponible.

Si està llegint aquest article directament des de l'iPhone o iPad en el que esteu buscant Signal, pot accedir a la seva pantalla de descàrrega en l'App Store pressionant aquest enllaç directament.

Finalment, premeu el botó Obtenir / instal·lar i confirmi la instal·lació a través de identificació facial, identifición de toc o contrasenya de la seva ID d'Apple.

Windows

Si voleu descarregar el client de Signal a Windows tot el que ha de fer és anar a la pàgina web de el programa i fer clic al botó Descàrrega per a Windows.

Quan es completi la descàrrega, obriu el arxiu .exe que hagi obtingut i esperi que la instal·lació de el programa es completi automàticament: només hauria de prendre uns minuts (depèn de la velocitat de la seva connexió a Internet).

Mac OS

Si tens un Mac, El procediment a seguir per instal·lar Signal és una mica diferent a què acabo d'indicar per a Windows.

En aquest cas, després d'anar a la pàgina web de Signal i fer clic al botó Descàrrega per a Mac, Ha d'obrir el arxiu .dmg. Després d'això, arrossega el Icona del senyal a la carpeta aplicacions de macOS, aneu a la carpeta en qüestió, feu clic amb el botó dret a la icona de el programa i seleccioneu l'element Obrir  per dues vegades consecutives.

Aquesta operació s'ha de fer només en el primer inici de Signal i serveix per «eludir» les restriccions imposades per Apple a l'programari no certificat.

Com utilitzar Signal

Després d'instal·lar l'aplicació, finalment és hora d'esbrinar com utilitzar Signal en tots els dispositius.

Com funciona Signal a Smartphones i tablets

Comencem amb els telèfons mòbils i les tabletes.

Després d'instal·lar i iniciar Signal en el seu dispositiu Android o iOS / iPadOS, premeu el botó Seguir i concedeixi a l'aplicació dels permisos que necessita per funcionar.

Ara, segur de  país i el codi de país són correctes, escriviu el Número de telèfon dins el camp de text i pressiona el botó blau següent.

Un cop fet això, ingressi el Codi de 6 dígits que se li va enviar per SMS i, després d'indicar (en els camps de text corresponents) nom de pilacognom, Pressiona el botó Acceptar.

A la pantalla que es va obrir, creï un PIN, Que és un codi de al menys 4 dígits, que servirà per protegir els xats. Després de crear-lo, feu clic al botó continuar, Torni a ingressar-lo en el camp corresponent i premeu el botó de nou continuar. Un cop fet això, estarà a punt per utilitzar l'aplicació.

L'operació de Senyal és realment així de simple. Per començar a xatejar amb un contacte, toqueu la icona de l' llapis a la part inferior dreta (en Android) oa la part superior dreta (en iOS / iPadOS) i, a la pantalla que s'obre, toqueu el nom de la persona amb la qual vol conversar.

En la nova pantalla que es va obrir, toqui la barra d'escriptura situat a la part inferior, escriviu el missatge per enviar a la persona i envieu-lo prement la icona de l' avió de paper amb cadenat.

Pressionant el botó (+) col·locat a la part inferior dreta (en Android) oa la part inferior esquerra (en iOS / iPadOS), pot enviar fotos, arxius, GIF, compartir la ubicació, etc.

Fent clic la icona de la càmera col·locat a la part inferior, però, pot fer una foto en el moment i enviar-la, mentre pressiona sobre el símbol de micròfon, Pot enviar missatges de veu.

Si punteja a la icona de l' receptor (A dalt a la dreta), també pot iniciar una trucada d'àudio (en iOS / iPadOS pot «convertir-la" en una videotrucada pressionant el càmera de vídeo present a la pantalla oberta). Fent clic sobre la icona de la càmera de vídeo també es troba a la part superior dreta (només en Android), però, pot iniciar directament una trucada de vídeo.

Si voleu personalitzar algunes configuracions de privacitat respecte a la conversa oberta, toqueu el nom de contacte amb qui està xatejant (a dalt), premeu el botó de veu Missatges que desapareixen (En Android) o posi en O N l'interruptor al costat de la redacció en qüestió (en iOS / iPadOS) i, a través de menú corresponent, decideixi després de quant temps eliminar automàticament els missatges (p. ex. 5 segons, 1 dia, Etc).

No obstant això, per actuar sobre la configuració general de l'aplicació, torneu a la pantalla principal, premeu la miniatura de la foto de perfil (A dalt a l'esquerra) i actuï sobre els paràmetres del seu interès.

premi a Intimitat / Privacitat per activar / desactivar la visualització de missatges a la pantalla de bloqueig, evitar la captura de pantalla dins de l'aplicació, activar / desactivar confirmacions d'escriptura i llegir indicadors, bloquejar contactes, personalitzar el PIN i molt més.

Recomano que estableixi la còpia de converses en la configuració de l'aplicació (en la secció Xatejar i descarregar ), De manera que podrà transferir els xats (cosa que no passa automàticament a través del núvol com a WhatsApp o altres sistemes de missatgeria) a un nou dispositiu o restaurar-los en cas de reinstal·lació.

Com funciona Signal en Pc

Vol utilitzar Signal a la Pc ? Per fer això, després d'instal·lar i iniciar el client oficial de l'servei, ha de escanejar el Codi QR que apareix a la finestra principal d'aquest últim. Per a això, com bé podràs endevinar, has d'actuar des de l'aplicació Signal per a dispositius mòbils.

Després d'iniciar l'aplicació en qüestió al dispositiu Android o iOS / iPadOS, premeu la miniatura de la foto de perfil (Ubicat a la pantalla principal, a dalt a l'esquerra). Toqueu la redacció dispositius connectats (En Android) o dispositius associats (En iOS / iPadOS), premeu el botó (+) (A baix a la dreta en Android) o Emparellar nou dispositiu (En iOS / iPadOS) i enquadrament el Codi QR amb la càmera del seu telèfon mòbil o tauleta.

Confirmeu l'operació fent clic a connectar dispositiu (En Android) o Emparellar nou dispositiu (En iOS / iPadOS). triï el nom de pila per assignar a la Pc on està configurant Signal, feu clic al botó Completa la connexió telefònica i espereu que la sincronització del seu compte comenci i es completi.

No obstant això, tingui en compte que, per raons de seguretat, l'historial de xat no es transfereix a nous dispositius connectats, ja que Signal vol garantir la privacitat dels seus usuaris tant com sigui possible.

Per la resta, el funcionament de el client és pràcticament el mateix que el de la seva contrapart mòbil. En aquest cas, a través de la barra lateral de la dreta pots seleccionar els noms dels contactes als quals escriure ia la dreta hi ha el quadre dedicat a xat.

Per escriure un missatge nou, ha d'utilitzar la  barra d'escriptura col·locada a la part inferior dreta. Pel que fa a l'enviament d'arxius, fotos, etc., has de fer clic al botó (+) situat a la part inferior dreta i seleccioneu el document del seu interès; fent clic al micròfon (A baix a la dreta), en canvi, pot enviar una veu.

Fins aquí l'entrada sobre com funciona Signal.