Com generar codi QR en Excel? Crear codis QR amb l'ajuda d'Excel és bastant senzill i ràpid. Per a aquells que no tenen ni idea de com fer-ho, que no els guanyi la desesperació. A través d'aquesta guia et mostrarem cada un dels passos que hauràs de realitzar per tenir el teu propi codi amb Excel.

Excel és una de les eines de treball més completes i interessants que podem fer servir per a diferents coses, una d'elles precisament per generar codis QR. Possiblement no sigui la funció més coneguda d'aquest programa, però la veritat és que sí que és possible i aquí trobaràs tota la informació necessari.

Passos per generar codi QR en Excel

Per generar un codi QR en Excel no necessitarem moltes coses. N'hi haurà prou amb una mica de paciència, i per descomptat un ordinador on tinguem instal·lat aquest programa. Així que sense més res d'afegir, anem amb el procediment a seguir:

Pas 1: Obre Excel

El primer pas que realitzarem serà obrir el programa Excel en el nostre ordinador. Un cop estigui obert procedirem a crear un nou arxiu a la plataforma.

Pas 2: Clic a inici

El proper pas a seguir serà pressionar a Inici, Dins de les opcions, vas a triar la cinta personalitzada, després escull la pestanya principal, comprova les eines de desenvolupament i finalment pressiona sobre el botó "Acceptar".

Pas 3: Feu clic a l'eina de desenvolupament

Ara hauràs de pressionar a l'eina de desenvolupament per triar altres controls. Després de fer això, notaràs que el ratolí a l'àrea de treball et sortirà en forma de creu (+), i el ratolí generarà un codi de barres.

Pas 4: Configura les propietats

 

En pantalla et apareixerà el codi de barres, Però ara és el torn de realitzar els ajustos necessaris. Per a això haurem de fer clic dret sobre el codi i procedir a configurar les propietats. Ara tria "QRCode", l'altre valor per omissió és OK.

Pas 5: Prem "D'acord"

Després de realitzar cada un dels ajustos corresponents hauràs de fer clic al botó "Acceptar"Que t'apareix en pantalla. D'aquesta manera podràs observar que els gràfics en el full de treball s'han transformat en l'estil de el codi QR.

Pas 6: El contingut

Molt bé. Ara ja sabem com generar codi QR des d'Excel, Però aquest codi no conté cap informació. Així que arriba el moment de completar el procediment.

A continuació, enllaçarem el contingut de la cel·la a el control. Ara hauràs de prémer a "propietats"Al menú de el botó dret de l'control de el codi QR. Troba "LinkedCell" al quadre de diàleg emergent i col·loca A1.

Després d'això anem a ingressar el contingut en A1 per d'aquesta forma generar el codi QR corresponent. Ingressa hola a A1 per generar un codi QR. Ara el teu codi ja ha estat generat en Excel i l'única cosa que resta és que els nostres amics comencin a escanejar.