Necessita enviar una pàgina web o un document al seu col·lega però no sap com exportar-los en format PDF perquè sigui més còmode consultar-los? No et preocupis, no pren molt. Tot el que necessites és una bona impressora virtual! No saps de què estic parlant? Cap problema, t'ho explicaré de seguida.

Ha de saber que hi ha programes (així com característiques «estàndard»), les impressores virtuals dominades, de fet, un cop instal·lades li permeten transformar qualsevol arxiu per imprimir (documents de text, arxius d'Office, fotos i molt més) en PDF, aprofitant la funció d'impressió de l' sistema operatiu. A la pràctica, es fa que la Pc «crea» que el que se selecciona s'ha d'imprimir quan en realitat no ho és. Usar-los es fa possible guardar un document en PDF en un obrir i tancar d'ulls. Fantàstic, oi?

Llavors? Puc saber el que encara estàs fent allà? Preneu-vos cinc minuts més o menys de temps lliure per a vostè, col·loqui còmodament davant la seva Pc de confiança i immediatament comenci a concentrar-se en llegir tot el següent. Estic segur que a la fi podrà dir-li molt satisfet i satisfet amb el que ha après. Ah, gairebé ho oblido: per a més informació a la fin de l'article, vaig procedir a indicar-li també alguns sistemes alternatius que té de el seu per poder exportar els seus arxius en el format d'objecte. Potser puguin fer-te sentir còmode, mai se sap.

Programes per guardar un document en PDF

Com vaig dir a el principi, per poder guardar un document en PDF només necessita utilitzar una impressora virtual. A continuació trobareu els que, al meu entendre, representen els millors recursos pertanyents a la categoria. Proveu immediatament, veuràs que no et penediràs.

doPDF

La primera de les eines que pertanyen a la categoria en qüestió de la que vull parlar és un petit programari anomenat doPDF. És un programa gratuït (en la seva versió bàsica) per a Windows que, de fet, instal·la una impressora virtual en el sistema per transformar qualsevol tipus de document virtual en PDF. No té limitacions avorrides i funciona amb tot el programari que admet la funció d'impressió, des Office fins al navegador web, Passant per tots els visors de fotos.

Per poder servir, el primer pas que ha de prendre és connectar-se a la pàgina web de doPDF i fer clic al botó Descarregar ara! dues vegades seguides, per descarregar el programa a l'ordinador.

Quan es completi la descàrrega, obriu l'arxiu que acaba de rebre (per exemple, doPDF-full.exe ) I, a la finestra que veu aparèixer a l'escriptori, tregui la marca de la casella relativa a la instal·lació d' complement per a Microsoft Office i el relacionat amb l'enviament estadístiques anònimes. Després feu clic al botó instal·lar ara, Per lo i completa la configuració pressionant prop.

En aquest punt, tot el que ha de fer és utilitzar la funció d'impressió clàssica des de qualsevol aplicació i triar la impressora virtual de doPDF com a dispositiu d'impressió. Simplement tria l'article impressió de menú expedient aplicació i seleccioneu l'element de menú de la impressora doPDF.

Després s'obrirà una finestra amb la configuració d'impressió en PDF, a través de la qual pot configurar la carpeta en què desar el document convertit, prement el botó Navega i ajust les opcions relacionades amb la qualitat de l'arxiu que es va a obtenir.

Per exemple, col·locant la marca de verificació al costat de l'element Arxiu més petit podrà mantenir la mida de el document compacte mentre utilitza les opcions S'incrusti totes les fonts usades y millor q la ualitat pot fer que el PDF generat inclogui els caràcters d'escriptura i mantingui intacta la qualitat de les imatges incloses (però augmentant la mida final de l'arxiu).

Un cop hagueu triat la configuració desitjada, simplement feu clic a bo i el PDF es guarda a la carpeta indicada anteriorment.

PDF24

Si està buscant una eina alternativa a l'anterior, gràcies a la qual pot guardar un document PDF, li suggereixo que el prengui seriosament. PDF24. És una impressora virtual totalment gratuïta (per a ús privat) i funciona en tots els sistemes operatius Windows. És bastant senzill, i també incorpora opcions convenients per a editar i comprimir PDF.

Per usar-lo, primer connecteu-vos a el lloc de Internet de el programa i deixeu que el procés de descàrrega s'iniciï automàticament. Si això no succeeix, feu clic al botó. descarregar que està en el dret de forçar-lo.

Un cop descarregat, obriu l'arxiu que acaba d'obtenir (p. Ex. pdf24-creador-xxxexe ) I feu clic a lo, seleccioneu Accepto els termes de l'acord de llicència. feu clic a Següent tres vegades amunt instal·lar i per concloure pressiona sobre final.

En aquest punt, obriu el document imprimible que desitja transformar en un PDF utilitzant el programa configurat per a aquest propòsit, obriu la funció d'impressió fent clic al menú expedient i després triar impressió i seleccioni, des del menú per a la selecció de la impressora, l'element PDF24 PDF.

Ara, seleccioneu la qualitat de l'arxiu en format PDF que desitja obtenir a través del menú desplegable a la part superior, després premeu el botó Desar PDF per continuar guardant l'arxiu en format PDF en la seva Pc. et voila!

Per obtenir una vista prèvia de el PDF final abans de guardar el fitxer, feu clic al botó preestrena. Si, en canvi, desitja editar el document o desitja comprimir abans de continuar amb el guardat, feu clic als botons, respectivament Edita PDF y col·lapse.

PDFCreator

Una altra impressora virtual a considerar és PDFCreator. És de codi obert en la naturalesa, inclou diverses opcions avançades i fins i tot en aquest cas és una eina que funciona en totes les versions de Windows.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i premeu el botó descarregar. A la nova pàgina que es mostra, feu clic al botó descarregar col·locat en la redacció PDFCreator gratis.

Una vegada que es completi la descàrrega, obriu l'arxiu que acaba d'obtenir (p. Ex. PDFCreator-x_x_x-setup.exe ), Premi lo, Per bo i fins Següent dues vegades Després feu clic a instal·lar, Per ometre (Per evitar instal·lar programari addicional) i la seva final.

En aquest punt, obriu el document que li interessa guardar en format PDF amb el programari que generalment s'usa per al propòsit en qüestió i seleccioneu la redacció impressió de menú expedient. A la finestra que apareix, tria PDFCeator de la llista d'impressores disponibles i feu clic impressió.

Després indiqui la ubicació en el seu PC on voleu desar el PDF prement el botó (...) en el camp carpeta: adjunt a la finestra addicional que apareix, seleccioneu el perfil de compressió que prefereixi de menú perfil: i pressiona Desar.

Si abans de continuar amb el guardat voleu assignar un títol diferent a el document, canvieu el nom de l'autor, el tema o assigni etiquetes a l'arxiu, completi els camps dedicats que es troben a la part inferior de la finestra PDFCreator. Si necessita accedir a la configuració avançada de PDFCreator, premeu el botó editar.

Funcions «estàndard»

És possible guardar un document en PDF també utilitzant la impressora virtual inclosa «estàndard» en Windows, Mac i Ubuntu. Si està interessat a seguir llegint, trobarà tot el explicat en detall a continuació.

al Windows

de Windows 10, Microsoft ha decidit integrar una impressora virtual en el seu sistema per crear arxius en format PDF sense haver de recórrer a l'ús d'eines de tercers.

Per poder servir, el que ha de fer és obrir el que pretén exportar a PDF utilitzant el programa que generalment s'usa per a aquest tipus particular d'element, obriu el menú expedient, Truqueu a la comanda impressió i triï Microsoft Imprimir un PDF o Guardar com PDF de la llista d'impressores disponibles.

Si ho desitja, abans de començar el procediment d'exportació en format PDF, també pot ajustar la configuració d'impressió, com l'orientació i els marges, per personalitzar segons les seves necessitats i preferències. característiques de el document final. Per fer això, utilitzeu els controls en pantalla apropiats.

en macOS

Estàs utilitzant una Mac? També en aquest cas, la impressora virtual està inclosa en el sistema, en totes les versions de MacOS. Em preguntes com fer-ho per servir-te? Et diré immediatament, és un veritable joc de nens.

Simplement obriu el fitxer imprimible en el qual està interessat en actuar utilitzant l'aplicació predeterminada designada per a aquest propòsit, feu clic al menú expedient i seleccioneu l'article Imprimir .... A la finestra que apareix, expandeix el menú desplegable PDF col·locat a la part inferior esquerra i seleccioneu l'element Guardar com PDF.

Escrigui el nom que voleu assignar a l'arxiu en el camp Desa:, Indica la posició on desitja guardar usant el menú Ubicat a: i feu clic al botó Desar.

Si ho desitja, abans de començar la creació d'arxius PDF, pot ajustar altres propietats de el document, com el títol, l'autor i l'objecte, utilitzant les opcions en pantalla. També pot protegir el PDF amb una contrasenya fent clic al botó Opcions de seguretat ....

en Ubuntu

propòsits Ubuntu al teu PC? Després pot guardar un document PDF utilitzant la impressora virtual ja inclosa en el sistema operatiu. Explicaré com fer-ho immediatament.

Tot el que heu de fer és obrir l'arxiu imprimible en el qual està interessat en actuar utilitzant l'aplicació predeterminada designada per a aquest propòsit, feu clic a l'element expedient i seleccioneu la comanda impressió. A la finestra que apareix, selecciona Imprimeix a fitxer ... de la llista d'impressores disponibles.

Si ho desitja, també pot ajustar la configuració relacionada amb el arxiu PDF que està a punt de generar utilitzant els elements apropiats que veu a la pantalla segons el programari utilitzat. Per exemple, pot intervenir en orientació, marges, etc.

Finalment, pressiona el botó Imprimeix a fitxer ... que es troba a la part inferior dreta, indica la posició en el seu PC on voleu desar el PDF que està a punt d'obtenir i pressioni Desar. ¿Més fàcil que això?

M'agradaria assenyalar que si la impressora virtual PDF no estava present en el sistema, pot solucionar-la immediatament instal·lant el paquet CUPS-PDF. Està directament present en els repositoris de la majoria de les distribucions de Linux. En Ubuntu en particular, pot instal·lar-simplement trucant a l' terminal, Escrivint la cadena suo apt install cups-pdf i aclaparadora seus en l' teclat

Solucions alternatives per guardar un document PDF

L'ús d'una impressora virtual no és l'únic sistema per guardar un document PDF, encara que és el més pràctic.

Ha de saber que hi ha serveis en línia convenients gràcies als quals és possible crear arxius PDF a partir de documents en altres formats, com Word, Excel, imatges JPG, etc. Són molt simples d'usar, no requereixen instal·lació i no tenen cost. Per obtenir més informació a l'respecte, pot consolar el meu tutorial sobre com crear arxius PDF gratuïts.

Després, hi ha alguns programes, disponibles per a Windows i Mac (així com per a Linux), que pot utilitzar per guardar els seus arxius en PDF sempre sense haver de passar per les impressores virtuals esmentades anteriorment i que també inclouen eines convenients per edició de la mateixa. Si li interessa i vol rebre detalls sobre això, llegiu el meu tutorial sobre com crear PDF.