Necessita canviar la configuració al BIOS del seu PC amb Windows 10 instal·lat però no té idea de què fer per tenir-lo a les nostres mans? No es preocupi, afortunadament sóc aquí per a vostè, a punt i disposat a donar-li totes les explicacions que necessita. Si em dones uns minuts del teu preciós temps lliure, et puc explicar, amb aquesta guia meva d'avui, com ingressar a la BIOS de Windows 10 i creu-me, és molt més simple del que penses.

La BIOS (acrònim de Basic Input-Output System), en cas que no ho sabés, és un programari que resideix en un xip col·locat a la placa base de la Pc i que conté totes les instruccions per iniciar el sistema i per garantir que les parts de maquinari i programari que componen la PC puguin comunicar-se entre si. Per accedir-hi, només posi en pràctica un procediment molt simple disponible per a qualsevol, el que li vaig a assenyalar en aquest tutorial dedicat meu.

Abans, però, de donar-li tota la informació sobre què fer a l'respecte, em sembla correcte fer una petita però fonamental aclariment. A partir de Windows 8.xi, en conseqüència, també en Windows 10, la BIOS ha experimentat una evolució que s'ha convertit UEFI (Vol dir interfície de firmware extensible unificada). A diferència de la BIOS «clàssic», UEFI té una interfície gràfica, suport per a ratolí i pantalla tàctil i algunes característiques de seguretat avançades. Per a més informació, continueu llegint, trobi tots els detalls que necessita a continuació.

Entra a la UEFI

Per ingressar a la BIOS de Windows 10, o més aviat per poder accedir a l'UEFI (considerant el que es va especificar anteriorment), pot actuar de dues maneres diferents. Pot accedir-hi quan la Pc està encesa, anant a la configuració de sistema i activant una funció especial, o pot fer-ho quan la PC està encès, usant una combinació especial de tecles.

Quin dels dos modes triar és una decisió que òbviament depèn de vostè, en funció de les seves preferències i necessitats reals. La pantalla de UEFI que es trobarà davant vostre és òbviament la mateixa en els dos casos. Trobareu explicat com procedir tant d'una manera com en l'altra a continuació. Bona lectura i bona feina!

Des Windows 10

Voleu entendre com ingressar a la BIOS de Windows 10 i el seu Pc ja està encesa? En aquest cas, el primer pas fonamental que ha de prendre és fer clic a botó començament (El Bandera de Windows situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla) i seleccioneu ajustos (La icona amb el engranatge ) Des del menú que s'obre.

Un cop fet això, feu clic a la icona Actualització i seguretat present en la finestra que es va obrir, triï l'element Restauració des de la barra lateral sempre a l'esquerra i feu clic al botó reiniciar ara col·locat sota de la capçalera Inici avançat.

Després, espereu uns segons a que aparegui el menú amb les opcions per reiniciar i restaurar el sistema i seleccioneu les següents icones: Solució de problemes, opcions avançades y Configuracions de firmware UEFI. Finalment, feu clic al botó. reprendre i esperi uns moments, fins que es reiniciï la Pc.

Quan torna a arrencar, el seu PC amb Windows 10 d'ingressar automàticament a menú de configuració de UEFI. Per avançar en això, pot seguir les instruccions que trobareu al següent pas de l'tutorial.

A l'encendre la PC

Si, d'altra banda, el seu PC encara no s'ha encès o, en qualsevol cas, no pot accedir a la BIOS a l'encendre'l perquè ha sorgit algun problema, el sistema està en perill o alt simplement perquè les entrades que li he indicat en les línies anteriors no estan disponibles, pot per fer front a això posant en pràctica un procediment alternatiu a què hem vist junts abans, que no obstant això li permet assolir el seu objectiu però que, en aquest punt, però, cal aclarir immediatament, pot variar d' una marca a una altra (raó que les indicacions que estic a punt de donar-te poden no ser exactament precises).

Llavors em preguntes què fer? T'ho explicaré de seguida! Enceneu la seva Pc pressionant botó d'encesa present en el cos (en el cas de les PC portàtils) oa la caixa (en el cas de les PC fixes) i tan aviat com es mostri la primera pantalla amb el logotip de Windows, premeu immediatament i mantingueu premut el botó durant uns moments F2 en l' teclat (Si està utilitzant un Pc portàtil) o la tecla Eliminar (Si utilitzeu una Pc de Escriptori), Sempre present en el teclat. Després es trobarà davant de la pantalla de configuració de UEFI.

En el cas que la combinació de tecles que acabo de suggerir-li que faci servir no sigui efectiva, pot intentar reemplaçar les tecles F2 o Eliminar amb F6 o F10.

Si ni tan sols aconsegueix accedir a la BIOS del seu PC amb Windows 10, intenti mirar el manual d'usuari Pc o intenti veure si la combinació de tecles correcta per utilitzar s'indica durant el fase d'inici de PC, a la primera pantalla que apareix després de prémer el botó d'encesa de la Pc i abans de el logotip de el sistema. La informació generalment es mostra a la part inferior esquerra de la pantalla.

En el desafortunat cas que les indicacions que acabo de proporcionar provin ser inexactes o en cas contrari, si creu que necessita més detalls, li suggereixo que mireu la secció de suport i suport de la pàgina web de la seva empresa. equip. Segurament trobareu les respostes als seus dubtes. Si pot ajudar-se a si mateix, a continuació trobareu enllaços a la secció corresponent dels llocs web de tots els principals fabricants de PC.

Canviar la configuració de UEFI

En aquest punt, finalment hauria de trobar davant el panell de configuració de UEFI. És essencialment una pantalla amb pestanyes on té tots els paràmetres per al seu PC amb Windows 10.

No obstant això, tenint en compte que l'estructura de menú no és la mateixa en totes les PC, malauradament no podré donar-li indicacions exactes a l'respecte. En qualsevol cas, no es preocupi, intentaré explicar-me perquè pugui identificar fàcilment les opcions que li interessen. A més, també pot ajudar amb la informació proporcionada pel suport oficial de l'fabricant del seu PC (a què pot accedir utilitzant els enllaços apropiats que li vaig proporcionar amb algunes línies a dalt), així com amb la pàgina de suport dedicada s'adjunta a la pàgina web de Microsoft .

Havent fet aquesta premissa necessària, ¡passem als fets! En primer lloc, tingui en compte que per moure en l'UEFI ha d'usar i fletxes direccionals de el teclat: Amunt / avall per seleccionar una opció i Dreta / Esquerra per canviar el seu valor o per canviar d'una pestanya a una altra si es selecciona el menú a la part superior de la pantalla. En canvi prement el botó seus Podeu seleccionar una opció per canviar el seu valor.

Després vam passar a les diverses seccions en què es divideix el menú UEFI. Generalment es divideix de la següent manera, tingueu en compte que el títol de la targeta també pot canviar depenent de la Pc en ús.

  • Accedint a la targeta Principal (Principal) trobarà les configuracions relacionades amb la data, hora i informació en la Pc en ús.
  • Accedint a la targeta Avançat trobi configuracions avançades en el processador (CPU), la xarxa, els ports USB, Etc
  • Accedint a la targeta Seguretat trobarà les configuracions en el Arrencada segur (si està disponible) i les relacionades amb la contrasenya de protecció UEFI.
  • Accedint a la targeta Inici trobarà les opcions per canviar l'ordre dels dispositius d'arrencada i aquelles per habilitar la manera BIOS heretat (si està disponible).
  • Accedint a la targeta Desar i sortir (Desa i sortir) trobi la configuració per sortir de UEFI guardant i aplicant els canvis realitzats a la configuració rellevant, no guardant-o restaurant els valors predeterminats (és a dir, la configuració de fàbrica).

Entre les diverses configuracions disponibles, les adjuntes a la targeta Seguretat i en particular els que es refereixen a arrencada segur al BIOS heretat i ai dispositius d'arrencada són els que tenen més rellevància per al que fa a la instal·lació d'un nou sistema operatiu (Així com a la seva execució en mode «en viu»). A continuació trobareu més explicacions a l'respecte. Ah, gairebé oblidat, són funcions presents en totes les Pcs, independentment de la marca o model!

  • arrencada segur - Aquesta és una funció de seguretat de la UEFI gràcies a la qual és immediata l'execució de sistemes operatius sense una signatura digital específica. Per permetre l'execució de sistemes operatius que no tenen una signatura digital vàlida (aquest és el cas de moltes distribucions de Linux) i, per tant, per desactivar aquesta configuració, ha de informar-la. seguretat de l'UEFI, ha de seleccionar l'element Menú d'arrencada segur, Llavors l'opció arrencada segur i després necessites configurar aquest últim per discapacitat.
  • BIOS heretat - Aquesta és una funció que li permet emular la BIOS antic a PC equipades amb UEFI. Pot ser útil poder instal·lar tots els sistemes operatius que no són compatibles amb UEFI (com en el cas de Windows 7). Per configurar la manera anterior en el seu PC amb Windows 10, ha d'anar a la pestanya bota de la UEFI i sector l'opció Mode d'arrencada en BIOS heretat.
  • Ordre de dispositius d'arrencada - És essencialment el que la Pc segueix per iniciar. En altres paraules, si voleu executar un sistema operatiu que té en un pendrive, ha de configurar l'ordre d'inici perquè el port USB vingui abans que el disc dur de PC (per tant, abans de el sistema operatiu instal·lat a la Pc). Canviar l'ordre dels dispositius d'arrencada és simple. Per fer això necessites accedir a la targeta bota de la UEFI i seleccioni l'opció Opció d'arrencada n. ° 1 en el dispositiu del seu interès.

Després de fer tots els canvis necessaris en el UEFI del seu PC, aneu a la pestanya Desar i sortir, Tria l'opció Desa els canvis i sortir (Desa els canvis i sortir) i respon afirmativament (Sí) observi que se li mostra a la pantalla perquè pugui desar els canvis, reinicieu el PC i comenci a usar-la novament normalment.

Finalment, permetin-me assenyalar que si necessita verificar si el seu PC està utilitzant la manera UEFI o BIOS heretat normalment, pot fer-ho fàcilment escrivint la comanda msinfo32 al menú Inici de Windows 1 i prement el botó seus en el teclat A la finestra que veurà aparèixer a l'escriptori, seleccioneu l'element Recursos de sistema a la barra lateral esquerra i verifiqui si coincideix amb l'element Mode BIOS es mostra la redacció UEFI o aquest BIOS heretat.