Com formatar un iPhone. Recentment va actualitzar el seu iPhone a l'última versió de iOS disponible per al seu model, però el dispositiu va molt lent. Com solució, pot intentar restablir el seu iDevice.

Amb aquest tutorial, vull mostrar el procediment exacte a realitzar per poder formatar qualsevol model d'iPhone de forma senzilla i, sobretot, sense tenir cap pèrdua de dades. Per fer això, no necessites ser un coneixedor de l'món Apple ni de la tecnologia en general, només tenir un mínim de paciència.

Com formatar un iPhone pas a pas

Què fer abans de formatar el iphone?

Si no té la intenció de perdre totes les dades del seu iPhone, abans d'iniciar el procediment per formatar l'iPhone, faria bé en fer una còpia   de les dades en el dispositiu.

A el fer una còpia de seguretat, Tindrà la possibilitat de recuperar configuracions, aplicacions i dades fins i tot després de l'procediment de reinici, així com en cas que decideixi comprar un nou iPhone i transferir-li totes les seves dades.

Per fer una còpia de seguretat del seu iPhone, pot actuar en diversos nivells: un localment i un altre de forma remota, En el núvol. per guardar seves dades localment pot usar iTunes, Mentre que per a la còpia de seguretat de dades en línia pot confiar en la funció especial de icloud.

A més de la còpia de seguretat, abans de inicialitzar l'iPhone cal desactivar l'opció de Trobar la meva iphone, La funció antirobatori de la seva iDevice, que quan s'activa impedeix la recuperació d'iOS. Trobaràs tot el que indica de forma molt detallada a continuació.

Còpia de seguretat a través d'iTunes

Si prefereix fer una còpia de seguretat local de la seva iPhone, ha de recórrer a iTunes, el conegut programari multimèdia d'Apple. iTunes s'inclou «estàndard» en totes les Mac i ha de descarregar-se i instal·lar-se per separat en les PC amb Windows.

Si utilitzeu una Pc equipada amb Windows i encara no ha descarregat iTunes, ha de connectar-se a la pàgina web oficial d'Apple i descarregar el programa fent clic al botó descarregar.

Obriu el paquet d'instal·lació iTunesSetup.exe que s'ha descarregat en el seu PC i feu clic a  següent,   Instal·lar en pc,  per dues vegades consecutives. Per finalitzar, premi finalitzar.

Ara, sense importar el sistema operatiu, Connecti el seu iPhone a l'ordinador usant el cable Dock / Lightning apropiat i esperi uns moments perquè iTunes ho reconegui.

Si és la primera vegada que connecta l'iPhone a la Pc, ha d'autoritzar la connexió entre els dos dispositius pressionant primer el botó autoritzar a la pantalla de el telèfon i després el botó següent  que apareix a l'escriptori de la Pc.

Després seleccioneu la icona de l' iPhone que va aparèixer a la part superior esquerra de la finestra d'iTunes i feu clic a l'element Arxius / Files, a dispositius i després en Transferir compres des de «iPhone 's [nome]» des del menú de el programa per transferir tot el contingut comprat a l'iPhone a la Pc.

Quan acabi, seleccioneu l'element Resum des de la barra lateral d'iTunes i introduïu una contrasenya per protegir la còpia de seguretat. Una vegada que també s'hagin completat aquests passos, feu clic al botó Copiar ara i esperi pacientment que es guardi una còpia de seguretat del seu iPhone a l'ordinador.

Còpia de seguretat a través d'iCloud

Com et vaig dir, a més de localment, a través d'iTunes, també pot fer una còpia de seguretat de l'iPhone a través d'iCloud.

Per fer això, aneu a la pantalla d'inici del seu iDevice, aneu a ajustos (La icona de engranatge ), Selecciona nom, després icloud y Còpia de seguretat d'iCloud. En aquest punt, si encara no està verd, activa la palanca situada al costat de l'element reserva  icloud i pressiona el botó Copiar ara per iniciar la còpia de seguretat de dades en iCloud.

Això pot trigar uns minuts. Per completar-ho, assegureu-vos que el seu iPhone estigui connectat a una xarxa Wi-Fi i connectat a una font d'alimentació. Si té un dispositiu equipat amb una versió de iOS anterior a la 10.3, per ajustar les preferències de còpia de seguretat ha d'anar a Configuració> iCloud> Còpia de seguretat.

Desactivar Trobar meu iPhone

Ara, com ja et vaig comentar, ha de desactivar la funció Trobar la meva iphone actiu en l'iPhone.

Per fer això, premeu la icona de secció configuracions d'iOS al dispositiu, seleccioneu El teu nom, després  icloud i toca Trobar la meva iphone al menú que s'obre. Llavors, posi en APAGAT la palanca de Trobar la meva iphone i després introduïu la contrasenya de la seva ID d'Apple.

Si utilitzeu una versió d'iOS anterior a la 10.3, pot ajustar les mateixes preferències anant a Configuració> iCloud> Cerca meu iPhone.

Què cal fer per formatar l'iPhone?

Després de fer una còpia de seguretat de les dades al dispositiu, finalment pot dedicar-se a l'procediment real mitjançant el qual formatar l'iPhone. Fins i tot llavors, pot triar entre dues opcions diferents: via Pc usant iTunes o actuar directament des de iOS.

El resultat final dels dos procediments és pràcticament el mateix, l'únic que canvia és que a l'formatar l'iPhone via Pc necessàriament haurà d'instal·lar la versió més recent de iOS en el dispositiu, mentre que actuant directament des de l'iPhone pot mantenir l'actual.

Resetejar iPhone des de la Pc

Si voleu formatar l'iPhone des de la seva Pc, ha d'usar, com ja he esmentat, iTunes. Si no ha realitzat prèviament una còpia de seguretat a través d'iTunes o si després de fer-ho ha desconnectat el dispositiu de la Pc i tancat la finestra de el programa, en primer lloc connecti l'iPhone a la PC o Mac amb el cable apropiat i esperi el reproductor multimèdia d'Apple s'inicia automàticament.

Ara, premeu la icona de iPhone present en la part superior esquerra de la finestra, feu clic al botó restaurar iphone que es troba a la part superior dreta de iTunes i accepta els termes d'ús d'iOS pressionant primer a Restablir / Restaurar i Actualitzar, a següent i finalment en accepto.

Passats uns minuts (la durada de l'procés varia segons la velocitat de la teva connexió ADSL / fibra ja que l'última versió de iOS es descarrega automàticament de Internet) Apareixerà un missatge advertint-te que l'iPhone s'ha formatat i que s'ha després va tornar a l'estat de fàbrica.

Un cop fet això, iTunes us demanarà si voleu configurar el seu telèfon com un nou dispositiu o desitja restaurar les aplicacions i les dades de la còpia de seguretat anterior. si necessita vendre el seu iPhone, no doni més passos i deixi que el seu nou propietari el configuri ell mateix.

Si voleu configurar l'iPhone com si fos un nou terminal, poseu la marca de verificació al costat de l'element Configura com un nou iPhone i segueixi tots els passos de l'procediment proposat en pantalla.

Restaura iPhone des de iOS

Prefereix restaurar l'iPhone evitant l'ús de l'ordinador? Només necessita accedir a una secció especial adjunta a la configuració de el dispositiu i seleccionar l'opció que prefereixi.

En primer lloc, agafa el telèfon mòbil de la marca Apple, s'accedeix a la pantalla d'inici de la mateixa i prem la icona de configuracions. Seleccioneu l'element General des de la pantalla que es mostra, aneu a la part inferior i toc restaurar.

Ara, seleccioneu l'element Resetejar contingut i configuracions per restaurar l'iPhone i restaurar el dispositiu al seu estat de fàbrica eliminant la configuració i les dades emmagatzemades en ell.

Introduïu el codi de desbloqueig de l'iPhone i confirmi la seva voluntat de realitzar l'operació prement el botó que compra a la part inferior de la pantalla.

Després esperi que s'iniciï el reinici i es completi, seguiu el senzill procediment de configuració inicial de l'dispositiu, tenint cura d'indicar si és la seva intenció configurar l'iPhone com a nou o si restaurar les seves dades de la còpia de seguretat realitzada anteriorment.

Tingues en compte que si en lloc de fer un reset complet de el dispositiu necessites realitzar un procediment, per dir-ho, menys agressiu pots triar entre les següents opcions.

  • reiniciar ajustos - Li permet restablir tots els paràmetres de iOS sense esborrar dades.
  • Reiniciar configuració de la xarxa - Li permet restablir la seva xarxa sense fils i la configuració de la connexió de dades.
  • Restaurar el diccionari de l' teclat - Li permet restaurar la configuració de el teclat a l'estat de fàbrica.
  • Restablir disseny d'inici - Li permet restablir l'ordre predeterminat de les icones a la pantalla d'inici (les aplicacions s'ordenaran alfabèticament).
  • Restablir ubicació i privacitat - Li permet restablir la configuració de privacitat i ubicació geogràfica.

Què fer en cas de problemes?

¿Ha seguit totes les instruccions anteriors en detall però no pot completar el procediment per inicialitzar l'iPhone a causa d'algun error? Li agradaria restaurar la còpia de seguretat del seu iPhone en un dispositiu que va ser prèviament alliberat? Llavors pots intentar arreglar col·locant el dispositiu en modalitat DFU.

No saps del que estic parlant? Cap problema, ¡solucionémoslo immediatament!

La manera DFU, també conegut com a mode DFU «americà», és una manera de recuperació que li permet instal·lar iOS sense passar per algunes restriccions de la manera de recuperació estàndard. És preferible usar-lo en dispositius amb jailbreak, ja que pot esborrar les dades de Cydia i jailbreak que d'altra manera quedarien ocupant espai a la memòria de l'aparell.

Per posar el seu iPhone a DFU, connecteu el dispositiu a la Pc i apagueu completament mantenint pressionada la tecla encesa durant uns segons i movent la palanca cap a la dreta Fes lliscar per apagar que apareix a la part superior de la pantalla.

En aquest punt, mantingui les tecles pressionades d'Encesa i de  Llar simultàniament durant uns deu segons fins que el logotip de la poma a la pantalla de l'dispositiu, després deixeu anar la tecla encesa i segueix pressionant la de Llar fins que iTunes detecti el iDevice en mode de recuperació.

Després d'aconseguir posar el teu iPhone en mode DFU, pressiona el botó que veu a la pantalla del seu PC i restauri el telèfon mòbil de la marca Apple fent clic al botó Restaurar iphone ... d'iTunes.