vagant per Internet, Llegeixes sobre iPadOS : Un nou sistema operatiu per iPad, dissenyat per reemplaçar iOS. Intrigat per la cosa, immediatament vas obrir google per trobar més informació a l'respecte i esbrinar si el teu iPad es troba entre els admesos per la nova plataforma, acabant fregit en el meu tutorial. Així són les coses, no? Llavors sàpiga que està en el lloc correcte en el moment correcte! A la guia d'avui, de fet, explicaré què és iPadOS, amb quins dispositius és compatible i què s'ha de fer per instal·lar-lo.

Comencem aclarint alguna cosa fonamental: iPadOS no és més que el vell i estimat iOS (per ser precisos, iOS 13.1), que Apple ha decidit canviar el nom i enriquir amb característiques exclusives per iPad. En l'iPhone i l' iPod Touch, el sistema operatiu segueix cridant-iOS i ofereix altres característiques úniques (en menor mesura), però a la base segueix sent el mateix. Entre les funcions exclusives de iPadOS, vostè assenyala: a multitasca més avançada, Amb la possibilitat de mostrar l'aplicació secundària en una diapositiva (així en una finestra que se superposa a l'aplicació principal) i obrir dues instàncies de la mateixa aplicació a el mateix temps; la possibilitat de fa servir l'iPad com a pantalla secundària per al teu Mac (També sense fils); la presència de reproductor a la pantalla d'inici; XNUMX gestió avançada de text amb noves eines d'edició; nou gest treballar més ràpid la teclat flotant amb suport per a desplaçament d'escriptura; XNUMX gestor de descàrregues en Safari suport a unitat USB en Arxiu (a través del port USB-C de l'iPad Pro); nou funcions d'edició de vídeo i fotos y molt més Després hi ha els manera fosc, La funció Inicia sessió amb Apple i moltes altres característiques també introduïdes en iOS 13 per iPhone i iPod Touch.

En resum, hi ha moltes millores. Des del punt de vista de l'rendiment, llavors, fins i tot en els models d'iPad més antics (vaig fer servir un iPad Air 2 per a escriure el tutorial), no hi ha alentiments en absolut, a l'contrari! Diria, en aquest punt, que realment hi ha totes les cartes per prohibir la conversa i descobrir com instal·lar iPadOS. Aquestes d'acord Després, redueixi cinc minuts de temps lliure i seguiu les instruccions a continuació: Li asseguro que no es penedirà!

Requisits per a instal·lar iPadOS

la 13.x versió de iPadOS, El primer a ser llançat a el públic, és compatible amb els següents models d'iPad.

 • iPad Pro (12.9 «)
 • iPad Pro (11 «)
 • iPad Pro (10.5 «)
 • iPad Pro (9.7 «)
 • IPad d'6ta generació (10.2 «)
 • IPad d'cinquena generació (9.7 «)
 • Mini iPad (2019)
 • Mini iPad 4
 • iPad Air (2019)
 • iPad Aire 2

Si té un iPad anterior, ho sento, però haurà de renunciar a aquesta nova versió de sistema operatiu Apple.

Una altra cosa important de tot comprovar és que hi ha al seu iPad suficient espai per descarregar iPadOS, això és al menys 3-4 GB d'emmagatzematge disponible. Per verificar la quantitat d'espai disponible en el seu iPad, obriu l'aplicació ajustos (L ' icona d'engranatge ubicat a la pantalla d'inici) i pujar General> Espai en el dispositiu i en iCloud i seleccioneu l'opció administrar espai que aquesta a la caixa Espai de el dispositiu (Amb iPadOS, aquesta informació es mostra directament en el menú general, En correspondència de l'article disponible ).

Si t'adones que no tens prou espai disponible, elimina les aplicacions innecessàries i aplica tots els altres trucs per alliberar espai en l'iPad que et vaig donar al meu tutorial sobre el tema.

Finalment, assegureu-vos que el seu iPad en tingui un percentatge de càrrega superior a l'50% i que està connectat a un xarxa wifi prou ràpid, ja que haurà de descarregar al voltant de 2 GB de dades d'Internet.

Per connectar a una xarxa Wi-Fi iPad, aneu a menú Configuracions> Wi-Fi, Activa la palanca Wi-Fi (Si cal), seleccioneu el vermell del seu interès i escriviu el parent clau d'accés : Molt fàcil!

operacions preliminars

Un cop hagueu verificat els requisits per actualitzar a iPadOS, abans de procedir amb l'acció i instal·lar el sistema operatiu en el seu iPad, ha de fer alguns operacions preliminars de fonamental importància.

 • Còpia de seguretat d'iPad - l'actualització de sistema operatiu en l'iPad no implica la cancel·lació de cap dada o aplicació (a menys que vulgui realitzar una instal·lació neta). No obstant això, ja saps, la precaució mai és massa i, per tant, et convido a fer una còpia de seguretat completa de el dispositiu. Pot realitzar aquesta operació utilitzant iCloud o la funció de còpia de seguretat local a l'ordinador.
  • Per fer una còpia de seguretat del seu dispositiu en iCloud, Vaig anar a menú ajustos del teu iPad i pressiona el teu nom, A la barra lateral esquerra. Si no veus el teu nom, iniciar sessió amb el seu compte d'iCloud, fent clic a l'element apropiat. A continuació, puja iCloud> Còpia de seguretat en iCloud i pressioni sobre l'element Còpia de seguretat ara. Després torni a menú icloud i, si cal, activa les palanques de totes les dades que es poden sincronitzar amb el servei (correu, contactes, calendari, etc.). Finalment, aneu en compte d'emmagatzemar fotos i vídeos a iCloud, utilitzant la biblioteca de fotos d'iCloud o altres serveis similars. He d'assenyalar que, encara que totes les operacions de còpia de seguretat són gratuïtes, és poc probable que el pla bàsic d'emmagatzematge d'iCloud, que ofereix només 5 GB d'emmagatzematge, sigui suficient per acomodar totes les seves dades, el que l'obliga a actualitzar per una tarifa.
  • Per fer una còpia de seguretat de el dispositiu a l'ordinador, Connecti l'iPad a la PC, utilitzant el cable Lightning / USB-C subministrat, després obri iTunes i autoritza, si cal, la comunicació entre els dos dispositius. Després d'això, feu clic al icona d'iPad apareixerà a la cantonada superior esquerra de la finestra i feu clic al botó per executar el reserva de el dispositiu (més informació aquí). Més tard, vaig anar a menú Arxiu> Dispositius> Transferir compres des iPad, per guardar en el seu Pc totes les compres realitzades a les botigues virtuals d'Apple a través de l'iPad. Quant a la còpia de seguretat de fotos i vídeos, li suggereixo que aprofiti l'aplicació. imatges de Windows 10 o el Explorador de fitxers disponible a totes les versions de sistema operatiu Microsoft. Si teniu una Mac, pot utilitzar les aplicacions imatges y Adquisició d'imatge : Trobi tot el que s'ha explicat en el meu manual sobre com transferir fotografies des iPad a PC.
 • actualitza iTunes - si té la intenció d'actualitzar a iPadOS a través d'un PC o desitja realitzar una instal·lació neta de sistema operatiu, assegureu haver instal·lat l'última versió del programari iTunes, que és necessària per completar les dues operacions. Si utilitzeu Windows, obriu el Botiga de Microsoft (Si té iTunes instal·lat a través d'ell) o el programa Actualització de programari d'Apple (Si ha descarregat la versió estàndard d'iTunes del lloc web d'Apple), mentre que si utilitzeu un Mac és un Preferències de sistema> Actualització de programari. Més detalls estan disponibles en el meu manual sobre com actualitzar iTunes.

Com instal·lar iPadOS

Ara realment pots prendre l'acció! A continuació s'expliquen com instal·lar iPadOS realitzant una actualització directa de sistema operatiu o una instal·lació neta de la mateixa. Com es pot entendre fàcilment, l'actualització de sistema operatiu no implica l'eliminació de cap dada o aplicació; la instal·lació neta, d'altra banda, permet l'eliminació de totes les dades en l'iPad.

Una altra cosa important que ha de saber, pel que fa a el procediment per actualitzar el sistema operatiu, és que a l'realitzar l'operació des de l'iPad, estalviarà una mica de temps, ja que només els components necessaris per a l'actualització es descarregaran d'Internet. Operant des d'una PC, d'altra banda, necessitarà més, ja que tot el sistema operatiu es descarregarà d'Internet (però, d'altra banda, necessitarà menys espai lliure en la memòria de la tauleta). Una vegada que aquest aspecte s'hagi aclarit, ¡som-hi!

Actualització des de iPad

La forma més fàcil d'instal·lar iPadOS és aprofitar el Actualitzacions d'OTA (Over the Air) proporcionat per Apple, és a dir, descarregar l'actualització directament des iPad i deixar que el dispositiu s'encarregui de tot.

Per iniciar la descàrrega de iPadOS en el seu iPad, obriu l'aplicació ajustos (La icona d'ajustos que es troba a la pantalla d'inici), puja General> Actualització de programari i esperi uns segons perquè es detecti l'actualització. Si no rep una notificació immediata de la disponibilitat de iPadOS, però sí la d'iOS 12, vol dir que primer cal instal·lar aquesta versió i després canviar a iPadOS, o potser vol dir que utilitzeu un iPad no compatible i, per tant, no pot canviar a iPadOS.

Dit això, quan aparegui el missatge sobre la disponibilitat de iPadOS, premeu el botó Descarregar i instal·lar resposta acceptar y Estic d'acord a les pantalles amb els termes d'ús de sistema operatiu i esperi pacientment que això es descarregui primer i després s'instal·li en la seva tauleta. A la fi de la descàrrega, rebreu una notificació i podrà decidir si instal·la iPadOS immediatament o posposarà l'operació (en aquest cas, haurà de tornar a menú Configuració> General> Actualització de programari i iniciï la instal·lació de l'actualització des d'allà).

Durant la fase d'instal·lació de l'iPadOS, l'iPad es reiniciarà i mostrarà una pantalla en negre amb, al centre, el Logotip d'Apple i un barra de progrés. Després de la instal·lació, haurà d'ingressar codi de desbloqueig dispositiu, resposta seguit a el missatge que es mostra a la pantalla (en relació amb la finalització de la instal·lació) i trieu si voleu fer servir el tema clar o el tema fosc interfície. Un cop fet això, premeu s'inicia i gaudeix del teu nou iPadOS!

Actualització des de PC

si prefereixes actualitzar l'iPad a través de PC, Connecti la tauleta a la Pc mitjançant un cable Lightning / USB-C i obri iTunes, Si no comença ja sol. Si té un PC amb Windows i encara no ha instal·lat iTunes, segueixi immediatament el meu tutorial dedicat a el tema (en Mac el programari està preinstal·lat, també des de MacOS 10.15 Caterina ha estat reemplaçada directament pel Finder, pel que fa a la comunicació amb dispositius iOS / iPadOS).

En aquest punt, si cal, autoritzi la comunicació entre els dos dispositius (pressionant els botons corresponents i després ingressant el codi de desbloqueig en l'iPad) i esperi uns segons, perquè se li notifiqui automàticament la disponibilitat d'una actualització per al sistema operatiu de la tauleta.

Si no, feu clic a icona d'iPad apareix a la cantonada superior esquerra de la finestra principal d'iTunes, després pressiona el botó Cercar actualitzacions / Actualització i respondre Descarregar i actualitzar avís que apareix a la pantalla.

Finalment, accepti els termes d'ús del programari (fent clic als botons corresponents que es mostren a l'escriptori) i esperi pacientment que iPadOS es descarregui primer a la PC i després s'instal·li en l'iPad.

instal·lació neta

Amb motiu de l'llançament de iPadOS, ha decidit «fer un escombrat net» del que està present en la memòria del seu iPad i realitzar un instal·lació neta de el sistema operatiu?

En aquest cas, connecti l'iPad a la PC, com es va explicar anteriorment, obriu iTunes feu clic a icona de el dispositiu es mostra a la cantonada superior esquerra i, a la següent pantalla, feu clic al botó restaurar iPad.

Per tant, confirma l'operació, accepta les condicions d'ús de l'iPadOS i espera pacientment que es completi el procés de descàrrega i instal·lació de sistema operatiu. Més tard, pot decidir si configura el seu iPad com nou dispositiu o si restaurar un còpia de seguretat anterior (No recomanat si voleu fer una instal·lació realment «neta»). Més informació aquí.

nota: si tenia un jailbreak a iPad, li aconsello que realitzi una instal·lació neta de iPadOS posant el dispositiu en mode DFU. D'aquesta manera, eliminarà el jailbreak i tots els seus arxius restants de la memòria de la tauleta.

Per a més informació

Si vols més informació sobre iPadOS, El convido a consultar el lloc web d'Apple, on pot trobar una descripció detallada de totes les característiques introduïdes per aquest sistema operatiu.